Bebek Beslenmesi İnek sütü veya çoklu gida alerjisi olan bebekler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mha

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
472
330
18
33
kızlar bu gün bebeğimde inek sütü veya çoklu gıda alerjisi olabileceği söylendi. Bu durumda olanlar ne yaptı

Bebeginiz ne kadarlik? Alerjisi nelere var?

Bebeginizin alerjisi olan gidalari emziriyoesaniz sizin de yememeniz gerekiyor. Benim bebegimin sut urunleri, domates, kakao ve cilek alerjisi var. Sut, tereyag, peynir, peyniralti suyu olan herseyi hayatimdan cikarttim, markete gittigimde etiket okumaktan helak oluyorum:) Ayni zamanda dana eti ve turevlerini de tuketmiyorum.

Ve tabiki icerisinde domates bulunan, domates salcasi kullanilan hic bir yemegi de yiyemiyorum.

Tabiki kek, pasta kurabiye gibi kakaolu seyleri de...

Sadece yiyebileceklerimin bir listesini cikarttim onlarla donduruyorum su an yemek duzenimi. Sizde yiyemeyeceklerinizi dehil yiyebileceklerinizi listeleyin ki isiniz kolaylassin.

Mama kullaniyordaniz ozel mamalar tercih etmelisiniz doktorunuz recete etmis yada edecektir. Sadece emzirirken bir sekilde siz diyet yapiyorsunuz iyi de, ek gida donemi zorluyor biraz. İns kisa surede gececektir.

Back