Doğuma Hazırlık İmdat! Kızıma isim :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Feyza Ege

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
10
2
3
39
Merhaba yoldaşlar :)
Annelik hissini taze tadanlardanım. Eskiden koymak istediğim isimler şimdilerde ciddi değişikliklere uğramaya başladı. Bazı isimler noktasında kararsız kaldım. Sizlerin fikrini önemsiyorum. İki ismi olsun istiyorum kızımın. Sizce hangi ikisi uygun olur? Ben sıralayayım sevdiğim isimleri:
-Meva
-İkbal
-Bilge
-İkra
-Eslem
-Dide
-Ahsen

Anlamlarını bilmiyorum tabi anlamı da önemli ama Eslem kulağa güzel geliyor.İkbal ve İkra da aynı şekilde.

Hemen şöyle göstereyim :

Eslem: Selametli

Dide: Göz bebeği

Meva: Sığınılacak yer, yurt, mekân

İkra: Oku

Ahsen: Daha güzel, en güzel

Bilge: iyi ahlaklı, olgun

Ecrin: Allahın hediyesi

Serra: Bolluk,saadet,refah

İkbal: Baht açıklığı ya da yüksek bir onura, duruma erişmiş olma durumu

Bilge ismini beğenirim

Diğer isimler pek hoşuma gitmedi açıkçası tabi sizin kararınız.

Son düzenleme:
dide ve meva isimlerini düşünmeyin bence, eksikmiş gibi geliyor söylenirken.

Ikra dışındakiler güzel. Zira Ikra'ya isim demek istemem. Bir emirdir, 'oku' demek. Bence çocuğunuza daha özel anlamlı bir isim koymalısınız. :)

Özellikle Bilge çok güzel bir isim. Ikbal ismi de çok asil duruyor.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bazı isimler bana da çok güzel geliyor ama mesleğim öğretmenlik olduğu için sanırım isimlerden oldukça fazla etk,leniyorum. Bir ismi beğensem çocuk haylaz olsa benim çocuğum da böyle mi olur diye saçma ama düşünüyorum :)

Serra Bilge

ecrin Allah'ın hediyesi demek değildir.
yazdığınız isimlerden ben bir tek Ahsen'i beğendim.

Değişik olacak diye de söylenmesi anlaşılması zor isimler koymayın ..bence tabiki... Bilge güzel..kızlarda ipek ismini de beğenirim .ayrıca benim kızım da ecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…