İnat + Kıskançlık .

sen kendini aşmışsın bence. bir an önce çıktığın yerden aşağılara doğru ınmen lazım yoksa öle bi indirirlerki sen bile şaşarsın..

Pardon da , siz kendinizi ne sanıyorsunuz ?
Zekanıza güvenip mi laf sokuyorsunuz, ne zirvesi , ne şaşması, ne inmesi.
Siz benim psikolojik hasta falan mı sandınız?
Sanırım üsluubum fazla abartılı!
Klavyeden öyle böyle demek ne kadar hoş değil mi?
E tabi sanal ortam, zevkli geliyor sanırım size.
Benim asıl derdim sizin gibi GERÇEKTEN egosu tavan yapmış insanlar sanırım.
Üstelik, bence siz kendinizi fazla aşmış durumdasınız, terbiyenizi takının.
Yazdığım yorumu okuyup hemen teşhis koymuşsunuz,
Ama sanırım okumanız fazla iyi değil.
Ben YARDIM istemiştim, saçma saçma yorumlar değil
Böyle bir durumla karşılaştığınzda ne yapıyorsunuz ? kendinizi nasıl frenliyorsunuz demiştim.
Ha bide işte özentilik var sanırım, diğer arkadaşlar normaldir, sakin ol vs. vs deselerdi, siz kimbilir ne övgüler yağdıracaktınız, ALLAH bilir.

Farkında olduğun ve rahatsız olduğun davranış, duygu-ların varsa ve kontrolünde yetersiz kalıyorsan, terapiye giderek üstesinden gelirsin. Kabul edip, düzeltmek istediğin için başarılı sonuçlar alırsın.

Bahsettiğin duyguların benzerleri de hemen herkeste vardır. Gayet insani duygular bunlar. Üyelerin hayret etmesine hayret ettim okurken.
Sende inatçılık olur, başkasında haset olur, bir başkasında riya olur, çoğaltılabilir örnekler bunlar.
Ben de bunlar bunlar var nasıl düzeltebilirim diyebilmek herkesin yapacağı şey değildir.
Kendimizde olumsuz gördüklerimizi gizlemek isteriz. Olumlu bildiklerimizi dile getirmekten de çekinmeyiz. Özgüvenim vardır diyebiliriz ama yoktur diyemeyiz.

Tek başına ne kadar yararlı olur bilmiyorum ama 'ben değeri tiryakiliği' kitabını önermek isterim sana. Terapi alırken yan yardımcı. Bir arkadaş ile de öyle konuşurken önermiştim sana önerdiğim gibi,
ne yani ben kendimi değersiz mi hissediyorum diye çıkışmıştı bana : ) Haklıydı. O, fikir öneri istemeden söylemiştim. Lüzûmsuzluk işte.
Sen bana kızma olur mu :d

İstanbul'da her ilçenin kendi bünyesinde barındırdığı aile kadın sağlığı merkezlerinde ücretsiz terapi de veriliyor. 153 ile ulaşıp randevu alabiliyorsun. Eğer İstanbul'da isen değerlendirmek istersin belki. Değilsen bilmeyen arkadaşlara bilgi olur.

Sevgiler...

arkadaşa tavsiye vermek yerine anlamsızca saldıran arkadaşlar lafım sizlere: Sizce hatasını kabul edip bunu düzeltmek için hiçbir şey yapmıyor gibi mi görünüyor konu sahibi arkadaşımız?? Öyle olsa neden buraya gelip konu açsın yardım tavsiye istesin? Konu sahibi arkadaşım seni de tebrik ediyorum açıkçası o kadar densiz yorumlar yapılmış ki düşünmeden, nasıl oldu da sakinliğini şu vakte kadar koruyabildin gerçekten bravo sana

Sağol canım diyorum ya, üslubum fazla abatılı sanırım. konuyu açıkalrkende kullanmışım bu işlevi..
Akıl hastası sandılar beni, bakıp bakıp yorum yazmak onlar için güzel, işin iç tarafını sorsalardı ya bide.

