Allah kurtarsin kardesini canim cok uzuldum ben o masumlara yaBenimde kardeşim cezaevinde daha 20 yasinda.
Askerdeydi 15 temmuz gecesi komutanları İstanbula getirmisler. Hic bir olaya karismamis otobüsten bile inmemisler polis direk emniyete çekmiş otobüsü.
3 gün sonra gozaltinda diye haber geldi ondan 3 gün sonra tutuklandı diye haber geldi. 2. Haftada ancak görebildi annem. Hala cezaevinde daha ifade bile almamislar.
İnsanin içi aciyo hele ki suçsuz olduğundan eminsen.
Ama imtihan iste benim kardeşimin bu sene askerde olması İstanbula götürülenlerin içinde olması vs hic bi şey öylesine değil Allahin takdiri var mutlaka Rabbimin bi muradi. Bizim ser gördüğümüz de ne hayirlar gizli bilmiyoruz. Sabretmekten dua etmekten başka çare yok. Onun kadar etkilisi de yok zaten.
Normal tutuklulara mı yoksa güncel durum tutuklularına mıSadece buaralar af çıkacak diye biliyorum. Allah yardımcınız olsun.
İnanirim daha neler neler var. Tamam varsa bi suçlu cezasini ceksin ama hoc soruşturmadan etmeden yazik değil mi insanlara. 1 ay olacak nerdeyse daha ifade bile almamislar ya.LaTahzenInnallaheMeana canım benim babamı 5 yıl önce (ki daha o Zaman bunlarla kankaydı herkes en iyi olanlar bu grupta olanlardı biz o Zamanlar onlardan değiliz diye kötüydük) aldığı memurlarda dolayı tutukladılar şaka gibi. Savcılık kararında bile "suçlu olma ihtimaline karşı tutukluluk" yazıyor. İhtimal için düşün :)
O kadar çok varki. Annem anlatiyo doğudan iç anadoludan bir suru gelen varmis oralarda yatip kalkiyolar diyor. Yazik değil mi o insanlara. Uzulmicek gibi değil bazen tahammül sinirlari zorlaniyo gerçektenAllah kurtarsin kardesini canim cok uzuldum ben o masumlara ya
Kardeşim direk ogün alındığı için baya daha kötü şartlarda sanırım. Babamın durumu ona göre epey iyi. Acayip gönlü bol insandır kendine istiyor koğuştakilere de çamaşırından terliğine harçlığına kadar eksiklerini karşılıyor. Görüşte dedi ki milletin giymeye çamaşırı yok hepsi mazlum gidin her beden çamaşır alın gönderim cezaevine kargoyla dağıtayım burda. O öyle deyince içim acıdı insanlara. Babam evliya olup çıkacak orda. Zaten üç beş garibanın kantin hesabını doldurmuş. Bu böyle Nasıl gider bilemiyorum hiç. Her cuma görüşe 300 km gidip 30 dk görüp 300 km geri geliyoruzİnanirim daha neler neler var. Tamam varsa bi suçlu cezasini ceksin ama hoc soruşturmadan etmeden yazik değil mi insanlara. 1 ay olacak nerdeyse daha ifade bile almamislar ya.
O gün ayaginda postal varmis onlari alip yirtik pirtik bi terlik vermişler. Annem de ayakkabi alip götürmüş ayakkabiyi bagcikli diye almamislar. Neymiş kendini asabilirmis. Hasbinallah...
Allah yardimcin olsun. Senden birsey rica edebilir miyim? Yasadigin elbette cok zor cok yorucu bir durum. Ve bu durumu cocuklarin da yasiyor unutma. Senin yardima ihtiyacin oldugundan cok cocuklarinin var. En buyuk destegi de senden alacaklar. Birileriyle konusurken onlarin yaninda olmadigina emin ol mesela.Hayirli geceler hanimlar ilk defa yaziyorum.boyle bir konuyla yazacagim da hic aklima gelmezdi.
