İnsan Okul Uzadı Diye İntiharı Düşünür mü?

Kuzen de tarihten yaz okulunda 1 sene daha uzattı. İnsan tarihi nasıl geçemez anlamam mühendis olsanız neyse. Anası babası ölen bitiriyo okbli de. Kafanız almıyorsa bırakın iş bulun. Herkes okuyacak değil. 2. Sınıftan dersiniz varsa olmuyordur zorlamayın.

Siz tarihi ne kolaya indirgediniz öyle : )
Okulda gördüğünüz inkılap ya da genel türk tarihine benzemez tarih bölümünü okumak.

Sadece Osmanlıca bile adamı depresyona sokan cinsten...

Okulda gördüğünüz inkılap ya da genel türk tarihine benzemez tarih bölümünü okumak.

Ortalaması 2 bile değil. 2. Sınıftan dersi var, 6. seneye uzatmış. Cidden de tarih bölümü için fazlasıyla abartılı bir tablo. Belli ki yapamıyor, seneye de bitiremez. Tarih yani bu ne kadar zor olabilir yapmayın Allah aşkına. Bitirse bile eline geçecek bir şey yok zaten sürünecek.

Durumu özetlemeye çalışacağım.Ben tarih okuyorum ve aklım yokmuş onu öğrendim.İlk sene 2.ci dönemde büyük sorunlarım vardı ve okula yarım yamalak devam ettim.Tabi bu durumu yakın çevreme açamadım dinlemek istemediler şimdi ise yaşıtlarım işe giderken ben okula gidiyorum.Sonumun geldiğini hissediyorum 10-15 derste değil baya bir ders var bu dönem 6.cı senem ve atılma geldi diyorlar (ben 2014 girişliyim) Takıntı (OKB) hastalığım var ve her an okuldan atılacağımı düşünüyorum.Yaz okulu yapıyorum sınavlarda en az 70 beklesem de sadece 70'le de olmuyor.Hoca okul bitmeye yakın ortalamanı yüksek tutarsan 45 kredi veriliyor dedi ama benim çok düşük 1.64.İşin trajikomik tarafı defalarca ilaç içerek de değil canıma kıymaya teşebbüs ettiysem de hep kurtuldum.Bu yüzden yaşamak istemiyorum.Sevdiğim bölümdü gerçekten ama yaşamayan bilemez yaşadığım sorunlardan sonra okula gitmek işkence gibi geliyordu,sevdiğim şeyleri bile yapamaz oldum.Bırakmayı düşündüğümü söylediysem de hep bunca sene okudun (sözde) yılların harap olmasın denildi.Ama ben hala 2'deki dersleri bile temizleyemedim.Ailemin emekleri de boşa çıkacak belki çok üzülecekler ama bir gün unutucaklardır.Konum size saçma gelebilir ama ben gerçekten de çok çaresizim.
Yasiniz kac? Atilma gelir pesinden af gelir.. Giden can geri gelmez. Sacmalamayin. İs bulup calisabilirsiniz, tarih zaten aninda kadro alan bir bolum değil gerci artik pek cok bolum oyle. Bence iş bakin.

Ortalaması 2 bile değil. 2. Sınıftan dersi var, 6. seneye uzatmış. Cidden de tarih bölümü için fazlasıyla abartılı bir tablo. Belli ki yapamıyor, seneye de bitiremez. Tarih yani bu ne kadar zor olabilir yapmayın Allah aşkına. Bitirse bile eline geçecek bir şey yok zaten sürünecek.

Tarih okumadım ama okuyan çok insan tanıyorum. Düşünceleriniz gerçeklerin yanından bile geçmiyor. Yine de bilmiyor olusunuza saygi duyuyor ve konuyu kapatıyorum.

