İnsan ilişkileri kuvvetli olanlar bakabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emeğim bile sorgulandı ne diyim herkes kendi kalbinin güzelliğinde yada çirkinliğinde yorum yapıyor işte
İnsanın emeğinin sorgulanması ne hadsizce, ne çamur bir şey değil mi? Bunun bir üst versiyonu da emeğinizle kazandığınız paranın helal olmadığının söylenmesi. Bu forumda üsluptan bahsedecek son kişilerdensiniz.

Herkese selamlar 🖐🏼

Arkadaşlar ben yakın zamanda memur olarak atandım ve şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla büro da aşırı derece dedikodu hakim, benim de dedikodu, açık arama en nefret ettiğim şeylerdir. Açık sözlüyüm ben, arkadan konuşmayı sevmiyorum, bana zevk vermiyor. Ben gibi yeni başlayan kızlardan biriyle bir tık daha fazla muhabbetim olmuştu, fakat oda zaman ilerledikçe özel hayatıma yorum yapma gibi hadsizliğe başladı, ki özel hayatım ile ilgili tek kelime bir şey anlatmamama rağmen. Ve kendi masasının yanındaki iş arkadaşlarımız ile ilgili bana sürekli dedikodu yapıyor ve benim de katılmamı bekliyor. Daha önce böyle bir izlenim almamıştım ama zaman geçtikçe huyu suyu bana hiç uymadı.

Sorun şu ki, yüz yüze bakacağız bu arkadaşla, ve ben inanılmaz rahatsızlık duyuyorum. Size karşı o yüzü vermemenize rağmen bu tarz yorumlarda bulunan arkadaşlarla nasıl başa çıkıyorsunuz, iş yerinde sevilmek, saygınlığımı korumak insanlarla yüz göz olmamak için nasıl tavsiyeler verirsiniz, özellikle bu arkadaşla küsmeden nasıl sınır çizerim, tecrübelerinizden paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

Hepinize teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.
Ben çok yorum yapmayı sevmiyorum ya boşver xx hanım deyip konuyu geçiştirmeye çalışın. Kamu kurumları hep böyle dedikodu kazanı. Bende bazen çok bunalıyorum bu konuda. Ama öğrendim sonunda özel hayatım ile ilgili hiç kimseye bir şey anlatmamayı. Haddini bilmeden eşim hakkında ailem hakkında fikir yürütmeye başladıklarını anladığım anda tavrımı koydum. Ben çok sevmiyorum ya özel hayatımı anlatmayı ve konuşmayı dedim mesajı verdim. Arkamdan da konuşuyorlarsa hiç umrumda değil. Yüzüme konuşup canımı sıkmasınlar yeter. Kırmadan bu şekilde kendinizi açıklayabilirsiniz. İnsanlar nerede duracagını bilmiyor ki kaynananla aran nasıl yok sana evlenirken ne taktılar. Sanane kardeşim severim sevmem, takmıştır takmamıştır ne saçma muhabbetler bunlar. Ama dedikoducular yapıyor işte bu tarz boş muhabbetleri. Taviz vermeyin

Bu arada sözleşmeli memurda memurdur. Haklarımız yasalarla düzenlenmiştir. KPSS puanı + kurum sınavları ile ne zorluklarla atanıyoruz. Şuan memurlukların çoğu için alım sözleşmeli olarak yapılıyor.Bu demek değil ki hiçbir zaman kadroya geçmeyeceğiz. Sözleşmeli memur- kadrolu memur meselesi benim en hassas oldugum noktalardan biri. Bu sebeple açıklık getirmek istedim.

