İnat + Kıskançlık .

Ha birde, Lütfen aşşağılama değilde, morel bakımından yardımınız ola azıcık.

Ha birde, Lütfen aşşağılama değilde, morel bakımından yardımınız ola azıcık.

canım sen takılma.bence aileni ikna edip psikolog desteği alırsan zorlanmadan bu problemi aşabilirsin. yoksa etrafında sana yakınlaşacak insan bulamaz ya da arkadaşlarınla ilgili büyük hayalkırıklıkları yaşayabilirsin..

İşte buydu beklediğim. bana destek veren kişiler, yargılamadan , öneride bulunanlar. Çok çok teşekkür ederim

Şimdi seni kırmadan nasıl anlatsam ki...

1. Benmerkezci olabilirsin.Hep ben haklıyım,herşeyi ben bilirim,hep benimle ilgilensinler,hep beni arasınlar gibi...
2. Hoşgörüsüz olabilirsin.Kendine hata yapılınca tahammülsüzsündür.Seninle ilgilenilmemesi,sana karşı yapılmış bir hatadır.Birisi sana selam vermemişse kesin kasıtlıdır.Seni görmemiş-dalmış filan olamaz.Başka fikirleri de hoşgörmüyorsundur bu durumda...
2. Tutucu olabilirsin.Alışkanlık ve fikir anlamında...Arkadaşların senindir ve değişemez.Başkasıyla görüşemezsin-görüşemezler.Fikirlerin sabittir ve değişemez gibi...

Biraz çevreni genişletmeye çalışabilirsin.
Farklı insanlarla,farklı ortamlarda zaman geçirip kendini açabilirsin.Böylece yakınlarına kapris yapma durumun da ortadan kalkar.
Başkalarını önyargısız dinleyip,söylediklerini anlamaya çalışabilirsin.Böylece haklı noktalarını görebilirsin.
Kişisel gelişim kitapları veya başarılı insanların otobiyografilerini okuyabilirsin.
Birisinin üzerine çok düştüğünü hissettiğin zaman,bir başka arkadaşını arayıp onunla zaman geçirebilirsin.

Psikolojik danışmasınız bilmem, ama olmanız gerektiği kesin.
Sizede ayrıca çoookça teşekkür ediyorum.
Yardımlarınızla aşacağım bu sorunu

Burcun ne cnm:))
Bende asiri kiskanc ve inatciyimdir.
Huyum boyle yapacak birseyim yok.
Seven boyle sevdi nasilsa ama inadimi kiran adamla evlendim bende:))
Kiskancligimda kaybetme korkumdan kaynaklaniyor.
Muhtemelen psikolojik taraflari vardir.
Cokta mukemmel bir ailede yetismedim cunku.
Her neyse, benim hayatimi cokta etkilemiyor.
Birde kiskancligimi sozle dile getirmem, tavirlarim yeter:))

Yasin kac bilmiyorum ama.
Birde zamanla olgunlasmaya basliyorsun ve olaylara kisilere bakis acin degisiyor.
Haliyle sende, bu huylarinda torpuleniyor.
Cok sorun etme derim kendine.
Ama cokta rahatsiz oluyorsan, destek almayi deneyebilirsin.

Ben bu tavırları bi yerden tanıdım benmle arkadaş olsun kimseyle konuşmasın nasıl başkasıyla konuşur ? fln fln ama sanırım o zamanlar 10 yaşındaydım..

Bir programda bu durumun cocuklukta olustigunu yas ilerledikce bir anda ciktigini dinlemistim. Ancak bir hastalikmis bu. En kotusude sizi cok yipratiyor. Surekli gereksiz vesveselere ve kirginliklara sebep oluyor olmali.

