insan kıskançlığını nasıl dizginler?

lou salome

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
3.715
9.615
358
Bir ilişkim var. Çok sorunlar yaşadık. Ayrıldık. sonra tekrar birleştik. Şu an görünürde bir derdimiz yok. Eğleniyoruz, gülüyoruz, geziyoruz. Beraber uyurken sımsıkı sarılıyoruz.

Bana karşı dürüst biri. Bugüne kadar hiç yalanini yakalamadim. Saklayabilecegi şeyleri bile saklamadi, dürüstçe söyledi.

Ama ben manyakça kiskaniyorum onu.

Misal, geçen gün ahmet diye bir arkadasiyla yolda yürüyorlarmis. Ahmeti taniyan bir kiz bunları görmüş uzaktan. Ahmete mesaj atmış. "Yanındaki kimdi? Tanıştırsana beni. Çok beğendim" yazmis. Ahmet de "onun sevdicegi var. Çok güzel ve tatlı bir kız. Hem de mesleği şu" demiş. Kız da benim mesleğimi ve beni kastederek "allah onların belasını versin" demiş. Tanımadığım kız bana bela okumuş yani. Hey allahım. Ahmet de aslında bunu detaylı anlatmazdi ama laf arasında sevgilime abi sende de ne karizma var falan derken yumurtladi. Ben inanmayinca da mesajları gösterdi. Sevgilim bakmadı bile. Amaan salla dedi. Allah asıl onun belasını versin, manyak mıdır nedir dedi.

Başka bir olay; sevgilimin iş yerinde oturuyoruz. İçeri 3 kişilik bir heyet girdi imza için. Bu 3 kişiden biri olan kız "x beyin odası işte burasııı" diye cıvıl cıvıl ve gülerek içeri giriyordu ki beni görünce gülümsemesi yüzünde dondu. Valla benim paranoyam değil. Odadan çıkana kadar surat astı..arada beni inceledi, benden tarafa bakması gerekmedigi halde.

Bir de daha önceden konusunu açtığım bir kiz var. Sevgilimin arkadaşının kafesinde takılıyor sürekli bu kız. Herkes sevgilime bu kız senden hoşlanıyor diyor. Sevgilimle biz barışıp o kafeye gitmeye başladığımizdan beri kız ilk başta bozuldu. Sevgilim kıza çok mesafeli. Ben yokken kız onun masasina gelirse bir bahane bulup kalkiyor sevgilim. "Sirf sen huzursuz olma diye. Yoksa zerre bisey hissetme ihtimalim yok. Hatta cok itici buluyorum" dedi. Ben varken zaten gelmiyor kız. Ki bu da çok saçma. Bi duygusu olmasa ben varken de gelmeye calisirdi.

Neyse özetle durumlar bunlar.
Kiskaniyorum arkadaşlar. Manyaklar gibi kiskaniyorum.
Sevgilime güveniyorum. Kendime güveniyorum. Bu konularda sıkıntı yok.
Ama yoğun bir sahiplenme ve kaybetme korkusu var bende sanırım.

Geçmişte bir erkek arkadaşım beni manyakça kiskanmisti. Dayanamayip ayrılmistim. Şimdi ben de sevgilimi aynı noktaya getirmek istemiyorum..ne yapayım?

Arada dır dır ettiğim oldu malesef. Ama saklayamiyorum duygularimi.

Düşününce o kızlar beni kiskanmali. Hatta kiskaniyorlar muhtemelen.
Peki ben onları niye kiskaniyorum? Manyak mıyım?
Kızlar da normal kız işte. Hani öyle bir monica bellucci falan değiller. Ama ben zaten kim olsa kıskanıcam. Napicam ben???

