• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnfluenza, yüksek ateş, yüksek CRP

selindion

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
242
48
298
33
Arkadaşlar merhaba ben de bir şey danışacaktım size. Belki aranızda yaşamış olanlar vardır. Benim oğlum 20.5 aylık ve influenza oldu. Yaklaşık 5 gündür devam ediyor. İlk 3 gün yoğun ateş vardı 40.5 bile oldu ateşi hep müdahale ettik her 4 saate bir Ateş düşürücü vs vererek. Besinleri reddediyor ağızdan olan bütün ilaçları reddediyor zorla verince kusuyor daha kötü oluyor. Sadece arada formül mama yiyor. 3 gündür de hastanede yatıyoruz ateşi biraz daha kontrol altında 38.5 civarına çıkıyor hemen ateş düşürücü veriyolar damardan ve düşüyor ama bugün kan değerlerinde enfeksiyon çıktı CRP 48.8 ve PCT 0,56. Biraz uzun oldu ama çok zor bir durumdayım mental olarak baya kötüyüm bu süreçte. Bu süreci yaşayan ya da çevresinde yaşayan oldu mu ? CPR Yüksek olup antibiyotikle kaç günde atlattınz mesela ?

Bu sene influenzalar çok yere seriyor çocukları. Yatak döşek anlamında yani. 3-4 güne toparlar endişelenmeyin. Crp yüksek olması da çok normal.

Çok çok geçmiş olsun.
Allahım acil şifalar versin inşallah.

Çok teşekkür ederim🙏🏻 bugün 6. Gün ateş kontrol altında ama iştah yok hiçbir şey yemiyor diyebilirim. Ağızdan da hiçbir ilacı kabul etmiyor. Hastaneden çıkınca antibiyotiği ağızdan nasıl vereceğim diye düşünüyorum sanki kabul etmeyecek gibi :(

Çok teşekkür ederim🙏🏻 bugün 6. Gün ateş kontrol altında ama iştah yok hiçbir şey yemiyor diyebilirim. Ağızdan da hiçbir ilacı kabul etmiyor. Hastaneden çıkınca antibiyotiği ağızdan nasıl vereceğim diye düşünüyorum sanki kabul etmeyecek gibi :(
Etmesin yattığı kadar alsa yeter, biraz beslenmeye başlayıp ateşi düşünce taburcu olursunuz. Hiç korkmayın bu sene influenzalar çok fena geçiyor. Keyfi azıcık yerine gelsin biraz sıvı da olsa beslensin bu iyiye işaret.

Back
X