• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan neden ikinci çocuğu ister

9 aylık bebekle ikinci çocuk sorgulamasina ne gerek var bilemedim.
Herkesin ikinci ve sonrası çocuklar için motivasyonu farklıdır.
Bir arkadaşım 4.cocuguna hamile. İmkanları var ayrı ama kadın annelikten tüm zorluğuna rağmen keyif alıyor.
Başkalarıni bırakıp kendinizin ne istediğine odaklanırsan bebeğiniz büyüdüğünde.

Bilmiyorum nasil yapiyorlar ama ben cok sevmeme ragmen bir daha kedi bile sahiplenmeyecegim. 😔

Kedimiz hasta oldu ama cok zor bir hastalik nöbetler geciriyor, altina kaciriyordu geceleri yeri geldi dogru durust uyumadim 2-3 saatlik uykuyla durdum, iştahim vs gitti kusma ataklari yaşadim stressten.
Psikolojik olarak onu oyle gormeyi kaldiramadim acikcasi.
Simdi devamli kullanmasi gereken ilaclari var daha iyi artik.
Ama Iyi ki cocuk sahibi olmamişim dedim bir kez daha ben kaldiramiyorum bu saatten sonra balik bile bakmam.
Benim kafa tek sanıyordum , memnun oldum 🌱👯‍♀️

Daha çok küçük böyle düşünmeniz çok normal.benim kızımda kolik ve aşırı zor bı bebekti.o kadar korktum ki çocuk fikrinden tam 8 sene yapmadım.suan hamileyim ve çok heyecanlıyım bebek özlemi var hem bende hem eşimde.sizde zamana bırakın illa ikinciyi yapacaksınız diye bı kural yok.

Ben 6 aylık bebeğimle aşırı zorlanıyorum neredeyse tek başıma bakıyorum eşimin işi yoğun bende düşünüyorum insanlar ne cesaretle arka arkaya doğuruyor diye. Psikolojik olarak çok yıprandım. 2. çocuk istemiyorum. Ama bebeğim benim dünyam oldu gördükçe mutlu oluyorum. Mükemmelliyetçi olduğum için bazı şeylere yetişemediğime üzülüyorum. Bugün bebeğim için şunu eksik yaptım, bu oyunu oynamadım vs.
Sonra da bunca zorluğa rağmen aklıma geliyor ileride birkaç yıl sonra bi bebeğim daha olsa nasıl olurdu acaba diye. Belki de bu anlık özlem bile bir an için cesaret veriyordur. Ben bu hisse ileride yenilmem umarım bu yaşadığım zorlukları unutmam 😃

hiç çocuğu olmayan da size sorsa insan neden çocuk ister diye. insan neden kendine yıllarca bağımlı olacak bir canlı dünyaya getirir. Bu arada iki oğlum var özellikle büyük oğlum çok zor bir çocuktu. şimdi ufağı 4.5 yaşında. bir tane daha çocuk isterim.

Aynen ben de sizin giib düşünüyorum bu duyguyu tattım yetmez mi diyorum off kafamda sorular sorular bir tane daha olsa mıydı ama benim başka hayallerim var Allah kızıma uzun ömürler versin ama ben o zorlukları yeniden yaşamayı göze alamıyorum gerçekten zor yaaa o lohusalık zaten bambaşka bir şey o göğüsler süt içinde akar durur dünyanın en çirkin kadını gibi hissetmiştim kendimi 😭

Bilmiyorum nasil yapiyorlar ama ben cok sevmeme ragmen bir daha kedi bile sahiplenmeyecegim. 😔

Kedimiz hasta oldu ama cok zor bir hastalik nöbetler geciriyor, altina kaciriyordu geceleri yeri geldi dogru durust uyumadim 2-3 saatlik uykuyla durdum, iştahim vs gitti kusma ataklari yaşadim stressten.
Psikolojik olarak onu oyle gormeyi kaldiramadim acikcasi.
Simdi devamli kullanmasi gereken ilaclari var daha iyi artik.
Ama Iyi ki cocuk sahibi olmamişim dedim bir kez daha ben kaldiramiyorum bu saatten sonra balik bile bakmam.
Ben de bir daha kedi sahiplenmem dedim o da evlat gibi 🙁bir kedi kızım vardı hâlâ onu çok özlüyorum 😭

