• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insafsız vicdansız Allahsız doktor..Doktor dövenler boşuna dövmüyor...

Bu durumlara düşmemek için ben hep özelle gittim sağolsuın eşim devletten oldu bitti korkar oradaki doktordan ve muamelerden
insana pek değer yok insan yığını çok ,bence sen direk özele gitseydin ,ben kızımı özele gide gide büyüttüm ne yapayım 2o tane ayyakkabın olmamıştır bundan dolayı

hata yine sizde neden mi? şikayet bi yana neden o zaman sesinizi çıkarmadınız?neden ilgilenmediğini çocuğun öksürükten boğulmak üzere olduğunu vb...şeyleri o anda doktora söylemeli tepkinizi göstermeliydiniz.

yazın oğlumun kulağı ağrıdı acile götürdük 3 yaşında daha nasıl ağlıyor kulağım diye.sıramız geldi girdik içeri beklemeye başladık.bizden sonra tam 4 hastaya baktı bize bakan yok.iki kere hemşireye sordum bekleyin bilmem ne.en son hasta bakıcılardan birinin 15-16 yaşlarıdaki oğlu parmağını kesmiş ama öyle büyük bi kesi değil hepsi onun başına toplandı.iki doktor tüm hemşireler bir görseniz sanki ağır yaralı var.biz hala bekliyoruz ateşi çıkmış bebekler falan öyle duruyoruz.o anda sesimi yükselttim ama yeter artık diye bi bağırdım.eşim dışardan duymuş sesimi içeri koştu noluyo diye ben tepki gösterince bekleyen diğer hastalarda haklarını armaya başladı.doktor hemen geldi bize baktı.

buradan lanet okumakla olmuyor bazen o anda ses çıkarmak lazım.geçmiş olsun.
doktorların,hemşirelerin,hasta bakıcıların vs. kısacası sağlıkçıların muayene önceliği vardır.Sıra vs. beklemeleri hizmet performanslarını düşüreceği için.Geçmiş olsun.

Annelik duygusunun kutsallığını anlıyorum,anlamaya çalışıyorum diyelim.Ama Elif Şafak'ın yazdığı gibi annelik vitrindeki sürekli parlatılan,boyanan plastik elmalar gibi çoğu zaman.İnanın tahammül edemiyorum ''evladım için şunu yaparım,bunu yaparım,dünayayı yıkarım '' gibi sözler söyleyenlere. Kimse kimseyi dövemez!! şiddet uygulayamaz! darp edemez! özellikle çocuğuma iyi bakmadı bıdı bıdı gibi bahanelerle.Bir denesenize sonuçları ne olacak? Bu ne ya. Siz kimsiniz annelik sıfatı mı size başkasının evladına saldırma hakkı veriyor?Hanımefendi nereden biliyorsunuz diğer çocuğun aynı şikayetlerde olduğunu? Siz baya baya doktorsunuz o zaman? Kendi çocuğunuza teşhis koyuyorsunuz,çocuğunuzdan önceki hastaya teşhis koyuyorsunuz? E oturun kendi evinizde bakın o zaman çocuğunuza kimseye beddua etmeyin.

Dikkat ettiniz mi, her tip ve yaradılıştaki insanla birebir diyalog içinde olan meslekler daima hakir görülür.
Doktorluk-Artist-ukala olmayla,
Avukat-Yalancılıkla,
Savcı-Hak yemekle,
Polis-Vicdansızlıkla,
Öğretmenler-rahatlıklarıyla suçlanır.
Onlar meslekleri icabı çok fazla seçeneği olmayan insanlardır. Halkla daima iç içe olmalarının bedelidir onlara yüklenen.
İçinde yaşamadığınız dünyaları hakkında ancak dışarıdan hüküm verebilirsiniz...

Belki yazan olmuştur, tüm mesajları okumadım.

