• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan evladına neden böyle yapar ?

Sizin karışmanız uygun olmamış. Destek olursunuz sadece. Kardeşinizin her ne kadar maaşı size göre çok olsada giderleri de çok olabilir. Bunun açıklamasını annesine kendi yapmalı. Bir daha kar
Sizin karışmanız uygun olmamış. Destek olursunuz sadece. Kardeşinizin her ne kadar maaşı size göre çok olsada giderleri de çok olabilir. Bunun açıklamasını annesine kendi yapmalı. Bir daha araya girmeyin.

Sizin istemeniz saçma aileye yardım konusunda sizden beter durumdayız anne babam çalışmıyor emeklileri de yok,ama ben kardeşimi arayıp da onlar için istemem,kendim elimden geleni yaparım o ister versin ister vermesin neden kendim için olmayan bir şeyi isteyip kendimi kötü ediyim ki
Belkide ne büyük hatam budur ama ben hep kardeşlerimden iyi olmak birlik olmak istedim amacım kötü değildi annemle mutlu olsun istedim ama yanlış yaptım galiba

Ben size başınıza gelecekleri söyleyim mi? Yarın öbür gün anne babanız hastalandığında yine ilk siz koşacaksınız ama o çok sevdikleri erkek kardeşiniz bakmaya gelmeyecek. Kardeşinizin başı sıkıştığında varını yoğunu verecekler ama sizin bir ihtiyacınızı görmeye erinecekler. Mal mülk miras meselesi olduğunda kardeşinizi kayıracaklar siz haksızlığa uğrayacaksınız. Bazı anne babalar böyle maalesef ve asla değişmezler. Hasta yataklarında bile haksızlık ettim affet demezler. Evliymişsiniz. Kendi ailenize öncelik verin.

Çocukluğumdan beri hep annemle babamla iyi olmaya çalışıyorum ama olmuyor 5 kardeşiz en büyükleri benim benim küçüğüm erkek hep ona daha iyiler o kötü söz söylese de ona küsmezler hep beni suçlu bulurlar.Babam 2 aydır işsiz ben çalışıyorum evliyim elimden geldiğince destek oluyorum erkek kardeşimden para istedim ailem için aradım mesaj attım hep sonra şimdi yok deyip durdu bende göndereceksen gönder yoksa başımızın çaresine bakalım dedim erkek kardeşim bana bidaha yazma sahip çıkma dedi benim çok zoruma gitti ben elimden geldiğince maddi manevi hep yardım ettim ama annem sen kardeşine neden öyle yazdın diye bana laf söyledi sizin için yazdım dedim onun evinde sıkıntısı olabilir belki parası yoktur dedi başımdan aşağı kaynar sular döküldü annemi ertesi günü aramadım benimle küstü dün aradım açmadı telefonumu insan evladına böyle yapar mı vicdanım çok rahat ben elimden geleni yaptım ama değer görmedim hiçbir zaman bundan nasıl kurtulmam gerek o benim annem evet atamam ama artık umursamak istemiyorum
Gerçekten kardeşinize neden baskı yapıyorsunuz? Gerçekten de sıkışık olabilir.

Kimin içinden geliyorsa o destek olsun. Sizde yoksa siz de bir şey yapmayın.

Anne babanız çözüm bulsun

Annenizle de kavga edip durmayın.

Seni çok iyi anliyorum. Psikolojide bu durumun adı bile var 'oldest daughter syndrome' yani en büyük kız evlat sendromu. Dengenin ayarlanamadigi ailelerde hem anne babanın hem de kardeşlerinin annesi gibi hissederler bu kizlar. Onların sorumlulugunu hep omuzlarında taşırlar. Ama coook yanlış bisey. Kimse sana bu sorumluluğu taşıdığın için madalya takmayacak. En sonunda yapmasaydın deyip geçecekler. Hayatın gerçeği bu.

Bir de tüm bu sorumluluğun altındayken insan o telaşla hatalar yapabiliyor. Kardeşine olan tavrın hatalı mesela. Annen istemiş, kardeşin param yok demiş, olunca veririm demiş. Daha sen neden arayıp sıkıştırıyosun ki? Yani buradaki mantığını anlayamadım açıkçası. Biraz haddini aşan Bi hareket olmuş.

