• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan ilişkilerinde Uzmanım doğruya yönlendiririm diyen varsa buyursun gelsin Allah için bi baksın.

Eğer çözülebilir bir sorun olduğunu düşünüyorsam açık iletişimden yanayım.
Ama çözülemeyecek bir sorun varsa ve bu sorun beni yaralıyorsa direk hayatımdan çıkarırım o kişiyi. Çok sevsem de devam etmem. Bana en kolayı bu geliyo valla, doğru mu yanlış mı bilemem. Bu şekilde hayatımdan çıkardığım arkadaşlarım oldu.
Bazı insanlar çıkmaz hayatınızdan eş gibi anne gibi kardeş gibi hele ki güçlü bir aile yapınız varsa farklı olmak az görüşmek isteseniz dahi belli ölçülerde usulüne göre yapabilirsiniz bunu sanırım bekarsınız daha ya da hiç sıkıntıya girip geçin yapmak zorunda kalmadınız

Doğru iletişim tek düze değildir.
Kişiye, zamana, olaya, içinde bulunduğu ruh haline göre değişkenlik gösterir.
Dolayısıyla birçok detay gerekiyor bunu söyleyebilmek ve amacınıza ulaşabilmek için.
İletişim başka, etkili iletişim başka, manipüle başka şey.

Bazı insanlar çıkmaz hayatınızdan eş gibi anne gibi kardeş gibi hele ki güçlü bir aile yapınız varsa farklı olmak az görüşmek isteseniz dahi belli ölçülerde usulüne göre yapabilirsiniz bunu sanırım bekarsınız daha ya da hiç sıkıntıya girip geçin yapmak zorunda kalmadınız
Yoo evliyim. Eş yönünden şanslıyım.
Annemle ve babamla biraz sıkıntılar yaşadım çocuğum doğduktan sonra. İletişimi bir süre kestim. Daha sonra onların ısrarıyla görüşmeye başladık fakat ilişkimiz eskisi gibi değil. Ben mesafe koymakta ve beklentikerini minimuma indirmekte buldum çözümü.
Dediğim gibi benim çözümüm açık iletişim; o da işe yaramıyorsa bağları koparma

Çabalamam. Hiçbir şey yapmam. Eğer hayatımdan çıkaracağım biriyse yani arkadaşımsa vs..çıkarırım. Aile bireyiyse hiiç oralı olmam arada 1 2 kelime mecburi şeyleri konuşur sonra kendi keyfime bakarım. Bana haksızlık yapana ne kendimi yoracam.

Bir insan eğer ki hatalıysa ve size karşı haksızlık yapıyorsa. Bunu ona nasıl anlatırsınız. Dil yolu ile mi yoksa hal yolu ile mi (iyilikle utandırarak) ya da yaptırım uygulayarak mı. yaptığınızın aynısını ona uygulayarak mı
/eğer sizi anlıyor ve hala soğukluğunuzdan anlamıyorsa veya
Anlayıp düzeltme yoluna girmiyorsa bunun için ne yapmak gerekir. Uzun vadede sağlıklı ilişki kurmak bağları koparmak istemiyorum. Mücadele etmek istiyorum hem ahlaken hem aklen doğru bir tutum sergilemek istiyorum.
Aynı benim eşimin şikayetini okumuş gibi hissettim.Son zamanlarda hep beni bu şekilde suçladığı için.

Bir insan eğer ki hatalıysa ve size karşı haksızlık yapıyorsa. Bunu ona nasıl anlatırsınız. Dil yolu ile mi yoksa hal yolu ile mi (iyilikle utandırarak) ya da yaptırım uygulayarak mı. yaptığınızın aynısını ona uygulayarak mı
/eğer sizi anlıyor ve hala soğukluğunuzdan anlamıyorsa veya
Anlayıp düzeltme yoluna girmiyorsa bunun için ne yapmak gerekir. Uzun vadede sağlıklı ilişki kurmak bağları koparmak istemiyorum. Mücadele etmek istiyorum hem ahlaken hem aklen doğru bir tutum sergilemek istiyorum.
Bir insanla ilişkiyi devam ettirmek için, hele ki değer veriyorsanız önce güzel dille anlatırsınız hatta sabrınız isteğiniz varsa birkaç kere anlatırsınız, bak bu mantıklı olur bak şöyle yapalım dersiniz. O da fikirlerini söyler ortak noktada birleşir ve birbirinizi anlarsınız. Ha yok güzel dilden anlamıyorsa tartışırsınız. Sert dille oluyor mu diye bakarsınız. Baktınız olmuyor uzatmayın zaten, çünkü bu kendinizi yıpratmaya girer. O zaman da sizin için zor bile olsa resti çeker kendi hayatınıza devam edersiniz. O kişiyle ipleri koparırsınız. Eğer sizin fikirlerinize önem vermeyen biri varsa sizi dinlemiyor sizi duymuyorsa bu sağlıklı bi ilişki değildir. Bazen sağlıklı ilişki istemek yürütmek alttan alarak olur zanneder insan, oysa kendinden verir durur. Bence bu yanlış, karşı tarafta sizin verdiğiniz kadarını vermeli. Olması gereken bu. Size değer veren kişi sizi duyar, bi şeyleri değiştirmeye çalışır. Hiç yoksa ortak bi paydada buluşmaya çalışır. Size bu başlığı açtırmaz.

Bir insanla ilişkiyi devam ettirmek için, hele ki değer veriyorsanız önce güzel dille anlatırsınız hatta sabrınız isteğiniz varsa birkaç kere anlatırsınız, bak bu mantıklı olur bak şöyle yapalım dersiniz. O da fikirlerini söyler ortak noktada birleşir ve birbirinizi anlarsınız. Ha yok güzel dilden anlamıyorsa tartışırsınız. Sert dille oluyor mu diye bakarsınız. Baktınız olmuyor uzatmayın zaten, çünkü bu kendinizi yıpratmaya girer. O zaman da sizin için zor bile olsa resti çeker kendi hayatınıza devam edersiniz. O kişiyle ipleri koparırsınız. Eğer sizin fikirlerinize önem vermeyen biri varsa sizi dinlemiyor sizi duymuyorsa bu sağlıklı bi ilişki değildir. Bazen sağlıklı ilişki istemek yürütmek alttan alarak olur zanneder insan, oysa kendinden verir durur. Bence bu yanlış, karşı tarafta sizin verdiğiniz kadarını vermeli. Olması gereken bu. Size değer veren kişi sizi duyar, bi şeyleri değiştirmeye çalışır. Hiç yoksa ortak bi paydada buluşmaya çalışır. Size bu başlığı açtırmaz.
Doğru söylüyosunuz ama benim de hatalarım oldu o da üzerini kapattı herkes değer vermediğinden dem vurmuş ama

Back
X