• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan kaynakları uzmanı olanlardan yardım

depresif34

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
237
59
323
İstanbul
Merhabalar
4,5 yıldır bir kurumda çalışıyorum,bir hata yaptım arkadaşım ile birlikte görevi kötüye kullanma gibi diyelim yöneticilerim ile görüşmelerden sonra kendi yazdıklarını okutup imzaladıktan sonra bendende savunma istediler.konuyu eşime anlatınca direk istifa et dedi bana savunma yazmadan bende ettim arkadaş da etti .Şimdi benim 8 hafta ihbarım var .o gitti ilişiği kesildi ama ben devam ediyorum şimdilik o ihbar süremi kullanıyorum.yerime biri buluncaya kadar.müdürüm seni çok seviyorum bu olay aramıza girmesin dedi. sorumlumada demiş ki ne yapsak oluru da yokmu ki acaba benim kalmam için
diğer kız için o da gitti demiş.ben çalışan olarak çok başarılı ve özverişli biriyim ve müdürüm de çok memnundu üzüldük istifa kararımda bu durum normal midir ihbar süremde tekrar görüşüp değişiklik olur mu acaba bu alanda bilgisi olanlardan bilgilendirme ıstıyorum

Bence kalma..
Görevi kötüye kullanma gibi bir durum var ise sana dava açmaya hazırlanıyor da olabilirler.
Hiçbir müdür kurallara aykırı hareket eden bir çalışanına bu şekilde iyi davranmaz.
Özetle ihale sana kalacak gibi .

Bence kalma..
Görevi kötüye kullanma gibi bir durum var ise sana dava açmaya hazırlanıyor da olabilirler.
Hiçbir müdür kurallara aykırı hareket eden bir çalışanına bu şekilde iyi davranmaz.
Özetle ihale sana kalacak gibi .
Katılıyorum ve dava açmazsalar bile ileride en ufak şeyde suçlanacak daima.

Şaşırdım açıkçası.

ben çalışan olarak çok başarılı ve özverişli biriyim ve müdürüm de çok memnundu
Yanlış anlamayın ama hem böyle bir çalışan olup hem de görevi kötüye kullanmak, hiç hoş bir intiba oluşturmadı bende.

görevi kötüye kullanmak basit bir durum değil, bence de kalmayın orada. Çünkü konuşurlar, hem de acımasızca konuşurlar, ve maalesef durumu toparlamak pek mümkün olmaz ...

tam olarak ne yaptınız ?
görevi kötüye kullanmak tazminatsız çıkarma sebebi, sanırım sicilinizde bir savunma olmasın diye istifa ettiniz. ama her halükarda sizin için olumsuz referans olacak o iş yeri.

detay vermeniz lazım
basit bir ihtar için yazmış olabilirler
olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin edememişlerdir belki.,tam içeriğini bilsek anlayabiliriz durumu.

detaya gerek yok aslında herşeyi kısaca özetledim ben ma

bu cevabınızdan çok haksız çıkacağınız için açıklamak istemediniz gibi geliyor insana.
muhtemelen müdürünüz acısını çıkarmak için size iyi davranıyor.
yine de unutmayın, siz ayrılsanız da başka işlere başvurduğunuzda bu firmanız referans için aranacaktır.
her türlü olumsuz referansınız var yani.

bu cevabınızdan çok haksız çıkacağınız için açıklamak istemediniz gibi geliyor insana.
yine de unutmayın, siz ayrılsanız da başka işlere başvurduğunuzda bu firmanız referans için aranacaktır.

ben de öyle anladım inanın
o zaman niye biz ihtar çekerken onca detay veriyoruz, konuyu ayrıntısıyla işliyoruz?
görevini kötüye kullandı der geçeriz, konuyu hiç anlatmayız.

haklıyım demiyorum ben

ben de öyle anladım inanın
o zaman niye biz ihtar çekerken onca detay veriyoruz, konuyu ayrıntısıyla işliyoruz?
görevini kötüye kullandı der geçeriz, konuyu hiç anlatmayız.

ben IK cı değilim ama yakın geçmişte benzer bir sürece şahit oldum bir çalışma arkadaşımda. o nedenle ilgimi çekti.
yani onda işe geliş gidişten gün içindeki bilg hareketlerine kadar incelendi.
bilemedim.

ben IK cı değilim ama yakın geçmişte benzer bir sürece şahit oldum bir çalışma arkadaşımda. o nedenle ilgimi çekti.
yani onda işe geliş gidişten gün içindeki bilg hareketlerine kadar incelendi.
bilemedim.
ya muhabbete fazla dalarsın bi kaç gün, ihtar çekilir atıyorum, sen de bunca yıldır bu kadar çalıştım, şu boş bi iki günde fazla muhabbet ettim diye ihtar çektiniz, ayıp ettiniz der istifa edersin müdür evet pişman olur. Çünkü idari kadroda bant işçisi gibi çalışma pek realistik değil. ama bir şeyi bozarsın geri dönülmez bir hata yaparsın/ödeme yapmamışsınıdr yapmış göstermişsindir o zaman istifa etsen de kimsenin umurunda olmaz yani olaydan olaya fark var tabi ki.

ya muhabbete fazla dalarsın bi kaç gün, ihtar çekilir atıyorum, sen de bunca yıldır bu kadar çalıştım, şu boş bi iki günde fazla muhabbet ettim diye ihtar çektiniz, ayıp ettiniz der istifa edersin müdür evet pişman olur. Çünkü idari kadroda bant işçisi gibi çalışma pek realistik değil. ama bir şeyi bozarsın geri dönülmez bir hata yaparsın/ödeme yapmamışsınıdr yapmış göstermişsindir o zaman istifa etsen de kimsenin umurunda olmaz yani olaydan olaya fark var tabi ki.

e görevi kötüye kullanmışsa ya para ile ilgilidir yada başka bir çalışana iftira vs olmuş olabilir. aklıma başka birşey gelmedi.
ihtar çekmek de kolay değil tabi, sistematik olarak sürekli hata yapması lazım.
atıyorum üst üste bilmem kaç pazartesi mazeretsiz işe gelmez falan falan.

Siz paylaşmadıkça aklımıza en kötüsü gelecek. Bu durumda size yardım çıkar mı bilemiyorum. 4.5 sene artık kideminiz olan bir firmada işten çıkarılma, dava açılma gibi bir duruma evrildiyse belli ki hem iş etiğine hem de ahlaki değerlere sığmayan bi davranışta bulundunuz.
Şeyma subaşının nafakasını paylaşan bankacı geldi aklıma. Kendisi de işten çıkartılmıştı başka yaptırım uygulandı mı bilemiyorum. Ama ben o kadına hiç üzülmemiştim açıkçası.
Konumunuzu ve ulaşabildiğiniz şeyleri menfaat veya art niyet için kullandığınız zaman maalesef ki böyle şeyler tecrübe ediyorsunuz.
Müdür de böyle bir olaya bu tepkiyi veriyorsa ya arkanızdan kuyunuzu kazıyor ya da sizin bir benzeriniz..
Geçmiş olsun. Dilerim gereken dersi almışsınızdır.

İhbar süresinde değişiklik olur tabi karşılıklı anlaşırsanız ama şu var sen kal demelerini beklediysen onlar bu yüz kızartıcı suçu siciline işlerler.
Yol yakınken kaç derim

Back
X