ınsan kaderını cekmek le hukumludur bılıyorum ama ben 3. cocuga hazır degılım aldırma

nazfat

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
67
0
16
İstanbul
merhabalar akıl verın lutfen 3 .cocuga spraılle korundugum halde hamıle kaldım .korkuyorum 3. çocuga nasıl alısabılırım acaba dogunca ınsan bırakmak ıstemıyor ama bırde 2 tane varken acaba ona nasıl bakabılırım ıstıkbalını verebılırmıyım yarın buyudugu zaman bana ozaman nıye dogurdun dermı acaba cok korkuyorum aldırma taraftarı degılım ama dusunmuyorda degılım ne yapmalıyım

Canim korundugun halde RABBIM nasip etmis demekki o bebegin bu dunyada yiyecek ekmegi var,
onun yasam hakkini elinden almaya hakkin yok,
rizkiyla beraber gelir o bakabilirmiyim diye dusunme,
ilerde buyuyunce niye dunyaya getirdin beni diye soracagini dusunuyorsunda,
obur dunyada neden yasama hakkimi elimden aldin diye sormayacak mi ?
Bence aldirmayi aklinda gecirme hatta sevin evlat sahibi olabiliyorsun,
bak ben benim gibi bir cok arkadas istedigimiz halde olmuyor,
sukret ve sahip cik bebegine karamsarliga kapilma...

canım benım bılmıyorum bak cok uzuldum cocugum olmuyor dedınya allah sanada nsıp etsın ınsallah en kısa zamanda yuzunu guldurur mevlam .........ne bıleyım maddıyat cok onemlı nasıl yaparım bılmıyorum kaynanam dahı 2 tane sıne baktında 3 .cusu ne dıyor ama esımde oyle degıl allahtan bana bıraktı oda aldırmamı ıstemıyor

farzet ki ilk bebeğin aldırmak aklının bir ucundan geçermiydi ?
hayır dersin dimi ? çünkü ilki ne heyecanla ne umutlarla bekleniyor dimi ?
ilk yada 2. 3. olması ne fark eder o halde ? hepsi bir can değil mi ?
hem de kendi kanından kendi canından ...
geçenlerde tv'de haberlerde görmüşsünüzdür iki evladını öldüren 3.yüde öldürmek üzereyken yakalanan kadını
onu izlerken ne düşündün ? katil cani demedimi her duyan ve gören
peki rahimdeki bebeği nefes alabilmek için çırpınan o bebecikten ayıran ne ?
Allah yardımcın olsun ....

o kaynanana denilecek çok şey varda ....
kiminin olmaz kısır derler kiminin kızı olur oğlan doğuramadın derler kimide oğlunun özeline karışır
torun bee kim sevmez (Allahtan benimki öyle değil)
benimde yok bebem 7 yıllık evliyim o kadar uğraştık ne tedaviler denedik olmadı
olsun diye belkide 1 ev alacak kadar maddiyat gitmiştir .. hadi çalışıp kazanırız giden parayı
peki ya yıkılan tükenen umutlar dökülen gözyaşları......

komşumunda 3 çocuğu var
ilki normal doğummuş ikinci ve üçüncüyü sezeryanla doğurdu
üçüncüyü doğururken tüplerini bağlattı
kaynanasıda kime sordunda bağlattın demiş
yani var böyle saçma sapan hayınvalideler(bilerek hayınvalide yazdım)

ya demeyın oyle arkadaslar cok uzuluyorum ınanın ben canı bır anne degılım o televızyondakı anne gıbı hıc ama hıc ıstesemde olamam ben merhametlı cok duygusal kendımı bıle kırmaktan cok korkan bırıyım ben yavruya nasıl kıyarım kendım degıl bır baskasının bebegı dahı olsa onun ıcın oturur aglarım ama ıste psıkolojık herhalde kendıme karar almam lazım ama suda var az once aklıma geldı mubarek ayların ıcındeyız ben 7 aylık bebegımı anne karnında kaybettım 2.cocuguma kalmadan once sımdı 2 tane var yanı 3 sezaryanım var dogum nasıl olacak bılmıyorum

AMIN INSALLAH cok tessekur ederim...
canim 2 si nasil buyuduyse 3.de buyur elbet,
ilerde iyiki dogurmusum dersin...
bak esinde sana birakmis,
bence kiymayin o cana...
kayinvalideni filan bosver sen kalbinin sesini dinle dogur bebegini,
kac yasindasin ? diger cocuklar kac yasinda..

..............

Lütfen aldırmayın...Korunduğunuz halde size gelmiş bir bebek bu aldırıp bunun vicdan azabını yaşamayın..Evlatlarınıza sağlık versin Rabbim ama şunu da unutmayın bugün bir evladınızı sizden almaya kalksalar kıyameti koparırsınız o da size suan sıkıca tutunmuş günahsız bir melek..