Engelliyle dalga geçmek dedikodu olmuyor, insanlık dışı davranış oluyor . Mesafenizi koruyun gündelik şeylerden konuşup olay dedikoduya dönünce işinize geçin . Sürekli ben dürüstum , açık sözlüyum ,dedikodu sevmem demeyin. Kendisini bu şekilde tanımlayanlardan herkes rahatsız olur
Burda konuyu anlatmak için yazdım o şekilde, yoksa karşı tarafa ben sevmiyorum ben açık sözlüyüm demiyorum sadece hmm, öyle mi filan diyorum ama yorum bekliyor resmen ona katılmamı istiyor

İnsanın emeğinin sorgulanması ne hadsizce, ne çamur bir şey değil mi? Bunun bir üst versiyonu da emeğinizle kazandığınız paranın helal olmadığının söylenmesi. Bu forumda üsluptan bahsedecek son kişilerdensiniz.
Polemik yaratmaya gelmiş konuyla alakasız biri daha, söylediğim söz çok dokunmuş size sanırım, ben orada bunu pandemi döneminde hiç bir şekilde çalışmayıp para alanlara söylediğimi çok net ifade etmiştim oysa, ama işte siz gibilere maalesef ne kadar açıklama yapsak da boş. Üslubum çok yerindedir, kişiye göre de değişir.

Ben çok yorum yapmayı sevmiyorum ya boşver xx hanım deyip konuyu geçiştirmeye çalışın. Kamu kurumları hep böyle dedikodu kazanı. Bende bazen çok bunalıyorum bu konuda. Ama öğrendim sonunda özel hayatım ile ilgili hiç kimseye bir şey anlatmamayı. Haddini bilmeden eşim hakkında ailem hakkında fikir yürütmeye başladıklarını anladığım anda tavrımı koydum. Ben çok sevmiyorum ya özel hayatımı anlatmayı ve konuşmayı dedim mesajı verdim. Arkamdan da konuşuyorlarsa hiç umrumda değil. Yüzüme konuşup canımı sıkmasınlar yeter. Kırmadan bu şekilde kendinizi açıklayabilirsiniz. İnsanlar nerede duracagını bilmiyor ki kaynananla aran nasıl yok sana evlenirken ne taktılar. Sanane kardeşim severim sevmem, takmıştır takmamıştır ne saçma muhabbetler bunlar. Ama dedikoducular yapıyor işte bu tarz boş muhabbetleri. Taviz vermeyin
Ay evet tam da bu şekilde oluyor işte çok güzel yazmışsınız, bende o şekilde yapıyorum hmmm öyle mi özel hayatım hakkında konuşmayı sevmiyorum filan diyorum bakalım nereye kadar devam edecek

Burda konuyu anlatmak için yazdım o şekilde, yoksa karşı tarafa ben sevmiyorum ben açık sözlüyüm demiyorum sadece hmm, öyle mi filan diyorum ama yorum bekliyor resmen ona katılmamı istiyor
Siz başka konular açın işte şu dizinin yeni bölümü başlamış ne bilim şu kitabı okudun mu ? Dedikodu yapılacaksa ihtiyaç :) ben ünlü dedikodusu tercih ediyorum . İletişim kurmayıp soğuk olunca da üzücü oluyor. Onu şundan dolayı söyledim bazılari durup dururken kendini böyle anlatmaya başlıyor irrite oluyor insanlar

Bu arada sözleşmeli memurda memurdur. Haklarımız yasalarla düzenlenmiştir. KPSS puanı + kurum sınavları ile ne zorluklarla atanıyoruz. Şuan memurlukların çoğu için alım sözleşmeli olarak yapılıyor.Bu demek değil ki hiçbir zaman kadroya geçmeyeceğiz. Sözleşmeli memur- kadrolu memur meselesi benim en hassas oldugum noktalardan biri. Bu sebeple açıklık getirmek istedim.
Evet bir arkadaş bana atanmadığımı söyledi, sözleşmeliyim diye :) bir de KPSS ile mi atanmışım eş dost ile atanan varmış sınavsız :)

Herkese selamlar 🖐🏼

Arkadaşlar ben yakın zamanda memur olarak atandım ve şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla büro da aşırı derece dedikodu hakim, benim de dedikodu, açık arama en nefret ettiğim şeylerdir. Açık sözlüyüm ben, arkadan konuşmayı sevmiyorum, bana zevk vermiyor. Ben gibi yeni başlayan kızlardan biriyle bir tık daha fazla muhabbetim olmuştu, fakat oda zaman ilerledikçe özel hayatıma yorum yapma gibi hadsizliğe başladı, ki özel hayatım ile ilgili tek kelime bir şey anlatmamama rağmen. Ve kendi masasının yanındaki iş arkadaşlarımız ile ilgili bana sürekli dedikodu yapıyor ve benim de katılmamı bekliyor. Daha önce böyle bir izlenim almamıştım ama zaman geçtikçe huyu suyu bana hiç uymadı.

