inek sütü

Bende formul mama vermek istemiyorum henuz 5 aylik ama simdiden aklima takiliyo iste :KK43:sonucta bizlerde inek sutuyle buyumedikmi tabiki anne sutu yettigi surece devam edecegim ama ya yetmezse:KK43:

ben 11 aylıkken verdim
1 hafta çocuk duramadı,dr a götürdük,röntgen çektiler
çocuğumuz öyle bir gazlanmış ki
tabi ki her çocuk farklıdır,şu an 13 aylığız,dr 15 aya kadar mamaya devam dedi

Bayanlar selamlar! Erken yastaki cocuklarda tabi daha da onemli ama, sonrasi icin de kafama takilan bir soru isareti var. Amerika'da yasayan kuzenimin de yeni bebegi oldu daha 4 haftalik. O tabi ki daha anne sutuyle besleniyor yavrum, ama oradaki doktorlar siklikla "inek sutunun" insan vucudu icin cok faydali birsey olmadigini soyluyorlarmis. Hatta inek sutundeki yagin insan bedeni ve sagliligi icin pozitif etkileri olmadigini savunuyorlarmis.

Bunun hakkinda bilgisi olan var mi?
Inek sutu degilse nedir yani yada, badem sutunun vs inek sutunden daha faydali olacagini dusunmuyorum.
Keci sutu mu acaba? Iyice kafa karistiriyorlar :)

1 yaşından önce verecekseniz keçi sütü verin arkadaşlar keçi sütü daha faydalı

Bayanlar selamlar! Erken yastaki cocuklarda tabi daha da onemli ama, sonrasi icin de kafama takilan bir soru isareti var. Amerika'da yasayan kuzenimin de yeni bebegi oldu daha 4 haftalik. O tabi ki daha anne sutuyle besleniyor yavrum, ama oradaki doktorlar siklikla "inek sutunun" insan vucudu icin cok faydali birsey olmadigini soyluyorlarmis. Hatta inek sutundeki yagin insan bedeni ve sagliligi icin pozitif etkileri olmadigini savunuyorlarmis.

Bunun hakkinda bilgisi olan var mi?
Inek sutu degilse nedir yani yada, badem sutunun vs inek sutunden daha faydali olacagini dusunmuyorum.
Keci sutu mu acaba? Iyice kafa karistiriyorlar :)

Canim benim esim kimyager ve o devamli soyler 2 yasindan sonra inek sutunun faydasi olmadigini falan.

Ayrica anne sutune en yakin sut benim bildigim keci sutu.

Ben beslenme uzmaniyla gorustum bu taze inek sutuyle alakali konuyu. Benim kizim suan 2 yasinda ve daha 2-3 aydir yeni normal sut veriyorum. Bu yasina kadar mama verdim. Ve kafama takildi beslenme uzmanina taze ciftlikte alip katnattiigmiz sutte vitamin ve minerallerle marketten aldigmiz buzdolabinda bulunan sutte bir farklilik var mi. Ve bana sunu soyledi aslinda her sutte az cok fark vardir yani markalar arasi bile olabilir. Ayrica markette satilan sutteki zararli bakteriler tamamen yok edilmis oluyor ama taze sutte bundan eminmiyiz gibi bir soru yoneltti ? Tabiki emin olamam test etmiyorum cunku. Yani test etmeden taze sutle market sutunun arasindaki farkli olcmedigimiz icin hangisi daha saglikli soyliyemeyiz.

Fokur fokur kaynattigmiz sutte belki bakteriler kayboluyor ama vitamin ve mineraller kaybolma sansida var ayni sekil. O yuzden ben yinede once formul mama kullandim sonra normal marketten buzdolabinda satilan paket sut aliyorum. Onlar cunku belirli bir dereceye kadar isitiliyor zararli bakteriler yok oluyor ama faydali vitamin mineral ve calcium kaybolmicak sekilde.

Bir anne olarak ben boyle dusunuyorum. Herkez kendi cocugu istedigi gibi yetistirebilir ve kimsede buna karisamaz ama sadece dusuncemi paylasmak istedim.

Sevgiyle saglikla buyutun bebeklerinizi

Ben vermedim 2 yasından sonra başkadık tam anlamıyla süte onun öncesinde formül süt.brnde mamayla büyüdüm hatta annem ve babamda yanı formul mama eskiden beri olan bişey hekiminize güvenin

X