Tek suçu bir sevişmenin ardından gelmesi ve istenilmemesi..Maddi olanaklarınızı bilmiyorum ama aç değil açıkta değilsiniz..Bir bebeğe daha bakabilecek güçtesinizdir diye düşünüyorum..

estağfirullah ne haddime canisin demiyorum asla....
sadece ne farkı var diyorum
yani bence ha kürtaj olmuş ha doğduktan sonra öldürülmüş hiç farkı yok BENCE
elbette ki hayatı istediği gibi yaşamak herkesin kendi kararıdır... hesabıda Rabbimedir
doğum kararınıda doktora danışarak verebilirsiniz
tekrar yazıyorum Allah yardımcınız olsun

37 yasındayım eger dogurursam 4 sezaryan olacak be sezeryanın hakkı 3 dıye bılıyorum

Bunu doktorunuzla konuşmalısınız onun dediklerine göre bir karar verebilirsiniz ama şunu unutmayın bir doktorla yetinmeyin birkaç doktora görünün bir zararı yoksa aldırmayın.

ne kadar düşünsenizde empati yapmaya çalışsanızda bizi anlamanız imkansız
bizimde böyle ikileme düşmüşleri anlayamayacağımız empati yapamayacağımız gibi
anne olmaya hazır değilim kürtaj olmak istiyorum diye yazanları görünce çok üzülüyorum
eskiden çok acımasız yorumlar bile yapmışlığım var(cahilken) şimdi sadece üzülerek bakıyorum çoğuna
bazısınada elimden geldiğince kırmamaya çalışarak yorum yapıyorum
hatta bazı arkadaşların sizin bebenizin olmamasının suçlusu kürtaj olanlarmı benzeri yorumları bile vardı
ama işte kimse kimseyi ne çektiğini bilmeden anlayamaz...
inşallah kimsede şu evlat hasretini yaşamaz Allahım herkesin gönlüne göre versin ....

öncelikle tebrik ederim :)
size kısa birşeyden bahsedeyim.ablamın alman bir arkadaşı ki kız üniversite okuyan 23 yaşlarında bir kız. erkek arkadaşıyla birlikte olurken korunmasına rağmen hamile kalıyor. sonra düşünüyor işte ne yapsam diye. ailesine "ben korundum ama buna rağmen hamile kaldım bu bebek doğmalı" diyor ve doğuruyor,çok mutlu olduğunu söylemişti ablam. yani demem o ki bazı şeyler olağan gerçekleşiyor. önemli olan anne baba olabilmek değil.önemli olan annelik babalık yapabilmek,ikisi çok farklı. :) düşünün annelik yapabilecek misiniz yoksa sadece anne olarak mı kalacaksınız :)

ben bekarım ve her kadın gibi anne olmayı canı gönülden yürekten istiyorum. evli olmamama rağmen bebek özlemim var.
siz korunduğunuz halde bu bebek olduğuna göre Allah'ın takdiri böyleymiş hediyeyi geri çevirmek olur mu?
alışma kısmına gelince ilk iki yavruya nasıl alıştıysanız buna da öyle alışacaksınız o da sizin evladınız nihayetinde.
şu kırmızı ile belirttiğim yer çok dokundu bana o bebek büyüğünce sizin acaba diye düşündüğünüz cümleyi kurar mı bilinmez ama canına kıyarsanız mahşerde "NEDEN" diyeceği kesin.
bir çocuğu büyütmek için maddi anlamda illaki bir taım yeterliliklerin olması gerek ama sizin o çocuğa insani anlamda katacaklarınız, vereceğiniz terbiye, öğreteceğiniz hayat, göstereceğiniz saf ve koşulsuz sevgiye tüm bunlardan daha önemli.

sağlıkla ilgili bir durum olmadığı sürece kürtaja karşıyım. kıymayın ne olur.

37 yasındayım eger dogurursam 4 sezaryan olacak be sezeryanın hakkı 3 dıye bılıyorum

anladim canim..
benim sezeryan hakkinda bir fikrim yok onu diger arkadasin dedigi gibi doktoruna sorarsinda ?
Normal dogumda olabilir neden sezeryan :26:

kuzenim 3 doğum yaptı sezeryanla birde küçükken ameliyat olmuştu karından
yani dört ameliyat kesisi var
birde tanıdığımız bir teyze 4 kere sezeryan olmuş 40 sene öncesinin tıp ve teknolojisiyle teyze normal kiloda
ama yengemde fazla kilodan ötürü 2 çocuğu var doktoru asla 3. yü yapma demiş 2'side sezeryan
yine aynı 40 sene öncesinin doktor ve teknolojisi sizin kilonuz nasıl ?

AMIN
Katiliyorum...

şu dünyaya bir sürü katil hırsız arsız sığıdıda bi garip çocukmu sığmadı çocuğu bi büyütte ondan sonra desin niye doğurdun diye bir sürü bakanlar başbakanlar zengin ailelerinden çıkmadı belkide bu çocuk bu milletin bir önderi olucak....beslemeyede bakarsan 5 yaşına kadar süt 5 yaşından sonra sen ne yersen oda onu yer..3 çocuğu olanlara devlet acaip prim vericek hem talih kuşu konmuş sana ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…