ingilizce tıp yada ingilizce bolum okuyan var mı

ben tıp okumadım ama bölümü ingilizce okudum ve zorlanmadım
teknik terimlere çalışınca çözülüyo ama türkçeye göre anlamak zor oluyo tabi
ama eziyet gibi geliyosa türkçe bölüme geç yapabilirsen
tıp terimleri filan daha zordur haliyle diğer arkadaşların da senin gibi zorlanıyo mu

normalde ingilizceyi severdim aslında ama hazırlıkta nefret ettim ama işim havacılıkla ilgili olduğu için mecbur öğrenmek zorunda kaldım yurtdışına eğitime gittim bu yüzden
eğer türkçeye geçemiyosan bence öğrenmeye bak hem her yerde işine yarar ingilizce bilmek
Bir teknik terime alısiyorum diger komite geliyor baska bir ders ekleniyor hoop yeni kelimeler tekrar basa sarıyorum 😳 eziyet gibi geliyor ben normalde ortamini degistirmeyi seven biri degilim cok cekinirim ama turkce tıpa suan gec deseler hic dusunmeden gecerim de ortalamam cok sıkıntı ..arkadaslarım da benim gibi hatta birbirimizi iyi bulmusuz hicbirimiz anlamiyoruz :/ sinifta anlayan var tabiki ozellikle robertliler ingilizceleri cok cok iyi oldugu icin baya iyiler ama ben anadolu lisesi mezunuyum 1 sene hazirlikla yapamiyorum
Biz 4 te hastaneye gectik.derslere girdim bazisi guzeldi bazisinda ben de uyurdum senin gibi.simdiki dersleri gececek kadar ogren yeter.onemli olan stajlar.genelde turkce anlatilir ve hasta basi cok eglenceli olur.moralini yuksek tut.ilerde daha guzel olacak.bence ust siniflarla da konus.onlar daha aydinlatici olur.ben unuttum nerdeyse o zamanlari
Ilk 2 sene temel tıp bilimleri goruyorum ya ben simdi bunlari biraz bos gecsem yani komitede tamam gececek kadar yapsam daha sonra ilerde sıkınti olur mu hastaneye gectiginizde Türkce mi anlattilar hocalar
kusura bakmayin cok soru soruyorum ama cok dert oldu icimde :( meslegini kotu yapan biri olmak istemem pratisyen kalmakta istemem 😔 ust siniflari hic gormuyorum 3.siniflari 4leri hic hic gormedim cok degisik bir okulumuz var
Moralin bozulsun diye söylememiştim özür dilerim sadece kendi halim de geldi de aklıma ondan dertlendim bir an ama ben sınavlara ezberleyip ezberleyip geçerdim, sonra Türkçelerini öğrenirdim, kimse de İngilizcesini kullanmıyor zaten :27: Sonuçta sen Ayşe teyzeme "ımoğşınıl amenorrağ" demiceksin dimi stres olmuşun teyze gecikmişin diceksin :60: Nerden aklıma geldi bilmem, fizyoloji görmüştüm de :15: Yatay geçiş imkanın yok mu
Biliyorum kotu niyetiniz olmadigini😊
cok guldum gercekten oyle :1: dediginizi yapabilirim aslinda ingilizcesini oyle sinav icin ezberleyip Turkce bakarakta konunun mantigini ogrenebilirim hatta az once kitaplarimi aldigim yeri aradim histolojiyi Turkcesiyle degistirmek istiyorum dedim tamam dediler bundan sonra Turkce alayim
ortalamam cok dusuk birinden 63 digerinden 50 aldim haftaya cuma bir tane daha var ama parlak gorunmuyor bu ortalamayla almazlar beni iyi bi yere

