IMEI numarası!

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Merhabalar, Mayıs ayında ilk kazancımla kendime bi telefon alayım dedim.
Tek başıma gittim almaya ve bir dükkanda beğendim.
Adam bu telefonun kendilerine üretici firma tarafından hediye edildiğini, ama kutusunun olmadığını, kendilerinin 2 sene garanti verdiğini, kayıtlı olduğunu falan anlattı. Piyasadan 50 lira kadar ucuzdu. o da kutusu yok diye dedi.

Ben daha tam karar vermeden, adam ver kartını takayım kendin incele dedi. ben de o sırada boş anıma geldiğinden verdim. Adam pakete koyalım vs. dedi. bi baktım poşete atmış. ne bi fatura, ne satış yaptıklarına dair bi belge..

Ben böyle olcaksa istemiyorum! dedim. Artık geri alamayız, sim kartınızı taktık içine, 2. el oldu bu falan diye almadılar.
Normalde böyle salak davranmam, ama boş anıma geldi işte :sinifsinif:

neyse memnunum da telefondan, ama 1 ay önce IMEI numarası kayıtlı değil dedi, kapanıcak tel diye mesaj geldi.
Götürdüm aldığım yere, 2 dk bekleyin karışıklık olmuş dediler. Tamam dediler.
BUGÜN yine mesaj geldi. IMEI numaranızın KLONLU olduğu TESPIT edildi KAPATILACAK diye. Imei numarasını internetten sorgulattım. MOTOROLA markalı görünüyor. ama benim tel SAMSUNG. :bbo:

Ben ne yapabilirim. elimde fatura yok, fena kazıklandım. :gitme: Imeileri kayıt altına almak için bi ara 5 lira filan veriliyordu, yok mu bi yolu, ücret falan ödesem benim telefonum da yasal olsa.. Yok mu bi şansım, kapanacak mı telefonum eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile adam bana Imei kayıtlı demişti :gitme:

Telefon baya baya dediğiniz gibi klonlu.
Ah keşke 50 lira için böyle bişey yapmasaydınız ama olan olmuş işte...
Telefoncuya gidin anlatın durumu kararlı davranın itiraz ederse dava açacağınızı söyleyin, biraz bilgili konuşun da gözü korksun...

Telefon baya baya dediğiniz gibi klonlu.
Ah keşke 50 lira için böyle bişey yapmasaydınız ama olan olmuş işte...
Telefoncuya gidin anlatın durumu kararlı davranın itiraz ederse dava açacağınızı söyleyin, biraz bilgili konuşun da gözü korksun...

:(( bilsem klon mlon olduğunu alır mıydım.. Ben adamlar kutusunu açmış da satıyolar sandım... Zaten daha parasını verdim bana poşeti uzattılar.. Eee fatura dedim? Yok dediler. Nasıl ya almıyorum o zaman dedim, paranı geri veremeyiz, 2. el oldu artık o, geri vermek istiyosan yarı fiyata alırım tarzında bişeyler söyledi, sim kartını taktırmasaydın dedi mafoldumben
Hayatımda alışverişlerimi hep internetten yaptım, ilk kez dükkandan bişey aldım onu da elime yüzüme bulaştırdım. ne bileyim böyle şeyler olduğunu...

Zaten ben başka bi model tel. için gitmiştim. Bunu gösterdi. Ben 250 ye aldım İnternette garantili faturalı olanı 275 civarıydı. Yani paramla rezil olmak üzereyim :gitme:

Bu klon nedir? Sahte mi kaçak mı? Nedir yani?

bence gıt karakola anlat aynısı.zaten adamın apar topar dene dıyerek kartı takmasından anlamalıydın.bence calıntı o telefon.sahte imail cakmıslar.yada aldıgın yere polıse gıdecegını soyle once.durumu anlatıcam de.belkı tutusur.

bence gıt karakola anlat aynısı.zaten adamın apar topar dene dıyerek kartı takmasından anlamalıydın.bence calıntı o telefon.sahte imail cakmıslar.yada aldıgın yere polıse gıdecegını soyle once.durumu anlatıcam de.belkı tutusur.

önce aldığım yere götürücem. Adamlar bana imzalı bi kağıt vermişlerdi. Üstüne XXXXXX IMEI numaralı XXX model telefon XXX tarihinde tarafımızdan satılmıştır, Ad soyad İmza var.
Olmazsa tehdit edicem napiyim... :gitme:
Ah aptal kafam ah! Bi de büyük marketler, mağaza zincirleri küçük esnafı bitirdi diye ağlaşıyorlar. Esnaftan aldım da noldu, git al di mi bildiğin bi mağazadan...

Telefon ya çalıntı ya da kaçak....
Hemen aldığın yere gidip o sana verdikleri kağıtla gidip savcılığa şikayet dilekçesi yazacağını bu yaptıklarının dolandırıcılık olduğunu söyle....
Telefonu ve kağıdı sakın ellerine verme.. HAtta gösterme bile....
Sana kutusunda garantili bir telefon versinler sen de kağoıdı ve o çalıntı telefonu teslim edersin..
YOksa direkt savcılığa git dolandırıldım diye...

büyük ihtimalle kaçak olduğunu düşünüyorum. :/
tek başıma beceremicem ben bu işi galiba... off offf

cnm büyük ihtimalle ucuz kaçak ve çalıntı bi telefonun imei nosu ile snnki değiştirilmiş yasadışı yollardan.. hırsızlarla iş birliği yapıyo böyle yerler ya allah cezalarını versin.. bizim ülkemizde biraz zor mahkemeye vereceksn de ıspatlayacaksn paranı geri alacaksn.. cok zor.. adam bıçaklayanlar bi gece yatıp ertesi gün çıkıyolar sokakta aramzda dolaşıolar. o telefoncu ceza alır mı sence? bu artk sana ders olur dkkat edersnn :( cok kötü bü durum ya gercekten üzldmm.. :( peki son durum ne şimdi?

Back
X