Imkansızlıklar içinde ama mecburum..

ben de üniversite öğrencisiyim. babanın işi yoksa ayda 200 burs alırsın devletten. devlet yurtlarına başvur onların ücretleri daha düşük.

harçlarını ödemek için Katkı kredisi al devletten. geri ödemek üzere...

ben 1. sınıftayken hafta sonları markette ürün tanıtımı yaptım. günlük 35 lira falan kazanıyorsun.
2. sınıftayken ödev yazdım. (bunu tavsiye etmiyorum etik değil) ama iyi kazandım bundan 3 ay uğraştım 600 lira kazanmıştım.
bu sene dersanede çalıştım. haftada 3 gün aylık 300 lira, bir ilköğretim dersanesinin bütün ingilizce derslerine girdim.

umarım biraz bişeyler şekillenmiştir aklında. zor ama yapılmayacak şey değil üzme kendini. okumak iste sen yeter ki. üniversite kendi de iş imkanı sunuyor. onlara da başvur.

haa bi de liseyi bitirdiğim yaz Fotoğrafçı da çalışıp okul harcımı biriktirdim. yer de sildim, toz da aldım. günlük 10 lira veriyolardı. bence bu yaz da kendi birikimini yapabilirsin.

Öncelikle kolalık diliyorum ve azmini de kutluyorum. Bir ali yağda bir eli balda şımarıklıktan okulun kıymetini bilmeyenlerin yanında...
ıyice araştır, mutlaka yapabileceğin bir iş mutlaka bulursun. Ders vermeyi deneyebilirsin. Geçici işler oluyor market tanıtımları, anketörlükler gibi. Bir de mutlaka bursları araştır. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi sivil toplum örgütleri özellikle kız çocuklarına destek oluyor.

Muhtemelen bu durumda zaten devlet bursu alırsın.
Ayrıca
eşim mesela katkı kredisi ile harcını ödemiş,daha sonra ödüyorsun bu parayı.

Ayrıca bu telaşın ve sıkıntın niye anlamadım?
Ben üniversite hayatım boyunca turizm gibi yorucu bir sektörde çalıştım.
Hani sormuşsun ya var mı diye,elbette var.İsteyen mecburiyetten isteyen zevk için isteyende mesleğini biran önce kavramak için.
İstersen grafiker olarak staj yaparsın ki bu durumda fazla para hayali kurma.
Ayrıca örgün öğretimde okuyacaksan zamanınıda buna göre ayarlayacak yarı zamanlı bir iş tercih etmelisin.

saol canım biraz sekillendi kafamda birşeyler saten staj yaptım bu sene matbaada ayda 200 aldım.Bu yaz da calısmak için anlasmıstım temmusda basla dediler sanırım bi 300 verir ayda temmus ayında basla dedi.. 1 hafta antepe gitme durumum cıktı sevgilim için uzakta kendisi.. ya aşk ya iş durumuna dönüştü ne zormus ya .. gencliğinde sırf durumun yok die herseyden geri kalıyorsun gerci 1 haftadan sonra gelince de baslayabilrim ama bilmiyorum ne der patronum ://

üniversiteye yerleşim ona göre işimi ayarlarım diye düşünüyorum telas sıkıntı yapmamak elimde değil cünkü beynim sürekli düşünür halde bir ara depreyona bile girdim tekrar o hali yasamak istemiyorum.. Babama kızıyorum ama elimden gelen birşey yok birsürü seyi düşünmek zorundayım. Yarın mesuniyetim var onu bile anlamıcak kafada belki de göndermicek ondan bile geri kalıcam mecburum bn buna

Mesleğimiz aynıymış hemen hemen Ben üniversiteye başlamadan bir sene evvel annem ve babam ayrılmıştı ve hiçbir yerden gelirim yoktu. Babam nafaka ödemiyordu düzenli olarak. 17 yaşındaydım o zaman. Part time çalışmaya başladım ünlü bir oyuncak mağazaları zinciri vardı o zaman şimdi çekildi Türkiye'den. Saat ücreti ile çalıştırıyorlardı çok fazla para almıyordum ama hem boş vakitlerimi değerlendiriyordum hem de harçlık çıkartıyordum. Altı ay boyunca orada çalıştım okuldan sonra hafta içi günde dört saat hafta sonu full time. Çok güzel arkadaşlıklarım oldu çok eğlendim. Sonra başka bir yere geçtim yine okuldan arta kalan vakitlerimde yedi sekiz ay da kasiyerlik hayatım oldu kaydirigubbakcemile3 ıki yıldır da yine part time başka bir ofis işinde çalışıyorum. Şöyle bir bakıyorum bütün okul hayatım çalışarak geçti. Ama o kadar memnunum ki böyle olduğuna çok fazla artısı oldu inan. Kendi param bi kere. Alıştım istediğim şekilde harcamaya. Özgürüm istediğim gibi gezip tozabiliyorum. Para istemek için ezilip büzülmeme gerek kalmadı. Annemle babama yük olmamanın verdiği bir rahatlık var. Kendi ayaklarımın üzerinde durmaya alıştım ve çok insan tanımama katkısı oldu çalıştığım işlerin. ınsanın annesi ve babası masraflarını karşılayabilecek durumda olsa da çalışması çok yarar sağlar kendine. Ben de reklam okuyorum bu arada meslektaş olacağız yerimseniben ınsan nereden başlayacağını bilemiyor iş ararken ama bir başladınmı arkası geliyor inan. Reklam ve grafik iş hayatıyla beraber götürülebilecek rahat bir bölümdür ben son sınıfa geçtim bu sene. Sen daha başındasın yolun ama keyifli geçireceğini umud ediyorum bu seneleri. ılk senelerde reklam sektöründe çalışmana gerek yok aslında daha ufak işlerle başlayabilirsin benim gibi. Son sınıfa yaklaştıkça kendi mesleğine yönelirsin staj yapabilirsin. ınan çok hafifleyeceksin kendi kazancın olunca. Sana hem okul hem de iş hayatında başarılar diliyorum şimdiden...

