İnsan Mutsuz Olmak İster Mi?

pirayegibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
2.541
4.827
63
Biliyorum bu aralar çokça konu açıyorum
Kusuruma bakmayın hakkınızı helal edin
Son 5 aydır manevi açıdan oldukça yoruldum
Ablam bana yanlış yaptı, bebeğimin hastalığı, bakıcının bebeğime kötü davranması, yolunda gitmeyen iş hayatım derken
bunaldım, yoruldum...
Eşim bana sürekli mutsuz olduğumu söylüyor aslında mutsuz değilim
Bebeğimle çok keyifli vakit geçiriyorum
Ama eşim bolca kalbimi kırdığı için onun için birşeyler yapmak istemiyorum
ona göre ben hep mutsuz olmak için çabalayan ve beni tanıdığından beri mutsuz olan biriymişim
Yani artık kendimden şüphe eder oldum gerçekten ben mutsuzluktan beslenen birimiyim diye
Mesela örnek verecek olursam; bebeğim için görüştüğüm psikolog anne+baba+bebek olarak güzel keyifli vakit geçirin dedi (bakıcının kötü davranmasından doğan sonuçları gidermek için)
bebeğimi oyun alanına götürdük eşimde 2 dakika uzaklıkta bir yerde yemek yaptırmaya gitti sipariş verdi 1 saat sonra çıkacakmış dedi ve orada bekledi gelmedi yanımıza
ben buna üzülünce neden gelmedin deyince ben sebepsiz mutsuz oluyorum
sizce ben mi abartıyorum?

ona da söylüyor musunuz ama bu durumu? sizi mutsuz eden şeylerin sebebini açıklayın.

ona da söylüyor musunuz ama bu durumu? sizi mutsuz eden şeylerin sebebini açıklayın.
tabi söylüyorum
özellikle bakıcının kötü muamele göstermiş olduğunu kaldıramadığımı
evladıma bakınca içimin acıdığını ama ona göre böyle düşünerek hayat geçmezmiş
kendisi gibi hemen atlatmamı bekliyor ama olmuyor bilmiyorum
bu konu beni çok üzdü kandırılmış olmak ve bebeğimin ruhunda aldığı yaralar beni incitti

Bence sizin bir süre çalışmamanız gerekiyor.
Sizi mutsuz eden temel sebebin yetememek olduğunu düşünüyorum.
Ben bu derece kötü bir durumda olsam işimi hemen bırakırım.
kamuda çalışıyorum canım
malesef bıraksam ben böyle işi bir daha ömrüm boyunca bulamam

tabi söylüyorum
özellikle bakıcının kötü muamele göstermiş olduğunu kaldıramadığımı
evladıma bakınca içimin acıdığını ama ona göre böyle düşünerek hayat geçmezmiş
kendisi gibi hemen atlatmamı bekliyor ama olmuyor bilmiyorum
bu konu beni çok üzdü kandırılmış olmak ve bebeğimin ruhunda aldığı yaralar beni incitti
bakıcı naptı tam olarak?

kamuda çalışıyorum canım
malesef bıraksam ben böyle işi bir daha ömrüm boyunca bulamam
Özel sektör sandım . Ama yine aynı şeyi yazacağım asıl mutsuz eden durum bebeğinize olanlar.
Kreşe verseniz bence çok şahane olur. En azından çocuklarla vakit geçirir.
Bebeği olan annelerin çalışması ne kadar zor ya:(

bakıcı naptı tam olarak?
belki başka insanlara göre çok normal ve doğal olabilir ama
bebeğime bakmamış, ağlarken bile vicdanı sızlamamış
dakikalarca ağlaya ağlaya uyumuş yavrum
bağırmış vs.. bunlar benim şahit olduklarım
başka ne oldu hiç bir fikrim yok

Bazı insanlar gerçekten çok negatiftir. Karşısındaki insanın da enerjisini emer ve insanlar bir süre sonra o kişilerden uzak durmak ister. Negatif insanların genelde hep bir sebepleri bahaneleri vardır mutsuz olmak için. Siz böylemisiniz bilmiyorum kalkıp iki olaydan bu yargıya varamayız ancak eşiniz en başından beri bundan şikayetçi ise biraz kendinizi hesaba çekin. Ancak şu da var ki bakıcı meselesi cidden çok can sıkıcı size hak veriyorum o konuda

bunlar kalıcı hasar bırakacak diye mi düşünüyorsunuz?
tamam çok üzücü yani tahmin bile edemiyorum ama yatıp kalkıp bu meseleye üzülüyorsanız eşiniz de haklı biraz

