İlkin şunu söylemeliyim ki; İngilizce çok nankör bir dil :) Tekrar yapılmadığı takdirde unutulmaya yüz tutan bir grammer yapısı var, şayet siz bu yüzden korkuyorsanız, tekrar yapamıyorsanız korkunuzda haklısınız... Ama bu korku, endişe boyutundaysa yersiz bir endişe içerisindesiniz açıkçası.. Öğrenim hayatında yaşıyoruz hepimiz böyle korkular, ama bence içinizi ferah tutun İngilizce'yi çok sevdiğinizi yazmışsınız, eminim çok sevdiğiniz bir dili en iyi şekilde konuşuyor ve yazıyorsunuz ve böyle de devam edecektir :)
Sevgiler.....
Dil öğrenilip kenara atılamıyor malesef.Sürekli haşır neşir olmalı ve üzerine katmalısın.Ben de kendimde gerileme hissettiğimden beri fırsat buldukça telafi etmeye çalışıyorum.İngilizce konuşan birini dinlerken çok güzel bir şarkı dinliyormuşum gibi geliyor özellikle de british :) anlıyorum seni yani ... aklıma ingiliz muhipleri derneği geldi şimdi...
hey canım bende ingilizce delisiym dil1 de okuodum fakat ailem tm ye geçirdi beni bende ek olarak calısorm ingilizceye şey baksana ben şimdi busuu ya girecem sende gir üye ol google den busuu yaz ona üye ol eger üye isen rumik27 ekle beni konusalım bende B1 seviyesine geçtim
senin önerdiğin bi site var mı? bide şey kaynak kitap olarak ne çalışıorsun?
senin bölüm ne? galiba dil değilsin. benim abim 2 yılda kitaplara calısırak üds den 97 yaptı bence gayet iyi ingilizcede konusor. bende de yok yok :) almanca italyanca kürtçe falan konusorm arada ama Anadolu lisesinden kalma almanca A1 im var ama italyanca ve kürtçe den sadece 5-6 cümle biliorm :)
hımm sadece konusarak güzel ben zaten antepte yasıorm mesela bizim bakkalımız kürtçe konusuordu birileriiyle bende hep merak ederdim yav bu adam ne dio ya bende şakır şakır konussam da bişi solesem die :) sonra her bakkala gidişimde bişi soruyorum temel cümleler sayılar falan günlük konusma oda eglenceli :) ben ingilizce grammer ı da sınav için evet :) bizim abi elektrk electronic mühendisi mezunu işe alırken ingilizce istediler bu da sıava girdi kazandı. yani meslek te isitolar mesela abim sonra işten cıkarıldı. şimdi müfettiş liğe sınavına grimişti onda da ne kadar dil biliosan ek para veriolarmıs yni ama işte almadılar abimi şimdi uzman yardımcılıgına sınavı na mı ne girecek :/ acıorm ya sen gel üniversite patlat kafayı derse sonra sana iş yok desinler ya adamın işletme iktisat bişi bilmio ama iş bulma ugrana yapmadıgı yok.
Acinacak sey egitim sistemimiz kac yil ingilizce goruyoruz kac kisi bir turiste yol tarif edebilir ki?
Ozentilikten degil bu irnek ama yine de soylicem
Isvecte cook kucuk yaslardan itibaren yabanci dile baslaniyor ve ogrencilerden en Az 2-3 dilde akici konusacak seviyeye gelmeleri isteniyor sonuc ne mi isvecteki cogu kisi mukemmel ingilizce konusuyor
Gecen bir universite genel sekreteri soylemisti taa amerikadan harvarddan falandi galiba kendi universtelerine hoca getirtmisler adamlar dil egitimi icin bogazicini falan incelemis nasil egitim veriyorlar diye sonuc : adamlar verilen egiitimi begenmemis dusun yani bogazici hem de
Calismak lazim calismayana hic bir yerde meslek yok :)yes. dogrusun bence erkenden baslamalı ya bide abi öle bi ülkedeyz ki ölmedgime şükr :) abi meslek yok ya puanlar fırlamıs gidio
Acinacak sey egitim sistemimiz kac yil ingilizce goruyoruz kac kisi bir turiste yol tarif edebilir ki?
Ozentilikten degil bu irnek ama yine de soylicem
Isvecte cook kucuk yaslardan itibaren yabanci dile baslaniyor ve ogrencilerden en Az 2-3 dilde akici konusacak seviyeye gelmeleri isteniyor sonuc ne mi isvecteki cogu kisi mukemmel ingilizce konusuyor
Gecen bir universite genel sekreteri soylemisti taa amerikadan harvarddan falandi galiba kendi universtelerine hoca getirtmisler adamlar dil egitimi icin bogazicini falan incelemis nasil egitim veriyorlar diye sonuc : adamlar verilen egiitimi begenmemis dusun yani bogazici hem de
İyi de konuşmayı geliştirmek için birebir sohbet içinde olmak lazım.
Yazmak, okuduğunu anlamak, duyduklarını anlamak bambaşka, konuşmak bambaşka.
Etrafında konuşabileceğin birileri yoksa mutlaka tekleyeceksin.
Ben konuşma işine sürekli diyalog halinde olmadıktan sonra çözüm bulamıyorum.
Sadece ingilizce değil, bütün diller üstünde durmayınca geriler zaten. :/
Bizim sistemde malesef gramer ağırlıklı öğrenme durumu olduğu için kaç yıl eğitim görsen nafile.
Asla konuşulamaz bu şekilde. :S
Öğretmenler saatler boyu will ve going to arasında farkı anlatıyor derslerde.
Böyle mi öğrenilir bir dil. :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?