- Konu Sahibi KaPrisLiPazen
-
Rica ederim. İnşallah işe yarar :)Denemedm ama en kısazamanda alıp deniyimm tesekkur edermm
Her çocukta belirtiler aynı olmuyor. Bizde kızarıklık vs yoktu ama her bezini açtığımda kan görüyordum. Ve yeşildi... 6aydan önce anlaşılmaz demiş doktorunuz ancak bizim 4,5aylıkken başladı diyetimiz. Çocuk doktoruna değil de üniversite hastanesinde çocuk gastroenteroloji bölümüne gitmenizi öneririm. İnşallah bir şeyi yoktur.Ben ilk gittigim cocuk doktoru kizimda kabarikliklar cikinca sut alerjisi olabilir dikkat li olalim demisti bende o zmn butun sut urunlerini kestim..sonra o doktoru biraktim baska bir doktor buldum ona sorunca 6 aydan once alerji anlasilmaz yok oyle birşey sen beslenmene devam et dedi..vucudunda kızarıklık yok su anda..ama kakamiz yemyesil cimen rengi..ve balgam li mukuslu gibi ve uzuyan ipler var sanki..bir arkadasim demisti korkma yesil kakadan sut alerjisidir bir tanidiginda öyle oldu diye..ilk dogdugu zamanlar da 10 gunlukken filan agiz cevresi kipkirmizi kalin tabaka halindeydi kuzumun..hangi doktora inanacagimi bilemedim ben simdi gercektensut alerjisi icin ayrıca ilac kullaniliyormu..
Babamin sagligi gittikce kotulesiyoe diyor doktorlar..dun tansiyonu 3 e 5 ti..maalesef reflu icin yatagimiz dediginix gibi egimli ama yavr gece uykusunda oda banamisin demiyor..elimden geldigince beslenmesonrasi dik tutuyorum ama gece uyku arasinda o oek mumkun olmuyor..yastıkla sanki daha rahat yatiyor gibi..Babanız iyileşmiştir inşallah. Eğer bebeğinizde reflü varsa reflü yatağı almanızı yada yattığı beşiğin baş kısmını 45 derecelik açıyla yükseltmenizi öneririm. Düz yatırırsanız reflü tetiklenecek ve ağzına sürekli acı su gelecektir.
Sadece yesil kaka ve kan mi vardi belirti...ara ara bende kakasinin ustunde kırmızi topan birşeyler goruyorum..esime annelere hep gösterdim yaniliyormuyum diye..cok bildiğini zaneden ama birsey bilemeyen kayinvalidem hep olur oyle..senden geciyor dur usutuyorsun deyip duruyor..icim gercekten cok rahat artik..kimseyi dinlemedigim icin..eski doktora geri donecegim muhtemelen..o olabilir demisti oyle arastirmaya girmiştim bu konuda..Her çocukta belirtiler aynı olmuyor. Bizde kızarıklık vs yoktu ama her bezini açtığımda kan görüyordum. Ve yeşildi... 6aydan önce anlaşılmaz demiş doktorunuz ancak bizim 4,5aylıkken başladı diyetimiz. Çocuk doktoruna değil de üniversite hastanesinde çocuk gastroenteroloji bölümüne gitmenizi öneririm. İnşallah bir şeyi yoktur.
Bana keçi sütü falan da her şey yasaktı. Tabi bebeğime de. Yumurta kırmızı et dana kuzu fark etmez hepsi, bir ara tavuk, tüm süt ürünleri. Doktora gidene kadar belki ama sürekli olarak kafanıza göre yapmayın çünkü bunların yasakların açıldığı dönemler oluyor. Bir de her çocuk farklıdır sizin çocuğunuza daha az ya da daha çok şey yasaklanabilir durumuna göre. Mutlaka doktor görmeli. Ve maddi durumunuz elverişliyse asistan değil de Prof. tan randevu alın. Bir de bunun içinde de süt ürünü olmaz ya dediğim pek çok şeyde çıktı. Mümkün olduğunca dışardan yememek gerek o yüzden... İlaç kullanılmıyor. Sadece bebeğe ek takviye mama ve size kalsiyum. Bizde böyleydi. İlk fırsatta gitmeye çalışın. Huzursuzluk falan da yapabilirmiş alerji. Bu arada Allah babanıza da acil şifalar versin inşallah.B Betul56KaPrisLiPazen 1 haftadir kestim sut urunlerini 2 gundur yavrum sapsarı ve balciksiz yapiyor..yumurtayi filanda kestim bu arada..cok zor oluyor hic doydugumu hissetmiyorum ama 8 sene sonra bekledigim kuzum icin ac kalmaya raziyim..tereyeagi filanda kullanmıyorum.2 gündür keci peyniri yiyorum..onunda cok agir bir tadi varmis esimin aldigi marka biraz agirmis..yoksa ezine keci peyniri yiyebiliyordum..en kisa zamanda üniversiteye gitmek istiyorum ama babamin sagligi nedeniyle zaten haftada 3 gun universitede yim..alerji tespit edilince herhangi bir ilac kullanilmiyor degilmi kizlar..sadece perhiz olacak bebeklerde de..onlara vermiyor doktor ilac degilmi..
