- 26 Ocak 2011
- 706
- 745
- 103
- 39
- Konu Sahibi cancangunes
-
uuf sen o doktora gitme. öyle gittigin gibi yumurtan az bilmem ne diyemez. en az 3 ay yumurta takibi yapması lazım..erken menepoz olur ama bunu 2 ay regl döngünden anlayamazsın.Merhaba kızlar. Ben 30 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Eşim çocuk sahibi olmak istemedi bizde erteledi bir süre. Adetim normalde hep düzenlidir. Sadece son 2 aydır 22 günde adet oldum. Bugünde bir doktora gittim. Test yapacağını erken menopoza girebileceğimi söyledi. Ultrasonda baktı yumurtaların yaşına göre çokta fazla değil falan dedi. Test yapacakmış adettin 2. günü. Tüp bebekten falan bahsetti. Bunları konuşmak için çok erken değilmi. Allak bullak oldum bir anda..Daha hiç denemedik bile. Bu konuda bilginiz var mı ?
Zaten böyle doktorlar yüzünden ne oluyorsa kadınlara oluyor ! Ben ayda sadece 2 gün çok fazla 3.gun kesintili adet gorur 3 günde adeti tamamlarm 28gunde bir olurum ki yumurtalık ameliyatı ve kemoterapi geçirmiş biri olarak bile doktorum bana az adet oluyorsun menapoz demedi ki istediğim ilk ay hamile kaldım klomen ve yumurta takibi ile.. parası için doktor olanlardan Allah herkesi uzak etsinuuf sen o doktora gitme. öyle gittigin gibi yumurtan az bilmem ne diyemez. en az 3 ay yumurta takibi yapması lazım..erken menepoz olur ama bunu 2 ay regl döngünden anlayamazsın.
gittigin doktor bildigin sallamış..
ayrıca doktorcuk hemen menepoz ve yumrtan az tüp bebek düşününü neden demiş olabiir acaba ?
bebek sahibi olmak her kadının zaafı olarak kabul edilir. ve bunu kullanırlar.
ek olarak : annen kaç yaşında menepoza girmiş? ailede erken memepoz var mı?
35 e kadar sorunsuz gebe kalınıyor ama 35 ten sonra azzıcık yavaşlıyor.
22. gun bir adet oldum diyorsun ama adetinin 1. gununden itibaren sayman lazım.
22 gun kanamazsız +5 gun kanamalı ise = 27 gun de 1 denk gelirsin ve bu normal. memepoz yok :)
+1Bu doktorda bütün kontrollerinizi bitirin başka bir doktora daha görünün. Olabilir 30 yaşında menopoza girilir ama tek doktorla kalmayın yine de.
Fsh seviyene bakacaklar. Yüksek fsh, az yumurta rezervi demek. maalesef insan o yaşta da rezervlerini tüketip menapoza girebilir. Hayıt suyunu kesinlikle öneririm. Aktarda satılıyor, şişesi 15 lira. her gün sabah ve akşam aç karnına 1/4 çay bardağı hayıt suyu, geri kalanı normal su olmak üzere içeceksin.Merhaba kızlar. Ben 30 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Eşim çocuk sahibi olmak istemedi bizde erteledi bir süre. Adetim normalde hep düzenlidir. Sadece son 2 aydır 22 günde adet oldum. Bugünde bir doktora gittim. Test yapacağını erken menopoza girebileceğimi söyledi. Ultrasonda baktı yumurtaların yaşına göre çokta fazla değil falan dedi. Test yapacakmış adettin 2. günü. Tüp bebekten falan bahsetti. Bunları konuşmak için çok erken değilmi. Allak bullak oldum bir anda..Daha hiç denemedik bile. Bu konuda bilginiz var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?