İmdat!.........

arkadaşım madem aldıklarını beğeniyorsun süper şeyler diyorsun eeee neden giymiyorsun yada giymek istemiyorsun bence giyin şık şık gez işte bayanssulusmile

Cok dogru yazmissiniz lakin ben eksik yazmissim sanirim benim sorunum bana birseyler almasi yada aldiklarini begenmemem degil zaten ayrica aldiklari da super seyler cok begeniyorum sagolsun ama ben istemeden acaba benim kiyefetlerimin hicbirini begenmiyorda yani benim zevkime saygi duymuyor mu acaba diyorum
?ve de bana caktirmadan kendi zevki ile dosenmis bir gardirop mu duzuyor caktirmadan yani ne bileyim yani dusunsenize ben sizin kayinvalidenizim diyelim bir davete katilacaksiniz cok afedersiniz ic camasirina kadar sunu sunu giy aman ha bir yere gideceksiniz aman o son aldiklarimi giy ha diye tembihlemesi normal mi ki ?diyorum ya iyi niyetinden suphe etmke istemiyorum ben sadece benim zevkime saygi duymuyor gibime geliyor iste tum sorunum bu ?simdi ne tavsiye edersiniz ?

art niyetli değiller bence. benim kayınvalidemde aynı.
kızına da der bana da şunu giy diye.benim de hoşuma gider.
sana neyi yakıştırıyosa onu giy istiyor
sonra diyecekler ki filancanın gelini ooo çok güzeldi

ayyy tarzımız aynı bile olsaa hoş değil..bende onun ne giyiceğine tasarlardımmm düğünlere giderken bunu beğendim anne sen bunu giy bunu tak die anlardı bence ozman en güzel en kibar yol bu bence::)):)
net anlar senii:):)

o ne ya? allah allah kim ne karisir benim giyecegime...ayni evde mi yasiyorsunuz siz? lutfen kirmamak adina pirim vermeyin boylelerine...ne demek sunu giyeceksin bunu giyeceksin, gelin demek kole demek degil ki ya, gelinim istedigim kaliba uyacak modunda bunlar cok geri kafali davranislar kusura bakmayın...bastan tavrinizi koyun

evlendim.. 31 yaşındayım.. annem hala bazen bir düğüne yada özel bir davete gideceğim zaman " kızım bak şunları giy, yada şöyle giy" der..şimdi benim annem saygısızmı?

bence bunda saygısızlık yok.. demekki sizi kızı gibi görüyor..

ha istemiyorsanız da , tatlıklıkla kırmadan söyleyin.." anne bende başka brşey giymeyi planlıyordum, bunu başka bir zaman giyerim tşk ederim " deyiverin..

açık açık söyle senin zevkinle benimki farklı olduğunu söyle

tatlı dille ne varki bunda
halen ısrar ediyorsa artık sende bundan sonra kötü niyetle
bak bu ısrarlara :umursamaz:

Sanırım bazı arkadaşlar yanlış anlamış..

--''kızım sana bunu aldım beğenirsen giy'' vs demek başkadır,
--''bu akşam ki düğünde bunu giy bunu tak, sana şunu aldım yarın ki yemekte onu giy'' demek farklıdır takdir edersiniz ki..

Arkadaş da imdat başlığında bir topic açtığına göre sanırım zorlama_dayatma bir durum var ortada..

Bizler yeri gelir bekarken giydiklerimize kendi annelerimizi karıştırmayız ama evlenince işte böyle kayınvalideler ne derse kırmamak:) için ok deriz..(Ben demezdim..)

Arkadaşım bunu baştan ayarlayacaktın , en baştan ..

Ama zararın neresinden dönersin kardır..

Eğer dayatma bir durum varsa ki var kanımca, ben onu değil bunu giyicem anne, sağol düşündüğün için vs...diyereke olaya ılımlı bir şekilde gir ve net ol...

Merak etme kırılmaz, kırılacaksa da yapacak birşey yok...