Gerçekten çok sevdiğim bölümdü lisede kendi kendime tarih dersi anlatırdım.Sevdiğim bölümü başaramamak bana çok koyuyor.Kimse beni anlamıyor herkesin derdi var diyorlar ama kınamakla olmuyor o işler maalesef.Kınayanlar çok yakın çevrem bile Melis nasılsın diye sormadan pat diye okul ne zaman bitiyor muhabbetleri açıyor.
Birsure cevre yı bırak ne yasarsan unıde yasarsın kafasından cıkman lazım. Dersınderste dınle eve gel tekrar et unıversıte kadr bos vaktın mı var evde otur derslerıne ver kendını. Ben onlısans mezunuym sehır dısında okudum ne bır kafe gordum ne bir gece hayatı ne bır erkek arkadas okulda bıtane kendı memlketımden koz arkadasım vardı onun dısında kımseyle arkadaslıgım samımıyrtım yoktu. Kımseyle cıkıp gezdıgım olmadı. Anne baba basımda bıle yoktı ıstersem herseyı yapabilirdim ama tek derdım su okul bıtınde bıran once su sehırden kurtulayımdı. Cunku denizlinın cok kucuk bır ılcesınde okudum ılce guzeldı tehlıkesız skaındı ama ben bunalıma gırmıs evden cıkmayan rahateız bırı olmustum baktım bu durumdan tek bı sekılde kurtulabılırfım oda cok calısıp alttan malttan dersle ugrasmadan mezun olaraktı. Hıc alttan drsım olmadan mezun oldum kurtuldum. Yanı bir sure su okulu bıtırene kadr gezmen tozman eglencen varsa bunlara son ver. Kafanı mesgul eden ınsanlara ara ver. Hem kafanı dınlemıs olacaksın hem derslerını kurtarmıs olacaksın hrmde etraftako okul nezman bıtıyor sorularını artk duymamıs calısmıs olacsksın

6. senede hala 2. sınıftan ders varsa problem baya büyük demektir..
bence işe girip çalışın, okul da artık olduğu kadar..
zaten çok zaman kaybetmişsiniz..

Odaklanma sorununuz olabilir. Gerçekten bitirmeyi istiyorsanız her şeyi bırakıp ders çalışacaksınız. Yok eğer yapamam diyorsanız da okulu bırakın çalışmak istiyorsanız çalışın.

Gerçekten çok sevdiğim bölümdü lisede kendi kendime tarih dersi anlatırdım.Sevdiğim bölümü başaramamak bana çok koyuyor.Kimse beni anlamıyor herkesin derdi var diyorlar ama kınamakla olmuyor o işler maalesef.Kınayanlar çok yakın çevrem bile Melis nasılsın diye sormadan pat diye okul ne zaman bitiyor muhabbetleri açıyor.

Evet onlardan bende de vardı. Hatta annemde bazen isyan bayrağı çekiyordu. Ama işin gerçeği ne biliyormusun: kimse senin ne yaşadığını bilmiyor,kimsenin de yardımı dokunmuyor. O insanların o yüzden söz hakkı yok. Tek söz hakkı anneme tanırdım ben.
Ben bir kere ağır hastalandim (kronik hastaligim var) hem cok acı çektim hemde çok zayıfladım. Bir akrabagima gittim annemle. Beni uzun zamandir görmeyen biri. Acik belli hastayım. Daha "nasılsın" diye sormadan "senin okulun neden bitmiyor, benim evlatlarım hepsi bitirdi" dedi. Bende "senin çocuklarının okulu beni nasıl bağlamıyorsa, benim okulum da seni bağlamaz, sen dert etme" dedim. Siz siz olun kulak asmayın. Okulu sürdürmeye niyetiniz varsa oturun kendinize bir plan yapın. 7 sınavı birden veremiyorsaniz 3 tanesini verin. "zaten uzadi hızlı bitsin" diye gücünüz yeteceğinden fazla sınava girerseniz kaybedersiniz..başarabilirsiniz. Bende sonunda çok güzel bir diploma aldım. Not ortalamam da güzeldi. Size bol şans diliyorum

Yasiniz kac? Atilma gelir pesinden af gelir.. Giden can geri gelmez. Sacmalamayin. İs bulup calisabilirsiniz, tarih zaten aninda kadro alan bir bolum değil gerci artik pek cok bolum oyle. Bence iş bakin.
23 yaşındayım

Hocalar lise tarihi istemiyorlar.Ben edebiyat fakultesindeyim inciğine cinciğine kadar inceliyoruz.Osmanlının bir de rika hattı vardır herkesin el yazısını okumaya çalışıyoruz.Anlayışınız için teşekkür ederim.

Evet onlardan bende de vardı. Hatta annemde bazen isyan bayrağı çekiyordu. Ama işin gerçeği ne biliyormusun: kimse senin ne yaşadığını bilmiyor,kimsenin de yardımı dokunmuyor. O insanların o yüzden söz hakkı yok. Tek söz hakkı anneme tanırdım ben.
Ben bir kere ağır hastalandim (kronik hastaligim var) hem cok acı çektim hemde çok zayıfladım. Bir akrabagima gittim annemle. Beni uzun zamandir görmeyen biri. Acik belli hastayım. Daha "nasılsın" diye sormadan "senin okulun neden bitmiyor, benim evlatlarım hepsi bitirdi" dedi. Bende "senin çocuklarının okulu beni nasıl bağlamıyorsa, benim okulum da seni bağlamaz, sen dert etme" dedim. Siz siz olun kulak asmayın. Okulu sürdürmeye niyetiniz varsa oturun kendinize bir plan yapın. 7 sınavı birden veremiyorsaniz 3 tanesini verin. "zaten uzadi hızlı bitsin" diye gücünüz yeteceğinden fazla sınava girerseniz kaybedersiniz..başarabilirsiniz. Bende sonunda çok güzel bir diploma aldım. Not ortalamam da güzeldi. Size bol şans diliyorum
Kim ister ki keyfiyetten olul uzatmayı eğer yapamazsa da bırakır ama sorunlar yaşamışsa sevdiği bölümse bir türlü bırakamaz sonra da böyle kara kara düşünür. :(