Özel sektör sandım . Ama yine aynı şeyi yazacağım asıl mutsuz eden durum bebeğinize olanlar.
Kreşe verseniz bence çok şahane olur. En azından çocuklarla vakit geçirir.
Bebeği olan annelerin çalışması ne kadar zor ya:KK43:
o kadar zor ki
kime emanet ederseniz edin aklınız kalbiniz hep orada
ben daha yavrumdan ayrılmayı hazmedememişken üst üste yaşadıklarım çok yıprattın

çok kolay aşılacak bir durum değil bebeğinizle ilgili durum. insan kafayı yer katil olur allah korusun saçının teline zarar gelmesin çocuklarımızın. karakter meselesi kimi insan bazı şeyleri kolay geride bırakır kimi insan ömür boyu koynunda kolye gibi taşır. yalnız günlük yaşantınıza kötü anıları dahil etmeyin ki bundan sonrasını daha iyi yaşayabilin. çocuğunuz için bir uzmana gidiyorsunuz evet ama ya kendiniz için bireysel yardım aldınız mı?

Bazı insanlar gerçekten çok negatiftir. Karşısındaki insanın da enerjisini emer ve insanlar bir süre sonra o kişilerden uzak durmak ister. Negatif insanların genelde hep bir sebepleri bahaneleri vardır mutsuz olmak için. Siz böylemisiniz bilmiyorum kalkıp iki olaydan bu yargıya varamayız ancak eşiniz en başından beri bundan şikayetçi ise biraz kendinizi hesaba çekin. Ancak şu da var ki bakıcı meselesi cidden çok can sıkıcı size hak veriyorum o konuda
bana bu yorumu yapan yalnızca eşim
iş arkadaşlarım hocalarım öğrencilerim ailem hiç kimseden böyle bir yorum duymadım bu zamana kadar

Bakıcının yaptıkları normal ve doğal değil. Ancak telafisi mümkün olmayan şeyler de değil. Hadi o bakıcı, ben Bakıcının yaptığını yapan anneler gördüm. Sevgi ve şefkatinizle hemen unutur yavrucak.

çok kolay aşılacak bir durum değil bebeğinizle ilgili durum. insan kafayı yer katil olur allah korusun saçının teline zarar gelmesin çocuklarımızın. karakter meselesi kimi insan bazı şeyleri kolay geride bırakır kimi insan ömür boyu koynunda kolye gibi taşır. yalnız günlük yaşantınıza kötü anıları dahil etmeyin ki bundan sonrasını daha iyi yaşayabilin. çocuğunuz için bir uzmana gidiyorsunuz evet ama ya kendiniz için bireysel yardım aldınız mı?
inanın şuan verdiğim tepkiler en doğalı olduğu için hiç ihtiyaç duymadım
yaa bu tecrübe benim için çok ağırdı bu ömür boyu taşınacak cinsten
geriye kalan hiç birşey çok umrumda değildir aslında
çocuğum konusunda hassasım

Merhabayınnnnnn;
Yahu kafayı niye herşeye takarsınız şükretsenize!
Evlilik bir imtihandır ve nimettir keza çocuk iki kat imtihan ve nimettir. Kendınızı bıraz toparlayın.
Her kadın kırılıyor saymakla bıtmez dayak yıyıp yıne de yuvasına sahıp cıkan var ha dogru mu o kadarı degıl tabi.
Evlenmek ısteyıp evlenemeyen cocuk sahıbı olmak ısteyıp olamayanları dusunsenıze keza ben oyleyım ve bu durum baki olacak dıye korkuyorum.
Biraz sevecen olmaya herşeyi iplememeye gayret edın, ne guzel oyun alanına gıdıp yemek sıparıs edecek paranız da var.
Mutsuzluga alısmak kotudur sızde olumsuzluklar bıraz ust uste gelmıs ama benım dedıklerımı bır düşünün ;)

Back
X