Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben kimseyle rekabete girmiyorumTamamen Katılıyorum da bu zamanda kızlar öyle 92-95 arası özellikle ...
Ama bu çocuk boşuna mı universite okudu 4 yıl ? Universite mezunuçöp mu toplayacak? Kendi ülkesinde masabaşı bir işi olsun ? Orada serseri gibi olacak .Herseye hazirlikli heralde tas tasiyip cop toplamak bile burada yasamakdan daha iyi dedigine gore haksizda degil aile kurmamis daha tutani sorumlulugu yok cok rahat gitsin gorsun tecrube edinsin belki hersey orada guzel olacak
İş aradığı pek söylenmez fellik fellik . Cv yolladı internette o kadar .ZAten bakkala bakıyor , bakkaldanda iyi para kazanıyor .İletişim fakültesi mezunu işe girse aylık 2 bin tl alcak , bakkalda aylık kazanc 5 bin tl civarıİş arayacak da bulacak da... 4 senedir bulamamış şimdi arayıp bulabilecek mi?
Ortada bir kariyer yok diyorssunuz da ben kendi alanında kariyere baslamasını ıstıyorum. İngiltereye gitse sürünecek .Burda masabası bir is yapar yorulmaz.Orda kendi isini de yapamaz. Bakkal olarak daha fazla kazanıyor su anda . Ama bosuna mı okudu o kadar. Ben bunu ssoylemeye calısıyorum.
Bir de 26 yasında sımdı, yeniden baslayabilir mi okudugu alanda kariyer için ?
Kardesim keyfinden mi bakkal işletti . Babam rahatsızdı borclar vardı kardesim orayı işletmese aç kalacaktı ailem. Çocuk namusuyla bakkalı işletti . Şimdi de kendi alanında çalışsın diyorum . Kötü birşey mi diyorum .Dayanamadım artık .
Siz kimsiniz yahu? Sizin ne istediğinizi niye taksın kardeşiniz, cidden komik yani yukarıda yazdıklarınız.
Koskocaman yetişkin adam. Sizin ne istediğinizi soracak değil. Fikrinizi belirtirsiniz eyvallah ama sizinki haddini aşmak kusura bakmayın.
Ayrıca herkesin hoşlanacağı iş ortamı farklıdır, belki masa başı iş ona göre değil?
Ah pardon unutmuşum, "siz öyle istiyorsunuz"
Bizzat kendi kardeşim, İngilizce Öğretmenliği mezunu. Türkiye şartlarında, özellikle de memleketimiz olan Fethiye'de işsiz kalması imkansızken şu anda Viyana'da tur şirketinde sıcak satış yapıp bildiğiniz hunter olarak musmutlu çalışıyor. Hayali hiçbir zaman bir sınıfta tahta başında olmak olmadı. Sizin tabirinizle serserilik ediyor Avrupa'da.
Eee benim kardeşim de mi boşuna okudu?
Hanımefendi üniversite sadece bir diploma değil, bir vizyondur. Eğitimin boşunası olmaz.
Tekrarlamak istiyorum, sizi ilgilendirmez.
Ayrıca 26 yaşından sonra kariyere başlanır ama adama da sorarlar "aradaki 4 yılda ne yaptın?" diye. "Bakkal işlettim" diyen adamı kim ne yapsın?
Bir konuya kolay kolay ikinci mesajı yazmam ama sanırım kendimi size iyi ifade edemiyorum.Kardesim keyfinden mi bakkal işletti . Babam rahatsızdı borclar vardı kardesim orayı işletmese aç kalacaktı ailem. Çocuk namusuyla bakkalı işletti . Şimdi de kendi alanında çalışsın diyorum . Kötü birşey mi diyorum .
Staj falan baslayamaz mı okudugu bölumde ? Okurken de staj yapamadı bakkala yardım ediyordu hep
Çocugun hayatı kaydı o zamanBir konuya kolay kolay ikinci mesajı yazmam ama sanırım kendimi size iyi ifade edemiyorum.
Kötü bir şey demiyorsunuz ama haddinize düşmeyen bir şey diyorsunuz. O yaşta bir bireyin ne yapacağını dikte eder tavırla söylemek sizin işiniz olamaz. İstemiyordur çalışmaz, iş beğenmez çalışmaz, planı farklıdır çalışmaz. Çalışmayıp sizin üstünüzden geçinmeye çalışıyor olsa bir nebze diyeceğim ama o da yok. Adamın kararlarına siz karışamazsınız.
Hem işveren umursar mı yahu kardeşiniz neden çalışmadı, babanız mı rahatsızdı, bakkala mı bakmak zorundaydı vs. Onlara ne?
Soru net. Tecrüben var mı? Kapalı uçlu bir soru bu. Ya "Var" ya da "Yok". "Yok ama..." şeklinde başlayan cevapların çok önemseneceğini düşünmüyorum.
Hayat şartları kardeşiniz aleyhine çalışmış olabilir, bunun için kendisi adına üzülebilirim, hatta iş görüşmesine davet edilebilirse İK uzmanı arkadaşlar da empatik yaklaşıp üzülür belki ama hepsi o olur.
Staj işlerinden hiç anlamam fakat elinizi vicdanınıza koyun, hangi işveren bırakın tecrübeyi, daha stajını bile yapmamış birini işe alır?
Bu noktada ailenizde de hata var bence, o bakkala gerekirse çırak alınacaktı, başka bir çözüm bulunacaktı ama kardeşiniz okurken vaktiyle bölümüyle alakalı en azından ufacık bir şey yapacaktı.
Umarım kardeşiniz basıp gider, insan mutlu olmak için yaşamalı. Orada mutlu olacağını düşünüyorsa size düşen kararlarına saygı duyup onun mutluluğunu istemek. Kimse sizin doğrularınıza veya fikirlerinize uygun şekilde yaşamak zorunda değil.
Adamın zaten yıllarına mecburen de olsa ipotek konmuş, bundan sonrasında rahat bırakın artık.
Kardeşiniz için en iyisi ne ise o olur umarım.