İnsan dokusundan palto üretmeyi başardılar

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
62

doku-palto.jpg



Bilim adamları bu sefer akıl almaz bir buluşla karşımıza çıkıyor. İnanması güç olsa da insan dokusundan kıyafet yetiştirmeyi başardılar.

Uzun süredir konu üzerinde çalışma yürüten Avustralyalı bilim adamları insan vücudundan aldıkları örnek dokuya palto şekli vermeyi başardılar. Ürettikleri palto şu anda bir farenin giyebileceği boyuta ulaştı. Laboratuvarda yaratılan ve canlı bir organizma olan bu palto oldukça ilginç ve bir okadar da yoğun bir çalışmanın ürünü.

Ölümsüzleştirilmiş canlı hücrelerle meydana getirilen bu palto sınırsız bir araştırma dünyasının da kapılarını aralıyor. Yeni birtakım biyolojik çalışmalara ön ayak olacağı düşünülen bu çalışma giyim sektöründe hayvanları öldürmeden gerçek deriden kıyafet üretme şansını da yaratacak gibi görünüyor.

İnsan biyolojisi ve anatomisi çalışmaları gerçekleştiren Batı Avustralya Üniversitesi araştırma grubu, bu canlı kıyafetlerin insan derisi dışında ikinci bir deri sanatı ortaya çıkaracağını söylediler.

Şimdi insanların böyle bir projeye nasıl tepki vereceği merak konusu. Canlı kıyafet fikri insanlara sorulduğunda kimi sanat gözüyle bakıyor ; kimi de bu gelişmeyi bilim olarak isimlendiriyor. Sizce hangisi?

ekolay.net

 
nasıl timsah derisinden ayı postundan kürkler vs yapılmak için o hayvanlar avalnıyosa bunun içnde insan ımı avlıyacaklar yani onun gibi bişi bu. kulağa hiç hoş gelmiyor ya neyysse..
 
aman insan derisinden çanta gömlek falan götmüştüm.
bunuda görsem tiskinirim herhalde.
çok byük bişey başarmışlar sanki.
ben giymem lütfen bitane eksik üretin:))))
 
X