Yaklasik 6 yillik evliyim.2 cocugum var.esimle tanisarak evlenmedik ama cok seviyoruz birbirimizi.guzel sakin yasarken bir pazar gunu birkac saatte altust oldu hersey ayrintiya girmeyece gim esim su an cezaevinde ve benim i cim yaniyor cayir cayir;saskin sok halinde ve sadece dua halindeyim.
Sorum su ki;var mi boyle musibetler atlatanlar sanki her nefesimi sayiyorum,cocuklarimin yuzune bakip agliyorum devamli,sadece teselli istiyorum.cok uzun bi ayrilik olur diye cok korkuyorum.yasayanlar varsa akil versinler lutfenn.ve dua ederseniz...
Bilmiyorum güncel durum için geçerli mi ama tanıdığımız bir ailede tutuklu var. Onlardan duydum.Normal tutuklulara mı yoksa güncel durum tutuklularına mı
Canım 1 ocak 2016 dan önce tutuklananlara af degil ceza indirimi konuşuluyo şuan.Normal tutuklulara mı yoksa güncel durum tutuklularına mı
Kardeşim direk ogün alındığı için baya daha kötü şartlarda sanırım. Babamın durumu ona göre epey iyi. Acayip gönlü bol insandır kendine istiyor koğuştakilere de çamaşırından terliğine harçlığına kadar eksiklerini karşılıyor. Görüşte dedi ki milletin giymeye çamaşırı yok hepsi mazlum gidin her beden çamaşır alın gönderim cezaevine kargoyla dağıtayım burda. O öyle deyince içim acıdı insanlara. Babam evliya olup çıkacak orda. Zaten üç beş garibanın kantin hesabını doldurmuş. Bu böyle Nasıl gider bilemiyorum hiç. Her cuma görüşe 300 km gidip 30 dk görüp 300 km geri geliyoruz
Benim kardeşimin alakasi var 15 temmuzda alindi ona da acimaz misiniz. 20 yasinda hapse girip yatsin mi müebbet ister misiniz??Cok merak ettim esini neden cezaevine attilar bunu size illaki soylemislerdir . insallah gundemdeki haberlerle 15 temmuzla alakasi yoktur eger varsa hic acimam yatsin muebbet.
Tahmin ettim Can'ım şu anki duruma mümkün değil zaten de. Gerçi şimdi af yapmadan mahkeme yapsalar suçlu suçsuz çıkar da mahkeme yapacak hakim savcıda kalmadı :)Canım 1 ocak 2016 dan önce tutuklananlara af degil ceza indirimi konuşuluyo şuan.
Yazdigimi.lutfen yanlis.yere cekmeyin sucsuz olanlari.zaten Rabbim.goruyor insallah sucsuzdur.ve.kurtulur hersey Allah tan ama eger sucu varsa kim olursa olsun hic bi sekilde acimam insanlar evlatlarini kocalarini eslerini babalarni vs kaybettiler bu 15 temmuzda kimin eli ayagi varsa Rabbim tez zamanda cezalarini versnBenim kardeşimin alakasi var 15 temmuzda alindi ona da acimaz misiniz. 20 yasinda hapse girip yatsin mi müebbet ister misiniz??
Aminn inşallah. Ama boyle genel konuşmak yarasi olan insanlarin canini daha çok acitiyo.Yazdigimi.lutfen yanlis.yere cekmeyin sucsuz olanlari.zaten Rabbim.goruyor insallah sucsuzdur.ve.kurtulur hersey Allah tan ama eger sucu varsa kim olursa olsun hic bi sekilde acimam insanlar evlatlarini kocalarini eslerini babalarni vs kaybettiler bu 15 temmuzda kimin eli ayagi varsa Rabbim tez zamanda cezalarini versn
Çok uzuldum kardeşin icin benimde erkek kardeşim var bian onu düşündüm senin bir abla olarak nekadar acı çektiğini hissettim rabbim yardimcısi olsun insallah tez zamanda aranıza dönerBenim kardeşimin alakasi var 15 temmuzda alindi ona da acimaz misiniz. 20 yasinda hapse girip yatsin mi müebbet ister misiniz??