Evli olmasa da yapmaman gerekirdi ama evliyse bi de artık onun kendi ailesi var. Bakalım eşi ne düşünüyor. Öyle ablam aradı hadi hemen para göndereyim olmaz ki. Onların da bi aylık bütçesi kendilerine göre planları filan vardır. Bence biraz sakinleşmeniz lazım. Siz sadece kendinizden mesulsunuz. Yapacağınız yardımı yapın gücünüz yettiği kadar. Gerisini annen baban düşünsün. Kaç yaşında insanlar.

Valla yerinizde olsam elimde varsa anama babama yollarım ama asla kardeşten onlar için para istemem. Bakın onlar ilişkilerine normal devam eder kötü siz olursunuz her iki taraf için de.
neden?
elindekinin hepsini verse sanki kiymetli olacak
ailenin "enayisi" olmaya devam edecek. baba zaten issiz ev kira, herseyini verse yine yetmez yine eksik kalir
ve ailesi ogluslarini daha cok sevmeye devam eder

Kardeşinizle para muhabbetine neden giriyorsunuz?
Çok ihtiyaçları varsa anne babanız söylesin. Siz öncesinden ona karşı hep yapıcı olduklarını, size karşı farklı olduklarını biliyorsunuz zaten.
Sırtınızı dönmeyin ama çok verici de olmayın. Anneniz açmıyorsa aramayın bir süre. O biliyor ki siz peşinde olacaksınız her zaman. Kıymetli oluşuyla halletsin o zaman dertlerini.

Çocukluğumdan beri hep annemle babamla iyi olmaya çalışıyorum ama olmuyor 5 kardeşiz en büyükleri benim benim küçüğüm erkek hep ona daha iyiler o kötü söz söylese de ona küsmezler hep beni suçlu bulurlar.Babam 2 aydır işsiz ben çalışıyorum evliyim elimden geldiğince destek oluyorum erkek kardeşimden para istedim ailem için aradım mesaj attım hep sonra şimdi yok deyip durdu bende göndereceksen gönder yoksa başımızın çaresine bakalım dedim erkek kardeşim bana bidaha yazma sahip çıkma dedi benim çok zoruma gitti ben elimden geldiğince maddi manevi hep yardım ettim ama annem sen kardeşine neden öyle yazdın diye bana laf söyledi sizin için yazdım dedim onun evinde sıkıntısı olabilir belki parası yoktur dedi başımdan aşağı kaynar sular döküldü annemi ertesi günü aramadım benimle küstü dün aradım açmadı telefonumu insan evladına böyle yapar mı vicdanım çok rahat ben elimden geleni yaptım ama değer görmedim hiçbir zaman bundan nasıl kurtulmam gerek o benim annem evet atamam ama artık umursamak istemiyorum
Siz elinizden geleni yapıyorsanız eğer kardeşlerinizin yapıp yapmadığına takılmayın.Sonuçta tercih meselesi siz de yapmayabilirsiniz.Bence sizin çocukluktan kardeşinize kıskançlığınız olmuş biraz kendinizi annenize ispatlamak istiyorsunuz ama geri bildirim almayınca hala aynı döngüde takılıp kalıyorsunuz.Siz ne yaparsanız yapın bu ayrımı değiştiremezsiniz.Değer görmediğinizi hissediyorsanız değer görmek için uğraşmayın içinizden geliyorsa yapın.

neden?
elindekinin hepsini verse sanki kiymetli olacak
ailenin "enayisi" olmaya devam edecek. baba zaten issiz ev kira, herseyini verse yine yetmez yine eksik kalir
ve ailesi ogluslarini daha cok sevmeye devam eder
Öyle demedim ki ben. Sadece kendi verip almasıyla ilgilensin, anne baba adına hem de onların talebi yokken kardeşine para gönder deyip iki tarafın da gazabına maruz kalmasını yanlış buldum. Yoksa varını yoğunu feda et demek sağlıklı aklın ürünü değil yani.

Son düzenleme:
Annen baban geleceği düşünecekti bu ekonomide herkesin derdi kendine sen ailene vermeye devam edersen bi yerden sonra onlardan beter olursun 5 çocuk ne bu kadar çocuk yapmak yerine annen işe girip hayatını kurtarsaydı. Tabii destek olun ama bunu düzene bindirme asla

Siz yardim ediyorsunuz diye o da etmek zorunda degil. Belki annenizin dedigi gibi suan edecek durumu yok. Siz dusunebiliyorsaniz o da düşünün. Anneniz adins bu şekilde para istemeniz oldukca yanlis kaldi ki uslubunuzda kardesinize karsi cok kaba