Bir teknik terime alısiyorum diger komite geliyor baska bir ders ekleniyor hoop yeni kelimeler tekrar basa sarıyorum 😳 eziyet gibi geliyor ben normalde ortamini degistirmeyi seven biri degilim cok cekinirim ama turkce tıpa suan gec deseler hic dusunmeden gecerim de ortalamam cok sıkıntı ..arkadaslarım da benim gibi hatta birbirimizi iyi bulmusuz hicbirimiz anlamiyoruz :/ sinifta anlayan var tabiki ozellikle robertliler ingilizceleri cok cok iyi oldugu icin baya iyiler ama ben anadolu lisesi mezunuyum 1 sene hazirlikla yapamiyorum

Ilk 2 sene temel tıp bilimleri goruyorum ya ben simdi bunlari biraz bos gecsem yani komitede tamam gececek kadar yapsam daha sonra ilerde sıkınti olur mu hastaneye gectiginizde Türkce mi anlattilar hocalar
kusura bakmayin cok soru soruyorum ama cok dert oldu icimde :( meslegini kotu yapan biri olmak istemem pratisyen kalmakta istemem 😔 ust siniflari hic gormuyorum 3.siniflari 4leri hic hic gormedim cok degisik bir okulumuz var

Biliyorum kotu niyetiniz olmadigini😊
cok guldum gercekten oyle :1: dediginizi yapabilirim aslinda ingilizcesini oyle sinav icin ezberleyip Turkce bakarakta konunun mantigini ogrenebilirim hatta az once kitaplarimi aldigim yeri aradim histolojiyi Turkcesiyle degistirmek istiyorum dedim tamam dediler bundan sonra Turkce alayim
ortalamam cok dusuk birinden 63 digerinden 50 aldim haftaya cuma bir tane daha var ama parlak gorunmuyor bu ortalamayla almazlar beni iyi bi yere

Bence önümüzdeki dönem çok kasıp yapabilirsin, güzel bir başlangıç yapmışsın zaten
İlk sene ortalaması 3.50 olup ikinci yıl 2lere düşen 1den 3e zıplayanlar gördü bu gözler hehey :ssz:
Güzelim Türkçe ya :1:

Zamanla gelişicek sen merak etme. Daha çok başındasın yolun. Sen yeter ki ümitsizliğe kapılıp vazgeçme.. Türkçe ve ingilizcelerine birlikte çalışarak başlangıçta daha güzel halledersin gibime geliyor. Sakın sakın vazgeçme. Tus için zaten dersaneye gidiceksin. Sen kendine temelini oturttun mu türkçelerini anlarsın sıkıntı yaşamazsın.

Benim de bölümüm ingilizceydi hala da doktoramı yapıyorum ingilizce. Ama mühendislikti. Anlaması seninkiler kadar zor değil kabul ediyorum. Sonuçta matematik fizik çalışıyoruz. Yine de başlarda o hissi yaşıyordum. Zamanla geçiyor düzeliyor. İngilizceyi tamamen hayatının içine sok. Romanları bile ingilizce oku. Evet sıkılıyo insan kendi dilini özlüyor ama yok bir yerden sonra o da aynı tadı veriyor. Bir eşiği var onun. Orayı geçtin mi tamamdır.

Az daha sabret :31:
Sanirim suanda en mantiklisi dediginiz gibi Turkce ve ingilizceyi birlikte goturmek ikisine de ayri ayri bakarak ilerlemek gerci hoca anatomiden bi world dosyasi yolluyor aman Allahim sen o kadar ingilizce kelimeyi nerden buldun diyosun ve o yazanlari bulcagim kitap yok malesef nerden geciriyor bilmiyorum internette iyi bir arastirma yapayim belki bi umut bulurum
ingilizceden sıkılip pes ediyorum hemen biraz caba gerek 😳
Tus dersanesine gitmicem daha dogrusu okulumuz dersaneyle anlasmaliymis okul tarafindan karsilancak ve ingilizce mi olcak onu da bilmiyorum
Cok guzel moral verdiniz yorumunuz icin tesekkur ederim 😊

