• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık İNCİ ismi size ne çağrıştırıyor?.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
:52: şaka gibi yaa benim eşimde başlarda ya inci yada nazlı diyordu ben nazlı isminde hoşlanmadığım için incide karar kıldık...

Dün akşamda gelmiş burçak mı koysak ismini dedi

Bu sabahta başak olsun mu dedi :1:

evet mesela na da koyuyorlar ama ben kızıma bu ismi koymazdım naz koyacağıma defne koyarım hiç olmazsa yararlı bi bitki..defne ban daha hanım hanımcık geliyor ama işte sadec bi ağaç adı..

başak mıı :))) sakın ha.benim kızlık soyadım başaktı.ortaokuldayken yzaın KUR AN kursuna gidiyordum ordaki bi gerizekalı dalga geömişti.aynı yerde dğildik ama yine de dalgasını geçti.üüstelik okul da değil K KURSU..şimdi kazık kadar olmuş unutmuştur ama ben unutmadım yani başak yaprak berrak isimleri ince düşününce olmamlı bence herkes bizim kadar iyi niyetli değil..

evet mesela na da koyuyorlar ama ben kızıma bu ismi koymazdım naz koyacağıma defne koyarım hiç olmazsa yararlı bi bitki..defne ban daha hanım hanımcık geliyor ama işte sadec bi ağaç adı..

başak mıı :))) sakın ha.benim kızlık soyadım başaktı.ortaokuldayken yzaın KUR AN kursuna gidiyordum ordaki bi gerizekalı dalga geömişti.aynı yerde dğildik ama yine de dalgasını geçti.üüstelik okul da değil K KURSU..şimdi kazık kadar olmuş unutmuştur ama ben unutmadım yani başak yaprak berrak isimleri ince düşününce olmamlı bence herkes bizim kadar iyi niyetli değil..

Haklısın bende başak için aynı şeyi söyledim eşime.. hem zaten beğenmedim bu ismide..

Defne ismide güzel aslında.. yaa bende çok kararsızım isim konusunda o kadar araştırıyorum inci dışında aklıma yatan bi isim olmadı :26:

Haklısın bende başak için aynı şeyi söyledim eşime.. hem zaten beğenmedim bu ismide..

Defne ismide güzel aslında.. yaa bende çok kararsızım isim konusunda o kadar araştırıyorum inci dışında aklıma yatan bi isim olmadı :26:[/QUOTE

zeynepcim,
inci çok güzel zarif bi isim..bana hep kibar zarif bayanları çağrıştırıyor.hani istiridyenin içindedir ya inci..istiridye kendini kapadı mı çok zor açar ve ona ulaşmak da çok zordur, az bulunr...isim analizlerine de baktım,ne kadar doğru bilmiyorum, ama kişilerin isimlerin anlamlarını taşıdıklarına inanıyorum..kırılgan sağduyulu yaratıcı güzel sanatlara ilgili gibi bi analizi var..
ancaak öyle farklı yorumlar aldım ki çavremden insan koymak istediği isimle ilgili güzel şeyler duymak istiyor.beğenen olduğu gibi beğenmeyen de çok var.ben de vazgeçtim.ancak bence hala güzel bi isim ben vazgeçtim o kadar...

şimdi de duygu diyorum.duygu hem yeni doğanlara çok konulan bi isim değil.(gerçi her isim herkeste farklı duruyor bu doğru)..hem anlamı güzel..(gönle dokunan yankı demek.)
hem de analizi tam istediğim gibi..mücadeleci olsun isterim kırılgan olmasın hayatta ezilmesin..ne kadar doğru bilmiyorum...şimdilik düşüncem bu..duru duygu çok uyumlu ayrıca...

hiç sormayacağım şimdi DUYGU diye tanıdığınız var mı diye..herkes benim kadar düşnceli değil...

benimde allah kısmet ederde birgün kızım olursa koyacağım isim inci:) gerçekten seviyorum bu ismi sende cok iyi araştırmışsın anlamını inci deyince akla ne gelebilir gibi herşeyi düşünmüssün bende hepsine katılıyorum kesinlikle bu ismi koymalısın :) birde ilk kızının adı duruymuş ona yakısacak saf ve temiz gibi anlamlı bir isim yazmıssın biyerde onu okuyuncada su ismi geldi aklıma birde su isminide severim ama biraz kısa :) soyadınız uzunsa eğer oda düşünülebilir :) allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini

benimde allah kısmet ederde birgün kızım olursa koyacağım isim inci:) gerçekten seviyorum bu ismi sende cok iyi araştırmışsın anlamını inci deyince akla ne gelebilir gibi herşeyi düşünmüssün bende hepsine katılıyorum kesinlikle bu ismi koymalısın :) birde ilk kızının adı duruymuş ona yakısacak saf ve temiz gibi anlamlı bir isim yazmıssın biyerde onu okuyuncada su ismi geldi aklıma birde su isminide severim ama biraz kısa :) soyadınız uzunsa eğer oda düşünülebilir :) allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini

çok teşekkür derim canım,

senin de inşallah istediğin zamanda gönlüne göre olur herşey..

ilk kızımın adına anlam olarak uyumlu bi isim çok aradım ama malesef bulamadım..evet anlam olarak uyumlu bi isim su...ancak bu ismi koyamam çünkü eşim hiç sıcak bakmıyor....bir de kardeşlerin adları uyumlu olursa daha iyi anlaşacaklarını duydum diyorum ya ne kadar doğru bilmiyorum..kafiye olarak uyumlu olacak bu sefer..duygu isminin analizine baktım genelde istediğim gibi özellijkleri var..zorluklar karşısında ezilmesin kırlgan olmasın mücadeleci olsun isterim..inci ismi için ise kırılgan iyorumu vardı.gerçi benim amcamın eşi deyim yerindeyse tambi hanımağa :))))) gibi sert bi hanımdır.iç dünyası nasıl bilimiyorum ama öyledir.

diyorum ya daha kesin karar vermiş değilim ama şimdilik bu yönde düşüncem.. inci ismini ise hala beğeniyorum ama.istiridyenin içinde parıl parıl parlayan,tek başına bi mücevher..

merhaba arkadaşlar

.
4 yaşında bi kızım var..adı duru..şimdi de 24 haftalık hamileyim ve bir kızım daha olacak..ismini inci düşünüyoruz..ancak hala emin değiliz.bu isim size neyi çağrıştırıyor.duru gibi saf, berrak anlamı akla geliyor mu?başka ne çağrıştırıyor size?
duru ve inci anlam olarak nasıl,uyuyor mu ne dersiniz?farklı fikirleri duymak isterim.benim için anlam olarak uyması daha önemli..

bir de inci adında tanıdıklarınız yada kız çocukları var mı?

inci bana denizi çağırıştırıyor.ilk kızının adı duru ikinci su olabalir.Duru-Su

inci bana denizi çağırıştırıyor.ilk kızının adı duru ikinci su olabalir.Duru-Su

teşekkür ederim canım
ama bu ismi koymak için en başta eşimi ikna etmem gerekiyor ki o da çok zor..duruya bile bahane bulan suya ne demez..(bazı patavatsız akrabalar).eşim hemen sucuğum deriz dedi.hay yarabbim..
alışkın olmadıkları bi isim çünkü..

teşekkür ederim canım
ama bu ismi koymak için en başta eşimi ikna etmem gerekiyor ki o da çok zor..duruya bile bahane bulan suya ne demez..(bazı patavatsız akrabalar).eşim hemen sucuğum deriz dedi.hay yarabbim..

aaa..ben bu tarafı hiç düşünmedim ya..

teşekkür ederim canım

öyle düşünen alay edenler oğluna şaban,kızına kezban adını verseler mutlu olurlar anca.

aaa..ben bu tarafı hiç düşünmedim ya..

sen çok yaşa emi,
bence de benim kızıma duru sabun diyen bazı hödükler de çocuklarına şaban yada kezban adını koysunlar o yakışır ancak..
doğdukta sonra bir şey diyemediler ama.. şimdi tecrübe oldu baa .hiç söylemeyeceğim koymak istediğim ismi..

İNCİ çok zarif bir isim.Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah.:nazar:

ben de öyle düşünüyorum canım,inşallah hamileysen senin de bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip eder ALLAH ım...çok teşekür ederim.

ama daha karar verebilmiş değilim..herkes bir şey söylüyor.ben de kararsız olduğumdan sanırım etkileniyorum.

ilk kızıma da doğmadan önce olumsuz söyleyen oldu.düriye,duru sabun diye falan.şimdi ise kızma adını soranlar bu ismi ona çok yakıştırıyorlar.ancak o zaman kararlıydım etkilenmiyordum.şimdi kararsızım.kendi arkadaşalarım da 2 ye ayrılmış durumda görüş olarak..

ben de öyle düşünüyorum canım,inşallah hamileysen senin de bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip eder ALLAH ım...çok teşekür ederim.

ama daha karar verebilmiş değilim..herkes bir şey söylüyor.ben de kararsız olduğumdan sanırım etkileniyorum.

ilk kızıma da doğmadan önce olumsuz söyleyen oldu.düriye,duru sabun diye falan.şimdi ise kızma adını soranlar bu ismi ona çok yakıştırıyorlar.ancak o zaman kararlıydım etkilenmiyordum.şimdi kararsızım.kendi arkadaşalarım da 2 ye ayrılmış durumda görüş olarak..