Çok ihtiyaçları varsa anne babanız söylesin. Siz öncesinden ona karşı hep yapıcı olduklarını, size karşı farklı olduklarını biliyorsunuz zaten.
Sırtınızı dönmeyin ama çok verici de olmayın. Anneniz açmıyorsa aramayın bir süre. O biliyor ki siz peşinde olacaksınız her zaman. Kıymetli oluşuyla halletsin o zaman dertlerini.
Ben destek olmak istediğim için bende bi kısmını karşılayabiliyorum sende diğer kısmını ver halledelim rahat etsinler bide bunları düşünmesinler diye düşündüm hallerine üzüldüm dayanamadım hem ben kendim için para istemedim istemem de ben hep verici oldum çalıştım 2 sene boyunca ev kirası ödedim bana sadece 250₺ kalıyordu o zamanlar kardeşim memur oldu ev kirasını dahi vermedi hep param yok dedi benimde zoruma gidiyor ben onların üzerine titrerken onların bana böyle yapmaları

Siz elinizden geleni yapıyorsanız eğer kardeşlerinizin yapıp yapmadığına takılmayın.Sonuçta tercih meselesi siz de yapmayabilirsiniz.Bence sizin çocukluktan kardeşinize kıskançlığınız olmuş biraz kendinizi annenize ispatlamak istiyorsunuz ama geri bildirim almayınca hala aynı döngüde takılıp kalıyorsunuz.Siz ne yaparsanız yapın bu ayrımı değiştiremezsiniz.Değer görmediğinizi hissediyorsanız değer görmek için uğraşmayın içinizden geliyorsa yapın.
Ben ne büyük olduğum için mi gerçekten vicdanımın sesini susturamadığım için mi bilmiyorum hep yardım ettim ben almadım onlara aldım diğer kardeşlerime halen elimden geleni yapıyorum istedikleri olunca hediye alıyorum mutlu olsunlar diye diğer kız kardeşime durumla ilgili mesaj attım cevap bile vermedi

Siz yardim ediyorsunuz diye o da etmek zorunda degil. Belki annenizin dedigi gibi suan edecek durumu yok. Siz dusunebiliyorsaniz o da düşünün. Anneniz adins bu şekilde para istemeniz oldukca yanlis kaldi ki uslubunuzda kardesinize karsi cok kaba
Ben kardeşime son raddede öyle bi cümle kurdum daha öncesinde konuşmalarımı bilmiyorsunuz kardeşim hep param yok diyen biri benden defalarca borç isteyip vermeyen diğer kardeşlerine hediye alan biri bana gelince hep ver oluyor

Ona gelince kırılmaz arasa açar geçen küsmüştü oğlu arayınca açmadı ertesi gün şimdi yanlış anlar diye aradı ama ben aradığım halde açmadı benim zoruma giden o ben yanlış cümle kurmuş olsam da arayıp para istemiş olsam da onlar için yaptım bu ayrım çok önemli değil mi ama suçlu ben oldum

Ben ne büyük olduğum için mi gerçekten vicdanımın sesini susturamadığım için mi bilmiyorum hep yardım ettim ben almadım onlara aldım diğer kardeşlerime halen elimden geleni yapıyorum istedikleri olunca hediye alıyorum mutlu olsunlar diye diğer kız kardeşime durumla ilgili mesaj attım cevap bile vermedi
Anlaşılan kopuk ilişkiler anne aradaki dengeyi kuramamış.Siz burada ezilen taraf olmuşsunuz.Özellikle ilk kız evlat annenin bütün travmalarını aktardığı evlattır.Anneniz maalesef sizi günah keçisi seçmiş.Sizin artık sınır koyup geri çekilme vaktiniz gelmiş.

Artık kendiniz için yaşamanın zamanı gelmişte geçiyor bile. Bu kadar fedakar olmak size ne kazandırdı bir düşünün. Yaranamamışsınız, yaranamıyorsunuz, yaranamayacaksınız. Bırakın ne halleri varsa görsünler. Kıymet bilen yok nasılsa

Devamlı hep verici oldum deyip fedakarlıklarınızı anlatıyorsunuz. Onlara da hep böyle konuşuyorsanız hoş değil. İçinizden geliyorsa yapın ve devamlı övgü beklemeyin. (Bence haddinden fazlasını yapmışsınız bu arada, eşinizin ve çocuğunuzun hakkına giriyor bu sefer. Kimse size madalya takmayacak)

Back
X