iNSAN ILISKILERINDE TECRUBESIZIM(KONU KISKANCLIK)tecrubenize siginiyorum boyle giderse yanliz olucem

ilknury

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011
515
20
73
Diğer
Merhaba kizlar

Insan iliskilerinde tecrubesizim ve belki benim dusunemedigim bir ayrintiyi bulup bana soylersinizde bende bu olaya bakis acimi degistirip bu hareketleri gormeszden gelmeyi ogrenebilirim sizlerden.Bu yuzden size yaziyorum tecrubeli ablarim arkadaslarim hu huuuu!!!Bugune kadar arkadasliklarim,dost iliskilerim hep kiskanclik yuzunden bitmistir.Benimde oyle bir huyum varki karsimdaki insanin cekememezligi,hasetligi bende direkt kopmaya neden oluyor ve birdaha o kisi ile gorusmuyor,uzak duruyorum.Resmen cevremde insan kalmadi.Birinden hasetlik hissetmek en gicik olgum seydir..22 yasindayim boyle giderse olene kadar cevremde kimse kalmayacak :)Soyle anlatayim ornek vererek ne zman biri ile tanissam arkadas olmaya baslasam o kisi aradan 6 ay felan gecince tipa tip ben oluyor :) hal hareket....Halbuki ben onu o oldugu icin kendime arkadas edindim. bildigimi herkezle paylasan yardim etmeyi seven biriyim ama cogu zaman bu paylasimci olma tarafim kullaniliyor.Mesela o kisiye ben bilmedigi bir konu hakkinda bilgi veriyorum mesela bana has bir kek tarifini o kisiye veriyorum aradan biraz zaman geciyor bu kisi kek yapiyor ovuyor kekini ovuyoooorrrrrrr sonra getiriyorki keki benim verdigim tarif birde demezmi '' Ay sende yap bu tarifi kiiz cok lezzetli!!!'Bu kek olayi fantaziydi oyle birsey yok ama benim yasadigim seyleri bununla ornekledim.Benim hatam nerede de hep beni boyleleri buluyor bence ben cok asiri paylasimciyim annem hep derdiki´senin karninda b.k tan baska birsey yok!Bildiklerini acik kendine sakla.Insanlar kotu kizim.´ derdi. Sizce ne yapmaliyim bunu size soruyorum cunku bazen birinin soyledigi kucucuk bir ayrinti cok ise yariyor.Belkide suc bende nedere hatam ki boyle oluyor hep ???Simdiden tesekkurler.Iyiki KK var....

Son düzenleme:
Kendinizi daha az önemsemeye basladiginiz zaman mutlu olacaksiniz.. Fazlasıyla ego sahibisiniz.

Sizi taklit edip kiskandiklari size benzer olmaya calistiklari sizin görüşünüz ve tek tarafli bakisiniz.

Ayrıca insanlari sinamak elemek gibi bir büyüklüğe nasil eristiniz merak ediyorum.

Kendimi inanin hic onemsemem belki kendimi yanlis ifade ettim.Sinamaktan kastim o kisiyi tanirim o kisinin yaptigi hareketleri gozlemler ona gore davranirim.Yorumunuz icin tesekkurler

senin tek zorunun kibrin. kibrini yendiğin an etrafında insanlar olur.
bi düşün belki de sen onlardan değil onlar senden kaçıyordur

Yorumunuz icin tesekkur ediyorum galiba kendimi iyi ifade edmedim ya da tam tersi kendimi tanimiyorum.Ve dediginiz gibi kibirli oldugum gibi birsey anlasiliyorsa yazdiklarimdan peki bir oneriniz varmi napmam gerek daha gencim insan degise bilir kibir nasil yenilir?

Yani bayagi abartiyosun bazi seyleri. Yasin 22 kucuk degilsin ama olgunlasamamissin. O ne yapti bu ne yapti cok takilma sakin ol biraz bu kadar takintiyla isin zor senin. Bu arada anneciginin ellerinden operim deyimi cok hosuma gitti guldurdu beni

Cok buyuk yazmissin hu huu.

Herkesin taklit ettigini ve sana benzemek istediklerini ve senden ogrendiklerini sana sattiklarini yazmissin. Bunu bir kisi yapabilir ama hepsi de yapamaz. Hepsi yaparsa, sen oyle saniyorsan o zaman sende sorun vardir diyorum. Akrep burclari biraz egoisttir, duygusaldir , kincidir, ben merkezcidir. Biraz tavrini degistirmeye calis yoksa sahiden cevrende kimse kalmayacak.

