İnsan 30 yaşında menopoza girebilir mi?

Öncelikle herkese Geçmiş olsun diyorum. Umarım bunu okursunuz çünkü bazı yanlış şeyler var. Öncelikle ben 23 yaşındayım ve erken menopoza girdim. Menopoz demek aslında kanamadan kesilmek değil kadının üretkenliğinin artık bitmesi yani vücut yumurta üretmiyor. Ben hala zor bela adet görüyorum ama artık yumurtam yok daha doğrusu yumurtalıklarım ölmüş durumda. Anneniniz kaç yaşında menopoza girdiği ve buna benzer etkenler önemli belki ama ben öğrendiğim kadarıyla bu iş sans işi. yumurta rez. dışında herşey normal genetik bir durum yok, bütün araştırmalar tahliller yapıldı kimse nedenini bulamadı. 10 tane doktora gittim çünkü dediğiniz gibi para tuzakları da çok var artık bu işte.

Neyse demem o ki. 30 yaşında menopoz bana göre çok erken değil :) Lütfen üzülmeyin ben 23 yaşımda artık kısır olduğumu ve anne olamayacağımı öğrendim. Herşey olacağına varıyor ve elinizden bir şey gelmiyor..

Canım benim amh değerine falan baktırdın mı

ilk fark ettiğimde yani 6 ay önce 0.58 di ama onlar için 5 den sonraki rakamın önemi yok yani 0.5 diye yorumluyorlar, daha sonra yumurta dondurma yapalım dediler ama bekar olduğum için türkiye de heyet raporu olmadan izin yok. İşlemler tamamlanana kadar destekler verdiler onları kullanıyodum ama herşey tamam olduğunda bi baktık değer sıfırlandı onu da geçtik artık yumurta üretimimde durdu erken menopoz, kısırlık ne derseniz ... İşin kötüsü elden bişey gelmiyo herkes burda boşuna panik yapıyolar tabki rutin kontoller önemli ama ciddi bişey olmadıkça okuyup kendinizi kötü düşüncelere sürüklemeyin herkesin bedeni ayrı kadınların regli görmeleri her kadından kadına değişiyor. Kötü düşünmek evham yapmak da erken menopoz nedeni o yüzden bi kaç ay düzenlizlik yaşarsanız doktora görünmek en sağlıklısı. Kendi kendiniZi kötü düşüncelerle doldurmayın. İnanın öyle bi sansım olsaydı kötü fikirlerle kendimi yıpratmazdım...

Merhaba kızlar. Malesef bu söylediklerinin doğru olma ihtimali var. Yani yumurta rezervi ultrasonla da görülebiliyor. Tahmin tabiki ama diğer testler istenir zaten. Ben de ilk doktora gittiğimde erken menopoza girme ihtimalin var dedi doktorum. 31 yaşındayım. Üstelik fsh 9 çıktı ve amh yaptırmaya hiç gerek duymadık. Tamamen genetikmiş annem de 40 yaşında girmiş. Daha önemlisi baba tarafı babaannem 35 yaşında girmiş. Doktorların hemen tüp bebek demesinin sebebi zaman kaybetmemek. Elbette yıpratıcı bir süreç ama bu rezervle bir sene daha bekleme gibi bir şansın olmuyor. Daha ilk çocuksa yani. İkinciyi istersen diye acele ediyorlar. Doğal yollarla olma ihtimali tabiki var. Ama biliyorsunuz çok kolay değil. Kaliteli yumurta kaliteli sperm tam zamanında bir araya gelecek falan filan. Yani demem o ki arkadaşım bence göz ardı etme doktorunun söylediklerini. Tabiki başka doktorlara da git. Testlerini yaptır emin ol. Ama zaman kaybetme bütün bunlar olurken. Korunmayı bırak eğer bir çocuk istiyorsan tabi. Ne kadar çabuk başlarsa tedavin tutma şansı o kadar yüksek. 35 ten sonra daha zor bu işler. Bize 30 yaş erken geliyor. Kariyerdi geç evlilikti derken zaman geçiyor. Ben de senin gibi 2 yıllık evliyim 1 sene korundum kariyer yapcam diye. Şimdi keşke diyorum. O yüzden bir an önce başla bir yerden. Zaten bir sorunun yoksa bile doktor kontrolü gebelikten önce çok gerekli bişey. İnşallah bişeyin yoktur ama doktora gitmen sana artı getirir. Bi sürü önlem var gebelikten önce alman gereken. Hem bilinçli olursun. Hiç üzülme. Şükret haline ki erken farkedilecek bir sorun varsa bile. O yüzden sen elinden geleni yap gerisi Allaha kalıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…