İmdat kolik 😱

Heticin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2016
6
0
86
37
Merhaba iki buçuk aylık biri kız biri erkek ikizlerim var, kızım 3 kilo oğlum 2,5 kilo olarak 37. Haftada doğdular, kuveze girmedik çok şükür, ancak doğumdan 15 gün sonra oğlumda ciddi gaz sancıları başladı ardından ağlama bitmek bilmeyen ağlama krizleri, ağlamaktan göbeğinde ve sağ sol kasıklarında fıtık çıktı, ameliyat oldu. Ağlama krizleri artarak devam ediyor, dört doktor gezdim tek söyledikleri kolik bebek, evden dışarı adım atamaz olduk, sürekli ağlıyor ve ben artık kafayı yemek üzereyim, her yolu denedim damlalar, masajlar, kimyon, rezene, probiyotik, mama değişikliği, diyet, kiraz çekirdeği, sıcak havlu vs vs liste uzar gider, üçüncü aydan sonra geçer dedi hep doktorlar ama sanki giderek artıyor, benim gibi kolik bebeği olanlar ne zaman geçti ağlamalar ne zaman bitti. Biraz umuda ihtiyacım var 😢

Bildiğim kadarıyla 3.ayda pik yapıp sonrasında yavaş yavaş azalıyor. Benim kızım kolik değil ama 2-3 ay arası gaz sancısı ilk iki aya göre daha fazlaydı. Ben 3.aya doğru azalır sanmıştım ama doktorun söylemesine göre 3.aydan sonra azalıyormuş ki öyle de oldu. Şuan 3.5 aylık kızım oldukça azaldı gazı. Çoğu zaman ıkınmadan çıkarıyor gazını.

Bildiğim kadarıyla 3.ayda pik yapıp sonrasında yavaş yavaş azalıyor. Benim kızım kolik değil ama 2-3 ay arası gaz sancısı ilk iki aya göre daha fazlaydı. Ben 3.aya doğru azalır sanmıştım ama doktorun söylemesine göre 3.aydan sonra azalıyormuş ki öyle de oldu. Şuan 3.5 aylık kızım oldukça azaldı gazı. Çoğu zaman ıkınmadan çıkarıyor gazını.
Aslında çok gaz çıkarıyor ama nasıl bitmiyor bu gazlar bilmiyorum tüm gün çıkarsa yine de ıkınıyor bende sabırla bekliyorum üç ayın dolmasını bu gün çingene beşiği kurduk eve o biraz rahatlattı sanki ıkınmadan uyudu, beşiğine aldım şimdi yine ıkınmaya basladi, hamak ve çingene beşiğinin hafifletecegini düşünüyorum insallah

askim benim oğlum da öyleydi. bir gecede bıçak gibi kesildi. 3. aya kadar gaz damlası kullandım. her gece dus aldırdım ve karnına ılık suyla masaj yaptım her dusta.

kısa kısa ama sık sık emzirdim gündüz. gece 40 günden sonra ben hiç uyandırmadım cünkü uyandırınca 3-4 saat ağlıyordu.

bizim de özellikle aksam üstü aşırı huzursuzluğu oluyordu. saat 7de yıkıyordum ben o yüzden. cünkü banyo yapınca rahatlıyordu biraz.

biz pilates topu üzerinde zıplıyorduk ilk 3 ay devamlı. sadece öyle susuyordu 😂 gece uykusuna pilates topunda uyuyarak geciyordu 🥲 zordu ama gecti. 3.ayda bir gecede kesildi. sabah bi kalktık neşeli güler yüzlü bir bey oldu 😂😂

bana da hiç bitmeyecek gibi geliyordu. esime “biz bu cocugu hiç gülerken göremicez” diyordum 😂😂 geciyor ama valla. simdi o zamanki fotoğraflarına bakıp özlüyorum o zamanları 🥲🥲

o kadar boş konustum tavsiye olarak; kırmızı ışık, pışpış sesi, anne hımhımlaması, tentene çıplak temas, pilates topunda zıplama, ılık dus (çok huzursuzsa benim günde iki
kez yaptığım bile oldu)

ikizlerimden kız olanı beni 3,5 ayda 3,5 yıl yaşlandırdı.Sürekli ağlıyordu ve göbeğinde fıtık olmuştu.Gaz damlasıda kabız yapmıştı hepten beyer olmuştu.Saldım çayıra beklemekten başka çare yok dedim.Ağladıkça sakinleştirmeye çalıştım başaramasamda.4.ay bitti ve 10 gündür kuzu gibi.Bir anda bitti.Fıtığıda geçti .Beklemek tek çare maaalesef.Bol sevgi ve ilgi

Aslında çok gaz çıkarıyor ama nasıl bitmiyor bu gazlar bilmiyorum tüm gün çıkarsa yine de ıkınıyor bende sabırla bekliyorum üç ayın dolmasını bu gün çingene beşiği kurduk eve o biraz rahatlattı sanki ıkınmadan uyudu, beşiğine aldım şimdi yine ıkınmaya basladi, hamak ve çingene beşiğinin hafifletecegini düşünüyorum insallah
Gaz çıkarıyor ama yine ıkınıyor diyorsunuz kabız olabilir mi birde gaz damlası olarak devletin karşıladığı ilaçlar pek işe yaramıyor ben çocuklarım için internetten bakıp bir tane bulup eczaneden almıştım çok işe yaramıştı ama uzun zaman olduğu için ismini hatırlayamadım