Sorun şu ki, yüz yüze bakacağız bu arkadaşla, ve ben inanılmaz rahatsızlık duyuyorum. Size karşı o yüzü vermemenize rağmen bu tarz yorumlarda bulunan arkadaşlarla nasıl başa çıkıyorsunuz, iş yerinde sevilmek, saygınlığımı korumak insanlarla yüz göz olmamak için nasıl tavsiyeler verirsiniz, özellikle bu arkadaşla küsmeden nasıl sınır çizerim, tecrübelerinizden paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

Hepinize teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.
Dedikodu her yerde var ama kamuda biraz daha fazla çünkü özelde insanlar sanırım patronun kulağına gider diye çekiniyor. Kamuda kimse dedikodu yaptı diye işten çıkarılmaz. Bu yüzden rahatlar yani. Özelde ofisin huzurunu bozan adadan ayrılır 🤣 o yüzden siz politik olmayı öğrenin kendinze ait olumlu ya da olumsuz şeyleri anlatmayın. Diğer dedikodulara karşı hmm doğrudur iyi olur inşallah felan diyip geçip.
Böyle bir konuya bu tarz bir yorum yapacak ne sıkıntısı yaşadınız acaba ben de onu merak ettim. Had bilmenizi öneririm. Bu hırs ve kıskançlık zarar verir size. Konuma yorum yapmazsınız sevinirim
Bu şekilde sert tepkiler vermeyin sevilmezsiniz. Yalnız kalırsınız. Egonuz biraz fazla sanırım. Yani memur atandınız diye sizi neden kıskanıp hırs yapalım ki? Velev ki öyle bunu direkt söylemek yerine alttan alıp aldığın yorumu kendi içinde ona göre değerlendirmeyi bilmelisin. Seninki açık sözlülük değil bence ağzına ne gelirse saymak. Bu da toplumun neresinde olursa olsun iyi bir şey değil.

Konuyu değiştirme yoluna gidin ya da sessiz kalın. Bilmiyorum, yorum yapmak istemiyorum deyin. O zaman dedikodulara sizi de dahil etmeyi bırakır bence eninde sonunda.

Dedikodu her yerde var ama kamuda biraz daha fazla çünkü özelde insanlar sanırım patronun kulağına gider diye çekiniyor. Kamuda kimse dedikodu yaptı diye işten çıkarılmaz. Bu yüzden rahatlar yani. Özelde ofisin huzurunu bozan adadan ayrılır 🤣 o yüzden siz politik olmayı öğrenin kendinze ait olumlu ya da olumsuz şeyleri anlatmayın. Diğer dedikodulara karşı hmm doğrudur iyi olur inşallah felan diyip geçip.

Bu şekilde sert tepkiler vermeyin sevilmezsiniz. Yalnız kalırsınız. Egonuz biraz fazla sanırım. Yani memur atandınız diye sizi neden kıskanıp hırs yapalım ki? Velev ki öyle bunu direkt söylemek yerine alttan alıp aldığın yorumu kendi içinde ona göre değerlendirmeyi bilmelisin. Seninki açık sözlülük değil bence ağzına ne gelirse saymak. Bu da toplumun neresinde olursa olsun iyi bir şey değil.
Ben şunu anlayamıyorum, anlayamayacağım da, karşı taraf sizi kim memur yaptı bu yazım yanlışlarıyla derken (kendisi zerre kadar buna dikkat etmeyen biri ve benim de hep özenle yazan biri olmama rağmen) onu neden eleştirmiyorsunuz da, benim ona karşıt cevap hakaret bile etmeden yaptığım yorum yanlış oluyor? Egom filan da yok, karşı taraf aşağılayarak yorum yapıyor esas ego kasan o taraf, düzgün şekilde yazmama rağmen konuyla alakasız bu şekilde aşağılayan yorum yapılınca evet akla kıskançlık geliyor, alttan alamıyorum maalesef lütfen biraz objektif bakın. Ağzıma geleni söyleseydim emin olun, şu an baya hakaret saçılırdı çok saçma yorumlar yapan oldu farkındaysanız hiç birine de hakaret etmedim, kendimi savunmak ego kasmak olmuyor