Ya surekli kendinizle telkin halinde yasayin malum insanin en iyi dru kendisi. Yada psik. Desdek alin derim.

düşman başına valla,var benim de öyle tanıdığım...arkadaşım uzaktan gelmişti,ben kıza da dedim gel diye."yok ben seni ondan kıskanırım,uzaktan geldi diye onunla çok ilgilenirsin" diye...
kabul ediyosun bu huyların olduğunu ama işte nasıl böyle bir huyun var anlamıyorum,kontrol edemiyomusun hiç,mesela düşünmüyomusun niye böyle yapıyorum yeter artık saçmalıyorum diye.
tutmayı denesen kendini,durduk yerde kendi kendini yiyip zehir edeceğine iyileşmeyi dene.
şaşırıyorum ya valla. hiçkimseyi kıskanmıyorum şu hayatta,hiçkimseden ondan garip geliyor heralde.

sızın yalnız kalma korkunuz var gıbı .
ama bu korkunuz yuzunden kımseyı esır edemezssınız kı.
tek basına asamıyorsun bu sorunu,bır uzmandan yardım almanı onerırım .
cııdı bır sorun bu cunku .
en zarar veren hastalık "kıskanclık hastalıgı'dır"
cunku kımseye degıl ,kendınıze zarar verıyorsunuz.

Madem bu bir huy o zaman nacizane fikrim kendi kendinize şunu sürekli telkin edebilirsiniz:
'hiçkimseyi,(sevgilim eşim ve hatta çocuğum bile olsa)haddinden fazla sahiplenip kısıtlamaya,bana endekslenmelerini beklemeye hakkım yok,bu sevdiklerimi benden soğutacak çocukça bir şımarıklıktan başka birşey değil.'
bir de sanırım çevreniz dar,yoksa çok fazla kişiye aynı şeyleri hissetmezsiniz herhalde...

kaç yaşındasın merak ettim egolar tavanda hatasını bilipte düzeltmek için caba göstermemekte ilginç

Forumun psikiyatristleri zaten teşhisini koymuşlar, ÖZGÜVENSİZ, BENCİL, EGOSU ŞİŞKİN, ERDEMSİZ vs.. İnsanlar sınanmadıkları günahlar ve acılar karşısında rahat rahat konuşurlar. Kendindekini görmemekte direnirler, kendindeki eksikliği görene de böyle hakaret ederler. Peygamber efendimiz dahi bir recm olayında kim bu günahı işlememişse ilk taşı o atsın diyor! Lütfen birine popon büyük demeden önce bir dönüp kendi poponuza bakın Bu kadar hakarete rağmen kişisel tartışmaya girmemişsin ve saygıyla cevaplamaya devam etmişsin. Bak ne güzel eleştiriye açık bir insansın ve kendindeki hataları görme ERDEMine sahipsin. Seni yargılayanlara cevap verme, tavsiye verenleri de değerlendir. Bence de bu hasetlik ve fesatlıktan ziyade sadece sevdiğini paylaşamama durumu. 2 tane koç burcu arkadaşım oldu, kalplerinde gerçekten kötülük yoktu ama beni kimseyle paylaşmak istemezlerdi. Senin kadar eleştiriye açık bir koç ilk defa gördüm. O yüzden artı özelliklerinin üzerinde dur, eksi olanları da hayat sen istemesen de törpülüyor zaten. Ve unutma hayat da senin bu yönlerini sınayacak, seni üzecek, kıracak, nefsini ezecek. Ama sen bunları görüp dua edip tövbe edersen, tekamül halinde ollmayı dilersen muhakkak ki Rabbim el-Fettah ismiyle sana kapılar açacaktır.

Son düzenleme:

topigin en güzel yorumu.

bastan sona katiliyorum.

icim sisti öteki arkadaslari okurken.. insalar burada dertlerini anlatiyo..direk bir saldiri..

her topicte oldugu gibi suclamalar, büyüklük triplerinde olmalar falan.. egolarini tatmin etmek istiyorlar internet üzeri galiba..

bazi arkadaslar gercekten her defa ama her defa aynisini yapiyo..

iyi geceler, cansu

özgüvensiz,bencil,egosu şişkin teşhislerini koymak için psikiyatrist olmaya gerek yokki.gözlem sonucu anlaşılan şeyler bunlar....
eğer dediğiniz gibi olsaydı birine "iyi" diyebilmek için bile psikiyatriste götürmek lazımdı.
konu sahibinin anlattıklarıyla aynı bir arkadaşım var(dı) ,aynısı ama,inat kıskanç vs vs.yıldırdı kendinden.çok rahatsız edici bir huy bu. paylaşmak istememek ne demek anlamıyorumki,kaç yaşında insanlar insan mı paylaşıyorlar.herkes ne istiyorsa onu yapar,kimle istiyorsa onla görüşür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…