Ayyy anlattgın durumda olsm ben bu kadar saglıklı dusunup kendımı dızgınlemeye calışmazdm bıle manyak olrdm ya caresını yazan olrsa benıde etıketlesın ama surda ck haklısın onlr senı kıskanıyr brde guvenyrsan vıdı vıdı yapma cool takıl sevdıcegının bı tarafları kalkmasın

Zaten sen kıskan diye yapılmış gibi duruyor herşey, kusura bakma da gerçekten ne gerek var başka kızları konuşmaya hoşlanmasını dile getirmeye falan. Kızların sevgilinden hoşlandığını niye dile getiriyor sevgilin yada arkadaşları? Hava atılacak bişey değil huzur kaçıracak bir durum bu. sevgilin de arkadaşları da böyle nahoş muhabbetlere girmesin bence bu tür konular açıldığında daha mesafeli yaklaş, hani nerde mesaja bakayım demek yerine umrumda değil bilmek dahi istemiyorum havası oluştur

Haklısın. Bazı kızlar rahat durmuyor. Sevgiline 100 de 100 güveniyorsan kıskanmazsın. Ama sizde tuzaklar oldukça fazla gibi. Sanki Zaman meselesi gibi geldi bana kusura bakma. Genel erkek profiline göre değerlendiriyorum. Ha belki de ömür boyu birlikte Mutlu olursunuz. Ünlü bir erkek şarkıcının çok sevgilisi olmuş. Şöyle demişti: her zaman doğru ve sadık olamadım çünkü karşıma çok fırsat çıktı.

Bence ya kendine ya sevgiline söylediğin kadar güvenmiyorsun.
Aklının bir köşesinde güvensizlik var.
Belki yaşadığınız bir olay bilinçaltına yerleşti sen farkında degilsin.

Bu zamanla aşılacak bir şey.
Ama güven önemli. Gerçekten güvenmedigin takdirde bunu dizginlemen imkansız.

Medeni insan kiskanmaz benim fikrim bu sen de kendini buna inandir kuzu o zaman belki vazgecersin bu huyundan

Karsindaki insana yuzde yuz guvenerek dizginler ancak. Sevgili cok goz onunde bi tipse diken ustunde olmanin tek sebebi vardir ya biri celerse aklini dusuncesi. Ki adamin bi karakteri var sonucta cocuk mu ki de etraftaki kizlar celicek aklini? Bu guven oturmasi da zamanla olur ancak.

he benim kocama da cok bulaşırlar. ben böyle bulaşıkları eskiden önemsemezdim. sonra bu tarzımı saflık olarak gördüler kafama çıkmaya çalıştılar. bende ağızlarına mıctım. sende yeri geldiğinde bunu yap. hatta ümmüklerini sık.

gerçi sevgili olduğunuz için adam karışma sana ne oluyor o benim sadece arkadaşım diyip taraf değiştirebilir.
bu yüzden sakinliğini korursan sanki daha iyi olacakmış gibi geldi.

Medeni insan kiskanmaz benim fikrim bu sen de kendini buna inandir kuzu o zaman belki vazgecersin bu huyundan
medeni insanı çileden çıkartırlarsa, arkadaşlık veya ilgilerini abartmaya başlarlar ise o medeni öyle bir medeniyetsiz olur ki sasarsın.
kıskanmış kadının önünde dag dursa yıkar geçer.

medeni insanı çileden çıkartırlarsa, arkadaşlık veya ilgilerini abartmaya başlarlar ise o medeni öyle bir medeniyetsiz olur ki sasarsın.
kıskanmış kadının önünde dag dursa yıkar geçer.
Canim benim medeni insan cileden cikmaz ki, doner arkasini hesaba bile almaz o kisileri

Canim benim medeni insan cileden cikmaz ki, doner arkasini hesaba bile almaz o kisileri
evet zamanında bende senin gibi derdim ama şimdi ben medeniyetsiz biriyim. ve bundan da cok memnunum. iyi ki medeniyetsiz olmayı tercih ettim.

Dedigin gibi tercih meselesi,gorus farkidir,saygi duyuyorum
bir insanı değiştiren olaylardır. bu yüzden karşılaştığım tüm olaylar bende patlama yarattı. (ve bu yanlış doğru benim seçimimdi)
patlamak tepki vermek de gayet normal bir eylemdir. insani bir durumdur. kıskanmak en bilinen hali ile evet medenilik sayılabilir. fakaaat kıskançlığı yaratan durumun boyutu da önemli.
ben eşimi saçma bir şeyden yani herşeyden kıskanmam.
ama işe bir kadın ve onunla olan arkadaşlık boyutu artış gösteriyor ise bu duruma el koyar o kadının ve kocamın ümmügünü sıkma usulü ile medeniyetsiz olurum.