Açık görüş daha olmadı izin çıkacak mı bilmiyorum camdan telefon görüşmesi var. Ama içeri gerekli herşeyi sokabiliyoruz kılık kıyafet. Telefon görüşmesi için de numara verdik pazartesi gün içinde 10 dk görüşme izni olacak sanırım. Kesinlikle herşeyde bir hayır var öyle düşünmezsek bu iftiranın altında ezilip intihar ederiz. Yıllarca ülke için millet için dağda tepede çalışıp şimdi böyle bi itham çok çok ağır. Ama biliyoruz ki imtihan. Bide çok şükür maddi sıkıntımız yok küçük çocuk yok avutmaya çalıştığımız ciddi bi hastalık yok. Birde aynı Zaman'da bınlarla uğraşanlar var. Yalnız bizim ifademiz alındı. Ama biz avukatla itiraz dilekçesi verdik her ay vermeye de devam edicez çünkü tutuklu olma dosyası şu an elimizde ve okuyan gülüyor bu dosyayla tutuklu yargılama olmaz diye. Hatta söyle söyleyim biz avukat bulmada. Atanan baro avukatı dahi böyle bi dosyayla tutuklama olması mümkün değil diyerek Hakimle kavga edip itiraz dilekçesi vermiş siz düşünün :)Babaniz adina üzüldüm ama bu yazdiklarinizdan sonra dedim vardır bunda da bi hayir. Rabbim bu vesileyle kendine yaklastiracak belki de.
Nazi insanların ailelerinin haberi bile yok.
Ben maalesef başka şehir deyim sadece annem gidip gorebiliyo. Ama kapali görüş sizinki nazil acik görüşe izin veriyorlar mi. Tel ile görüşme var mi?
Aminn inşallah. Ama boyle genel konuşmak yarasi olan insanlarin canini daha çok acitiyo.
Diyosunuz ya sucu olan ceksin diye evet bende katiliyorum buna. Ama tahammül edemediğim sucu olup olmadigini anlamak için bi gayret olmaması. 1 ay geçti ya koca 1 ay daha ifade bile alinmadi. Hic bi açıklama yapilmadi.[/QUOT
İnşallah Allah razi olsun. Rabbim yasatmasin inşallah hic kimseye.Çok uzuldum kardeşin icin benimde erkek kardeşim var bian onu düşündüm senin bir abla olarak nekadar acı çektiğini hissettim rabbim yardimcısi olsun insallah tez zamanda aranıza döner
Can'ım Zara'n güncel durumda sıkıntı suçlu suçsuz herkesin alınması ve böyle bir damgayla damgalanması. Benim eşim 15 temmuzda yaralandı,kuzenimin amcası bacağını kaybetti,çok yakın olduğumuz akrabamız şehit oldu ve benim babam su an tutuklu hemde yıllarca bu gruba karşı mücadele ettiği halde. Şöyle söyleyim kardeşime şu an kapatılan Üniden aylık 1500 lira maaşlı ve burslu teklif geldi,babam beniö sizde okutacak çocuğum yok dedi reddetti. Şimdi dön bak onlar dışarda babam içerde adalet bu mu. Babamın dosyasını gören avukat gülüyor ülkenin haline. Madem suçlu olma ihtimali var yap kardeşim mahkemeyi incele tüm delilleri ama yok devlet büyüklerini can korkusu alınca herkesi kapatın içeri oldu. Bir numaralı Ada'm serbest bırakıldı kaçtı yurtdışına eee ne anladım şimdiYazdigimi.lutfen yanlis.yere cekmeyin sucsuz olanlari.zaten Rabbim.goruyor insallah sucsuzdur.ve.kurtulur hersey Allah tan ama eger sucu varsa kim olursa olsun hic bi sekilde acimam insanlar evlatlarini kocalarini eslerini babalarni vs kaybettiler bu 15 temmuzda kimin eli ayagi varsa Rabbim tez zamanda cezalarini versn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?