• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Insan ruhu 21 grammis...

gulsehri

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
759
3
316
Diğer

Amerikali bilim adami insan ruhunun 21 gram oldugunu hesaplamis,olum anina yakin insanlara ozel bir ortamda yaptigi deneyle bulmus bunu,olum aninda kisideki terlemeden tutunda verdigi nefese kadar herseyi hesaplayan profesor,her insanda 21 gram eksilme fark etmis,bu eksilme tibbi cihazlara bagli insandaki butun hayati fonksiyonlarin durdugu an gerceklesiyormus...

bildiğim kadarıyla canlı ve ölü halde iken ölçüyorlar, ama bilim adamları bu teze karşılık bir anti tez ürettiler, oda şu; ciğerlerdeki hava ölümden hemen önce dışarı atılıyormuş işte bu havada 21 gr civarındaymış, ben onların yalancısıyım, ayrıca ruhun bir ağırlığı olduğunuda sanmıyorum

21 gram diye bir film vardı.(sean penn-naomi watts)sanırım bununla alakalıydı. Bu konudan sonra bir kere daha izleyeyim bakayım...

bildiğim kadarıyla canlı ve ölü halde iken ölçüyorlar, ama bilim adamları bu teze karşılık bir anti tez ürettiler, oda şu; ciğerlerdeki hava ölümden hemen önce dışarı atılıyormuş işte bu havada 21 gr civarındaymış, ben onların yalancısıyım, ayrıca ruhun bir ağırlığı olduğunuda sanmıyorum

a.sa.s evet bencede mantıklı olan bu yanii

hadi canım
onların ölçtüğü farklı bir hava dır
ruh ağırlığımı :1shok:

çok saçma bence İNANMIYORUM

bana bu daha mantıklı geldi sanki.

bence de o ciğerdeki hava olabilir ruh görülen birşey değil ki ağırlığı olsun

Ruh, kanun-u emridir; yani belirtildiği üzere Cenab-ı Hakkın emrinden gelmiş bir kanundur, bir hususi tabiattır; bir büyük hakikatın çekirdeği ve nüvesidir ..
Böylesine derin bir mefhumda Gayba dahi gidebilecek ve mazallah bizleri şaşırtacak,yorumlar yapmamaya dikkat ederim..
Bilim ve dinler bir bütündür, birbirlerinizi beslerler..
Yanlız ruh konusundaki bu hipotez bana çok mantıklı gelmiyor..
Ruh ölçülemez tartılamaz bir varlık..
Gramını kilosunu bilemiyorum ama tek dileğim ruhumuzu en iyi şekilde besleyip,hayırlı amellerle doldurmamız..
Paylaşım için tşk..

bencede ruhun ağırlığı falan ölçülemez... burbukun dediği çok mantıklı...

Son düzenleme:
Inaniyorum tabiki yoksa neden böyle birsey yazayim, ruhun varligini idda edenler bunu ispatlayincaya kadar benim icin yoktur.

evet böyle bir film vardı 21 gr diye..
adı ilgi çekiciydi ama pek bi manası yoktu filmin..
biz küçük şeylerle meşgulken adamların araştırıp bulmadıkları birşey yokki..
yani doğrudur ..

azrail o ruhu alırken mi ölçücekler sanki. çok saçmaa.tövbeestafurullah bu yazı yüzünden büyük günaha girecez yaa.

Son düzenleme:
kesinlikle çok şaçma

ruh görülebilen bir şey değilki ağırlığı olsun ayrıca ölümden önce ciğerlere nefes alıp veriyoruz fakat ölünce bu nefes tam dışarı çıkıyor ve içimizde oksijen hava ağırlığı basıncı olmuyor

buda işte 21 gr.tekabül ediyor.....

prof.olmaya gerek yok....

Back
X