İnsan buna nasıl katlanır?

bu tür farklılıklarda orta yolun bulunabileceği düşücesindeyim tabii gerçek aşk varsa , iki tarafta hoşgörülü ve bilinçli insanlarsa..

bu tür farklılıklarda orta yolun bulunabileceği düşücesindeyim tabii gerçek aşk varsa , iki tarafta hoşgörülü ve bilinçli insanlarsa..

2 senedir biz her şeyi konuşuyoruz ve kendi çapımızda hallediyoruz ancak işin içine aileler girince ne olacak bilmiyorum... Hani etrafımda da yokki bu durumda biri beni nelerin beklediğini bilsem..

Bende ayni konudan ayrildim 4 yil olacak ümidiyle bitti gitti aileler girince isin icine herseyin suyu cikti bizde de hic sorun yoktu herseyi konusarak anlasiyorduk fakat onun ailesi bastan kabullenmedi sonra onlarin tavirlarina karsi benimkilerde tavir aldi bi Ara kabullenir gibi yaptilar baktilar biz ayrilmiyoruz tartismalar buyudu sonra biz tükendik sonunda yolun basindayken dönebilirsin aci cekeceksin özleyeceksin ama gururunu kirdirma duygusalsinda sanki biraz inan mahvediyolar insani ben ilk anladigimda vazgecmeliydim belki ama yine de sonuna Kadar gitmeliyim dedim simdi kendimi bi cikmazdan cikarmaya calisiyorum ve benim senin gibi hayalllerim yoktu Tek hayalim o olmustu zamanla bence birak onu hayallerinin pesinden git cunku zamanla onu da pes ettirecekler benimki de cok kararliydi ailesini cok karsisina aldi ama artik bi zaman sonra Anne sevgisi daha agir basti Beni oylece birakti gitti

Canım aileler devreye girince elbet anlaşmazlıklar çıkar buna hazırlıklı olmalısınız.. Ama aşılır diye düşünüyorum. Karşılıklı saygı duymak gerekiyor ama , bir taraf benim dediğim olsun derse olmaz, sürekli ayrılıklar olur. şu an sorun çıkar bitir demek için çok geç olmuş bence en baştan başlamamalıydı eğer kafanda sorun varsa ama başlamış belli bi emek verilmiş artık savaşmak gerekir diye düşünüyorum. Eğer gerçekten seviyorsanız üstesinden gelirsiniz :ssz:

Annem hep der ki Evlendiğinde sadece bir adamla evlenmiyorsun , bütün ailesiyle birden evleniyorsun farkında değilsin.. Hep bu dözün dogruluguna inanmışımdır. Siz ne kadar sevsenizde,konuşsanızda,anlasanızda birbirinizi o anlayışsız aileler araya girdikçe sorunlar bitmeyecektir. Canım bazı anlar vardır ki sevgi hiç birşey ifade etmez.. Şahsım adına bu durumu kaldırabileceğimi zannetmiyorum ama kişiden kişiye değişir tabi. Biraz dur bakalım belki sevginiz her şeyin üstesinden gelir..

Arkadaşlar sizlerden biraz yorum aldıktan sonra bu mesajı sileceğim çünkü erkek arkadaşımın bir şekilde karşısına çıkacağı düşüncesindeyim...

Öncelikle okumanıza gerek olmayan bir hikayeyle başlıyorum ( burayı atlayabilirsiniz)
Üniversite 1. sınıftayken okulun ilk haftası birine resmen ilk görüşte aşık oldum. Ben hikaye yazan biriyim. o yüzden bana o kadar büyülü geldiki bu durum 7 ay hiç belli etmedim. Sonra tanıştık can çekiştik söyleyememekten. bir gece bana anlattı ve biz 2 senedir birlikteyiz...

Annem ilk günden beri biliyordu. Biz birlikte olduktan sonra bana memleketini sordu, sonra araya ilk defa tanıştığım " mezhep" meseleleri girdi... Erkek arkadaşımla içim yana yana bu konuyu konuştum.. Annem haklı çıktı. Belki benim önceden bildiğim ve savunduğum bir durum olsaydı bu kadar üzülmeyecektim ama elimde olmayan bir durum olduğu için çok üzgünüm. 2 senedir ne zaman bir şeyler iyi gitse ne zaman hayal kursak bu mesele önümüze çıkıveriyor. Ben ümitsizliğe kapılıp " nasıl olacak" diyorum. Onu da kırıyorum. Annem başlarda"eğer öyle bir durum varsa kimse kabullenmez" dese de şimdilerde "sen benim kızımsın elbet yanında olacağım diyor". Ona söylemedim, kimse bilmiyor...

Seneye okul bitiyor. ve biz 2 senede hiç kavga bile etmedik. Arkadaş gibiyiz hatta... O da okul bitince askere gitmeden bir şeyler yapmak istiyor. Benim hem başka hayallerim var. Ülkeler geziyorum. daha çok gezmem lazım yalnız yapmam lazım, yazmam lazım... Üstelik bu mezhep ayrılığından doğan fark etmediğimiz ayrımlarda başladı... Örneğin ilk sene ramazan ayında kuzeninin düğününde içki içildi, ben düğünümde asla alkol olmaz diyince gülerek bir ayaklanma yoooooooooooooooo olmaaaaaaazzzz demeler...

Ben hangi yolu izleyeceğim...

sevgi gerçekse sizlerde ailelerde fedakarlık edicektir diye düşünüyorum ama sorunlar elbette olucaktır.. ama senin kendi çizdiğin bir yol var asLında evliliğe biraz uzaksın ve mezhep olayını bahane ediosun gibi geldi nedense yani eleştiri anlamında demiyorum yanLş anlama öle hissettim yazdıklarından :) hayırlısı olsun

Çok zor gerçekten... Büyüklerimi dinliyorum herkes ayrı akıl veriyor... Eridim bittim artık...

Back
X