İyi de siz kafanızda oturtamıyorsanuz diğerlerinin kaç çocuk istediğinin ne önemi var ki? Siz 1 taneyle kalırsınız. Başkalarının neye dayanarak çocuk istediğine çok takılmayın derim.
Ben çocuk bakmaktan zevk alıyorum mesela. Bir canlıya en baştan her şeyi öğretiyorum, sabrım da enerjim de sevgim de var. Uyanıp emzirmesi, altını temizlemesi, dişi, ek gıdası, atakları vs bana zor gelmiyor. Aksine bebeklerime zor geldiği için yanlarındayım. Ben böyle düşünüyorum.
Tecrübenize dayanaraktan soruyorum bunu ; şimdi benim bir kızım var bir tane daha olduğunu düşündüm mesela dün gece kızım yatağa yattığında yanında eşlik ettim bir tane bebek olsaydı onla ilgilenmek zorunda kalacaktım kızımla ilgilenemezdim yaa bu duygular beni kahrediyor ikisine yetememe korkusu bu konularla ilgili kitap okumalıyım sanırım biraz bir yanım kardeşi olsun istiyor çünkü

9 aylık bebeğiniz varken böyle düşünüyor olmanız normal.2- 3 sene sonra fikriniz değişecektir diye düşünüyorum. Rabbim size bağışlasın bebeğinizi inşallah 🤲 sağlıklı uzun ömrü olsun
Sizin de evladınızın sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah 🤲🏻öyle iyi haberlerinizi bekliyoruz ki Allahım duymak nasip etsin

Herkes sizinle aynı şeyleri düşünecek değil ya. Kimi insan için bir çocuk bile delilik. Sonuçta hem fiziğin bozuluyor, hem çatlakların oluyor,belin kalinlasiyor, memen sarkıyor, ustune bir de bebeğin bakımı, ağlaması, sizlamasi, hastalığı, psikolojisi, bir ton masrafı, asla azalmayan endişesi, yıllarca kendine ait bir anının olmaması, bir ömür sorumlu olduğun bir canlı.
Bunu kabul eden ikinciyi de eder bence 😅
Ayrıca insanlar birinci çocuğun sevgisini tadınca ikinciyi de istiyor olabilirler. Sizin kadar zor çocukları yoktur, eşleri ve aileleri daha çok destektir.
Ayrıca şu an bebeğinizin en sevimsiz çağları. Etkilesimi az, kendini ifade etmiyor, yiyor içiyor siciyor, tonla atağı, diş çıkarması vs de cabası. Biraz büyüyünce, siz onun dünyasındaki en önemli kişi olunca, size sevgisini belli edince, tatlı tatlı konuşunca, sizi güldürmeye başlayınca , etkileşiminiz karsilikli hale gelmeye başlayınca belki de şu günlerin derdini tasasini hiç hatirlamayacaksiniz bile. O zaman evde bir bebek kokusunu siz de isteyeceksiniz
Vallahi öcü gibi anlatmışsın okuyan anne olmak isteyen cayar o kadar yani 😂o kalınlaşan bel 2 haftalık spora bakar 😂

1 oğlum var 7 yaşında, 2.y,i hiç düşünmedik hala düşünmüyoruz. Hiç desteğim olmadan büyüttüm oğlumu, ayrıca zor bir karakteri var. Bilmiyorum? Oğlumdan farklı bile olsa sakin falan yine de yeniden bir bebeğin sorumluluğunu alabilecek güçte görmüyorum kendimi. 3 sene değil 7 sene geçmesine rağmen. Oğlumun bebekliğini çok aşırı özlüyorum resimlerden galeriden çıkamıyorum ama. Yakınlarım da hatta hemen yap bir tane daha diyorlar. Ne alaka? Sanki yeniden çocuğumu doğuracağım. :confused:

Son düzenleme:
Merhaba benim bir oğlum var. 9 aylık. Çok kolay bir bebek olduğunu düşünmüyorum kolikti ilk aylar çok zordu. Hamileliğimde zor geçti normal doğumun da hala travmasını atlatabilmiş değilim. Oğlumu çok seviyorum resmen tadı hiçbir şeye benzemeyen eşsiz bir duyguyu bize tattırdı. Bambaşka bir aşk. ama uykusuzluk ve yorgunluk da insanı çok zorluyor. Bedensel değişikliklerin yanı sıra emzirme kaynaklı hormonal değişimler. geceleri çok sık emmeye kalkıyor. Çok seviyorum iyi ki diyorum ama bir yandan da şunu düşünüyorum yaşadığım bu tecrübeler eşsizdi, peki insan bunları neden bir daha yaşamak ister? kendi bakıp büyüten bir anne olarak doyuma ulaştığımı hissediyorum. Heveslerimi hayallerimi gerçekleştiriyorum elimden geldiğince hamileliğimden beri. Örneğin suda doğum istiyordum bunu yaşamış olmam gibi. Ama bir daha asla doğum yaşamak istemiyorum. İnsan bu tecrübeleri edindiğinde tatmin olmuş hissetmiyor mu? Bunca zorluk neden tekrar yaşanmak isteniyor? Zaten evlat aşkı kalbinde zaten anne olmuşsun. Kafamda bunu anlayamıyorum etrafımda iki çocuklu üç çocuklu çok insan var. Kardeşlik de çok güzel evet. Ama annenin bu konuya nasıl heveslendiğini anlamıyorum. Eşim hep tek çocuk olarak kalmasın şeklinde şeyler söylüyor. Ama bedensel ruhsal değişim daha çok kadınlarda. O sebeple kadınların asıl bu konuya neden sıcak baktığını merak ediyorum?
2 çocuğum var şahsen 2 çocuğu hemen isteyerek yapmak istemedim ama etrafta hadi ikisi bir arada büyüsünler yap demelerine kulak astįm salak kafamla şuan o kafamı dağlara taşlara vursam az,ama çok sükür iyiki olmuş oğlumda diyorum.
Zorlukmu evet coookk zor ikiside küçük geceside gündüzüde çok zor zorlanıyorum. 3 çocuk denimince ben artık kafayı yerimbdiye tepkiler veriyorum. Rabbim 2 çocuğuma can sağlığı versin ben daha almayayım diye artık milleti susura biliyorum. 3 çocuk konusunda 10 yıl sonrası bana ne gösterir bilemiyorum ama 10 yįl gözümde çocuk yapma gibi birsey yok artık 😏