Son düzenleme:
Yorumunuz icin tesekkur ediyorum galiba kendimi iyi ifade edmedim ya da tam tersi kendimi tanimiyorum.Ve dediginiz gibi kibirliyim peki bir oneriniz varmi napmam gerek daha gencim insan degise bilir kibir nasil yenilir?
yazdıklarından bu anlaşılıyor. ve bu yazdıklarına göre sana tavsiyem hayata o kadar yüksekten bakma.
insanları giyimine kışamına konuşma tarzına değil. sana olan tavırlarına içtenliğine göre değerlendir. ama SINAMA. zaten hayat zamanla kimin ne olduğunu gösterir.
olabilir sen belki çok tarz sahibisindir senin giyimini sevmiştir ve o şekilde giyinmek istemiştir.
bu durumda 'şuna bak nasıl da kıskanıyor beni' diyip onu hayatından çıkarmak yerine, o kişiyle zevklerinizin uyduğunu düşünüp beraber alışverişe çıkmayı teklif et. insanları kendinden uzaklaştırmak yerine onlarla hayatın tadına varmayı dene. inan tek başınalık hiç hoş değil.

hayir 22 yasindayim ben yardim almak icin bu konuyu actim hatam nerede onu gore bilmek icin bu yorumunuz hic yardimci olmadi yinede saolasuiniz

Ben de laf sokmak için yazmadım.
Eğitim bilimciyim.
İnsanların iki dönem benmerkezciliği yüksektir.
İlki bebeklik dönemi.
Annesinin yalnızca ona oyuncak almak için çalıştığını düşünür falan.
İkincisi de ergenlik dönemi.
Tüm gözler üzerindedir, herkes o ne yaparsa onu yapmaktadır.
Siz bebek olamayacağınıza göre ergen olabilirsiniz diye düşündüm.
E bu da zamanla geçeceğine göre, ortada sorun yoktu.
Ama 22 yaş fazla elbette.
"Aynı ben oluyorlar"dan kastınız ne onu da merak ettim.

Kisi en cok kendi kusurundan nefret eder.

Mesela surekli dedikodudan sikayet ediyorsa aslinda kendisi de saglam dedikoducudur.

Kisi kendinden bilir isi lafi buradan gelir zaten.

Yani baskalarinda kusur gordugunuz ozellikler sizde satirlariniza yansimis.

Bu konuyu actiginiza gore hakikaten ben de boyleyim diyecek haliniz yok, yanlis anladigimizi dusuneceksiniz elbette.

Hatta inkar yoluna giderken hircinlasacaksiniz belki.

Ama arkadasiniz olmaya ramak kala elediginizi soylediginiz kizlarin sansli oldugunu dusundum.

Eger buraya yazdiklarinizin binde biri bile disiniza yansiyorsa sizin eledim sandiginiz insanlar sizden kacarak uzaklasmistir.

Cok tesekkur ediyorum onerilerinizi dikkate alacagim.Insan kendini goremiyor malesef yakinlarida kisideki yanlislari gorse bile soyleyemiyorlar(ailem icin diyorum) Bunlari beni tanimayan birinden duymak daha dogru oldu demekki suc bende tesekkur ediyorum tekrayorumunuz cok aydinlatici oldu bundan boyle kendimi merkezimden kaldirmaya calisacagim en azindan deneyecegim saolasiniz

İcerik degistirmek yasak.

Yazdiklarimiz havada kaldi.

Zaten bu degisikligi yapmaniz hakli oldugumuzu gosteriyor.

Umarim moderatorler ilgilenir.

Tesekkurler ben inklar etmiyorum aksine hatali tarafimi gormek icin yazdim bu yaziyi ve cogu kisi bana kibirli demis demekki gercekten kibire sahibim Bunu degistirmeye calisacagim.Ama yazdiginiz bazi seylere katilmiyorum ama yinede saolasiniz yorum icin

Belki sen yönetebileceğin kişileri kendine arkadaş olarak seçiyorsundur. Yardım ettiğini düşünüyor olabilirsin, ama tavrında tarzında "ben bilirim" vardır. İnsanlar yönetilmekten hoşlanmaz. Kendinize bakın, kendinizle ilgilenin. Böyle küçük meseleler için insanları silerseniz, onların sizi kıskandığını düşünürseniz, evet yalnız kalırsınız.

İlk mesajinizda yazdiklariniz icin kesinlikle dogruydu yazdiklarim.

İceriginizi degistirip boyle nazik bir sekilde duzenleyince ilk mesajinizi, yazdiklarima ben de katilmiyorum.

Umarim forum kurallarina da insan iliskilerine de daha cok dikkat edersiniz bundan sonra.

İcerik degistirmek yasak.

Yazdiklarimiz havada kaldi.

Zaten bu degisikligi yapmaniz hakli oldugumuzu gosteriyor.

Umarim moderatorler ilgilenir.

Hayir yaziyi kardesime okuttum o da abla b

Size tesekkur ediyorum bu arada yasiniz kac merak ettim cok iyi tespitlerde bulunmussunuz iyi dileginiz icin tesekkurler

Tesekkur ediyorum. Evet haklilik payiniz var bana ayna oldugunuz icin saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…