Doğuma Hazırlık İNCİ ismi size ne çağrıştırıyor?.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
canım,çocuğuna koyacağın ismin illaki kuranda geçmesi gerekmiyor...yeter ki manası güzel olsun...deniz,çiçek,barış,nilüfer mesela,kim bu isimleri duyunca kötü diye düşünebilir ki...yani bence öyle :6:

ben inci nasıl oluşur diye araştırırken gördüm.ben de manaya bakıyorum.
hah bir de eşimden olur almam lazım bana bıraktı ama herşeye kulp buluyor.

İnci çok güzel bir isim ve her yaşta kullanılabileceğini düşünüyorum. Temizlik, saflık hissini uyandırıyor bende.

Ek olarak: Bir kıza yakışacak en güzel isimlerden.

hala emin değilim..bana da öyle geliyor ama daha kararsızım.başta zeynep yada rüya diyordum şimdi onlardan da vazgeçtim...

Eşim çok istiyor bu ismi, ama ben çok kararsızım ben sahra olmasını istiyorum ama çevremde eşimde dahil olmak üzere kimse hoşlanmadı bu isimden.. Nedense başka isimde gelmiyor aklımıza yada beğenemiyoruz... Off yaa ne zor işmiş bu isim konusu..

Eşim çok istiyor bu ismi, ama ben çok kararsızım ben sahra olmasını istiyorum ama çevremde eşimde dahil olmak üzere kimse hoşlanmadı bu isimden.. Nedense başka isimde gelmiyor aklımıza yada beğenemiyoruz... Off yaa ne zor işmiş bu isim konusu..

eşin inci yi ismini mi çok istiyor canım?benim eşim de öyle :(( inci, zeynep ve rüyaya olur dedi bulduklarım arasında.ben de kararsızım ama inci bana yakın geliyor şimdilik..sonra ne olur bilemem?

sahra da çöl ismi fakat orijinal bi isim.çöl diyince de akla çok sıcak yakan kavuran anlamları geliyor..sahra bende onları düşündürrüyor..

eşin inci yi ismini mi çok istiyor canım?benim eşim de öyle :(( inci, zeynep ve rüyaya olur dedi bulduklarım arasında.ben de kararsızım ama inci bana yakın geliyor şimdilik..sonra ne olur bilemem?

sahra da çöl ismi fakat orijinal bi isim.çöl diyince de akla çok sıcak yakan kavuran anlamları geliyor..sahra bende onları düşündürrüyor..

sadece inci ismini yada inciyi mi diyecektim..:)

Ben Durunun yanına Defne ismini yakıştırdım. Duru ve Defne bence güzel uydu. Karar sizin. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.:nazar::emir_bebek:

İnci dünyada birinci:1:

İnci ismi bana, kekeme bir akrabamız var onu çağrıştırıyor. hmm bir de okulda hareketleri hafif bir kız vardı o geldi aklıma.:52:

Ben Durunun yanına Defne ismini yakıştırdım. Duru ve Defne bence güzel uydu. Karar sizin. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.:nazar::emir_bebek:

ÇOK TEŞEKKÜRLER CANIM GAYET İÇTEN VE GÜZEL DİLEKLERİN İÇİN...SENİN DE VARSA EĞER BEBEĞİNİ SAĞLIKLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN ALLAH'ım..ilk kızıma ismi çok yakıştı bu kızıma bir türlü tam emin olamıyorum.inci bana şu anda en yakın olan ama sonra ne olur bilemem..
defneyi ben de düşündüm ama bana sadece bir ağaççık adı olarak hafif kaldı.yani anlamı hafif kaldı ismin söyleniş ahengi güzel ancak..

İnci dünyada birinci:1:

İnci ismi bana, kekeme bir akrabamız var onu çağrıştırıyor. hmm bir de okulda hareketleri hafif bir kız vardı o geldi aklıma.:52:

sana da teşşkürler zaman ayırıp fikrini belirttiğin için..
benim de tanıdığım tek inci amcamın eşi ve kendisi 60 yaşında..
evet inci adında hafif bi kız tanıdığın olabilir ama bu, tüm incilerin hafif kızlar olduğu anlamına gelmez yada tüm incilerin mükemmel olduğu anlamına gelmez...benim de okulda tanıdığım HAFİF OLDUĞU SÖYLENİLEN kızlar vardı.isimleri yazmayayım şimdi..:)sonuçta tanıdıklarını yazmışsız teşekkürler..

beğeniler son derece görecelidir bunun farkındayım..o yüzden her fikre saygım var.bu isimle ilgili bi başlık daha buldum kk da.orada çok hoş yorumlar vardı ama dedğim gibi hepimiz aynı düşünseydik robot olurduk.. bence bu da bi güzellik...