43 yaşındayım annem hala karışır, onun dediğini giymezsem burnumdan fitil fitil getirir. Huyu bu ne yapayım. Heee deyip geçiyorum gene bildiğimi yapıyorum. Kötü niyetli olmadığını düşünüyorum, bu yüzden arkadaşın kayınvalidesinin de kötü niyeti olduğunu sanmıyorum.

Kayınvalidenin bu durumundan belliki çok sıkılmışsınız daha doğrusu sizi bunaltmış iyice...

Bunda söyleyince kırılacak hiçbirşey yokki arkadaşım istediğinizi giyersiniz,tamam alıyo yapıyo ona bişey dediğimiz yok zaten sizde zevkli aldıklarınıda seviyorum güzel şeyler diyorsunuz.E ozaman bıraksın aldıkları arsından bari ne giyeceğinize siz karar verin...

Şuraya giderken bu giyilecek haa,buraya gidiyoruz bunu giy haaa diye bişey olabilirmi canım.ohaoldumsmile

Bu kayınvalide değil kim olursa olsun sadece fikrini söyler,yine son karar kişinin kendisine aittir.sizin bişey söylemizede gerek yok ayrıca zaten gittiğiniz yerde onun dediğini giymeyip kendi istediğinizi giyince anlar,sorarsada bunu giymek istedim dersiniz kibarca olur biter yani. hihoyyyt

kaynananın sana ciciler alması çok hoşmuş her kaynana yapmıyor bunu bir yere gideceğinde anne ben başka kıyafete karar verdim bu seferlik onu giyeceğim bir daha ki sefere sizinkini giyerim de seni kızı gibi görüyor olmalı.Birde zamanında giyemeyip içinde kalanları senin giymeni üstünde görmeyi istiyordur benim annem öyle şimdi giyemediklerini zevklerimiz pek uyuşmasada alıyor bir iki defa giyerim kırılmasın diye sonra kendi istediklerimi giyerim.Aldığı şeyi üstümde görmekte onu mutlu ediyor.

ben annemde şunu giy bunu giy bunu tak diye önüme kıyafetler getrmz zaten getirse giymiceğimi bilirr
ama burda durum farklı alıp çarşıya götürüp bu akşam düğün var al kıızım istediğini demek farklı onun zevkine güvenmeyip bu akşam bunu giyceksin demeek çok çok farklıı...siz ona her düğünde dernekte ne giyceğinizi sölesenz giyermii:)))

o ne ya? allah allah kim ne karisir benim giyecegime...ayni evde mi yasiyorsunuz siz? lutfen kirmamak adina pirim vermeyin boylelerine...ne demek sunu giyeceksin bunu giyeceksin, gelin demek kole demek degil ki ya, gelinim istedigim kaliba uyacak modunda bunlar cok geri kafali davranislar kusura bakmayın...bastan tavrinizi koyun

Iste bu düsüncede cok yanlis ama....neden hemen böyle uc noktalara gidiyorsunki?:delphin:

Belki kadin gördügü begendigi bir bulizi veya etegi tamamen iyi bir niyetle gelinine almak istemistir, benim rahmetli annemde bunu yapardi...kac defa onu kirmamak icin, üstümde görsün aldigmi giyiyor diye düsünüp sevinsin diye aslinda pek begenmedigim bir kiyafeti bile giymisimdir, ne varki bunda? Pullarimmi düsecek? Ondan cokmu?

O beni düsünmüs, bana deger vermis beni sevindirmek icin birseyler yapmissa bende bir defada olsa giyerim ne olacak?:delphin:

Konu sahibi arkadasim, eger cok rahatsizan bu durumdan, ki bence hicte rahatsiz olunacak birsey degil cünkü anlattiklarina göre süper seyler aliyormus ya neyse...al karsina kayinvalideni güzellikle artik senin icin alisveris yapmamasini söyle!

