İnsan kendini nasıl sever?

sarscov2

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2020
353
256
18
29
Merhaba kızlar.
Ben çocukluğundan beri hep kilolu olan ve sürekli kiloları nedeniyle dalga geçilen birisiyim.
24 yaşında yıllardır başaramadığımı başardım ve kilo vermeye başladım şuan 70 kiloya düştüm.
Ama gelin görün ki ben hala kendimi çok kilolu görüyorum. Sanki hiç kilo vermemişim gibi...
Göbeğime bakıyorum bacaklarıma bakıyorum hepsi beni çok rahatsız ediyor.
Sürekli başka kızlar bu kadar güzelken ben neden bu kadar şişkoyum, neden bu kadar çirkinim diyorum.
Hani kilolu insanların yüzleri güzel olur ya o da yok bende.
Kendimde beğendiğim hiçbir özelliğim yok.

Kendimi hem çirkin hem kilolu görüyorum kendimde beğendiğim hiçbir özellik yok

Kendimi sevmeye nasıl başlayabilirim

Neye göre kime göre güzelsin ya da değilsin? Onca bunu bir düşünelim. Güzellik göreceli bir kavram olmakla birlikte bakan gözde gizlidir. Yani sen kendine güzel bakarsan güzelsindir, başkasına güzel bakarsan baktığın güzeldir. Kendini sevmek de sadece fiziksel özelliklere bağlı bir şey değildir. Mesela kendini başarılı bulduğun alanlar nelerdir? Ne yapınca mutlu olursun? Önce bunlara odaklanmalısın bence.

Mesleğimde kendimi çok başarılı buluyordum okulda dereceydim ama maalesef şuan tus çalışmadığım için kendimi o alanda da başarısız hissediyorum.
Herhangi bir alanda başarılı olmadığımı düşünüyorum şuan kendimden nefret ediyorum sadece

Ben de nerelerdesin konu acmadin diye seni merak etmeye baslamistim. Şükür ayrilma modundan guzellesme moduna gecmissin. Spor yap ayrica 70 te cok tatlis diyet spor kilo ver genc kadinsin fit ol iyi hissedersin
ne yapayım hiç arkadaşım yok buraya konu açıp sizlerle sohbet ediyorum sadece

ne yapayım hiç arkadaşım yok buraya konu açıp sizlerle sohbet ediyorum sadece
Bugun Miladin olsun. Instagramda cok guzel spor pilates videolari var her gun 1 saat spor yap. 1 saat dans et. Ekmek hamur isi seker vs birak. Ölçülü ye. Kilo ver. Her gun 3 saat ders calis. Muzik dinle. Arabeske baglama kendini. Sen doktor olmussun bizden iyi bilirsin sagligi kaybedince neler oldugunu. Lutfen artik sadece kendini düşün. Buraya konu ac tabi ki ama biraz da yazilanlari dikkate al. Lutfen iyi bir doktor ol bunalimli aglak bir kadin olacagina. Saclarina cildine bakim yap. Evde kalmayo kendi degisimin icin firsata cevir. Daha ne diyim sana.

O salarsa dagilir. Mesgul olmali. Evini bilsem gidip silkelen kendine gel deyip basacagim kirbaci

Ablacim gercekten su dusuncelerinin rasyonel hicbir sebebi yok. Tip fakultesine girmissin, doktor bir insansin. Toplumdaki en basarili kesimdensin. Tekrar hazirlan gir TUSa, kendinden niye nefret ediyorsun anlamadim??

Kilo isine gelince, toplumun kadinlara koydugu bu guzellik baskisi gercekten sacmalik. Tonla gobekli erkek var, hangisi kendinden nefret ediyor? Ustune kadin begenmiyor haspalar.

Kilodan mutsuzsun madem zayifla. senin yasinda zayiflamak cok kolay. Aksam corba ic, salat ye, hafif ye, gunduz 1 saat spor yap zaten zayiflarsin metabolizman hizli cunku. Bu kadar drama yapmani gercekten anlayamiyorum.

Karantinayi firsat olarak kullan sen de. Otur ders calis, spor yap oh mis gibi. Karantina benim icin firsat oldu mesela. Okumak istedigim makaleleri okuyorum, kendi yazmak istedigim bir publication avrdi onu yapiyorum, ogrenmek istedigim konu vardi actim onu okudum .... mesleki acidan korona bulunmaz firsat kendini gelistirmek icin. Vucut bakimi icin de keza. Daha rahat spor yapiyorum, zaman daha cok cunku. Saclarima istedigim gibi bakim yapiyorum yaglarla butun gun evdeyim cunku. Makyaj yapmiyorum, cildimi dinlendiriyorum. Oglenleri gunesleniyorum, isyerinde yapamayacgim bir sey.
Karantina aslinda bulunmaz bir firsat bazi seyleri degistirmek icin. Insanin elindeki en degerli sey zaman, sen onu ahla vahla ziyan ediyorsun.

Ah vah edecegine aksiyon yap. Bu kadar.

116 kiloydum.şu an 90lardayım.boyum uzun 1.72 ordan biraz yırtıyorum ama tabii ki hala kiloluyum.70 kilolarda iken peşimden bu kadar koşan yoktu kendimi güzel buluyorum o ayrı ama özgüven sorunu kilolarım yüzünden hayatım boyunca hep yaşadım.fakat yaştan mıdır nedir bir süre sonra alışıyorsunuz bu duruma.şimdi daha girişkenim,mutluyum insanlar ortama girdiğimde beni fark ediyor bunun sebebi güzel olmanın yanı sıra güler yüzlü ve pozitif davranışlar sergilemek bence.ha bu demek değildir ki mücadeleni bırak,sağlığından ol.ben yine vermeye gayret ediyorum ama her şişman,kilolu olan kadın çirkindir düşüncesi çok yanlış.ama daha da kötüsü siz bunu kendi beyninize empoze etmişsiniz.vücudunda hiç mi beğendiğin bir yerin yok? kendini iyi hissedeceksen onları ön planda tut.atıyorum bacakların incedir güzeldir ona göre giyin.benim yüzüm,saçlarım beğenilir ben bunlarla daha çok uğraşırım rahatsız eden yerlerimi kamufle ederim.hani güzelliğe bu kadar takılı kalıyorsunuz diye dedim.70 kilodaymışsınız balık etli bi bayansınız ne güzel işte.herkes sıfır beden,manken ölçülerine sahip olmak zorunda mı?güzellik kıstasınız bu olmasın ruhunuzu canlandırın kendinizi olduğunuz gibi sevin ve bakın.emin olun o zaman dikkatleri çekersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…