O kadar araştırdım hiç böyle bir şeye denk gelmedim :26: Ama bunu bildiğimde iyi oldu daha çok ısındım bu isme :16:

KURAN da direk inci diye geçmiyor incinin arapçası ne bilmiyorum..ancak cennette çakıl taşlarından oluşan yollar yerine zümrüt, safran ve inciden oluşan yolların bulunduğu bizzat Peygamberimiz tarafından da belirtilmiş.
cennet süsü olarak da geçiyor aslında..
benim illa ki Kuran da geçsin diye bi takıntım yok önemli olan anlamı..adıyla yaşasın adı ona çok yakışsın istiyorum.kötü anlamlı bi isim istemiyorum.şimdi burda zikretmek istemem ama bazı isimler var ki Kur an da geçiyor diye konulmuş ama çok farklı anlamları çıkmış.
zaten bizim sorumluluğumuz da ismin iyi anlam içermesi..benim perişan adında öğrencim bile vardı düşün yani..

evet sadece İnci olacak Allah nasip ederse eşim istedi bu ismi ..
İnci ismi güzel bence hem anlamı hoş hemde hitap şekli :emir_bebek:

bence inci de yoğunlaş eminim çok yakışır miniklerimize :21:

evet şu anda bana da en yakın isim gibi...ama hah tamam dediğim bi isim olmadı..sonrası ne olur bilemeyeceğim.

eşim şimdi de nazlı da olabilir diyor ama ben emin değilim inci daha yakın.naz da koyuyorlar artık günümüzde modern oldu..ama ben naz istemem..anlamı derin değil.derin de çok konuluyor duru da aslında öyle çok konulan isimler arasında..önemli olan yakışması bence

bakalım son karar ne olacak durudan sonra ona uyumlu onun gibi sade ve temizliği saflığı çağrıştıran bi isim bulabilecek miyim?

bende hamileyim eğer kızım olursa düşündüğüm isimler defne, sedef ve inci.
çevremde 2 tane bebeğe koydular inci ismini. ikisi de dünya tatlısı.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM,

ilk kızımın ismi için de duru sabun diye dalga geçen oldu ama ben kimseye bakmadan bu ismi koydum.şimdi de çok yakıştırıyorlar adı gibi diyorlar.

inci için de bi arkadaşım dışında bütün arkadaşlarım beğendi o arkadaşım hatta direk koyma dedi.samimi ve sevdiğim bi arkadaşım..gerçi o duruyu da beğenmemişti.

burda da öyle oldu.daha önce bu isimle ilgili açılmış başlıklara baktım çok güzel yorumlar var ama beğenmeyen de olabilir saygı duyarım.

beğenilen bi ismi de ben beğenmeyebilirim çom doğal yani..

ben sadece inci size ne hatırlatıyor onu merak ettim.temizlik,saflık,yalınlık ve sadelik hissi uyandırıyor bende.ayrıca ulaşılması güç gizemli bi anlamı da var.sizler de katılır mısınız bunu öğrenmek istedim..farklı fikirler olacağını tahmin ettim..inci olmazsa da bu anlamlara gelebilecek bi isim arıyorum ama tam içinme sinen bi isim bulamadım en yakın inci..

evet şu anda bana da en yakın isim gibi...ama hah tamam dediğim bi isim olmadı..sonrası ne olur bilemeyeceğim.

eşim şimdi de nazlı da olabilir diyor ama ben emin değilim inci daha yakın.naz da koyuyorlar artık günümüzde modern oldu..ama ben naz istemem..anlamı derin değil.derin de çok konuluyor duru da aslında öyle çok konulan isimler arasında..önemli olan yakışması bence

bakalım son karar ne olacak durudan sonra ona uyumlu onun gibi sade ve temizliği saflığı çağrıştıran bi isim bulabilecek miyim?

:52: şaka gibi yaa benim eşimde başlarda ya inci yada nazlı diyordu ben nazlı isminde hoşlanmadığım için incide karar kıldık...

Dün akşamda gelmiş burçak mı koysak ismini dedi

Bu sabahta başak olsun mu dedi :1:

Bence İnci harika bir isim. Her yaş taşıyabileceği hem sade hem de çok şık bir isim. Moda olan isimleri koymaktan daha güzel bence. Moda olan isimleri koyunca her üç dört çocuktan ikisi aynı ismi taşır. Bence hiç düşünme bile başka bir ismi. Kolay bir hamilelik ve doğum diliyorum. Bebişe de mutlu bir hayat. Sevgiler ...

Bence İnci harika bir isim. Her yaş taşıyabileceği hem sade hem de çok şık bir isim. Moda olan isimleri koymaktan daha güzel bence. Moda olan isimleri koyunca her üç dört çocuktan ikisi aynı ismi taşır. Bence hiç düşünme bile başka bir ismi. Kolay bir hamilelik ve doğum diliyorum. Bebişe de mutlu bir hayat. Sevgiler ...

çok teşekkür derim canım senin de varsa senin de öyle olsun innşallah..
ben hala karar veremedim.
bugün bi arkadaşım kadeşlerin ismleri uyarsa daha iyi anlaşacaklarını söyledi.içinde u olan isimler şanslı olur dedi.cansu yada duygu olabilir dedi.
aklımda bir sürü soru işareti var.basit bi şey de değil büyük bi sorumluluk.bizim sorumluluğumuz sadece iyi anlamlar içermesi..herkes bir şey söylüyor çocuğun adı daha belli değil.

o arkadaşım bir de inci ismi söylerken bile aşağı çekiyor dedi inci isminde yükselmiş biri var mı diye sordu ben inci çayırlı dedim başka da yok dedi.

ne koyacağımı bilmiyorum hala..

Back
X