Ben sanmıyorum bu niyetle yaptığını bunu
Niyeti gıcıklık yapmak olsa,bunu yapmanın çoookkk yolları var
Bana iyi niyetle davranıyor gibi geliyor.
Kayınvalidenizin kızı varmı bilemiyorum ama kendi adıma konuşmak gerekirse bende 2 erkek evlat sahibiyim,bir kız çocuğunun giyimi kuşamı herzaman hoşuma gitmiştir.
Yarın oğlanlarım evlendikleri zaman gelinime eminimki bende güzel şeyler almak,onları üzerinde görmek isterim.
Bu başka türlü bir haz altında başka bişey aramaya gerek yok yani
Sizi sevmese neden parasını size harcasınki,gider kendine alır giyinir kuşanır birde geçer karşına nispet yapar.Bence boşuna huzursuz ediyorsunuz kendinizi
Keyfini çıkarmaya bakın benceyerimseniben
kesınlıkle katılıyorum tatlım sana cok haklısın..bende o sekılde dusundum..
ee bana ne zaman alcan kıyafet de bakemkaydirigubbakcemile3

kesınlıkle katılıyorum tatlım sana cok haklısın..bende o sekılde dusundum..
ee bana ne zaman alcan kıyafet de bakemkaydirigubbakcemile3

Ne zaman istersen canım içi,istediğin kıyafet olsunopuyorumnanaktan
Bu arada konu sahibi kızacak bana belki ama bende aldğımı görmek isterim üstünde baştan söyliyimbayanssulusmile

buna bende sinir olabilirdim. Bence kırmadan birseyler söyle.. éAy sizin aldıgınızda çok güzel ama şimdi bunu giymeyi daha uygun buldum " gibi...

kayınvalidenle aynı evdemi yaşıyorsun yada altlı üstlü mü oturuyosun?
çünkü ancak bu kadar yakın oturuyorsan biryere giderken seni bu kadar görme ve bu kadar karışma şansı olur.
sen giyinip geldikten sonra sen bunu mu giydin diyor?
ben pek anlamadım.

Cok dogru bir tahmin evet cok yakin oturuyorum hem de cok yakin altli ustlu olmasa da! hayatimi alt ust edecek ve aile huzurumu olumsuz etkileyecek kadar yakin oturuyorum maalesef....!

güzel kıyafetler alıyorsa tmm çok güzel bir olay ama senin zevkinede önem vermesi lazım. benim kaynanam hiç birşey almadı bana bir geçen sene takım alacam sana dedi çıktık çarşıya. pahalı yerlerede gitmiyor bir beğenemedi kıyafet her giydiğime burun büktü. o zaman şuralara gidelim dediğimde yok oralara gitmeyelim buraalrdan alalım işte dedi. sonra girdik biyere aman aldık kocakarı işi bir takım. neyse sıra ayakkabıya geldi gezdik yok kaliteli bir mağaza vardı girdik beğenmedi. çıktık sıradan ucuz bir ayakkabı aldı bir iki defa giydim tmm bir dahada giymem zaten. çantanıda kocan alsın artık dedi çıktı işin içinden. eve bir gittim sinir oldum eşimede kızdım bir daha beni yalnız bırakma diye. anlattım bütün gün olanları. eşimde kızdı madem alacak iyisini alsaymış boşver ben sana alırım dedi indik çarşıya benim istediklerimi aldı eşim yazık napsın. sonrada kaynanam kıyafet aldım gelinime dedi durdu ama ne kıyafet ne kıyafet işte ne diyecen. valla kaynanama kalsa mini açık saçık şeyler giydirip çıkartacak milletin içine. eşimde çok kızar açık giyinmeme bende istemem zaten.
bir dahamı tövbe aman. çok fazlada hayatınıza karıştırmayın. ben eşim kızıyor öyle şeyler giyemem diyorum diretirlersede eşim kızıyor hyr ben giydirmem elalem beni ilgilendirmez diyor kapanıyor konu.

Back
X