• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiltere'deki kararın ardından iki ülkede daha referandum çağrısı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
İngiltere'nin AB kararı iki ülkede daha benzer seslerin çıkmasına neden oldu. Hollanda ve Fransa'dan "AB referandumu" çağrısı geldi.
Sitene Ekle
ingiltere-deki-kararin-ardindan-hollanda-da-referandum-cagrisi-7241853.Jpeg

Hollanda'da göçmen karşıtı duruşuyla bilinen Wilders, ülkesinin AB üyeliği konusunda referanduma gidilmesi çağrısında bulundu.

Bir açıklama yapan Wilders, "Kendi ülkemizin, paramızın, sınırlarımızın ve göç politikamızın kontrolünde biz olmak istiyoruz" dedi.
Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisi de ülkenin Avrupa Birliği üyeliği konusunda bir referandum çağrısı yaptı.

FN Başkan Yardımcısı Florian Philippot, Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, "İnsanların özgürlüğü her zaman sonunda kazanıyor!İngiltere'ye bravo. Şimdi bizim sıramız" dedi.

FN uzun bir süredir Fransa'nın AB'den ayrılması çağrısı yaparken, son seçimlerde de iyi bir performans gösterdi.

BİR ÇAĞRI DA FRANSA'DAN GELDİ

Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisi de ülkenin Avrupa Birliği üyeliği konusunda bir referandum çağrısı yaptı.

FN Başkan Yardımcısı Florian Philippot, Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, "İnsanların özgürlüğü her zaman sonunda kazanıyor! İngiltere'ye bravo. Şimdi bizim sıramız" dedi.

FN uzun bir süredir Fransa'nın AB'den ayrılması çağrısı yaparken, son seçimlerde de iyi bir performans gösterdi.
http://www.milliyet.com.tr/ingiltere-deki-kararin-ardindan-dunya-2267838/

Biz hala AB diye tutturalım, dememiş miydik AB çatırdıyor diye, olacakları görmek için medyum olmaya gerek yok, biraz yurtdışı haberlerini takip, biraz ekonomi finansı takip yetiyor.
İsveç veya İsviçre hangisiydi artık, €'dan çıkıyor.
AB 10 yıla yakın süredir bu halde ama işte neeeyse:KK14:

Ingiliz halki oyle istemis cikacaklar AB den. Ama be kardesim onlar cikiyo diye altin dolar yukseldi dolayisi ile hersey zamlanacak yine yazik bize ya ingilterede ruzgar cikiyo burda firtinaya donusuyo.

yakında sadece biz kalacağız :27: o değil de bende Avrupa olsam bende bizim ülkeyi istemem.. daha girmeden işsizlik maaşı derdine düşen bir kitleyi kim ister ki? boşa yük..

Fransa ve Hollanda haklı. Özellikle Holanda para birimi olan Gulden den çıkıp Euro kullanmaya başlayınca ekonomisi sarıldı. Aynı durum Fransa için de geçerli.
Birkaç yıl önce Avrupa Birliği'nin yaptığı bir toplantıda Fransa ''Biz sabahtan akşama kadar boğa ile dövüşen İspanyalıları doyurmaya mecburmuyuz? diye eleştiriler yapmıştı.

Back
X