• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ingilizce ogrenip konusamamak..

Sda01

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
621
3
296
- Yurtdışı
Cok sacma ama bu benim icin bir sorun:ssz:
19 yasindayim cocuklugumdan beri dillere karsi bir ilgim var.
Ingilizceyi az cok biliyordum, bana tekrar olsun ve gelistireyim diye sifirdan kursa basladim.
Starter, elementary, pre intermediate falan derken uc hafta once kendimi intermediate sinifinda buldum.
Ingilizce kitaplar okuyorum, kelimelerle hic bir sorunum yok, telaffuzum guzel, sarkilari dinlerken ceviriyorum, yabanci diziler izliyorum cok buyuk bir kismini anliyorum.
Ama ben hala cumle kurulumuna bakmadan cumleyi kuramiyorum! Bu artik beni cildirtacak duruma kadar geldi:50:
Size sorum nasil basardiniz bunu? Bana bir yol gosterin. Nasil calisayim, nasil pratik yapayim? :43:

Son düzenleme:
canım yabancı dil öyle birşey ki yenılemezsen unutur gidersin sana tavsiyem bir internet sitesi var orda yabancı arkadaslarla dıyalog kurup pratıklestırebılrsın kendını merak etme gayet sevıyelı muhabbet edıyorsun ve bir dili bütün herşeyiyle öğrenme ımkanın oluyor istersen özelden mesaj atabılrım

canım yabancı dil öyle birşey ki yenılemezsen unutur gidersin sana tavsiyem bir internet sitesi var orda yabancı arkadaslarla dıyalog kurup pratıklestırebılrsın kendını merak etme gayet sevıyelı muhabbet edıyorsun ve bir dili bütün herşeyiyle öğrenme ımkanın oluyor istersen özelden mesaj atabılrım

Konustugum uc arkadssim var mektuplastigimda var ama kurulumlari onume koymadan yapamiyorum. Onlar onumde olsun butun cumleleri kuruyorum ama olmadiginda birsey yapamiyorum :43:

Konustugum uc arkadssim var mektuplastigimda var ama kurulumlari onume koymadan yapamiyorum. Onlar onumde olsun butun cumleleri kuruyorum ama olmadiginda birsey yapamiyorum :43:

o zaman evin içinde ingilizce bilen biri daha varsa sürekli ingilizce konussan belkı faydası olabılr ılk zamanlar kopya cekersın sonra alısınca hersey kendılıgınden olur

Varda bir iki konusuyoruz sonra seninle mi ugrasacagim diyor kaliyor yine :52:
Ben o sitenin adini alabilir miyim? Birde orda sansimi deneyeyim :))

canım arama motorunda interpals yazacaksın ilk cıkan linke tıklayacaksın iyi pratikler dilerim :D

hi sweety :) bence sen ezbere dayalı öğrenmisin cnm... kökünü kavrayamadığın içinde cümle kuramıyorsun.. sanırım tenselerden bahsedıyorudun onumde olmadan olmuyor diye.. ı think you shouldn't learn the english you should live the english :)

skype a üye ol ingiltere den arkadas edin web cam de konusarak pratık yapabilirsin katkısı olacaktır....

Ben elementary seviyede kursa başladım 1 ay önce. Standart bir cümle yapıları var biliyorsun. Sen intermediate seviyesindeysen çok güzel cümleler kurarsın acaba heyecan mı yapıyorsun? kitap ve yabancı dizi filmlerden çok kompozisyon ağırlıklı çalışsan. Mesela bize öğretmen ingilizce günlük tutmamızı tavsiye etmişti.

hi sweety :) bence sen ezbere dayalı öğrenmisin cnm... kökünü kavrayamadığın içinde cümle kuramıyorsun.. sanırım tenselerden bahsedıyorudun onumde olmadan olmuyor diye.. ı think you shouldn't learn the english you should live the english :)

evet bende tam onu diyecektim,ezberlemişsin ondan kaynaklanıyor.halbuki en kolay kısmı kalıplar.