alemsin
Mutlaka boyle soyluyorsan haklisindir, asla hemcinsimi haksiz bulmam, mutlaka vardir bir yasanmislik ki sen bu fikre varmissin

alemsin
Mutlaka boyle soyluyorsan haklisindir, asla hemcinsimi haksiz bulmam, mutlaka vardir bir yasanmislik ki sen bu fikre varmissin
kızım benim koca sosyopat. kv manyak olunca adam normal olabilir mi? olamaz onda da var bir iki arıza..
benim eşim salsa yapar. dans partneri olan kadına zamanında saygı duydum (bayaa da ileri seviyelerdi yarışmalar dereceler filan ) sonra eşimle küçük büyük tartışmalarımızda bu kadın eşime yazmış çizmiş filan akıl vermiş.. ben karanlıkta mum ışığı ile yürüyormuşum eşimin aurası cok acıkmış herkesin gözü önün üzerindeymiş, cok öylemiş böylemiş..
sinirden elim ayağım titredi he yazarken...
kadını tanıyorum da o da beni. açtım telefon ilk kibar söyledim anlamadı. sende kocana iyi bakmıyon etmiyona giriyordu..hee öyle mi dur bakkii senin anladığın dilde bende var dedim ve yakamızdan düştü.
eger ben ağzımı kv ye kocama ve arkdaşlarına açmasaydım şu durumda olmazdım. inan.
gene eski bir ark. merhaba demiş buna yazışmışlar (kadın bizim düğüne de gelmiş hatırlamıyrum) telini değiştirmiş benimki onu ararsa bulamazmış yeni telini vermiş. zamanında benim ki onun poposuna bakmış mış bunu hatırlıyor muymuş konu da bu
onu da aradım bir giriştim kadına usulünce küfür etmeden agz. ettim.
ondan zor kurtuldum. sonra eşime akıl vermiş mesaj sil karın okuyor yazmış. benim ki dedim o kadın ayağını denk alsın bilisin yaparım ne işi kalır ne başı sende yanında gidersin haberin olsun...daha ses yok.
sonra eşimi bekar sanıp yavşayan bir bayan öğretmen oldu. beni görünce ay böyle güzel eşiniz var nerede saklıyorsunuz dedi. eşime lütfen beni ugraştıma şu kadına tepkini koy dedim. koydu.
bir tanesi de daha eski bu bir eğlence yerinde kızın biri yan masa onların yere eğildi bir şey mi düşürdü bilmiyorum popsunu eşime yasladı. o anda ne yapacağımı şaşırmıştım...şimdi ki aklım olaydı şişeyi kafasına geçirirdim.

Yuh diyorum

Haklisin

Yuh diyorum

Haklisin
ben biliyorum bu adam neden böyle. dışarıdaki insanlara (erkek kadın fark etmez) neden bağlı yumuşak. sosyopat .
ama dışarıda ki zekasızlar sanıyorlar ki bu karısını sevmiyor saymıyor bizim peşimizde koşuyor.

eşim aslında beni sever. aşıktır. bunu biliyorum. sabah uyandığında yatakda bana şarkı söyler, prensesim der, durur durur beni seviyoruım der, bende derim, hemen öpüş sevişe ggeceriz hala öpüşürken ayaklarımız yerden kesilir beni hep böyle öp derr filann. bir iş için yurtdışına gitti birbirimizi 1 ay göremedik telefon mail hariç. şartlar uygun oldu cameradan konuşalım dedik ve ikimizde özlemişiz dedik ağladık o kadar kavgamız oldu anası manası ama hiç sevmemezlik etmedik birbirimizi...
şimdi ben böyle adamı bu diğer karılara yedirir miyim ? yedirmem.
belirteyim ben hiç bir fiil aldatılmadım ama eşiğinden döndüm.

Kesinlikle güven sorunu var altında. .Bi eşimle birbirimizi hiç kiskanmayiz yani bu derece ufak tefek şeyler olur onlarda normaldir ben daha ck belli ederm o pek belli etmez evlenmeden önce bnm de ilişkim olmstu o aşırı kiskanc ti bendr manyak derecesine gelmstm ama.bitti ve altnda neler neler ckti boşuna kiskanmamsm demekki sevgiyle alakası yokmuş çünkü eşimi çok sevyrum oda beni çok seviyor yani kıskançlık eşittir aşk sevgi kesinlikle değil iyice düşünün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…