Bir hekim çıksa deseki "Haklısınız gerçekten beş para etmez meslektaşlarımız var, ama hepimizi aynı kefeye koymayın. Çok emek veriyoruz, yoruluyoruz, bizimde anlayışa ihtiyacımız var vs..."

İlle karşı atak, ille muhalefet...

Doktor yakınları hasta yakınlarına yağdırır, hasta yakınları doktorlara ve yakınlarına.

Hak haktır ya, bir insan yanlış yaptıysa yok şu sebepten, yok bu sebepten gibi bahanelerin ardına sığınmak doğru mu?

Efendim bütün gece nöbet tutmuş hastaya surat yapmaya hakkı var, o zaman refakatçi ne yapsın? Oda yoruluyor...

İnsanlar hakka hukuka uygun davranmalı. Hakkın hastası, doktoru yok bilmem nesi yoktur. Herkes efendi olsun, üzerine düşeni yapsın...

Son düzenleme:
doktorların,hemşirelerin,hasta bakıcıların vs. kısacası sağlıkçıların muayene önceliği vardır.Sıra vs. beklemeleri hizmet performanslarını düşüreceği için.Geçmiş olsun.

Annelik duygusunun kutsallığını anlıyorum,anlamaya çalışıyorum diyelim.Ama Elif Şafak'ın yazdığı gibi annelik vitrindeki sürekli parlatılan,boyanan plastik elmalar gibi çoğu zaman.İnanın tahammül edemiyorum ''evladım için şunu yaparım,bunu yaparım,dünayayı yıkarım '' gibi sözler söyleyenlere. Kimse kimseyi dövemez!! şiddet uygulayamaz! darp edemez! özellikle çocuğuma iyi bakmadı bıdı bıdı gibi bahanelerle.Bir denesenize sonuçları ne olacak? Bu ne ya. Siz kimsiniz annelik sıfatı mı size başkasının evladına saldırma hakkı veriyor?Hanımefendi nereden biliyorsunuz diğer çocuğun aynı şikayetlerde olduğunu? Siz baya baya doktorsunuz o zaman? Kendi çocuğunuza teşhis koyuyorsunuz,çocuğunuzdan önceki hastaya teşhis koyuyorsunuz? E oturun kendi evinizde bakın o zaman çocuğunuza kimseye beddua etmeyin.

bi dakikka ya benim yorurmla bu msj ne alaka? arkadaşım konu sahibi ben değilim ki? doktor falan darp etmedim hakkımı aradım sadece.beddua da etmedim msjlar karıştı galiba

sanırım anlaşılmıyor ne anlatılmak istendiği. diyoruzki şiddeti savunmayalım.
diyoruz ki varsa bir hata hukuk var yasa var. verirsiniz mahkemeye gerekirse hatalıysa çeker cezasını.
ama yine diyoruzki hiçbir çözüm kabakuvvetle olmaz. bunu başlık olarak atıp doktor dövmeyi özendirmeyelim.

Son düzenleme:
bi dakikka ya benim yorurmla bu msj ne alaka? arkadaşım konu sahibi ben değilim ki? doktor falan darp etmedim hakkımı aradım sadece.beddua da etmedim msjlar karıştı galiba

hayır :) önce size yazdım geçmiş olsun diyerek size olan mesajımı bitirdim.Gerisi konu sahibine :))

İnsanların canının sıkkın veya yorgun olduğu zamanlar olabilir. Siz işyerinizde her zaman gülen, keyifli ve hoşsohbet olabilirsiniz ama herkes öyle değil. Ya da soğuk bir insandır yapı itibariyle.

Önemli olan işini yapıyor mu yapıyor, özel bir ilgi, sıcaklık göstermek zorunda değil. Benim sülalemin yarısı doktor ve hastanelerde büyüdüm. Babam sıcakkanlı ve hastalarıyla şakalaşarak çalışan bir doktor, eniştem zaten yapı olarak biraz soğuk bir insan. Bu babamı iyi eniştemi kötü mü yapar? Ya da babamın keyfi yokken muayene ettiği hasta gözünde babam kötü mü olacak?