Son düzenleme:
Ben şunu anlayamıyorum, anlayamayacağım da, karşı taraf sizi kim memur yaptı bu yazım yanlışlarıyla derken (kendisi zerre kadar buna dikkat etmeyen biri ve benim de hep özenle yazan biri olmama rağmen) ona neden eleştirmiyorsunuz da, benim ona karşıt cevap hakaret bile etmeden yaptığım yorum yanlış oluyor? Egom filan da yok, karşı taraf aşağılayarak yorum yapıyor esas ego kasan o taraf, düzgün şekilde yazmama rağmen konuyla alakasız bu şekilde aşağılayan yorum yapılınca evet akla kıskançlık geliyor, alttan alamıyorum maalesef lütfen biraz objektif bakın. Ağzıma geleni söyleseydim emin olun, şu an baya hakaret saçılırdı çok saçma yorumlar yapan oldu farkındaysanız hiç birine de hakaret etmedim, kendimi savunmak ego kasmak olmuyor
Ne desem de anlamayıp kendinizi savunmaya gidiceğiniz için peki madem dediğiniz gibi olsun.

Kıaz legendary benim konularıma neler yazıyorlar:D 10/1 vermiyorum bu tepkinin. Sakin ol yaw. Birde mesela bende bazen sert yorumlar yapıyorum, o kişilerde toplaşıp gelip bana sert çıkıyor :D
N nscckts gibi millete gül atmıyoruz ki :D o bak herkese naif davranıyor. Biz diken atıyoz :D

Şöyle bir durum var. Konumuzda insanları engellediğiniz gibi hayatı uzdan engelleyemez siniz. Daha burada tahammül edemiyorsunuz gerçek hayatta nasıl tahammül edeceksiniz.
Evet saygısız insanlara tahammül etmiyorum, normal yaşantımda da iletişimi kesiyorum. Güzel bir şekilde yazan sayısız kişi oldu hepsiyle de güzel bir iletişimimiz oldu ben size en son teşekkür ettiğimi hatırlıyorum bana patavatsız demenize rağmen alttan alıp deneyimleriniz için :) daha fazla polemik olmasın olur mu başarabiliriz bence bunu tekrar konuşma başlamasın :) yoksa gerçekten sizi de engellemek zorunda kalacağım çünkü kafam kaldırmıyor, güzel güzel yazana kapım açık

Kıaz legendary benim konularıma neler yazıyorlar:KK70: 10/1 vermiyorum bu tepkinin. Sakin ol yaw. Birde mesela bende bazen sert yorumlar yapıyorum, o kişilerde toplaşıp gelip bana sert çıkıyor :KK70:
N nscckts gibi millete gül atmıyoruz ki :KK70: o bak herkese naif davranıyor. Biz diken atıyoz :KK70:
Kız sakinim valla ya 😀 ama durup dururken de sataşılmaz ki 😀 diken atana artık gül atamıyorum insanlara tahammülüm kalmadı 😀 N nscckts zaten baş tacı çok seviyorum onu ve yorumlarını

