İnsan Okul Uzadı Diye İntiharı Düşünür mü?

Kardeşim benim de alttan dersim var cok zorlanıyorum benimde ailem ayni kafada bende bu yüzden isyan ediyorum zorlandığıni cok iyi anlıyorum ama ölmek çözüm değil en fazla bırakırsın boşver ya daraldiysan birak bak ben sırf annem için okuyorum hasta ve kendi okumadigi icin butun umudu bana bagladi bende yoruldim ama gayret edeceksin duyma kardeşim kimin ne dediğini duyma rabbime ac kalbini duani et ama ölümü düşünme çözüm değil en fazla emeğin boşa gider unutma canından önemli değil 💜

Kim ister ki keyfiyetten olul uzatmayı eğer yapamazsa da bırakır ama sorunlar yaşamışsa sevdiği bölümse bir türlü bırakamaz sonra da böyle kara kara düşünür. :(

Ben okulumun neden uzadığını anlatsam insanlar anlar, ama inanki bazıları yine anlamaz ve sana "beceriksiz" damgasını basmaya meraklı. Negatif insanlardan mümkünse uzak dur. Dediğim gibi verilecek sınavların listesini çıkar ve ne zaman hangi sınavı vermek istediğini planla. Planı yaparken sınavların zorunlugunu az cok biliyorsundur. Dikkat et fazla zor sınavları bir semestere yükleme. Ben kombinasyonlari iyi seçerek mesele bir kere toplam 7 sinav verdim. Hepsini de geçtim. Ama orda dersleri ona göre seçmek lazım. Bütün dersler aynı seviyede zorsa 7 yerine 3 veya 4 sadece seçebilirsin. Birde kendini olumsuz şekilde doldurup durma. Tabi okulun uzamasi güzel değil, ama dünyanın sonu da değil. Olan olmuş. Bundan sonra başladığın nokta 0 değil, tecrübenle ilerliyebilirsin.

Ben okulumun neden uzadığını anlatsam insanlar anlar, ama inanki bazıları yine anlamaz ve sana "beceriksiz" damgasını basmaya meraklı. Negatif insanlardan mümkünse uzak dur. Dediğim gibi verilecek sınavların listesini çıkar ve ne zaman hangi sınavı vermek istediğini planla. Planı yaparken sınavların zorunlugunu az cok biliyorsundur. Dikkat et fazla zor sınavları bir semestere yükleme. Ben kombinasyonlari iyi seçerek mesele bir kere toplam 7 sinav verdim. Hepsini de geçtim. Ama orda dersleri ona göre seçmek lazım. Bütün dersler aynı seviyede zorsa 7 yerine 3 veya 4 sadece seçebilirsin. Birde kendini olumsuz şekilde doldurup durma. Tabi okulun uzamasi güzel değil, ama dünyanın sonu da değil. Olan olmuş. Bundan sonra başladığın nokta 0 değil, tecrübenle ilerliyebilirsin.
Tıp okusan anlardım diyen insanlar var birde bu insanlar ya üniversite okumadılar ya da 70-80 mezunları.Bekara kadın boşamak kolay.

Kardeşim benim de alttan dersim var cok zorlanıyorum benimde ailem ayni kafada bende bu yüzden isyan ediyorum zorlandığıni cok iyi anlıyorum ama ölmek çözüm değil en fazla bırakırsın boşver ya daraldiysan birak bak ben sırf annem için okuyorum hasta ve kendi okumadigi icin butun umudu bana bagladi bende yoruldim ama gayret edeceksin duyma kardeşim kimin ne dediğini duyma rabbime ac kalbini duani et ama ölümü düşünme çözüm değil en fazla emeğin boşa gider unutma canından önemli değil 💜
Durumun benim gibi değilse boş yere kaygılanma kardeşim.

Tıp okusan anlardım diyen insanlar var birde bu insanlar ya üniversite okumadılar ya da 70-80 mezunları.Bekara kadın boşamak kolay.

Aynen öyle. Bunu aklında bulur. Insanlara ahkam kesmek kolay geliyor. O bana laf sokan akrabagim mesela babam vefat ettikten sonra bir kere "ne yaptınız? Iyi misiniz? Bir ihtiyacınız var mı?" Diyen insan değil. Karşıma geçmiş ahkam kesiyor. Ben okulun yanında bir sıra 3 işte çalıştım mesela geçim sıkıntımız olduğu için. Kardeşlerim de küçüktü o zamanlar. Yani biri hayatıma pozitif birşey katmiyorsa bir zahmet uzak dursun. Söz hakkı vermiyorum. Insan bazen bir iki güzel laf ile o kadar motive olabilirken insanlar laf sokmayı tercih ediyor. Kalsın. Önemli olan sizin kendinize güvenmeniz

15 yıl öncesiydi. Son sınıftayım. Şakkk diye hatta pattt diye dönemim uzadıııı😣Dünya başıma yıkıldı. Allahım dedim ben bu acıyla (acıya bakın hele) eve dönemem ailemin yüzüne bakamam dedim. Sağolsun bir hocamız bana şu cümleyi kurdu. "Kızım insanın koca hayatında uzamış bir dönemin hiç bir önemi yoktur. 3-5 yıl sonra hatırlamazsın bile bu derdini"
Netice
Toparladım devam ettim. Fazladan 1 sene daha çalıştım. Okul bitti...
İş hayatı evlilik derken. Şimdi 2 çocuk sahibiyim. Yaşadığım hergün için şükrediyorum 😇Şu başlığı görene kadar çoktannn unutmuştum bile o kaybettiğim 1 seneyi. Hoca haklıydı✌🏼

Her zaman her ortama ayak uyduracağız diye bir sey yok veya her istediğimiz olacak diye de bir sey yok.Tarih okumayi cok istemissiniz ve kazanmissiniz ne güzel okul uzasada tarih okuyorsunuz şu an sadece bazı terslikler,uyumsuzluklar olmus ki olabilir bu durum da bana normal geldi.Hem okulu uzatan bir suru insan var demekki bunun da gecerli bir nedeni var ki insanlar uzatabiliyor.Benim kuzende uzatti annesigil konustu durdu diger kuzenim istemedi okulu birakti onun annesigilde konustu durdu ben zamaninda bitirdim mesela benide neden ogretmenlik okumusum diye konusup durdular bir arkadasim kimya okumayi cok istedi yuksek puanla niye kimya okumusmus dediler herkes bir seyler yapti ve etrafta konustu iste.Kimi hayallerine erken kavustu kimi gec sonra okul hayalimizin yerini baska hayaller aldi vs..Simdi hepimiz koca koca insanlar olduk ne okul kaldi ne bir sey hayat devam ediyor o nedenle sende rahat ol elinden geleni yap su akar yatagini bulur ,ne intihari allahaskina okb tedavisine yonel bence okulu da dert etme uzarsa uzasin.

Back
X