çok kötü ya böyle olursa kimse sizle arkadaşlık yapmaz

İşte, bir tane daha çıktı..

Ne diyebilirm ki.

Bari tekrar söyleyeyim, arkadaş çevrem çok kalabalık, benim bu koruma sahiplenme huyumu seviyorlar bile:26:

Yorum olsun diye yorum yazmayın lütfen, derdimi söyledim, sorumu yönelttim ben.

Arkadaşım bu huylarının yanında çok da güzel bir huyun var çok sabırlısın o kadar saldırgan mesaja rağmen sakin kalman ne hoş
Aşırı kıskançlık ve inat çok tehlikeli gerçekten ikisi bir arada sevdiklerini çok bunaltır ve bir zaman gelir kaçırır..
Ben bunu çevremde gördüm ama Az arkadaşı ve sevdiği olan kişiler yapıyor bunu. Örneğin iki tane arkadaşınız var onlara çok bağlısınız.
Her istediğinizde bu ikisinin yanınızda olmalarını bekliyorsunuz gibi.. Tabi beklentilerinize karşılık bulamadığınızda kötü huylarınız açığa çıkıyor
Bence yeni insanlarla tanışın sevdiklerinizin sayısını arttırın. Bu durumda siz de hepsine yetişmekte zorlanırsınız ve beklentileriniz zamanla azalır..

Şaşırdım herkes tepki göstermiş ama bence gayet olağan herkesin bir kusuru vardır hem de bu kişi değişmek istiyor ki buraya yazmış nasıl başederim diyor.Bazen alaycı tavırlarınıza şaşıyorum açıkçası :) Neyse gelelim konuya : Sen o kişilere gereğinden fazla değer veriyorsun sorun bu bence,unutma ki herkesin senin hayatına bir değer katma anlamı var ama onlar sana ait değil.Bunları düşünmek yerine onlarla geçirdiğin vaktin tadını çıkarmaya çalış onlarla beraber hayattan ne kadar keyif alabileceğine ve neler öğrenebileceğine bak, kimseyi fazla sahiplenme.Çünkü gün olur elinden kayar giderler Allah bilir ,sonra başka kişiler gelir gider gelir gider..Böyle işte

Son düzenleme:
İnsanların üzerine gitmesinin nedeni, senin aşırı kıskanç olmanı eleştirmeleri filan değil. Tamam burada yorumlar iyi yada kötü başlar daha sonra dozajı o ilk yorumlara göre artarak devam eder de. İnsanların seni eleştirmesinin sebebi arkadaş çevrenin seni o değiştirmeye çalıştığın huyların yüzünden sevdiğini düşünmen. Kim sahiplenilmek ister ki arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde? Bence arkadaşların seni bambaşka yönlerinden dolayı seviyorlar. Mesela bir arkadaşın söylediği gibi sakin kalıp mantıklı cevaplar verebiliyorsun yapılan eleştirilere.. İnadının ve kıskançlığının bir şekilde başka insanları rahatsız ettiğini anlamışsın ya da seni rahatsız etmiş ki bu huyların o yüzden çözüm bulmak için buraya gelmişsin ama bu davranışlarının mantıklı ve doğru olmadığını ve sempati toplayacak davranışlar olmadığını kabul edemiyorsun şuan bence o da inattan kaynaklanıyor Bunun hata olduğunu kabul ettikten sonra kendini frenlemek için ne yaparsın bilmiyorum, kendi içinde kıskanır belki insan ama başkalarına yansıtmayı bırakırsan çok daha mutlu olur çevrendeki insanlar eminim.

hımmmm zor bi durum...