ben de tarih mezunuyum. 2011 girişliyim normalde 2015 mezunu olmam gerekiyordu ama uzattım. uzayınca da tekrar kayıt yaptırmadım ta ki 2018 yılına dek geçen yıl mezun oldum.

ben de tarih mezunuyum. 2011 girişliyim normalde 2015 mezunu olmam gerekiyordu ama uzattım. uzayınca da tekrar kayıt yaptırmadım ta ki 2018 yılına dek geçen yıl mezun oldum.
Kayıt yaptırmayınca nasıl oldu az mı ders vardı

Durumu özetlemeye çalışacağım.Ben tarih okuyorum ve aklım yokmuş onu öğrendim.İlk sene 2.ci dönemde büyük sorunlarım vardı ve okula yarım yamalak devam ettim.Tabi bu durumu yakın çevreme açamadım dinlemek istemediler şimdi ise yaşıtlarım işe giderken ben okula gidiyorum.Sonumun geldiğini hissediyorum 10-15 derste değil baya bir ders var bu dönem 6.cı senem ve atılma geldi diyorlar (ben 2014 girişliyim) Takıntı (OKB) hastalığım var ve her an okuldan atılacağımı düşünüyorum.Yaz okulu yapıyorum sınavlarda en az 70 beklesem de sadece 70'le de olmuyor.Hoca okul bitmeye yakın ortalamanı yüksek tutarsan 45 kredi veriliyor dedi ama benim çok düşük 1.64.İşin trajikomik tarafı defalarca ilaç içerek de değil canıma kıymaya teşebbüs ettiysem de hep kurtuldum.Bu yüzden yaşamak istemiyorum.Sevdiğim bölümdü gerçekten ama yaşamayan bilemez yaşadığım sorunlardan sonra okula gitmek işkence gibi geliyordu,sevdiğim şeyleri bile yapamaz oldum.Bırakmayı düşündüğümü söylediysem de hep bunca sene okudun (sözde) yılların harap olmasın denildi.Ama ben hala 2'deki dersleri bile temizleyemedim.Ailemin emekleri de boşa çıkacak belki çok üzülecekler ama bir gün unutucaklardır.Konum size saçma gelebilir ama ben gerçekten de çok çaresizim.
Hayır okul uzadı diye intihar düşünülmez.
Abim üni tercihi yaptı tarih öğretmenliği bölümünü kazandı 2nci senesinde okulu dondurdu tekrar üni sınavına girdi polisliği kazandı gözlerinde renk körlüğü çıktı 1sene daha dershaneye gitti bir oturuşta 7saat kalkmadan ders çalışıyordu hemşirelik kazandı ikinci senesinde bir hastaneye girdi çalışmaya başladı sonra o hastanede biriyle tanıştı evlenme teklifi etti dershane + üni + iş + evliliği yürüttü belki günde 4 5 saat uyuyordu sonra mezun oldu kpss ye girdi devlet hastanesinde memur oldu anjiyo ameliyatlarına giriyor uzman hemşire oldu ve iş çıkışı özel hastanede de çalışıyor 2 de kızı var şimdi biri 4 biri 2 yaşında 7bin lira fit maaşı var arabasını filan da aldı demem o ki pes etme.

Kayıt yaptırmayınca nasıl oldu az mı ders vardı
2015-2016 ve 2016-2017 yılları arasında harç yatırıp ders kaydı yapmadım ama okulu da dondurmadım baktım olmayacak geçen yıl kayıt yaptırdım üstelik günü birlik okuduğum şehre sınavlar için gittim geldim ve hamileydim zamanında gözümde büyüttüğüm ff derslerden bb ba ile geçtim

Gördüm ama tedavi etmedi azalttı doktor teşhisi koyunca ilaç tedavisine başlamıştım.

Bu kadar verdiğimiz örnek var okulu uzatanlardan ama sayfalarca yorum yine işe yaramayacak.

Önce tedavinizi tamamlayın. Kontrollerinizi aksatmayın. Yoksa herşey boş

Back
X