Üniversiteye başlıcam bu sene... Babam çalışmıyor doğru düzgün ve artık pekte çalışıcağını sanmıyorum boşta geziyor. Maddi durumumuz berbat borç içinde senağlama
Onların benim okumama katkısı olucağı yerde ben onlara katkı sağlayıp okumak mecburiyetindeyim. Aranızda varmı böyle okuyup çalışan yada öğrencilik döneminde bu durumu yaşamış kimseler , morele ihtiyacım var ve tavsiyelerinizee ... Okurken nasıl çalışılır ki mesleği grafik tasarım veya reklamcılık olucak bu sektörden bir işte çalışıcam parttime olayı filan anlamıyorum ben üniversiteyle nasıl yürütülüyor bana yardımcı olun ne yapmalıyım LÜTFENN..bilmiyorumkismile
ben de üniversite öğrencisiyim. babanın işi yoksa ayda 200 burs alırsın devletten. devlet yurtlarına başvur onların ücretleri daha düşük.
harçlarını ödemek için Katkı kredisi al devletten. geri ödemek üzere...
ben 1. sınıftayken hafta sonları markette ürün tanıtımı yaptım. günlük 35 lira falan kazanıyorsun.
2. sınıftayken ödev yazdım. (bunu tavsiye etmiyorum etik değil) ama iyi kazandım bundan 3 ay uğraştım 600 lira kazanmıştım.
bu sene dersanede çalıştım. haftada 3 gün aylık 300 lira, bir ilköğretim dersanesinin bütün ingilizce derslerine girdim.
umarım biraz bişeyler şekillenmiştir aklında. zor ama yapılmayacak şey değilüzme kendini. okumak iste sen yeter ki. üniversite kendi de iş imkanı sunuyor. onlara da başvur.
Muhtemelen bu durumda zaten devlet bursu alırsın.
Ayrıca
eşim mesela katkı kredisi ile harcını ödemiş,daha sonra ödüyorsun bu parayı.
Ayrıca bu telaşın ve sıkıntın niye anlamadım?
Ben üniversite hayatım boyunca turizm gibi yorucu bir sektörde çalıştım.
Hani sormuşsun ya var mı diye,elbette var.İsteyen mecburiyetten isteyen zevk için isteyende mesleğini biran önce kavramak için.
İstersen grafiker olarak staj yaparsın ki bu durumda fazla para hayali kurma.
Ayrıca örgün öğretimde okuyacaksan zamanınıda buna göre ayarlayacak yarı zamanlı bir iş tercih etmelisin.
Mesleğimiz aynıymış hemen hemenBen üniversiteye başlamadan bir sene evvel annem ve babam ayrılmıştı ve hiçbir yerden gelirim yoktu. Babam nafaka ödemiyordu düzenli olarak. 17 yaşındaydım o zaman. Part time çalışmaya başladım ünlü bir oyuncak mağazaları zinciri vardı o zaman şimdi çekildi Türkiye'den. Saat ücreti ile çalıştırıyorlardı çok fazla para almıyordum ama hem boş vakitlerimi değerlendiriyordum hem de harçlık çıkartıyordum. Altı ay boyunca orada çalıştım okuldan sonra hafta içi günde dört saat hafta sonu full time. Çok güzel arkadaşlıklarım oldu çok eğlendim. Sonra başka bir yere geçtim yine okuldan arta kalan vakitlerimde yedi sekiz ay da kasiyerlik hayatım oldu kaydirigubbakcemile3 İki yıldır da yine part time başka bir ofis işinde çalışıyorum. Şöyle bir bakıyorum bütün okul hayatım çalışarak geçti. Ama o kadar memnunum ki böyle olduğuna çok fazla artısı oldu inan. Kendi param bi kere. Alıştım istediğim şekilde harcamaya. Özgürüm istediğim gibi gezip tozabiliyorum. Para istemek için ezilip büzülmeme gerek kalmadı. Annemle babama yük olmamanın verdiği bir rahatlık var. Kendi ayaklarımın üzerinde durmaya alıştım ve çok insan tanımama katkısı oldu çalıştığım işlerin. İnsanın annesi ve babası masraflarını karşılayabilecek durumda olsa da çalışması çok yarar sağlar kendine. Ben de reklam okuyorum bu arada meslektaş olacağız yerimseniben İnsan nereden başlayacağını bilemiyor iş ararken ama bir başladınmı arkası geliyor inan. Reklam ve grafik iş hayatıyla beraber götürülebilecek rahat bir bölümdür ben son sınıfa geçtim bu sene. Sen daha başındasın yolun ama keyifli geçireceğini umud ediyorum bu seneleri. İlk senelerde reklam sektöründe çalışmana gerek yok aslında daha ufak işlerle başlayabilirsin benim gibi. Son sınıfa yaklaştıkça kendi mesleğine yönelirsin staj yapabilirsin. İnan çok hafifleyeceksin kendi kazancın olunca. Sana hem okul hem de iş hayatında başarılar diliyorum şimdiden...
Saol canım acaba grafik tasarım mesunu olarak secebileceim meslekler içinde mi grafik ve reklam bnde isterim.. 4 yıllığa girebilirmiyim bilmiorm kaç puan gerekir sn hangi üni.tede kaç puanla girmiştin yazarsan sevirinim. 2 yıllığı varsa şimdilik ona da razıyım sonra 2 sene uzatırım.
Durumunuz gerçekten berbatsa bence mesleğinizle ilgili değil de farklı alanlarda iş bakın.
Çünkü; üniversite öğrencileri kendi alanlarında çalışırken çok az para alıyor hatta hiç bile almayan duydum. İşveren ben iş öğretiyorum,tecrübe kazandırıyorum diye düşünüyor..
Anketörlük ya da kasiyerlik yapabilirsiniz..
Hem part time olur hem de elinize bir kaç kuruş para geçer hiç olmazsa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?