Son düzenleme:

Saol canım acaba grafik tasarım mesunu olarak secebileceim meslekler içinde mi grafik ve reklam bnde isterim.. 4 yıllığa girebilirmiyim bilmiorm kaç puan gerekir sn hangi üni.tede kaç puanla girmiştin yazarsan sevirinim. 2 yıllığı varsa şimdilik ona da razıyım sonra 2 sene uzatırım.

bende çalıştım hep ama ben ailemin yanındaydım hafta sonları marketlerde çalışıyordum promosyon elemanı olarak güzelde bir para alıyordum LC gibi büyük mağazalardada çalışabilirsin günde 4-5 saat asgari ücrete yakın bir maaş veriyorlar çok zor değil bu çoğu arkadaşım çalışıyordu benim

ben okurken bir kafede çalışıyordum artı burslara başvur bide ben ajansa kayıt olmuştum tanıtım elemenlığı yapıyordum hani büyük marketlerde olurya ürün tanıtımı çok güzel para geliyordu o işten bunları yapabilirsin canım okulunu etkilermi o konuda benim etkiledi uzadı okulum ama iyikide uzamış en güzel yıllarım üni.yıllarım:)

benim aileminde durumu müsait değildi. abimde okuduğu için ona harcanıyordu tüm paralar. bende evime yakın olan ünivde 2 yıllık okumak zorunda kaldım. burslu okudum. ilk sene evim yakın olduğu için niv bursu vermediler ama derslerim iyi olduğundan 2. yıl okulumda burs verdi. evdede sürekli dantel ve oyalar örüp satıyorduk annemle. daha sonra ev yapmaya başladık okul dışında gece yarısına kadar inşaatta çalıştık hepimiz başkasına verece paramız yoktu kendimiz çalıştık. hem eve katkım oldu hemde okudum şükürler olsun. işimede öğretmenimin sayesinde girdim. çok çalışıp burs kazanabilirsin cnm. katkı ve öğrenim kredisi al birde çok faydası oluyor okul bitincede işe girip geri ödüyorsun. allah yardımcın olsun.

canım burs veren bütün kurumları araştır ve başvur. benim bir arkadaşım sırf aldığı burslarla acayip lüks içinde okudu üniversiteyi. o kadar farklı yerlerden alıyordu ki anlatamam yok o dernek bu dernek...epey oldu ben hatırlamıyorum tabii nereler olduğunu ama araştırırsan bulursun. 2.si üniversitelerin coğu kendi bünyesinde part time öğrenci çalıştıyor. okul başladığı ilk gün git öğrenci işlerine konuş bakalım bir. 3. okulda hocalarından yardım isteyebilirsin. durumunu anlat onların cevrelerini kullanarak öğrencilerine iş ayarlayabiliyorlar vb. daha bir çok şey çıkar karşına sanırım...

Canım ben marmara'dayım dört sene oldu gireli tam hatırlamıyorum kaç puanla girdiğimi ama 320 civarıydı.Senin dikey geçiş yapman gerek bildiğim kadarıyla. Yani iki senelik bölümdeysen eğer dikey geçişle dört senelik eğitim veren bir üniversiteye geçmen lazım. Grafik diye ayrı bir bölüm var mı tam bilemiyorum. Reklam ve halkla ilişkiler olarak açılıyor bölümler genelde ve içlerinde grafik tasarım dersleri de oluyor ama daha çok reklam ve tanıtım üzerine eğitim veriliyor. Grafik mezunu olarak çok yerde iş bulabilirsin diye düşünüyorum başta reklam şirketleri olmak üzere.

Babanız masraflarınızı karşılayamıyorsa kasiyerlik yapmanıza da karışmamalı. Sonuçta kötü bir iş değil bu, lise mezunu bir insana da çok yorulmadan kendini geçindirebilecek kadar para kazandıracak kaç iş var bilemiyorum. Bence kasiyerlik sizin için ideal, en azından bir sürelik. Bahsettiğiniz gibi büyük maddi sıkıntılar içindeyseniz başlangıç için iyisine kötüsüne bakmayın derim. Önce bir iş bulur çalışmaya başlarsınız, bu süre içinde kendi mesleğinizle ilgili işleri araştırırsınız, kafanıza yatan bir iş bulursanız değiştiriverirsiniz olur biter.

bu arada arkadaşım benim babamda benim çalışmama hep karşıydı maddi sorunum olmadı ama ben kendi ayaklarımın üstünde duracağım diyedirettim ve iyikide yapmışım çok güzel zamanlar geçirdim kendime güvenim geldi senin babanın durumu belli diyorsun bu o kadar da kötü birşey değil bence sonuçta durumun iyide olsa ömrünün sonuna kadar ailen olmayacak arkanda

Hah işte bende tam anketörlük yapabilirsin diyecektim

Öğrenciyken yaptığım anketlerin haddi hesabı yok. benneyaptımki

üniversite okuyup parttime çalışan okadar çok öğrenci varki..kendinizi tek hissetmeyin şu borçlarınız bitene kadar sıkın kendinizi tezgahtarlık yapın kuaföre girin vs. şuan işi sevmeyi düşünme nasıl para kazanırım onu düşün .borçlar bitince sevdiğin işi yaparsın

Canm ben hafta sonları çalışıp ayriyetten okuyordum ve 2si farklı şehirlerdeydi yalovada okudum istanbulda çalıştım ama okulum bitti şuan mesleğimide elime aldım kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…