Bir de bazı isimler bebekken güzel de büyüdüğünde afedersiniz eğreti durur ya İnci öyle değil mesela.bir arkadaşımın annesinin ismiydi kendisi 40 li yaşlarda gayet hoş duyuluyordu söylerken.

ben küçükken de yasemin yalçının programı vardı ince inceee yaseminceee diye dalga geçerlerdi.bulan her türlü buluyor beğenmeyecek bişey :)

Son düzenleme:
Bir de bazı isimler bebekken güzel de büyüdüğünde afedersiniz eğreti durur ya İnci öyle değil mesela.bir arkadaşımın annesinin ismiydi kendisi 40 li yaşlarda gayet hoş duyuluyordu söylerken.

ben küçükken de yasemin yalçının programı vardı ince inceee yaseminceee diye dalga geçerlerdi.bulan her türlü buluyor beğenmeyecek bişey :)

yasemincim sana katılıyorum yeter ki istesinler buluyorlar kendilerince dalga geçecek bir şey.
ayrıca bazı isimlerin küçükken güzel,büyüyünce eğreti durduğuna da katılıyorum bu zamanın şartlarında... ancak zamanın ne getireceğini bilemeyiz o isimler 50 sene sonra şimdinin ayşe fatması, ahmet mehmeti gibi olabilir.mesela derin teyze, duru teyze yada efecan amca emir amca alışılmadık geliyor..ancak farklı olmak adına da çocuklara tuhaf isimler konulması da iyi bir şey değil bence.her isim herkeste aynı durmuyor..ben kızıma ismini koyarken de modaydı bu isim ama ben bu duruma aldırış etmedim.tabi ki hepimiz farklıyız, farklı bireyleriz.zevklerimiz de farklı olacak.eleştirmek değil elbet ama beğinip beğenmeme hakkına sahibiz doğal olarak..

inci ismi bana uçurtmayı vurmasınlar filmini anımsatıyor nedense
hiç unutamadığım filmlerden birtanesi :)
bence güzel isim

inci çok cici bir isim, neden tereddüt ettin canım, arkadaşımın kızının adı inci, henüz 6 aylık tam bir inci tanesi, bembeyaz, mis gibi bir kızçe :)) benim oğlum olacak kızım olsa beril koyacaktım, duruya uymuyor ama alternatif olabilir belki diye söylüyorum;) sağlıkla kucağına alırsın umarım..

inci çok cici bir isim, neden tereddüt ettin canım, arkadaşımın kızının adı inci, henüz 6 aylık tam bir inci tanesi, bembeyaz, mis gibi bir kızçe :)) benim oğlum olacak kızım olsa beril koyacaktım, duruya uymuyor ama alternatif olabilir belki diye söylüyorum;) sağlıkla kucağına alırsın umarım..

çok sağol canım
inşallah sen de sağlıkla kucağına alırsın yavrunu..
ben de inci ismini çok beğenenlerdenim...hala da öyle
ancak çevremdeki yorumlardan etkilendim sanırım...
tkilenmemek ne mümkün..

şöyle ki isim analizlerine baktım.alıngan içine kapanık gibi özellikleri var..
inci adındaki herkes öyle olmaz gibime geliyor..yani doğruluğu hakkında kesin konuşamayacağım ancak,,
isimlerin karaktere etkisi muhakkak vardır diye düşünüyorum..

ayrıca ilk kızıma uyumlu olması açısından DUYGU adında karar kıldım..
duygunun isim analizi ise tam istediğim gibi..
hem yenidoğanlara şuanda pek konulan isimlerden değil..20 25 yıl önce sanırım daha çok modaymış..
mücadeleci hırslı neşeli bolluk içinde yaşama enerjisine sahip..
1,2 olumsuz özellik var ama çok da önemli değil...
inatçılık ve geçmişte yaşadıkları üzüntü ve sevinçleri unutamamak gibi..

ben hassas bi yapıda olduğum için kızım öyle olmasın istiyorum..çok sıkıntı çekecek çünkü
bunu aşana kadar..
hassas olmasın.alıngan olmasın..
ezilmesin..

öyle olursa çok üzülecek çünkü

içe kapınık hiç olmasın..yani biraz kaba tabirle yırtık olsun istiyorum
büyük kızım da fazla yırtık değil..çok uyumlu bi çocuk ama yırtık değil..

....o nedenle duygu diyorum bakalım 1 ayım kaldı..
umarım hiç üzüntüsünü görmem..hiçkimse çocuğunun üzüntüsünü görmesin inşallah..

Back
X