Kötü doktor illa ki vardır, her meslekte var. Ama bu doktora şiddeti meşrulaştıramayacağı gibi, başlıkta sözkonusu olan doktor hakkında da yargıya varılmasına neden olamaz. Bence.

Ben hemşirelerden yakınacağım geçen yıl annem gözden lazer oldu ben tabi onun yanında sabahladım ama her hastanın yanında yakını veya çocuğu yoktu
olmayanlarında ki çoğu yaşlıydı
damlasını ben yaptım hemşire hanım uyudu ben sabahladım , bu ne şimdi? Oldu mu şimdi bu? Herkes işinin hakkını vermiyor kaytarıyorlar orada tantana çıkarsam annem üzülecek tansiyonu yükselek.şekeri çıkacak
haklı olsanda zoraki susuyorsun.insanlarımızda kalite yok, olay bu

Kesinlikle devlet hastanelerini önermem kimseye
Ben hamile halimle şeker yüklemesi için bir kere gideyim dedim ah deli kafam senin neyine git özele paşa paşa işini hallet
doktor kaç haftalıksın dedi 27 dedim reçeteye 29 - 30 haftalık yazmış!
gastrit var mı dedi yok dedim gastrit ilacı yazmış!
mantar var mı diye ne sordu ne muayene etti mantar ilacı yazmış!
eczacı okurken şok oldum!
ve yalvarıyorum birileri bişey desin nerde yaptırcam şeker yüklemesini diye doktor ben ne bileyim sekretere sor dedi sekretere sordum hemen şimdi yaptır dedi, labaratuara gittim sabah geleceksiniz dedi saat söylemedi sabah 8.05de oradaydım 8de şeker yüklemesi bitti dediler. Hastanenize de size de lanet olsun dedim gittim özele adam gibi her sorduğum soruya cevabımı aldım ve işimi görüp geldim.
Yani devletteki çoğu doktorun kafa aynı duruyo, hastaneler düzeldi eskisi gibi değil sistemler değişti ama beyin aynı beyin işte ne beklenir ki?

Bu yaşadıklarıma rağmen doktor dövmek iyidir, hepimiz doktorları dövelim gibi bir düşünce o anda koca göbeğimle hastane kapılarında beklerken, sürekli birilerine soru sorarken, sinirden elim ayağım titrerken bile gelmedi. Madem devlette bakmıyorlar özele gitmem gerek diye düşündüm. Kimsenin kimseyi dövmeye hakkı yok. Eğer bir doktor, öğretmen, avukat işini doğru düzgün yapmıyorsa bu onu dövme hakkımız olduğu anlamına gelmez. Çünkü dünyadaki tek doktor tek öğretmen veya tek avukat onlar değil. Elbette mesleğini adam gibi yapan adamlar var.

hayır :) önce size yazdım geçmiş olsun diyerek size olan mesajımı bitirdim.Gerisi konu sahibine :))

kusura bakmayın o zaman bana sandım birden :) çok teşekkür ederim.demek hastane personeline bakmanın önceliği var.ama çok garipti kocaman çocuk sadece parmağı kesilmiş hepsi birden koşturdu falan garipti.

kötü doktorları allaha havale ediyorum ...beni tedavi yapmıyor başkalarına davranıyorsa o hipokrata ters davranmıştır...ben topunun derken kötülerini dedim...ablam için diyorum yıllarca hastanelerde savaş verdik iyi olanda çıktı kötü olanda...ama dün yaşadıklarım kabus gibiydi çocuğumun burnu akıyor teşekküllü bir profösöre götüreceğim yarın yarın müsait çünkü bunada şükür..daha kötü olabilirdi çok kızdım sinirlendim haksızlığa kızgınlığım...halada aynı fikirdeyim...umarım karşılaşmayız..zaten sanmıyorum oranın önünden geçmem birdaha vicksin zararını görmedim zaten bocada etmedim..neyse şimdilik herşey yolunda sadece bunu paylaşmak istedim...ama paylaşmaktan ziyade tartışma platformu oldu siz hiç nefret etmeyin hep çiçek olun kızmayın bunlar yanlış insana aykırı şeyler umarım kınayanların başına gelmez...

adminlerden rica ediyorum konu kapanması daha iyi olacak

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben acilde çalışan bir doktorum. Ama emin olun biz de bir çok hasta ve yakınını dövmek istiyoruz da zor tutuyoruz kendimizi.