Evet sadece kakasında kan oluyordu ve yeşildi. Bir de çok sık yapıyordu günde 7-8. Kan bazen nokta kadar oluyordu bazen çok çok daha fazla. Ama var mı diye görmek için çok inceliyorum. Fotoğrafını çekip doktora gösterdiğimiz de oldu. Kimseyi dinlemeyin bana da çok dediler üşütmekten diye. Öyle de olabilir sizin ama değil gibi açıkçası.Sadece yesil kaka ve kan mi vardi belirti...ara ara bende kakasinin ustunde kırmızi topan birşeyler goruyorum..esime annelere hep gösterdim yaniliyormuyum diye..cok bildiğini zaneden ama birsey bilemeyen kayinvalidem hep olur oyle..senden geciyor dur usutuyorsun deyip duruyor..icim gercekten cok rahat artik..kimseyi dinlemedigim icin..eski doktora geri donecegim muhtemelen..o olabilir demisti oyle arastirmaya girmiştim bu konuda..
Bu arada kırmızılıklara domates olabilir diyen doktor da olmuştu bize. Gaita testi yaptırın kırmızılıklara rastladığınızda. Kan mı değil mi anlaşılır.Sadece yesil kaka ve kan mi vardi belirti...ara ara bende kakasinin ustunde kırmızi topan birşeyler goruyorum..esime annelere hep gösterdim yaniliyormuyum diye..cok bildiğini zaneden ama birsey bilemeyen kayinvalidem hep olur oyle..senden geciyor dur usutuyorsun deyip duruyor..icim gercekten cok rahat artik..kimseyi dinlemedigim icin..eski doktora geri donecegim muhtemelen..o olabilir demisti oyle arastirmaya girmiştim bu konuda..
Canımm alerji tespit edilonce ilac bermiyo dr ama alerji icin ozel mama veriyo ama bize keci sütüde yasaktı keçi peyniride yemiorum bu yüzden ama simdi sen en yakin zamanda alerji uzmanınagötür bebegini senin belirtiler de süt alerjiso gibi olsada biz burdan kesin teshis koyamayiz yanlısda yonlendirmeyelimm seni canim benım .bde sen bunlari kesince bi deģişiklok oldumu bebeğinde?zaten 3 gün hastanedeymissin canım babanın yanına gitmişkendd bebegini göster doktora mutlaka ihmal etme gecmis olsun insallah.B Betul56KaPrisLiPazen 1 haftadir kestim sut urunlerini 2 gundur yavrum sapsarı ve balciksiz yapiyor..yumurtayi filanda kestim bu arada..cok zor oluyor hic doydugumu hissetmiyorum ama 8 sene sonra bekledigim kuzum icin ac kalmaya raziyim..tereyeagi filanda kullanmıyorum.2 gündür keci peyniri yiyorum..onunda cok agir bir tadi varmis esimin aldigi marka biraz agirmis..yoksa ezine keci peyniri yiyebiliyordum..en kisa zamanda üniversiteye gitmek istiyorum ama babamin sagligi nedeniyle zaten haftada 3 gun universitede yim..alerji tespit edilince herhangi bir ilac kullanilmiyor degilmi kizlar..sadece perhiz olacak bebeklerde de..onlara vermiyor doktor ilac degilmi..
Gunaydin canim..hastaneye kizi götürmüyoruz hem iceri giremiyor yogun bakim oldugu icin..goturdukmude goruse hemen almıyorlar kiz arabada telef oldu..biri gelip evde bakiyor 2 -3 saat..gene sari ama balcik gibi oldu muhtemelen keci peynirinden oldu yavrum hemen etkileniyor..esimin kuzeni bebek yeni dogan yogun bak hemsiresi..oda sacmalama alerji var diye besinsiz mi kalcan sutun kalitesi duser dedi dun telefonda..sutum de iyice gitti galiba..hic gece bile goguslerim sertlesmedi..Canımm alerji tespit edilonce ilac bermiyo dr ama alerji icin ozel mama veriyo ama bize keci sütüde yasaktı keçi peyniride yemiorum bu yüzden ama simdi sen en yakin zamanda alerji uzmanınagötür bebegini senin belirtiler de süt alerjiso gibi olsada biz burdan kesin teshis koyamayiz yanlısda yonlendirmeyelimm seni canim benım .bde sen bunlari kesince bi deģişiklok oldumu bebeğinde?zaten 3 gün hastanedeymissin canım babanın yanına gitmişkendd bebegini göster doktora mutlaka ihmal etme gecmis olsun insallah.
Rengi sariya dondu ..balcik likta gitmisti ama 2 gun keci peyniri yiyince gene bugun uzamaya basladi bugun..Canımm alerji tespit edilonce ilac bermiyo dr ama alerji icin ozel mama veriyo ama bize keci sütüde yasaktı keçi peyniride yemiorum bu yüzden ama simdi sen en yakin zamanda alerji uzmanınagötür bebegini senin belirtiler de süt alerjiso gibi olsada biz burdan kesin teshis koyamayiz yanlısda yonlendirmeyelimm seni canim benım .bde sen bunlari kesince bi deģişiklok oldumu bebeğinde?zaten 3 gün hastanedeymissin canım babanın yanına gitmişkendd bebegini göster doktora mutlaka ihmal etme gecmis olsun insallah.