2 sene sonra hepsini unutacaksınız ve yeniden aynı heyecanı yaşamak isteyeceksiniz, en azından bende öyle oldu
Çocuklar büyüdükçe o yorgunluk, uykusuzluk vs hepsi unutuluyor ama o bebek halleri, minnacık ayakları, sut kokan tenleri hiç unutulmuyor ve insan aşırı özlüyor

her birimiz o dönem birebir aynı şeyleri hissetmişizdir, ve düşünün ki ilk çocuğum tam 4,5 sene hiç uyumadı, mental olarak tükenmiştim, çalışan bir anneydim ve tüm bu '' ilk heyecan/sarsıntı/mucize... vs hepsini bedenen çok zorlanarak yaşadım..

gelelim 2.çocuğu isteme eşiğine :)
kızım 6 yaşına geldiğinde ana okuluna başladığında ''neden benim de bir kardeşim yok '' diye her günümü zehir etmeye başladı..ben zaten normalde de hep hayalimde 2 çocuğumun olmasını dilemiştim, ama artık kızımın da ''normal'' çocuklar gibi uyuyor olması bile beni ilk senelerde yaşadığım tüm zorlukları unutturmuştu :)

diyeceğim o ki vakti gelince kendiliğimden istedim, bin şükür varlıklarına, çok şükür onları bana verene :KK200:

Merhaba benim bir oğlum var. 9 aylık. Çok kolay bir bebek olduğunu düşünmüyorum kolikti ilk aylar çok zordu. Hamileliğimde zor geçti normal doğumun da hala travmasını atlatabilmiş değilim. Oğlumu çok seviyorum resmen tadı hiçbir şeye benzemeyen eşsiz bir duyguyu bize tattırdı. Bambaşka bir aşk. ama uykusuzluk ve yorgunluk da insanı çok zorluyor. Bedensel değişikliklerin yanı sıra emzirme kaynaklı hormonal değişimler. geceleri çok sık emmeye kalkıyor. Çok seviyorum iyi ki diyorum ama bir yandan da şunu düşünüyorum yaşadığım bu tecrübeler eşsizdi, peki insan bunları neden bir daha yaşamak ister? kendi bakıp büyüten bir anne olarak doyuma ulaştığımı hissediyorum. Heveslerimi hayallerimi gerçekleştiriyorum elimden geldiğince hamileliğimden beri. Örneğin suda doğum istiyordum bunu yaşamış olmam gibi. Ama bir daha asla doğum yaşamak istemiyorum. İnsan bu tecrübeleri edindiğinde tatmin olmuş hissetmiyor mu? Bunca zorluk neden tekrar yaşanmak isteniyor? Zaten evlat aşkı kalbinde zaten anne olmuşsun. Kafamda bunu anlayamıyorum etrafımda iki çocuklu üç çocuklu çok insan var. Kardeşlik de çok güzel evet. Ama annenin bu konuya nasıl heveslendiğini anlamıyorum. Eşim hep tek çocuk olarak kalmasın şeklinde şeyler söylüyor. Ama bedensel ruhsal değişim daha çok kadınlarda. O sebeple kadınların asıl bu konuya neden sıcak baktığını merak ediyorum?
İlk evladım o kadar kolay bir çocuktu ki, büyüyünce kardeşi olsun istedim. Göreve başlayacaktım. Ara vermişken ikisi bir büyüsün dedim. Veeee ikinci oldu. Yani şöyle diyim Google 'a anasını canından bezdiren evlat yazınca benimki çıkacak o şekil. Eğer hazır değilseniz asla kimsenin lafıyla çocuk yapmayın derim.

Back
X