İmmmmdattttt Lütfen Yardım

Benim bebiste2 haftalik.:) emzirmeden once sutunuzle gogus ucunu silin.emzirdikten sonra goguslerinizi yikayin, acik birakarak kurutun her seferinde.ama sizinki biraz ilerlemis.kremide mutlaka kullanin emzirip temizledikten sonra
Peki senin ki yarami .cnm

Her emzirmeden sonra kendi sutunu sur. Emzirmeden once zeytinyagi. Bebegi dogru tutamiyorsundur. Emzirme pozisyonlarina bak.

Gogus kalkani al. Yaralar gecene kadar onu kullan. Ped kullanma o hava almasini iyice engeller.

Göğüs ucu olamyanlarda daha çok oluyor bende 2 ay çekmiştim...
Sakın biberon falan verme iyi olan göğsünü daha sık ver ve krem kullan...
Çok ağırıdır bilirim :KK14:

Cok zor bilirim. Ama yapacak biseyiniz yok emzirmeye devam zamanla iyilesecek. Meme ucu kremi kullanin. Yanlis emzirmeden kaynaklaniyo memenin kahverengi kismi komple bebegin agzinda olmali. Ben ilk bebegimde cok aci cektim. 2. Bebegimde tecrube kazandim hic yara olmadi. Cok sukur. Gecmis olsun.

Çok ağır yaşadım göğüs ucu yaralarını, çocuğum kan bile emdi emzireceğim ille de derken, çok iyi anlıyorum seni dayanılmaz acıyor. Bacaklarımı karnıma çeker, dişimi sıkar emzirirdim.

Lansinoh krem en iyisi. Bol bol tabaka gibi sür, göğüs pedini ters çevir (yapışkanlı muşamba gibi tarafı göğsüne gelsin) en az yarım gün bi o şekilde göğüslerini kapat. Bu tip yaralar-çatlaklar nemli ortamda daha çabuk iyileşirmiş.

Emzirme dakikalarını sabitle 15er dakikalık periyotlar şeklinde emzir.
Ara ara mamayla takviye edebilirsin göğüslerini dinlendirirsin, korkma hiç de biberona alışmıyor bebek. Sadece acıyor diye emzirmeyi tamamen azaltıp, biberonu çoğaltma. Dengeli ver.

Bebeği emzirirken göğsüne doğru bastır, memeyi alttan destekle. Tek burun deliği açık kalsa yetiyor bebek nefes alıyor.
Nefes alıp almayacak mı diye korkup geriden emzirme, her seferinde yara yaparsın.

Bunları bi dene bakalım önce. 2 güne kadar toparlamaya başlıyor.

Çok ağır yaşadım göğüs ucu yaralarını, çocuğum kan bile emdi emzireceğim ille de derken, çok iyi anlıyorum seni dayanılmaz acıyor. Bacaklarımı karnıma çeker, dişimi sıkar emzirirdim.

Lansinoh krem en iyisi. Bol bol tabaka gibi sür, göğüs pedini ters çevir (yapışkanlı muşamba gibi tarafı göğsüne gelsin) en az yarım gün bi o şekilde göğüslerini kapat. Bu tip yaralar-çatlaklar nemli ortamda daha çabuk iyileşirmiş.

Emzirme dakikalarını sabitle 15er dakikalık periyotlar şeklinde emzir.
Ara ara mamayla takviye edebilirsin göğüslerini dinlendirirsin, korkma hiç de biberona alışmıyor bebek. Sadece acıyor diye emzirmeyi tamamen azaltıp, biberonu çoğaltma. Dengeli ver.

Bebeği emzirirken göğsüne doğru bastır, memeyi alttan destekle. Tek burun deliği açık kalsa yetiyor bebek nefes alıyor.
Nefes alıp almayacak mı diye korkup geriden emzirme, her seferinde yara yaparsın.