Gaita testi yapildi kan yok tu ama enfeksiyon cikti..sonra kultur istedi doktor kulturde ureme olmamis..bizim gunde en az 10 bez kesin cikiyor..soruyorum doktora ne guzel olsun diyor bana elma ve muz ye dedi..ilk yesil gordugumde tahlil yaptirmistik..belki o zmnkan yoktu..sonradan kirmizi kirmizi akinti li kan gibi genelde mercimek buyuklugunde seyler gorunce kan olabilceğini dusundum..cevremede sordum hatta kan mi bu diye..gecen gun gordum esim bilemedim dedi..kaynanam ne dedi onu bile hatirlamiyorum..24.haftadan itibaren bu hafta gormeyiz bu hafta dogurursun diyen olumsuz kadin onun kan olabilcegini bile soylemedi..ilk hamileligim 24 haftalik ikiz di erken dogum olmustu..bunda da hep oyle davrandi :))) bu haftayi gormezsin sen diye diye 37 yi gorduk :))) birde su reflu dert basimiza zaten zar zor sut cikiyor..onu da kusuyor bizim bıdık..cocuk alerji uzmani doktoruna gidecegim degil mi..Bu arada kırmızılıklara domates olabilir diyen doktor da olmuştu bize. Gaita testi yaptırın kırmızılıklara rastladığınızda. Kan mı değil mi anlaşılır.
Biz çocuk gastroenterolojisi bölümüne gittik. Çocuk doktorumuz oraya yönlendirdi. İyi ki gitmişiz asıl uzmanı onlar oluyor. Ben 7-8ay yemedim süt ürünleri et yumurta falan gayet de emzirdim. Doktorunuz yönlendirecektir ama alerji varsa eğer bile bile de yenmez ki. Sebze meyveyle bol takviye yapılıyor artık. İnşallah alerji değildir sizin çok daha basit bir şeydir ve hemen geçer. Ama alerjiyse de çok üzülmeyin geçiyor çünkü.Gaita testi yapildi kan yok tu ama enfeksiyon cikti..sonra kultur istedi doktor kulturde ureme olmamis..bizim gunde en az 10 bez kesin cikiyor..soruyorum doktora ne guzel olsun diyor bana elma ve muz ye dedi..ilk yesil gordugumde tahlil yaptirmistik..belki o zmnkan yoktu..sonradan kirmizi kirmizi akinti li kan gibi genelde mercimek buyuklugunde seyler gorunce kan olabilceğini dusundum..cevremede sordum hatta kan mi bu diye..gecen gun gordum esim bilemedim dedi..kaynanam ne dedi onu bile hatirlamiyorum..24.haftadan itibaren bu hafta gormeyiz bu hafta dogurursun diyen olumsuz kadin onun kan olabilcegini bile soylemedi..ilk hamileligim 24 haftalik ikiz di erken dogum olmustu..bunda da hep oyle davrandi :))) bu haftayi gormezsin sen diye diye 37 yi gorduk :))) birde su reflu dert basimiza zaten zar zor sut cikiyor..onu da kusuyor bizim bıdık..cocuk alerji uzmani doktoruna gidecegim degil mi..
Canm yani bi yandan alerji yoksa evet besinsiz kalacak ama swn onceligini bebegine ver test yaptr hem icin rahat etsin ona gorede sütun azalmazGunaydin canim..hastaneye kizi götürmüyoruz hem iceri giremiyor yogun bakim oldugu icin..goturdukmude goruse hemen almıyorlar kiz arabada telef oldu..biri gelip evde bakiyor 2 -3 saat..gene sari ama balcik gibi oldu muhtemelen keci peynirinden oldu yavrum hemen etkileniyor..esimin kuzeni bebek yeni dogan yogun bak hemsiresi..oda sacmalama alerji var diye besinsiz mi kalcan sutun kalitesi duser dedi dun telefonda..sutum de iyice gitti galiba..hic gece bile goguslerim sertlesmedi..
Allah rahmet eylesin canım yaa cok uzuldüm başın sagolsunn
Başın sağolsun ne diyeceğimi bilemedim ama gerçekten üzüldüm Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Allah ım sizlere sabır versin. Çok üzgünüm
Allah o minicik bebeğin rızkını almaz canım nerak etme insallah artar sutün üzülme .Tekrar başin sağolsun canmKaPrisLiPazen B Betul56 sagolun kizlar dostlar sagolsun..rabbim sirali olum versin.evlat acisi yasatmasin..sutum baya etkilendi maalesef..napcagimi bilemiyorum
İns canim..ama mama takviyesi yapiyorum ins artar sutum..sagol canim sostlar sagolsunAllah o minicik bebeğin rızkını almaz canım nerak etme insallah artar sutün üzülme .Tekrar başin sağolsun canm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?