Dün akşam bir arkadaşım boğaz enfeksiyonu geçiren bir hastanın serum taktırma isteğini gerek görmediği için kabul etmeyince önce tehdit aldı, ondan sonra dayak yedi. Çünkü kendisi ilçedeki bir ağanın yakını idi.

2 gün önce genç bir erkek bana tansiyon hastası annesinin ilaç raporlarını önüme fırlatarak "bu ilaçları yazacaksın" dedi. Hasta kim diye sorduğumda annesinin ilaçları olduğunu ve annesini hastaneye getirmediğini söyledi. Ben de hastayı görmeden yazmayacağımı söyledim. Bana bağırdı, "yazacaksın" diye tehdit etti. Kaymakamı arayacağım bu ilaçları yazacaksın dedi.

Ben de şikayet hattını ara da beni şikayet et dedim. Sonra tıpış tıpış getirdi annesini 10 dk sonra.

112 ile hasta sevketmeye çalışıyoruz uzun uzun. Ama sevketmek istediğimiz hastaneler "yerimiz var hastayı gönderin" demeden çıkarmamız mümkün değil. Bu hasta ve yakınlarına anlatmamız mümkün değil. Sevk olayı elimizde olmayan sebeplerle yarım saat gecikse tehdit alıyoruz.

Bir de ambulans çağıran hastalar var. Hasta demeye bir şahit ister.

Gene geçenlerde bir gece ambulans hasta getirdi, hasta kusuyormuş, karnı ağrıyormuş. Hasta kendisi ambulansla geldi, oğlu yanından araba ile geldi. Madem araban var neden ambulans çağırıyorsun. Yazık değil mi? Yani o sırada gerçekten aciliyeti olan bir hastanın ambulansa ihtiyacı olsa bulamayacağız. Bu bir hak yemedir. İnanın ben de o adamı dövesim geldi.

Lütfen az daha duyarlı olun sevgili hastalar ve yakınları. Yıllarca tıp okumuş gibi gelip doktorlara "hocam bir serum taksaydınız" demeyin. Doktor zaten gerekli olan şeyleri yapıyordur. Kime serum takılıp takılmayacağını da biliyordur.

Bir de doktora köpeğiniz gibi davranmayı bırakın artık.

Peki ben burdaki hasta yakinlarini dovelim diyebilir miyim. Boyke insanliktan nasibini almamislari doktor dovse sen benimle nasil konusuyorsun dese hak verir misiniz? Tekrar ediyorum dagdan inmediysek birilerini dovemeyiz. Medeniyet denen bir sey var hic duydunuz mu?

Ayrıca konu sahibinin anlattıklarına göre konu başlığını gerçekten abartı bulduğumuda belirteyim.

Hastanın biri çıkar çıkmaz diğeri içeri girince adam daralmış olabilir ne yapsın. Ama söylemek var, söylemek var tabii :31:...

Ananem anlatmıştı,

Annemin doğumuna gittiğinde duymuşlar, olay aynı hastanede gerçekleşmiş.

Bir çift var yıllardır çocukları olmuyor, sonunda kadın hamile kalıyor. Adam tarladan koşarak geliyor, çamurlu ayaklarıyla karısını hastaneye doğuma götürüyor. Doktor parasını getir alalım doğuma diyor, adam sen doğuma al ben getiriyorum parayı diyor. Adam bir geliyor kadın sancıdan ölmüş. Doktor para gelmedi diye almamış doğuma, adamda doktoru öldürmüş. Allahım kimselere yaşatmasın...

