- 24 Haziran 2011
- 23.543
- 49.176
- 798
- Konu Sahibi -MinikAnnecik-
Yara için mi çatlak için mi
Gogus ucundaki yaralar ve catlaklar icin. Yanlis anlasilmasin hamilelikte kilo alimina baglo olan catlaklar degil.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yara için mi çatlak için mi
Ben öyle anlamıştım o yzden sordum başka ark yanlış anlamsın diyeGogus ucundaki yaralar ve catlaklar icin. Yanlis anlasilmasin hamilelikte kilo alimina baglo olan catlaklar degil.
12 gunluk anneyimmmm bir kizim oldu dunya güzeliii ama bni mahfetti naptysam ne denedysem olmuyor gogus uçlarim felaket yara oldu emzrirkn agliyorum bir gogsumun ucunu kopardi sanki çok fena durum başındn geçen mutlka olmustr lütfen yardım
lansinoh bir işe yaramaz garmastan pomat al ikinci gün iyileşmişti yaralarım12 gunluk anneyimmmm bir kizim oldu dunya güzeliii ama bni mahfetti naptysam ne denedysem olmuyor gogus uçlarim felaket yara oldu emzrirkn agliyorum bir gogsumun ucunu kopardi sanki çok fena durum başındn geçen mutlka olmustr lütfen yardım
Kontron yagi nedir ayni sorunları yaşıyoruz gogusm.yok sanki yara komple kaniyo aglaya aglaya Emziriyorum benm kizim. Daha kucuk ama yaptklari buyuk canmi okuudu 2 gunde lansnoh pompa aldm onun biberonuyla veriyorum sagip bir memem oyle digeride oyle ama pek degil onuda unuttrmamamk icin veriyorum cok canm yanıyorbu durumlar maalesef oluyor çünkü meme başı kuruluğu oluyo havalarda şuan bi tuhaf hemen çatlatıyor benimde aynı durum başımdan geçmişti hatta bi göğsümün ucu kopmuş sadece deri tutuyodu ben hemen elektrikli sağma makinesi aldım ve kantoron yağı kullnadım gerçekten çok işe yarıyo hemen iyileştirdi yaramı tabi bu sürede bebeği sağdığım sütle kaşıkla besledim biberon kullanma taraftarı değilim alışır rahatlığına memeyi bırakır diye.. daha snra yara iyileşmeye başladı sağmayı bıraktım zeytin yağı sürdüm her emzirme işi bittikten sonra.. zeytinyağı hem bebeğe zarar vermior hemde meme başını yumuşatıyor dene derim ağlaya sızlaya hatta göğsümden kan gele gele emzirmiştim ah ne acı şimdi düşündükçe bile o acıyı hissediyorum
Ayvanın cekirdeğini cıkarın. 4 ad cekirdeği akşamdan bir cay tabagının icine üzerini gececek kadar su ekleyerek bırakın. Sabah jel kıvamı alır. Her emzirmeden sonra bunu sürün.12 gunluk anneyimmmm bir kizim oldu dunya güzeliii ama bni mahfetti naptysam ne denedysem olmuyor gogus uçlarim felaket yara oldu emzrirkn agliyorum bir gogsumun ucunu kopardi sanki çok fena durum başındn geçen mutlka olmustr lütfen yardım
Ayvanın cekirdeğini cıkarın. 4 ad cekirdeği akşamdan bir cay tabagının icine üzerini gececek kadar su ekleyerek bırakın. Sabah jel kıvamı alır. Her emzirmeden sonra bunu sürün.
Ben bepanthene plus ile beraber bunu kullanır, emzirmeden sonra sürer, emzirmeden önce yıkardım ve cok faydasını gördüm.[/QUOTE bunuda yaptm cnm.ve kullaniyorum bakalm neler olacak
Hemen çözecek bir çözüm maalesef yok. Bir de kuru bırakmayın orayı. Hep nemli kalsın. Mesela bepanthene sürün üzerine streec kaplayın. Nemli yara daha cabuk iyileşir.
En büyük sorunlardan birisi bu tecrübesiz anneciliktir. Öncelikle, doğum sonrası annenin göğsü süt ile dolar ve sertleşir. Bu nedenle henüz minnacık olan bebeğimiz göğsün yalnızca uç kısmını tutabilmekte ve kısımda kaymasın diye ısırmaya başlamaktadır. Bunun önüne geçmek için krem, silikon göğüs ucu gibi çözümler olsa da tam çözümü şudur. Öncelikle göğüsteki fazla süt miktarı sağılmalı, göğüs ucu ve yakın çevresinin yumuşak olmasını sağlamalıyız. Bu şekilde bebek göğsün ucuyla birlikte çevresini de ağzına alabilmektedir. Ama annelerin genelinde "sütüm yetmez", "sütüm az" şeklinde dürtü vardır. Bu nedenle daha elinin yumruğu bile baş parmağımız kadar olan bebeğimizin, midesi bile küçücüktür. Her türlü doyacaktır ve sık sık emecektir. Sağdığınız sütü de buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz. Aksi halde sütten dolan ve taş gibi sertleşen göğüslerde bebek tutmakta zorluk çektikçe ısıracak, göğüs uçlarında bazen derin yaralar dahi açılacak, anne çocuğunu emzirmek istemeyeceği gibi ağlayıp bağıracaktır. Siz sütünüzü göğüs uç etrafı yumuşayana kadar sağın.12 gunluk anneyimmmm bir kizim oldu dunya güzeliii ama bni mahfetti naptysam ne denedysem olmuyor gogus uçlarim felaket yara oldu emzrirkn agliyorum bir gogsumun ucunu kopardi sanki çok fena durum başındn geçen mutlka olmustr lütfen yardım