- 23 Kasım 2014
- 397
- 216
- 48
- Konu Sahibi Terazikizi
-
Öyle her seyı paylaşmam eve girme çıkma yapmam borç vermem not paylaşırım ama sorun etmem isteyen alsın fotokopisiniHanımlar merhaba ben bir şey sormak istiyorum sizlere, ben özellikle okulda ne zaman biriyle tanışsam karşı taraf hemen çok samimi olmaya çalışıp bir süre sonrada beni kullanmaya çalışıyor, ama ben bunu maalesef son sene anladım. Insan ilişkilerinde mesafeli olmak için nasıl bir tutum sergiliyorsunuz?
Harfi harfine katılıyorum, insan ilişkileri çok hırpalayıcı oluyor artık, ayrıca arkadaşlık adı altında düşmanlık gösterende çok, ama ben yok ya öyle demek istemiyorlardır deyip çok geç anladım gerçekleri.Sadece okulda degil simdi malesef toplum genelinde boyle, benim de basima cok kez geldi, cok samimi olmuyorum ama bugun nasilsin desem diger gun kullanmaya calisanlar oluyor saf mi gorunuyorum nedir anlamadim ama gercekten sinir bozucu...
Aynen katılıyorum bende kimseyle samimi değilim okulda. Lisedeki samimiyeti arkadaşlıkları özlüyorum o samimiyet burda yok olmayacak da. İnsanlar birbirine selam vermekten aciz oluyor ama ne hikmetse sınav dönemlerinde senden iyisi olmaz. Ben kabullendim adamına gore davraniyorum sende öyle yapŞöyle bir durumda oluyor mesela bana samimi davranıp övüp sonradan kendimi kullandırtmamaya başlayınca beni kötüleyecek çok oldu da artık onlardan dolayı çok yıprandım, üniversitede arkadaşlığa hiç inanmıyorum.
Hanımlar merhaba ben bir şey sormak istiyorum sizlere, ben özellikle okulda ne zaman biriyle tanışsam karşı taraf hemen çok samimi olmaya çalışıp bir süre sonrada beni kullanmaya çalışıyor, ama ben bunu maalesef son sene anladım. Insan ilişkilerinde mesafeli olmak için nasıl bir tutum sergiliyorsunuz?
Benim sırf bu yüzden notlarım çok düştü dediklerinize haklısınız . Yani insanlara karşı artık kalkan koydum, sevgiyle yaklaşınca da gereksiz yere çok büyük zararlar gördüm.Bu her yerde böyle dost yok malesef herkes çıkar arkadaşlığı peşinde.Ben samimi olmuyorum kımseyle merhaba merhaba o yüz den de sevilmiyor insan ama ne zaman güler yüz gösterip yaklaşsam malesef ki insanı kullanmayı bırakın yüz bulup saldıranları bile oluyor lafla sözle.
Benim yaptığım gibi yaparsan ınsanların sayıgısı oluyor fakat dediğim gibi yalnızlaşıyor ınsan .İnsanlar istiyor ki hep saf ,hep iyi niyetli,güleç ,hep verici olanı bulamayınca bir bakmıssin çevrende kimsecikler yok.Fazla konuşma öz ol ,samimi olma saygı olsun ,onlara karakterinin güçlü olduğunu göster,kendini tam belli etme bırak tanıyamasınlar senı bir zayıf noktanı buldukları anda devirmek için an kollarlar sivri dilleriyle.Benim sırf bu yüzden notlarım çok düştü dediklerinize haklısınız . Yani insanlara karşı artık kalkan koydum, sevgiyle yaklaşınca da gereksiz yere çok büyük zararlar gördüm.
Çok haklısınız katılıyorum, kesinlikle tavrı en baştan koymak lazım, umarım bende bu şekilde temkinli olacağım artık.Ben mesela 10.sınıfta ilk yarı yıl herkese karşı mesafeliydim.Kimseyle gezip dolaşmazdım,sırrımı asla anlatmazdım,merhaba der birkaç soru sorardım o kadar.Çünkü önce sınıftaki kişileri gözlemlerdim,zaten ilk tanışıldığında herkeste bir "kanki" durumu oluyor.2.yarı yıl geldi baktım herkes yüzünü belli etmeye başladı.Ben de kendime göre arkadaşlar buldum ,3 yıldır onlarlayım.
Biraz da karakterle ilgili sanırım,belki siz çok yumuşak ve naif görünüyorsunuzdur dışarıdan .
İnsanlar istediği kadar göz boyamaya çalışsınlar,anlıyorum ve umursamıyorum ben,temkinliyim yani.Siz de böyle davranabilirsiniz.
Sevgiler.:)
Çok güzel söylemişsiniz dediğinizi uygulayacağım bundan sonra.çözümün samimi olmamakta ya da insanlara karşı katı olmakta değil, sınırları iyi belirleyebilmekte olduğunu düşünüyorum. sürekli yardımseverlik ile ön plana çıkmak, her salatalığı olana tuzluk ile koşmak iyi sonuçlar doğurmuyor. bir süre sonra bu durum alışkanlık haline gelince, insanlar sanki sürekli onlara bir şeyler sağlamak zorundaymışsın gibi davranabiliyor, bunu yapmadığında sana karşı tavır alabiliyor.
bunu yaşamamak için daha tanışma aşamasında bunun inisiyatifinin sende olduğunu insanlara tavırlarınla göstermen gerekiyor. tahminimce sen davranışların ile yumuşak başlı ve uysal bir profil çiziyorsun. biraz daha kendinden emin ve prensip sahibi görünmen yakındığın davranışların törpülenmesine yardımcı olacaktır fikrimce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?