Son düzenleme:
Bence önümüzdeki dönem çok kasıp yapabilirsin, güzel bir başlangıç yapmışsın zaten
İlk sene ortalaması 3.50 olup ikinci yıl 2lere düşen 1den 3e zıplayanlar gördü bu gözler hehey :ssz:
Güzelim Türkçe ya :1:

Güzelim Türkcem hakkaten :1:
Kasmam gerek haklısınız haftaya sinavim var ben buralardayim gideyim iki calisyim elimden baska bisey gelmiyor :/ bu arada calisirken google translate kullaniyorum dusunun artik ne kadar vahim durumdayim :1:

ingilizceyi sadece teorikte alacaksan biraz asıl derslere başarabilirsin kendini bu yönde kodla
pratiğe geçince türkçe olacaksa ne ala
hem şöyle düşün ingilizceyi halledersen yabancı makalelerde zorlanmazsın, iyi ki öğrenmişim der rahatlarsın
şimdiden topla kendini ben değil ama eşim akademisyen malum okullarda verilen ingilizce eğitim ortada sen çabalamazsan kalırsın öyle
garibim yabancı makale çevirirken halden hale giriyor, çok zor yani
biraz gayretle yaparsın, tamam zor olacak ama sonunda gülen sen olacaksın:49:

normalini okudum da ingilezcesi kaldı :ssz: kolay gelsin size başarılar :23:

Merhaba kızlar bayadir dert ettigim bi konu var.Ben ingilizce tıp okuyorum daha dogrusu okuyamiyorum bir sene iyi bir hazirlik egitimi aldim ingilizcem eskisine gore baya ilerledi ama hala yeterli degil.. derslere sırf bu yuzden girmek istemiyorum hocalari anlamiyorum ki hazirliktan gelen cogu kisi de boyle benim gibi derslere girsem bile uyuyorum inanin uyumak daha mantikli geliyor anlamaya calismaktansa..komite zamanı da calısırken ruhumu teslim etcem diye korkuyorum okuyorum okuyorum anlamiyorum bolum zaten zor ustune birde ingilizce eklenince tam oluyor ..okula baslayip dersleri gorunce bu sene notlarimi yuksek tutarim seneye okulumu degistirip turkce egitim veren baska bir universiteye gecerim demistim ama nerdee icimden calismak gelmiyor ki
simdi elime bir tane turkce fizyoloji kitabi aldim okuyorum o kadar zevkli ki insanin kendi dili olmasi inanin baska birsey herseyiyle anliyorsunuz tam ..neden sectin derseniz bu kadar zor oldugu aklima bile gelmemisti okurum yaparim ben diyordum :(
Icinizde ingilizce bolum okuyan var mi nasil bitirdiniz cok zor degil mi bende mi anormallik var ? Yaz icin de dil kursu dusunuyorum ama aileme de artik yuk olmak istemiyorum bu okuldan da kurtulmak istiyorum ama bu notlarla o da imkansiz cok kotu durumdayim yani 😔😔😔
ve bu arada anatomiyi ingilizce ogreniyoruz biz Tus sorularina bi baktik latince ve cok farkli eger okulumu degistirmezsem bu da ayri bir sorun olacak :(

Ben de 2 yıl hazırlık okurken aynen senin değin gibi türkçeyi o kadar özlüyordumki herşeyimiz ingilizce içimiz dışımız öööö gelmişti resmen..Hatta üniversite sınavına hazırlanmayı özlemiştim fakat öyle böyle derken bitti..Ne kadar bunalsada insan elinin altında dil oluyor ve dil kesinlikle okulda öğrenilebiliyor kurslar biraz yalan olmuş fakat okula takviye için alabilirsin o ayrı tabiki..faydasınıda görebilirsin..
Ama okul için önerebileceğim maalesef bişey yok ne kadar sıkılsanda ne kadar okumak istemesende geleceğin için sevmeye çalışıp mücadeleci olucakasın hemen koyverme azimli ol..
Latincede zorlanacağını hiç sanmam..
Ablam olsun abim ve babam olsun hep derlerdi yeni bi dil ama o da halledibiliyor..
Senin biraz zorun hem ing. hem latince olması ama üstesinden gelirsin benimsemeye çalış..
Güzel bi bölümde okuyorsun..
Herkesin yapamayacağı bi bölüm..
Eğer ilerde gerçekten doktor olmaksa isteğin onun için uğraşmalısın..
Bakarsın türkçe eğitim veren bi okula geçiş yaparsın ama bunu için dediğin gibi şöyle bi silkelen ve azmet..
Ve ayrıca tıp fakültesini ing. olarak okumak bi ayrıcalıktır..
Bol bol şans..:34:

