İnsan Okul Uzadı Diye İntiharı Düşünür mü?

Biti Zdrava

Allah'ın İzniyle Atanacağım İnşallah
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
2.261
1.932
133
29
Durumu özetlemeye çalışacağım.Ben tarih okuyorum ve aklım yokmuş onu öğrendim.İlk sene 2.ci dönemde büyük sorunlarım vardı ve okula yarım yamalak devam ettim.Tabi bu durumu yakın çevreme açamadım dinlemek istemediler şimdi ise yaşıtlarım işe giderken ben okula gidiyorum.Sonumun geldiğini hissediyorum 10-15 derste değil baya bir ders var bu dönem 6.cı senem ve atılma geldi diyorlar (ben 2014 girişliyim) Takıntı (OKB) hastalığım var ve her an okuldan atılacağımı düşünüyorum.Yaz okulu yapıyorum sınavlarda en az 70 beklesem de sadece 70'le de olmuyor.Hoca okul bitmeye yakın ortalamanı yüksek tutarsan 45 kredi veriliyor dedi ama benim çok düşük 1.64.İşin trajikomik tarafı defalarca ilaç içerek de değil canıma kıymaya teşebbüs ettiysem de hep kurtuldum.Bu yüzden yaşamak istemiyorum.Sevdiğim bölümdü gerçekten ama yaşamayan bilemez yaşadığım sorunlardan sonra okula gitmek işkence gibi geliyordu,sevdiğim şeyleri bile yapamaz oldum.Bırakmayı düşündüğümü söylediysem de hep bunca sene okudun (sözde) yılların harap olmasın denildi.Ama ben hala 2'deki dersleri bile temizleyemedim.Ailemin emekleri de boşa çıkacak belki çok üzülecekler ama bir gün unutucaklardır.Konum size saçma gelebilir ama ben gerçekten de çok çaresizim.

Benim de okulum cok uzadı. İntihar etmeyi düşünmedim bu yüzden. Iki tane seçeneğiniz var: ya odaklanıp bitirmeye niyet edip gayret edeceksiniz. Yada okulu bırakıp kendinize başka bir meslek bulacaksınız. Okul için canınıza kast etmeyin.
Gerçekten çok sevdiğim bölümdü lisede kendi kendime tarih dersi anlatırdım.Sevdiğim bölümü başaramamak bana çok koyuyor.Kimse beni anlamıyor herkesin derdi var diyorlar ama kınamakla olmuyor o işler maalesef.Kınayanlar çok yakın çevrem bile Melis nasılsın diye sormadan pat diye okul ne zaman bitiyor muhabbetleri açıyor.

8 senede mezun oldum *öksürük efekti*
Problemlerimden dolayı 3 sene okula gitmedim, sonrası da kopuk kopuktu.
Şu an atılma kuralı ne durumda bilmiyorum.
Aynı şekilde bende bundan stres yapıyordum, yaşıtlarım ilk işlerine girerken ben hala okuyordum. Her sınav ayrı bir karın ağrısıydı.
Sonunda mezun oldum ve önümüzdeki dönem odtüde yüksek yapacağım :)

Ben bölümümü sevdiğim için bırakmadım. Sevmiyorsan, zorlanıyorsan bunu kabul etmek ve bölümünü bırakmak yanlış değil. Ayrıca tarih bölümü de pek gelecek barındırmıyor zaten. İnsan bir noktada kabullenip sıfırdan başlarsa kendine iyilik yapmış oluyor aslında. Pes etmiş olmazsın.

Kimse ne düşünür diye bakma. Bu hayatı sen yaşayacaksın. İleride gireceğin mesleğe sen gideceksin. İnsanlar her zaman her türlü konuşuyor.

8 senede mezun oldum *öksürük efekti*
Problemlerimden dolayı 3 sene okula gitmedim, sonrası da kopuk kopuktu.
Şu an atılma kuralı ne durumda bilmiyorum.
Aynı şekilde bende bundan stres yapıyordum, yaşıtlarım ilk işlerine girerken ben hala okuyordum. Her sınav ayrı bir karın ağrısıydı.
Sonunda mezun oldum ve önümüzdeki dönem odtüde yüksek yapacağım :)

Kimse ne düşünür diye bakma. Bu hayatı sen yaşayacaksın. İleride gireceğin mesleğe sen gideceksin. İnsanlar her zaman her türlü konuşuyor.
Tebrik ederim öncelikle.Ben 1 ve 2.ci sınıflarda 7 ders alsam da bu 5-6'ya düştü 30 kredilik hakkım var.Bizde seçmeli kredisi 3 ve seçmeli açığım var.Yaz okulunda ortalamamı 1.80 yaparsam durum nolur hiç bilmiyorum derslerden çok şu an bu konuları düşünüyorum şimdiki anı yaşamıyorum.