Canım eğer imkanın varsa en iyi yöntem o dilin konuşulduğu ülkede biraz zaman geçirmek, yaşın tam ideal yaş bence bunu gerçekleştirmek için. Bunun dışında aksan seç kendine ve bol bol o aksanın kullanıldığı ülkenin tv yayınlarını izlemeye çalış.İnternet teki güvenilir sitelerden pratik yapabilirsin.
iyi geceler

Izledigin yabanci dizilerdeki replikleri tekrarla kendi kendine. Telafuzun gelisir. Cumle yapilarini da tekrar anlayarak, bilerek calis ve kendi kendine surekli ornek cumleler kur. Icinde en cok yapamadigin cumle yapili cumlelerin bulundugu kompozisyonlar yaz, yuksek sesle oku mesela.
Yabanci dil ogrenmek kolay degil.

senin tek ihtiyacın pratik yapmak :34:
birileriyle ingilizce konuşmadığın sürece kendi kendine cümle kuramayacağını zannedersin :31:
aynı sorun bende de vardı, ingilizcem çok iyidir, upper seviyesinde ve uluslararası ilişkiler fln okudum zaten,
ama yurt dışına çıkana kadar kendime güvenim sıfırdı..
herşeyi anlıyorum, makaleler yazıyorum bölümde derslerle alakalı ama sanki biriyle konuşmaya başlasam cümle kuramayacakmışım gibi geliyodu..
yurt dışına çıktım, ABD yada İngiltere fln değil başka bi ülke ve orda ortak dil olarak ing konuşmak durumundaydık,
bi farkettim ki çok rahatlıkla cümle kurabiliyorum :21:
emin ol sende rahatlıkla konuşabilirsin ama buna bi adım atman gerek..
arkadaşlarda söylemiş nette çok güzel siteler var, yabancı insanlarla muhabbet edebileceğin,
günlük orda konuş, arkadaşlıklar edin..
kendine güvenin gelir ve günden güne geliştirirsin bu konuda kendini emin ol :34:

Son düzenleme:
Ezberledim belkide evet cok dusununce bakmadan kurabiliyorum ama biriyle karsilikli diyalog kuracaksam cok zorlaniyorum yavasliyorum genelde standart seyler soylemeye basliyorum :((
Kitaplar bbcnin dolayisiyla ingiliz ingilizcesi aksani var. Videolar falan icinde o konuda sorunum yok.
Sanirim bu konuda birazda kendime guvenmem gerekiyor :((
Okudugum bolum geregiyle mayis sonuna dogru dokuz ulkeyi kapsayan bir gezim var. Artik orda mecbur kala kala cozerim insallah :((

Ezberledim belkide evet cok dusununce bakmadan kurabiliyorum ama biriyle karsilikli diyalog kuracaksam cok zorlaniyorum yavasliyorum genelde standart seyler soylemeye basliyorum :((
Kitaplar bbcnin dolayisiyla ingiliz ingilizcesi aksani var. Videolar falan icinde o konuda sorunum yok.
Sanirim bu konuda birazda kendime guvenmem gerekiyor :((
Okudugum bolum geregiyle mayis sonuna dogru dokuz ulkeyi kapsayan bir gezim var. Artik orda mecbur kala kala cozerim insallah :((

o gezide kesinlikle halledersin canım merak etme :34:
hemde 9 ülke, süper bi fırsat :21:
ama oralarda mutlaka aktif ol konuşma açısından, yanlış cümle kurmaktan fln korkma elinden geldiğince konuşmaya çabala :31:
o şekilde halledersin :34:

senin tek ihtiyacın pratik yapmak :34:
birileriyle ingilizce konuşmadığın sürece kendi kendine cümle kuramayacağını zannedersin :31:
aynı sorun bende de vardı, ingilizcem çok iyidir, upper seviyesinde ve uluslararası ilişkiler fln okudum zaten,
ama yurt dışına çıkana kadar kendime güvenim sıfırdı..
herşeyi anlıyorum, makaleler yazıyorum bölümde derslerle alakalı ama sanki biriyle konuşmaya başlasam cümle kuramayacakmışım gibi geliyodu..
yurt dışına çıktım, ABD yada İngiltere fln değil başka bi ülke ve orda ortak dil olarak ing konuşmak durumundaydık,
bi farkettim ki çok rahatlıkla cümle kurabiliyorum :21:
emin ol sende rahatlıkla konuşabilirsin ama buna bi adım atman gerek..
arkadaşlarda söylemiş nette çok güzel siteler var, yabancı insanlarla muhabbet edebileceğin,
günlük orda konuş, arkadaşlıklar edin..
kendine güvenin gelir ve günden güne geliştirirsin bu konuda kendini emin ol :34:

Danimarka, amerika ve ingiltereden urekli ingilizce yazistigim arkadaslarim var zaten ama hep onumde o kurulumlar varken yaziyorum olmadiginda tikanip kaliyorum.
Erasmus`da sansimi deneyecegim 3. Sinif oldugumda bakalim..
Marim birgun bende sizin gibi konusabilirim:17:

o gezide kesinlikle halledersin canım merak etme :34:
hemde 9 ülke, süper bi fırsat :21:
ama oralarda mutlaka aktif ol konuşma açısından, yanlış cümle kurmaktan fln korkma elinden geldiğince konuşmaya çabala :31:
o şekilde halledersin :34:

Yani o dokuz ulke suanlik balkanlari kapsiyor. Avrupa ucte amerika dorttede uzak dogu oldugunu dusunursek 4 yilda ogrenemezsem birakacagim bu ogrenmeyi :6:

kısa sürede intermediate olmuşsan zaten belli bi temel varmış demek ki. kelimede ve aksanımda da sorun yok diyorsun. benden ingilizce konusunda yardım isteyenlere ben ilk olarak kelime çalışmalarını öneriyorum, gramerin kendiliğinden geldiğini düşünüyorum. kelime olayını gerçekten hallettiysen bence tek sorun hiç konuşmamış olduğun için kendine güvenmemen. zaten şimdilik önünde cümle kurulumlarına bakarak kurarsın cümleyi o biyerden sonra oturur. lisede ingilizce öğretmenimiz 'rüyanızda ingilizce konuşabiliyorsanız öğrenmişsiniz demektir' demişti.
benim de sana tavsiyem yatağa yattığında ingilizce hayal kurman :) o nasıl olucak dersen izah edeyim; bir yerde olduğunu hayal et restoran, kafe, parti, okul vs hiç farketmez, canlandırdığın ortamdaki insanları ve kendini ingilizce konuştur, cümleler kurmaya çalış. saçma bile gelebilir ama biyerden sonra "aslında cümle kurabildiğini" görüceksin diye düşünüyorum. :) kolay gelsiinnn

kısa sürede intermediate olmuşsan zaten belli bi temel varmış demek ki. kelimede ve aksanımda da sorun yok diyorsun. benden ingilizce konusunda yardım isteyenlere ben ilk olarak kelime çalışmalarını öneriyorum, gramerin kendiliğinden geldiğini düşünüyorum. kelime olayını gerçekten hallettiysen bence tek sorun hiç konuşmamış olduğun için kendine güvenmemen. zaten şimdilik önünde cümle kurulumlarına bakarak kurarsın cümleyi o biyerden sonra oturur. lisede ingilizce öğretmenimiz 'rüyanızda ingilizce konuşabiliyorsanız öğrenmişsiniz demektir' demişti.
benim de sana tavsiyem yatağa yattığında ingilizce hayal kurman :) o nasıl olucak dersen izah edeyim; bir yerde olduğunu hayal et restoran, kafe, parti, okul vs hiç farketmez, canlandırdığın ortamdaki insanları ve kendini ingilizce konuştur, cümleler kurmaya çalış. saçma bile gelebilir ama biyerden sonra "aslında cümle kurabildiğini" görüceksin diye düşünüyorum. :) kolay gelsiinnn

120 saatlik kurlardi 3 ay falan surdu her biri starter haric. Bu guveni nasil kazanacagim ama :) ingilizce hayal kurmaya kalksam bir saatte ancak on cumle falan kurarim :))
Sanirim hata yapacagim diye kendi kendime cumle kurmaktan bile cekiniyorum :43:

Kursa gitmeden oncede cantamda ingilizce sozlukle dolasirdim ben. Otobuste giderken gordugum seylere acip acip neymis diye falan bakardim.
Sanirim kelimeler konusunda burdan bir artim var
Simdide deyimler sozlugune sardim durup durup soyluyorum evde kimse anlamiyor tabi :))
Inat ettim, siz verin bana gazi. Bu konudaki tum mesajlari ingilzceye cevireyim bakmadan :15::35::1:

Back
X