Anneler için kolik bebek çok yıpratıcı, kızımın bebekliğinden en çok hiç susmayan ve hep ağlayan hallerini hatırlıyorum. Size kolaylıklar diliyorum. Kendi adıma kolik kızım için denediğim yöntemler:
  • Elektirk süpürgesi,saç kurutma makinesi sesi
  • Buzuki Orhan'ın kolik bebekler için müzik albümü, çok işe yaradı kızım için
  • Bitkisel gaz giderici damlalar
  • Yüksekten aşağıya düşüyormuş hissi, bu da rahatlatıyor onları ama anne baba için yorucu, bebek kucağınızdayken birden dizinizi kırıp kalkıyorsunuz, tekrar tekrar, haliniz ne kadar kalırsa artık, uykuya dalabiliyordu bu şekilde az da olsa.

ikizlerimden kız olanı beni 3,5 ayda 3,5 yıl yaşlandırdı.Sürekli ağlıyordu ve göbeğinde fıtık olmuştu.Gaz damlasıda kabız yapmıştı hepten beyer olmuştu.Saldım çayıra beklemekten başka çare yok dedim.Ağladıkça sakinleştirmeye çalıştım başaramasamda.4.ay bitti ve 10 gündür kuzu gibi.Bir anda bitti.Fıtığıda geçti .Beklemek tek çare maaalesef.Bol sevgi ve ilgi
Peki 4 ay sonra dışarıya çıktığınızda nasıldı biz asla evden adım atmıyoruz Çığlık çığlığa ağlıyor

Gaz çıkarıyor ama yine ıkınıyor diyorsunuz kabız olabilir mi birde gaz damlası olarak devletin karşıladığı ilaçlar pek işe yaramıyor ben çocuklarım için internetten bakıp bir tane bulup eczaneden almıştım çok işe yaramıştı ama uzun zaman olduğu için ismini hatırlayamadım
Kabız değil günde iki defa yapıyor, gaz damlasını da hep özel aldım sab simplex kullanıyoruz şimdi bence diğerlerine göre daha iyi

askim benim oğlum da öyleydi. bir gecede bıçak gibi kesildi. 3. aya kadar gaz damlası kullandım. her gece dus aldırdım ve karnına ılık suyla masaj yaptım her dusta.

kısa kısa ama sık sık emzirdim gündüz. gece 40 günden sonra ben hiç uyandırmadım cünkü uyandırınca 3-4 saat ağlıyordu.

bizim de özellikle aksam üstü aşırı huzursuzluğu oluyordu. saat 7de yıkıyordum ben o yüzden. cünkü banyo yapınca rahatlıyordu biraz.

biz pilates topu üzerinde zıplıyorduk ilk 3 ay devamlı. sadece öyle susuyordu 😂 gece uykusuna pilates topunda uyuyarak geciyordu 🥲 zordu ama gecti. 3.ayda bir gecede kesildi. sabah bi kalktık neşeli güler yüzlü bir bey oldu 😂😂

bana da hiç bitmeyecek gibi geliyordu. esime “biz bu cocugu hiç gülerken göremicez” diyordum 😂😂 geciyor ama valla. simdi o zamanki fotoğraflarına bakıp özlüyorum o zamanları 🥲🥲

o kadar boş konustum tavsiye olarak; kırmızı ışık, pışpış sesi, anne hımhımlaması, tentene çıplak temas, pilates topunda zıplama, ılık dus (çok huzursuzsa benim günde iki
kez yaptığım bile oldu)
Ya inşallah kesilir bizim de dediğin gibi bir hafta kaldı üç ay bitmesine, evde şuan olabildiğince ağlatmadan bir sürü şey deneyip birinde susturuyorum ama dışarıda çare yok, üç ay sonra dışarıda ağlaması da kesildi mi

Bu arada dünden beri uykusu çok iyi tavandan hamak kurduk eve hafif hafif sallayınca hemen uyudu ve enteresan bir sekilde hamakta çok ıkınmıyor

Slingde işe yarıyormuş çok duydum bunu.

Benim de ikizlerimden biri kolik idi.Bence bunun bir süreci var ve tamamlanmadan geçmiyor.Bizim 6 ay sürdü, kurulmuş saat gibi 04:00'da uyurdu.Yarim saat sonra diğeri uyanırdi beslenmek için.Bu şekilde aylarca neredeyse hiç uyumadan geçti diyebilirim.

Ya inşallah kesilir bizim de dediğin gibi bir hafta kaldı üç ay bitmesine, evde şuan olabildiğince ağlatmadan bir sürü şey deneyip birinde susturuyorum ama dışarıda çare yok, üç ay sonra dışarıda ağlaması da kesildi mi
üzmek istemem ama benim oğlum dısarıda sadece kanguruda duruyor 😂😂 bebek arabasına koyduğumuzda çığlık kıyamet 🥲 ama ben ona rağmen her gün en az yarım saat çıkartıyorum. cünkü dısarıda vakit gecirdiğimizde gece daha rahat uyuyor

ama kanguruda rahat. etrafı izliyor, kendi kendine uyuyup uyanıyor falan 😂

Back
X