İmdat kızımın artık sevgilisi var!

Vallahi ablacım ben şimdi 17 yaşındaki halimi ve ailemi düşündüm..Beni çok sıkmışlardı.Ben aklı başında bi insandım.Gizli saklı erkek arkadaşlarım oldu elbet ama kötü hiçbirşey yapmadım.Yada aileme leke getiricek hiçbirşey yapmadım tabiki de.Ama onların tavrı bana karşı daha ılımlı olsaydı keşke.Çünkü hergün kavga gürültüyle ben çok ama çok fazla zor bi ergenlik geçirdim..Allahım kimseye yaşatmasın benim yaşadığım ergenliği.Babamın beni dövdüğü zamanları bide anlamayıp:14:

O yüzden kızınız sizden korkmasın herşeyi anlatsın.Ama herhangi bi rahatlık da sağlamasın ona bu.Amaaann nasılsa ailemin haberi var diye işin ucu kaçmasın..Böyle çok arkadaşım vardı benim zamanında.İsimleri pek hoş anılmazdı:26: Siz iyi bi annesiniz kızınızı iyi yetiştirdiğinizi düşünüyosanız korkmayın..Sizinle yeter ki paylaşsın atmasın içine:31:

Allah yardımcın olsun al kızını konuş korkularından bahset oda en ufak bi hatayı düşeceği zaman bu onu yapmaktan alıkoyabilir

Tüylerim diken diken oldu.Benim de 3 yaşında kızım var.Bazen düşünüyorum benim kızım büyüyecek, aşık olacak, kalbi kırılacak.Çok üzülüyorum.Bazı şeyleri yaşamamasını en çok da karşısındakine onu köşeye sıkıştırabilecek kozlar vermemesi için istiyorum.bir zamanlar sevdiği ama sonrasında sevmediği biriyle sırf bişeyler yaşadı diye evlenmek zorunda olduğunu düşünmesin.Bu durumlara dğşmesin diye endişelerim var şimdiden.Nasıl dengeler bunlar.Anne olarak ne yapmalıyız bilemiyorum.Annem arkadaşlarımın evinde kalmama izin vermezdi diye çok kızardım ama lisede çooook arkadaşım bu şekilde sevgilisiyle kaldı, tatile gitti.

Kızınla arkadaş gibi olman güzel canım herşeyini gizlemeden saklamadan anlatır
doğru olanda bu zaten

ben annemle hiç arkadaş olamadım,o yüzden imrendim size doğrusu,kızınız çok şanslı :)

arkadaşların dediği gibi ben de karşınıza alıp bu kaygılarınızdan ona bahsetmenizi tavsiye ederim. bunu onu kısıtladığınız için değil,ona zarar gelmesinden endişelendiğiniz için yaptığınızı söylerseniz anlayışla karşılayacağını düşünüyorum.ama tabi çok da üstüne gitmemekte fayda var,tam ergenlik dönemleri çünkü. ayrıca yakın arkadaşlarına güveniyorsanız bence içiniz rahat olsun. insanın ne gelirse başına arkadaşından geliyor. düzgün arkadaşlar birbirini frenler,o yaşlarda arkadaşların söylediğini de anne babaların söylediğinden daha fazla önemserler malum
:34:

Tüylerim diken diken oldu.Benim de 3 yaşında kızım var.Bazen düşünüyorum benim kızım büyüyecek, aşık olacak, kalbi kırılacak.Çok üzülüyorum.Bazı şeyleri yaşamamasını en çok da karşısındakine onu köşeye sıkıştırabilecek kozlar vermemesi için istiyorum.bir zamanlar sevdiği ama sonrasında sevmediği biriyle sırf bişeyler yaşadı diye evlenmek zorunda olduğunu düşünmesin.Bu durumlara dğşmesin diye endişelerim var şimdiden.Nasıl dengeler bunlar.Anne olarak ne yapmalıyız bilemiyorum.Annem arkadaşlarımın evinde kalmama izin vermezdi diye çok kızardım ama lisede çooook arkadaşım bu şekilde sevgilisiyle kaldı, tatile gitti.

Kızım benim gözümde hala küçücük. İllaki bir şeyler yaşayacak ama bunlar hazır olduğu zamanlarda olmalı. Ama bu yaştaki erkekler biraz daha farklı düşünebildiği için onu etkileyebilir. Onu pişman olabileceği şeyleri yapmaktan korumak bir şeyler yapmak zorunda hissediyorum ve tabiki bunlar tatlı heyecanlar. Sizin kızınızda hayırlısıyla büyür inşallah. Allah çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın :)

Evet canım bende annemle hiç yakınlaşamadım :25:
Allah kısmet ederde bi kızım olursa bende kızımla arkadaş gibi olmak için elimden geleni yaparım

her şeyini de anlatması iyi bir şey değil aslında. bence erkek arkadaşı hakkında çok derin muhabbetlere girmeyin. sizden biraz da çekinmesi lazım.

gerekli terbiyeyi verdiğinizi düşünüyorsanız endişelenmeyin bence
mesela yolda yüyürken böyle çiftleri görürseniz ıyy ne kadar iticiler dimi falan diye sorup düşüncesinizde öğrenebilirsiniz
16 yaşındayım şahsen yol ortasında öpüşen koklaşan çiftleri samimi bulmam mesela

kızınıza arkadaşca yaklasmanız cok güzel bence ona gereken uyarıyı yapmıssınız ama sürekli aynı seyi hatırlatırsanız bunalıma sokabilirsiniz.En önemlisi daha önce dısarıdaki ergen kızları kınadıysanız basınıza gelebilir üzgünüm

Gerçekten çok hassas bir konu... ben de ilk 16 yaşındayken lisedeyken anneme açılmıştım ama annem hep arkadaşım gibiydi minnoşum diye severim ben onu :) Önce o da tanımak istedi azıcık huylandı ama çok masumdu herşey karşıma çıkan da şahane bir insandı tabi bunun da payı büyük zor iyi -kötü her günümde yanımda oldu anneme hep anlattım kaçamak buluştuğum da olmadı değil tabi vicdanım sızlayarak ama minnoşum izinsiz yollamıyordu napayım :) 2-3 sene sonra artık annemden izin alarak buluşmaya başladım gittiğim yere kadar bilirdi zaten hiç yalan söylemedim aileme bu konuda.Zaten daima idealleri olan biriydim.Bence kızınızın öncelikle eğitim hayatı ile ilgilenin amacı var mı hedefi nedir araştırın.Çünkü tek amacı ergenlik sevdasıyla erkek arkadaş edinmekse sıkıntılı olabilir.Ama bu sevdanın içinde hayaller de var ise işiniz daha kolay.Ben üniversite okuma hayalini taşıyordum erkek arkadaşım ise benim bu niyetim üzerine okumaya karar verdi pek de niyeti yokken :) Ama şimdi hala bana dua eder canım eşim... biz 10 yıl çıktık ben okudum öğretmen oldum eşim de mühendis, canım annem sağolsun onun beni doğru yönlendirmesiyle bugünleri gördük lise 2den bugünlere...Umarım siz de kızınızla doğru iletişimi yakalarsınız...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X