ben kimsenin senin gibi oldugunu sanmiyorum
ben kimsenin senin gibi oldugunu sanmiyorum
Ha birde, Lütfen aşşağılama değilde, morel bakımından yardımınız ola azıcık.
olabilir, bu kişiye zarar verdiği noktada tedavi edilmesi gereken bir hastalık. bu dertten yakınan bir çok insan varken nasıl böyle bir genelleme yapabildiniz hayret?
canım sen takılma.bence aileni ikna edip psikolog desteği alırsan zorlanmadan bu problemi aşabilirsin. yoksa etrafında sana yakınlaşacak insan bulamaz ya da arkadaşlarınla ilgili büyük hayalkırıklıkları yaşayabilirsin..
Şimdi seni kırmadan nasıl anlatsam ki...
1. Benmerkezci olabilirsin.Hep ben haklıyım,herşeyi ben bilirim,hep benimle ilgilensinler,hep beni arasınlar gibi...
2. Hoşgörüsüz olabilirsin.Kendine hata yapılınca tahammülsüzsündür.Seninle ilgilenilmemesi,sana karşı yapılmış bir hatadır.Birisi sana selam vermemişse kesin kasıtlıdır.Seni görmemiş-dalmış filan olamaz.Başka fikirleri de hoşgörmüyorsundur bu durumda...
2. Tutucu olabilirsin.Alışkanlık ve fikir anlamında...Arkadaşların senindir ve değişemez.Başkasıyla görüşemezsin-görüşemezler.Fikirlerin sabittir ve değişemez gibi...
Biraz çevreni genişletmeye çalışabilirsin.
Farklı insanlarla,farklı ortamlarda zaman geçirip kendini açabilirsin.Böylece yakınlarına kapris yapma durumun da ortadan kalkar.
Başkalarını önyargısız dinleyip,söylediklerini anlamaya çalışabilirsin.Böylece haklı noktalarını görebilirsin.
Kişisel gelişim kitapları veya başarılı insanların otobiyografilerini okuyabilirsin.
Birisinin üzerine çok düştüğünü hissettiğin zaman,bir başka arkadaşını arayıp onunla zaman geçirebilirsin.
Merhaba bayanLar
Evet, bir derdim var. AŞIRI kıskanç ve inatçıyım.
Hatalı olduğumu yanlış olduğumu bilsemde inadımdan kimse döndüremiyor . ve bu şekilde iyiliğimi isteyen kişilerin bile kalbini kırabiliyorum ..
Diğer sorunum ise, aşırı kıskancım.
Ama bu atıyorum birinde şu çantadan gördüm kıskandım vs. vs. değil..
Tanıdığım iyi yada kötü anlaştığım , anlaşamadığım herkesi kıskanıyorum hep benim yanımda olacak, birlikte onu yapacağız bunu yapacağız, başkasına gitmeyecek, uğraşmayacak, başkasına yanımıza gelmeyecek vs vs..
hele birde sevdiğim kişileri!
Gidip boğasım geliyor ( çok özür dilerim )
nasıl üstesinden geliyorsunuz bu kötü huylaırn ? böyle bi durum ile karşılaşınca neler yapıyorsunuz, kendinize nasıl hakim oluyorsunuz ?
Forumun psikiyatristleri zaten teşhisini koymuşlar, ÖZGÜVENSİZ, BENCİL, EGOSU ŞİŞKİN, ERDEMSİZ vs.. İnsanlar sınanmadıkları günahlar ve acılar karşısında rahat rahat konuşurlar. Kendindekini görmemekte direnirler, kendindeki eksikliği görene de böyle hakaret ederler. Peygamber efendimiz dahi bir recm olayında kim bu günahı işlememişse ilk taşı o atsın diyor! Lütfen birine popon büyük demeden önce bir dönüp kendi poponuza bakınBu kadar hakarete rağmen kişisel tartışmaya girmemişsin ve saygıyla cevaplamaya devam etmişsin. Bak ne güzel eleştiriye açık bir insansın ve kendindeki hataları görme ERDEMine sahipsin. Seni yargılayanlara cevap verme, tavsiye verenleri de değerlendir. Bence de bu hasetlik ve fesatlıktan ziyade sadece sevdiğini paylaşamama durumu. 2 tane koç burcu arkadaşım oldu, kalplerinde gerçekten kötülük yoktu ama beni kimseyle paylaşmak istemezlerdi. Senin kadar eleştiriye açık bir koç ilk defa gördüm. O yüzden artı özelliklerinin üzerinde dur, eksi olanları da hayat sen istemesen de törpülüyor zaten. Ve unutma hayat da senin bu yönlerini sınayacak, seni üzecek, kıracak, nefsini ezecek. Ama sen bunları görüp dua edip tövbe edersen, tekamül halinde ollmayı dilersen muhakkak ki Rabbim el-Fettah ismiyle sana kapılar açacaktır.
Forumun psikiyatristleri zaten teşhisini koymuşlar, ÖZGÜVENSİZ, BENCİL, EGOSU ŞİŞKİN, ERDEMSİZ vs.. İnsanlar sınanmadıkları günahlar ve acılar karşısında rahat rahat konuşurlar. Kendindekini görmemekte direnirler, kendindeki eksikliği görene de böyle hakaret ederler.Peygamber efendimiz dahi bir recm olayında kim bu günahı işlememişse ilk taşı o atsın diyor.Lütfen birine popon büyük demeden önce bir dönüp kendi poponuza bakınBu kadar hakarete rağmen kişisel tartışmaya girmemişsin ve saygıyla cevaplamaya devam etmişsin. Bak ne güzel eleştiriye açık bir insansın ve kendindeki hataları görme ERDEMine sahipsin. Seni yargılayanlara cevap verme, tavsiye verenleri de değerlendir. Bence de bu hasetlik ve fesatlıktan ziyade sadece sevdiğini paylaşamama durumu. 2 tane koç burcu arkadaşım oldu, kalplerinde gerçekten kötülük yoktu ama beni kimseyle paylaşmak istemezlerdi. Senin kadar eleştiriye açık bir koç ilk defa gördüm. O yüzden artı özelliklerinin üzerinde dur, eksi olanları da hayat sen istemesen de törpülüyor zaten. Ve unutma hayat da senin bu yönlerini sınayacak, seni üzecek, kıracak, nefsini ezecek. Ama sen bunları görüp dua edip tövbe edersen, tekamül halinde ollmayı dilersen muhakkak ki Rabbim el-Fettah ismiyle sana kapılar açacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?