Öte yandan gerçekten dünyadan haberi olmadığı halde doktora iş öğretmeye kalkan, onca eğitimi, emeği görmezden gelen, insanı canından bezdiren, Allah esirgesin sonu ölüme varan saldırılarda bulunan hasta yakınlarıda var.

Ananemin doktoru doğum sırasında sancıdan bağırmakta olan bir hastaya "Yaparken oh oh da, doğururken ah ah mı!" diyor, kadının rahiminden gelen su kendisine bulaşınca "Allah kocanında seninde belanızı versin." diyor.

Suyu geldiğini anlamayan bir hanım kızımız tuvalete gidiyor, doğum başlayınca hemşire hanım kıza basıyor tokadı...

Tıp doktorluğu mesleğinin sicili kabarık, insanlar haliyle haksızda olsalar kendilerinde doktorlara sarma hakkını görüyorlar.

Doğru mu? Asla...

Şiddete kesinlikle karşıyım, bazı doktorların yaptığı sözel şiddete de, hasta yakınlarının fiziksel şiddetine de...

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun,

çok öksürük durumu bir günde olan bir şey değildir ,yani günler öncesınden mutlaka sinyalini vermiştir o zaman neden cocuk doktoruna götürmediniz ? ayrıca bahsettiğiniz durum acile gidilecek bir durum değil tamamen poliklinik muayenesi gerektiren bir durum çünkü orası adı üstünde acil...

doktorlar dayağı hakediyor demişsiniz genelleme yapmak doğru değil her meslekte böyle insanlar çıkabilir neden belli bir kesime malediyorsunuz? hasta oldugunuzda yine doktorda care arayacaksınız

dayağı hak ediyor gibi kelimeler tabi ki hoş değil
her meslekte egonun yüksek olduğu, karşıdakini aşağılamaya, sözünü geçirmeye odaklı bir kesim var. Ve benim gördüğüm kadarıyla bu sağlık personelinde biraz daha fazla. Ve konu sahibinin de belirttiği gibi şikayet herhangi bir işe çoğu zman yaramıyor. Biz de böyle bir şikayette bulunmuştuk, fakat koruyorlar personelini. Ama şunu da belirteyim çok muhteşem ilgilenen, gerçekten çok iyi sağlık personeli de var.

öncelikle geçmiş olsun,

çok öksürük durumu bir günde olan bir şey değildir ,yani günler öncesınden mutlaka sinyalini vermiştir o zaman neden cocuk doktoruna götürmediniz ? ayrıca bahsettiğiniz durum acile gidilecek bir durum değil tamamen poliklinik muayenesi gerektiren bir durum çünkü orası adı üstünde acil...

doktorlar dayağı hakediyor demişsiniz genelleme yapmak doğru değil her meslekte böyle insanlar çıkabilir neden belli bir kesime malediyorsunuz? hasta oldugunuzda yine doktorda care arayacaksınız

konunun hepsini okuyun sonra yorum yapın...ben acil poliklinik muayeneye gittim çocuk doktoru 22:30a kadar muayene oluyor.bunu 3 kez yazdım:1: ayrıca adminler reytingden memnun sanırım birtürlü kapatmıyorlar konuyu ben yeterli cevabı aldım canımın derdindenyken birde tartışma istemiyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
sen ne biçim insanısın ne dizisi çooook hastalarla uğraştım biliyiorum tabiii çocuğum günlerce öksürmedi şimdi bu yorumları okuyunca daha çoook nefret doluyorum birkere allah başına versinde anla...

Ilk sayfada "kucagimda gunlerce oksuren cocuk"diye kendiniz yazmissiniz cocugumuzda diyorki neden cocuk doktoruna goturmedin gunlerce bekleyip ACILe goturdun sonucta orasi ACIL hastalar icin keske cocuk doktoruna gitseydinizde acil i acil hastalara biraksaydiniz

Back
X