• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık İNCİ ismi size ne çağrıştırıyor?.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

duruberil10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
2.166
80
78
merhaba arkadaşlar

.
4 yaşında bi kızım var..adı duru..şimdi de 24 haftalık hamileyim ve bir kızım daha olacak..ismini inci düşünüyoruz..ancak hala emin değiliz.bu isim size neyi çağrıştırıyor.duru gibi saf, berrak anlamı akla geliyor mu?başka ne çağrıştırıyor size?
duru ve inci anlam olarak nasıl,uyuyor mu ne dersiniz?farklı fikirleri duymak isterim.benim için anlam olarak uyması daha önemli..

bir de inci adında tanıdıklarınız yada kız çocukları var mı?

inci çok sevdiğim bir isim değil duruyla uyumlu ama alternatif arasan :) İnci adında bir kaç öğrencim var genelde tatlı kızlar oluyorlar:D

Evet benim adım inci. Ve hep çok beğenmişlerdir ismimi. Ben hayatım boyunca çok memnun kalmışımdır ismimden.

Şimdi bile bi teyze ismi gibi güzel de gelinimiz demişti daha 2 gün önce.

Tabi karar sizin :6:

Evet benim adım inci. Ve hep çok beğenmişlerdir ismimi. Ben hayatım boyunca çok memnun kalmışımdır ismimden.

Şimdi bile bi teyze ismi gibi güzel de gelinimiz demişti daha 2 gün önce.

Tabi karar sizin :6:

çok teşeşkür ederim.
benim tanıdığım tek inci amcamın eşi, yengem..durunun eş anlamlısı berrak ama ince düşününce onu da istemiyorum.alternatifler ne olabilir?anlamı duruya uyan sade kibar bi isim olsun isitiyorum..

çok teşeşkür ederim.
benim tanıdığım tek inci amcamın eşi, yengem..durunun eş anlamlısı berrak ama ince düşününce onu da istemiyorum.alternatifler ne olabilir?anlamı duruya uyan sade kibar bi isim olsun isitiyorum..

Berrak ismi çok uyumlu olur benim düşüncem. Berrak ismini çok seviyorum.

Berrak ismi çok uyumlu olur benim düşüncem. Berrak ismini çok seviyorum.

çok teşekkür ederim canım.
bu ismi koymayı çok isterim ama inan ki ilerde ne olur diye düşünüyor insan...
mesela benim de soyadım başaktı.ortaokuldayken bir defa dalga geçmişlerdi hiç unutmam...

inciyi tercih ederim...

evet
inci ismi size ne çağrıştırıyor arkadaşlar.
ulaşılması güç anlamında, çok zarif bi isim dedi bi arkadaşım siz ne düşünürsünüz başka?

canım bana kızacaksın ama benim arabamın adı inci :16: ruhsatta rengi kısmında yazıyor inci diye...kızlarımda anne senin arabanın adı inci olsun dediler,koyduk...çevrem bile o kadar alıştı ki,inciylemi geldin diyorlar :9: kızma nolur,türümün tek örneğiyim ben :37:

canım bana kızacaksın ama benim arabamın adı inci :16: ruhsatta rengi kısmında yazıyor inci diye...kızlarımda anne senin arabanın adı inci olsun dediler,koyduk...çevrem bile o kadar alıştı ki,inciylemi geldin diyorlar :9: kızma nolur,türümün tek örneğiyim ben :37:

yoooo neden kızayım.daha kararsızım.eşim bana bıraktı ama bulduklarım arasında bi bunu beğendi :((((((...
duruya uyumlu olarak ne koyabilirim o zaman, senin kızlarının adı ne ?..

inci ismi bence çok naif kibar bir isim.

ben de kızım olursa inci sedef zümrüt isimlerinden birini düşünüyorum.

dedim ya benden bi tane daha çıkmaz...şimdi diyorum keşke arabaya koymasaydım,bebek isityorum,kız olursa inci koyabilirdim :17:

Allah iyiliği versin. Ne güzel işte arabanın ismi inci imiş. Benim adımı nasıl verirsin sen arabana hee sorarım sana bunu :31::31:

Şaka yapıyorum tabi ki... canım:16:

Benim adımın yanında birde NUR var. Aslında İNCİ NUR . Fakat nüfusa inci yazdırmış annemler. Ve herkes inci diyor. Bi tek dedem ve babaanem dışında. Çünkü adımı babaannem koymuştu. İsim konularına çok düşkündü.

Benle hep küçük çocuklar dalga geçmişti ne garip büyükler değilde küçükler. İNCİR derlerdi :52::52: Ama hiç kızmazdım çocugun diline yakın demekki...

İsim konusu zor bir karar. Bende hamileyim kız erkek bilmiyorum fakat şimdiden araştırıyorum. Ne koyarım diye daha bişi bulamadım hem güzel olsun ben Kuran ı Kerimde geçsin istiyorum. İnci geçmiyor maleseff. düşünürsekk ohooo bu işin içinden çıkamıcamı düşünüyorum.

Zor işler bunlar canım kolay gelsin sana.:16:

İnci çok güzel bir isim kızmayın bana ama bana İnci Sözlük varya onu çağrıştırıyor :1:

Allah iyiliği versin. Ne güzel işte arabanın ismi inci imiş. Benim adımı nasıl verirsin sen arabana hee sorarım sana bunu :31::31:

Şaka yapıyorum tabi ki... canım:16:

Benim adımın yanında birde NUR var. Aslında İNCİ NUR . Fakat nüfusa inci yazdırmış annemler. Ve herkes inci diyor. Bi tek dedem ve babaanem dışında. Çünkü adımı babaannem koymuştu. İsim konularına çok düşkündü.

Benle hep küçük çocuklar dalga geçmişti ne garip büyükler değilde küçükler. İNCİR derlerdi :52::52: Ama hiç kızmazdım çocugun diline yakın demekki...

İsim konusu zor bir karar. Bende hamileyim kız erkek bilmiyorum fakat şimdiden araştırıyorum. Ne koyarım diye daha bişi bulamadım hem güzel olsun ben Kuran ı Kerimde geçsin istiyorum. İnci geçmiyor maleseff. düşünürsekk ohooo bu işin içinden çıkamıcamı düşünüyorum.

Zor işler bunlar canım kolay gelsin sana.:16:

ben biraz araştırdım
KURAN da cennet süsü diye geçiyor..inci var yani...

canım,çocuğuna koyacağın ismin illaki kuranda geçmesi gerekmiyor...yeter ki manası güzel olsun...deniz,çiçek,barış,nilüfer mesela,kim bu isimleri duyunca kötü diye düşünebilir ki...yani bence öyle :6:

İnci çok güzel bir isim ve her yaşta kullanılabileceğini düşünüyorum. Temizlik, saflık hissini uyandırıyor bende.

Ek olarak: Bir kıza yakışacak en güzel isimlerden.

Son düzenleme:
Back
X