Evet saygısız insanlara tahammül etmiyorum, normal yaşantımda da iletişimi kesiyorum. Güzel bir şekilde yazan sayısız kişi oldu hepsiyle de güzel bir iletişimimiz oldu ben size en son teşekkür ettiğimi hatırlıyorum bana patavatsız demenize rağmen alttan alıp deneyimleriniz için :) daha fazla polemik olmasın olur mu başarabiliriz bence bunu tekrar konuşma başlamasın :) yoksa gerçekten sizi de engellemek zorunda kalacağım çünkü kafam kaldırmıyor, güzel güzel yazana kapım açık
Engelleyebilirsiniz. Sırf siz engellemeyin diye sizi pohpohlayacak değilim. Fazlaca diksiniz bu da sizi iş yaşantınızda olumsuz etkileyecek. siz saygısızlıklığın ve eleştriinin ne olduğunu ayırt edemiyorsunuz dahaca. Tahammülsüz birisiniz.Bu ilk konunuz da olmayacak. Çok büyük problemler yaşayacaksınız çünkü sizin gibi birini kimse çevresinde istemez. İlk yorumlarımla yapıcı olayım dedim ama sizin tavrınızdan sonra çekilecek dert değilsiniz.Sizi pohpohlayanlarla konunuz devam edebilirsiniz. Alice harikalar diyarında tadı da bir konunuz olur böylece.

Şimdi engelleyin ,:D

Engelleyebilirsiniz. Sırf siz engellemeyin diye sizi pohpohlayacak değilim. Fazlaca diksiniz bu da sizi iş yaşantınızda olumsuz etkileyecek. siz saygısızlıklığın ve eleştriinin ne olduğunu ayırt edemiyorsunuz dahaca. Tahammülsüz birisiniz.Bu ilk konunuz da olmayacak. Çok büyük problemler yaşayacaksınız çünkü sizin gibi birini kimse çevresinde istemez. İlk yorumlarımla yapıcı olayım dedim ama sizin tavrınızdan sonra çekilecek dert değilsiniz.Sizi pohpohlayanlarla konunuz devam edebilirsiniz. Alice harikalar diyarında tadı da bir konunuz olur böylece.

Şimdi engelleyin ,:KK70:
Dik olan ben miyim siz mi bi ayna tutun kedinize, bana patavatsız demenize rağmen teşekkür ettim ben size keşke etmeseymişim çünkü güzel muameleden herkes anlamıyor :) durup durup saldırmak amaçlı yazıyorsunuz :) zaten siz mimlenmişsiniz bir arkadaşımız yorum yapmış ilk etapta anlamamıştım ama, sonradan dediği doğruymuş. Çekilecek insan esas siz değilsiniz hadi başka tarafa kusun hasedinizi başka konuya :) şimdi sizin istediğiniz cevabı verdim size rahatlayın.

beni her konumda yerin dibine sokan calcifer bu. Eminim bana, sana yaptigi gibi daha niceleriyle ugrasiyodur bu forumda. Saygisiz ve
Cok bilmislik taslayan biri o, takma bile
Valla haklıymışsınız ilk bir anlamamıştım yorumunuzu ama şimdi çok net anladım

Kıaz legendary benim konularıma neler yazıyorlar:KK70: 10/1 vermiyorum bu tepkinin. Sakin ol yaw. Birde mesela bende bazen sert yorumlar yapıyorum, o kişilerde toplaşıp gelip bana sert çıkıyor :KK70:
N nscckts gibi millete gül atmıyoruz ki :KK70: o bak herkese naif davranıyor. Biz diken atıyoz :KK70:
benıde sevmıyorlar canım, cok kıbırlı bulduklarını soyleyenler var :KK70: daha komıgı mesela bırı sırf sessız harf kullanıyorum dıye goz ardı etmıs benı :KK70: halbukı suan yazdıgım bılgısayarın klavyesının tusları bıle yok ezbere allah ne verdıyse yazıyorum... telefondan yazdıgım zaman duzgun yazabılıyorum , dusun yanı onu bıle bahane eden olabılıyor... ınsanın canı gecınmek ıstesın yeter kı

bu arada senın sert yorum yaptıgını hıc gormedım aksıne cok eglencelısın benı hep gulduruyorsun :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X