Tebrik ederim öncelikle.Ben 1 ve 2.ci sınıflarda 7 ders alsam da bu 5-6'ya düştü 30 kredilik hakkım var.Bizde seçmeli kredisi 3 ve seçmeli açığım var.Yaz okulunda ortalamamı 1.80 yaparsam durum nolur hiç bilmiyorum derslerden çok şu an bu konuları düşünüyorum şimdiki anı yaşamıyorum.
Danışman hocanla konuştun mu bu durumu? Bir yol gösteriyor mu?

Düşünmek bir şeyi çözmüyor eyleme geçmedikçe. Buradan söylemesi kolay gibi gözüküyor biliyorum ama bende de var o çok düşünme hastalığı.

6 senede hala vu kadar çok dersiniz varsa bırakın ve bir ise girin. Biraz çalışın, sonra açıköğretimden yada örgün bir bölüm olursunuz.
6 yıl kaybetmişsiniz ve tarih bölümünde daha da yollarınız gidecek.
Hani bitirdiğinizde işiniz gücünüz hazır desem, o da yok.

Üniversiteye başlamadan önce hayat sadece bu şekilde kazanılıyor zannederdim.Şu an acaba vakit mi kaybediyorum okumakla diye düşündüğüm bile oluyor.Eğer yapamıyorsanız,artık sevmiyorsanız üzülmeyin,dışarıda bulmasını bilen için fırsat gerçekten çok.

Kuzenim Boğaziçi mezunu 8 senede bitirdi ite kaka

Bunun için intihar edilmez ama zaten sıkıntıların var belli ki tedavine odaklan

Bir de naçizane okul bitince planın ne yani iş olarak zira maalesef çevre vs olmayınca çok önü açık bir bölüm değil

Danışman hocanla konuştun mu bu durumu? Bir yol gösteriyor mu?

Düşünmek bir şeyi çözmüyor eyleme geçmedikçe. Buradan söylemesi kolay gibi gözüküyor biliyorum ama bende de var o çok düşünme hastalığı.
Konuştum ortalaman düşük dedi ve dc ile koşullu geçtiğim dersi yükseltmeye aldım.

Kuzenim Boğaziçi mezunu 8 senede bitirdi ite kaka

Bunun için intihar edilmez ama zaten sıkıntıların var belli ki tedavine odaklan

Bir de naçizane okul bitince planın ne yani iş olarak zira maalesef çevre vs olmayınca çok önü açık bir bölüm değil
Sadece o sıkıntı var bölümden arkadaş var 2 yıl olacak atanmayı bekliyor

Konuştum ortalaman düşük dedi ve dc ile koşullu geçtiğim dersi yükseltmeye aldım.
Koşullu geçtiğin dersi ortalamana göre tekrar alman gerekiyor. Belki alman gerekmiyordu yani. Diğer dersleri alıp ortalamanı yükselttiğinde onun dc kalması problem olmaz.
Şimdi bahar dönemi bitti mi yani yaz okulunu alıyor musun alacak mısın?

Koşullu geçtiğin dersi ortalamana göre tekrar alman gerekiyor. Belki alman gerekmiyordu yani. Diğer dersleri alıp ortalamanı yükselttiğinde onun dc kalması problem olmaz.
Şimdi bahar dönemi bitti mi yani yaz okulunu alıyor musun alacak mısın?
Şu an yaz okulunda o dersle birlikte alttan 2 ders alıyorum.

Okulu bırakıp bir işe girsen veya meslek kurslarına gidebilirsin bence zamanında yanlış bir seçim yapmışsın (iş olanağı yüzünden diyorum)ama telafi edilmeyecek veya intiharı düşündürecek bir hata değil aileni de düşünme onlar senin kararının arkasında olacaklardır umarım

Şu an yaz okulunda o dersle birlikte alttan 2 ders alıyorum.
Atılma konusunu iyice öğrenip kendine bir plan çıkart. Mezun olana kadar kaç kredi ders almak gerek, kaç sene sürecek. Diyelim ki 3 sene daha var önünde. 3 sene sonra tarih bölümü mezunu olmak seni mutlu edecek mi?
Çabana karşılık iş bulabilecek misin?
Formasyon alabiliyor musun?
Bunların cevabı hayır ise bırakmaktan da çekinme. Geçirdiğim zamana, harcanan paraya ne olur diye de kafana takma yoksa ileride problemin büyür.

Back
X