Senin halin Allahlık diyecek bişi yok. dengesiz olduğun belli

Eleştirdiğiniz şey nedir arkadaş çaldım,çırptım,aldattım,öldürdüm dedi sanki.özellik, huy bu sonuçta kendi kendine kontrol edebilse zaten sormaz...belki tek kötü tarafıdır,bunun dışında belki mükemmel biri nasıl etiketlediniz hemen?ne yapmalıyım diyen birine uçmussun dengesizsin inmezsen indirirler falan ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Eleştirdiğiniz şey nedir arkadaş çaldım,çırptım,aldattım,öldürdüm dedi sanki.özellik, huy bu sonuçta kendi kendine kontrol edebilse zaten sormaz...belki tek kötü tarafıdır,bunun dışında belki mükemmel biri nasıl etiketlediniz hemen?ne yapmalıyım diyen birine uçmussun dengesizsin inmezsen indirirler falan ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Üniversitedeki ev arkadaşımı hatırlattın bana...
Anlattıklarının birebir aynısıydı.
Beni kimsenin yanında görmek istemez, diğer insanlarla aramı bozmaya çalışır.
İstediği yapılmadığında inatlaşır inatlaşır, çileden çıkarırdı.
Huyuna gitmeye çalışırdım kavga gürültü olmasın diye.
Sürekli kıyas sürekli alınacak bir durum bulurdu kendine...
Rahatsızdı bildiğin...
Maalesef bunu asla kabullenmedi.
Etrafındaki herkes bilmesine rağmen hem de...
Noldu sonunda?
Sabır taşım çatladı. Ne helallik ne bir şey anlamadan bıraktım onu da döndüm...
İnternette rastlıyorum bazen o bilindik sitede... Yapayalnız bir başına.
İyi mi oldu? Orasına da sen karar ver. Karşındakinin yerine koy kendini 'acaba onun yerinde olsaydım bana böyle yapan birine nasıl davranırdım?' de...
Cevabı bulacağına inanıyorum.

Hani hep üsluptur önemli olan diyorum ya. İşte bu. Meleknaz gördüğü bütün olumsuzlukları gayet güzel bir dille açıklamış, kendince çözümlerini sunmuş. Bencilsin, özgüvensizsin, dengesizsin,zirveden aşşaa indirirler şeklinde yorum yapan üstün nitelikli kişilere ders olması dileği ile..

Son düzenleme:
ben kimsenin senin gibi oldugunu sanmiyorum

var var olmaz mı...bu arkadaş yine farkında..
ben böyleyim diyebilmiş,tüm olumsuz eleştirilere rağmen..
bir de her zaman içimizde olan insanlar var maalesef..
kimi zaman aileden,kimi zaman arkadaş-dost dediğimiz..
onlar lafta kıskanç değillerdir..çok iyi görünürler falan..
ama her yaptıkları ve söyledikleriyle aslında bir şekilde
ima ederler..kıskaç oldukları gibi kendileri bildikleri
için bu durumu aynı şekilde senin de kıskanmanı
sağlayacak hareketler yaparlar.davranışta bulunurlar.
her yaptıklarından haberdar ederler...genel de bu tipler
sen mutsuzsan yda mutsuz olduğun belliyse aksine
mutluluk abidesi olurlar etrafında falan..

insanın kendisinde ki kötü huylarını bilmesi büyük erdem..
ama bundan daha da güzeli düzelmek için çaba göstermek..
insan kendi başına yetebildiği ölçüde ,elinden bir şeyler
geldiği ölçüde başkaları odaklı değil de kendi odaklı yapabilir hayatını..
diye düşünürüm hep..

Beni kimsenin yanında görmek istemez, diğer insanlarla aramı bozmaya çalışır.
demiş bir arkadaş, yok öyle bir huyum merak etmeyin.

Buradan tüm dengesizlere sesleniyorum, siz bana değil, kendi halinize acıyın.Bana ego ego ego diyeceğinize, şu kendinizi büyük görmek huyunuzdan kurtulun bi

senin huyunda olanlar hiiiç çekilmez bebeğim bence bir an önce düzelt..en sevmediğim ve erkeklerinde sevmeyeceği kız tipi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…