canım ilerde iyiki öğrenmişim diyebilirsin ama ingilizce bilmek her zaman artı oluyo
eğer türkçeye geçme ihtimalin yoksa boşver alışısın bi süre sonra

ayrıca o ingilizcesi iyi olan azınlık gruplar her bölümde oluyo zaten onlara takılma
bizde de vardı ingiltereden gelenler su gibi bilenler ama genelin nasıl olduğu önemli
diğerleri de senin gibiyse sorun olmaz öyle ya da böyle geçersin bi şekilde dersleri

Tıp değil, mühendislik ama ingilizce öğrenim görüyorum. Okula ilk geldiğimde tek bidliğim adımı falan söylemekti, hazırlık sınavınıda sallaya sallaya geçtim ama dersler de hiç birşey anlayamadığımdan heralde hepsinden kalmıştım ilk sene:1: sonra hocaların soru sorma stillerini öğrendim bi kaç ezber falan derken, bir de genelde sayısal bizim sorular öyle böyle geçiyorum derslerden ama biçoğundan anlayarak geçemiyorum malesef ve hala kaldığım derslerde mevcut.

Tam olarak bu sorunu bende aşmış sayılmam. Sana tavsiyem değiştirebiliyorsan türkçeyle değiştirmeye çalış ama bunun içinde iyi bir ortalama gerekiyor sanırım :26:

Olmuyorsa da ezberlemeye soru stillerini öğrenmeye çalış, öyle öyle geçiceksindir dersleri..kursla çokta olacak şey değil bence. he ingilizceni geliştirirsin o ayrı :)

Not: Ben öyle ezberlemeye çalışırken falan tabi biraz geişti ingilizcem, bu durumun en iyi yanı bölümümle ilgili yabancı kaynakları okuduğumda artık az biraz anlayabiliyorum bazı şeyleri. Sende de bu avantaj olacaktır.

Son düzenleme:
Sakın vazgeçme Herkes üniversiteyi okurken çok mu başarılı sanki En fazla biraz geç biter ama halledersin Orayı kazanmak kolay değil Bunu başarmışsın İngilizce mi öğreneneyeceksin sanki

Simdi ne kadar ezberlesen de unutacaksin hepsini.zaten tusa calisirken tekrar ezberlemek zorunda kalacaksin.o yuzden kendinr eziyet etme.elbette calis derse gir oku ama kendini hirpalamadan.hem bugunler en guzel gunlerin.ilerde hayat daha zor olacak.doktorluk zor bi meslek.bunu goze aldiysan duan en kolay asamasindasin. Yaparsin.

Kizlar yazamadim bu cuma sınavim var ona hazirlaniyorum ingilizceyle ugrasiyorum daha cok ..slaytlari az buz anliyorum ama yeterli degil o ince püf noktalar kaliyor 2 ders icin Türkce kitabim var onlara bakicam fakat anatomi worldleri epey zormus hoca zaten ingilizceyi baya kasıyor ..insallah iyi gecer sınavim az calisiyorum farkindayim ama geri geri gidiyorum surekli 😔😔 sinav sonucumu da burdan bildiririm 2 haftaya kalmaz cok tesekkur ederim yorumlariniz icin

Back
X