Bunları bi dene bakalım önce. 2 güne kadar toparlamaya başlıyor.
fazla yara olmamis olan.sag gogsumu. Emzriyorum diger gogsumu.pompayla sagip.bebeğme.emzriyorum bazende mama veriyorum bende.olan biberon.anne memesine yakin bir.biberon bnide.emiyor biberonda aliyor allaha.şükür unutmadi lansnoh.aldm.sadece agrimi gecriyor yaralar fayda edmio

Biberondan bebek u utmuyor kzlar sadeece saglklo degil keske bende vermk.zorunda kalmasaydm

fazla yara olmamis olan.sag gogsumu. Emzriyorum diger gogsumu.pompayla sagip.bebeğme.emzriyorum bazende mama veriyorum bende.olan biberon.anne memesine yakin bir.biberon bnide.emiyor biberonda aliyor allaha.şükür unutmadi lansnoh.aldm.sadece agrimi gecriyor yaralar fayda edmio
önerildi mi bilmiyorum ama tahinin üzerinde biriken yağı temiz bir kaba al.oradan pedlere sür göğüs ucuna kapat.
gün içinde sıklıkla değiştir.
inanılmaz işe yarıyor.
ilk doğumumda çook çektim .
bunu bilmiyordum.
ikincisinde her türlü kremi hazır etmiştim.
ama bu tahini de hazır ettim.
hatta doğumdan önce sürmeye başlamıştım.
hiçbir kreme ihtiyacım olmadı.
hiç yara olmadı.
dene in. sana da faydası olur.
hem doğal .
temizlemen de gerekmiyor.

Yaraların çabuk kapanması için nemli ortamda dinlendirmelisin.
En yakın sağlık ocağına gidip bir ebe hemşireden yardım isteyebilirsin, sana gösterirler nasıl emzireceğini.
Doğru emzirirsen tekrar tekrar yara açılmaz. Senin şu an mümkün olduğunca nemli tutman lazım o bölgeyi ki sürekli kuruyup kuruyup daha ağır hale gelmesin çatlakların. Yaralar zamanla kapanacak.

Yaraların çabuk kapanması için nemli ortamda dinlendirmelisin.
En yakın sağlık ocağına gidip bir ebe hemşireden yardım isteyebilirsin, sana gösterirler nasıl emzireceğini.
Doğru emzirirsen tekrar tekrar yara açılmaz. Senin şu an mümkün olduğunca nemli tutman lazım o bölgeyi ki sürekli kuruyup kuruyup daha ağır hale gelmesin çatlakların. Yaralar zamanla kapanacak.
Tsk ederm. Cnm

12 gunluk anneyimmmm bir kizim oldu dunya güzeliii ama bni mahfetti naptysam ne denedysem olmuyor gogus uçlarim felaket yara oldu emzrirkn agliyorum bir gogsumun ucunu kopardi sanki çok fena durum başındn geçen mutlka olmustr lütfen yardım
Canim tum sayfalari okumadim, yazildi mi bilmiyorum ama, mucizevi bir formul var.
Su anda mevsimi de basladi. Ayvanin cekirdeklerini cikar, uzerine 3-4 yemek kasigi su koy, 1-2 gun agzini kapatip bekle. Cekirdekler suyu jellestiriyor. O jeli meme ucuna sur. Emzirmeden once yikamana bile gerek yok. Gun icinde istedigin kadar surebilirsin, 1-2 gun icinde iyilesir. Tum hamilelere de tavsiye ederim ;)

Canim tum sayfalari okumadim, yazildi mi bilmiyorum ama, mucizevi bir formul var.
Su anda mevsimi de basladi. Ayvanin cekirdeklerini cikar, uzerine 3-4 yemek kasigi su koy, 1-2 gun agzini kapatip bekle. Cekirdekler suyu jellestiriyor. O jeli meme ucuna sur. Emzirmeden once yikamana bile gerek yok. Gun icinde istedigin kadar surebilirsin, 1-2 gun icinde iyilesir. Tum hamilelere de tavsiye ederim :KK66:
Canm inanmazsn ama onuda yapiyorum napcmi sasrdm yaa ins gecer herseyi surup denicm artk

Back
X