İnsan sevdiği adamdan ilerde soğuyabilir mi?

kendi 17 yaş döneminizle şimdinin gençliğini bir tutmanız anlamsız

şartlar değişti devir değişti eskinin 17 yaşları yok artık...

herkes sizin gibi bir ergenlik geçirecek değil
ayrıca 17 yaşındaki bir çocuğa aşk evlilik ve cinsellik misyonu yüklemektense bilim sanat akademik kariyer yüklemek daha masumca.

karşımızda bir çocuk var henüz, 22 23 yaşına kadar insan olgun düşünemiyor.

emin olun 5 sene önceki 17 şimdikinden çok daha masumdu.sözüm topiğinde bulunduğumuz arkadaş için geçerli değil yanlız.şimdiden kararsızlığa düşmüş ve pişmanlıklar yaşamaya başlamışsa soğukluk kaçınılmaz bi sondur.anasınıfına giden 5 6 yaşlarındaki çocuğun aşk-sevgi v.s. kelimelerini duyduğumuz şu dönemde 17 yaşında aklı başında sabit fikirli bi genc kızın evliliği kaldırabileceği düşüncesindeyim.zira şu dönemin gençleri 13-14 yaşında arkadaşlık kurmaya başlıyorlar ve emin olun bu durum sanıldığı kadar masum olamayabiliyor.

elbette 20 22 yaş aralığı bayanın evlenmek için en uygun yaşlarıdır ben kızlarımızın küçük yaşta evlenmesi gerektiğini asla savunmuyorum,anlatmak istediğim sabit fikir üzerine yürütülen bu mevzunun genelleştirilmemesi.17 yaşında evlenmiş bir bayan evlilikte ne tür sıkıntılar yaşamışsa akademik kariyerini tamalamış bayanlar da aynı sıkıntıları çekmiş olabiliyor.tekrar söylüyorum evlilik sorumluluk ve fedakarlık gerektiren bi müessesedir.ancak ve ancak bu olgunluktaki 17 yaş gurubundan bahsediyorum.zira 30 yaşında fakat bu olgunluğa erişememiş bay ve bayanlar için de evlilik zorlu bi süreç.

Son düzenleme:
canım sen 17 yaşındasın nişanlın 26 ve 1 bucuk senedir nişanlısınız..yanı sen 15 bucuk nişanlın 23 bucukken nişanlandınız. agar olucak k,mse kusura bakmasın ama resmen sübyancılıga girer bu. su an 23 yasındayım..15 yasındakiler bana o kadar küçük ve masum geliyolarki..çünkü gerçektende öyleler..ama nişanlın 23 ündeyken karsısında 15 yaşında bir çocuk değil resmen bir kadın görmüş çok garip..hatta çok çok garip.

hele ailen. hadi nişanlının gözü göz değil ama ailen nasıl izin verdi bu kadar küçük yaşta nişanlanmana..bunları değil okulunu eğitimini düşünecek yaştasın nasıl kimse bunun farkına varmaz..

şimdi bazı sivri zekalar cıkıp benmde annemle babamın arasında 9 yaş var, kocamla benimde aramda 9 yaş var nasıl sübyancı dersin demesin..20 ile 29 yaşlarındaki iki insanın nişanlanması farklı bişey, 12 ile 21 yaşlarındaki 2 kişinin nişanlanması cok cok farklı bir şey. iki örnektede arada 9 yaş var ama o kadar farklı şeyler anlatılıyor ki..

çocukluğu çocuk, genç kızlığın genç kızlık dönemi gibi yaşanmasından yanayım. böyle örnekler görünce insanlardan soguyorum

ne kadar abartılı.14-15 yaş evleniyor olsa elbette kalkardık ayağı olamaz böyle bişey derdik.devlet bile 17 yaşında resmi nikah kıyılmasında sakınca görmüyor.bütün devlet adamlarının aklı bi karış havada bi eleştirenler mi düşünüyor ? ya yapmayın. konusunda tartıştığımız arkadaş değil bahsettiğim tekrr belirteyim.evliliğin sorumluluğunu kaldırabilecek genç kızlardan bahsediyorum.17 yaşımda evlendim iyikide evlenmişim

ne kadar abartılı.14-15 yaş evleniyor olsa elbette kalkardık ayağı olamaz böyle bişey derdik.devlet bile 17 yaşında resmi nikah kıyılmasında sakınca görmüyor.bütün devlet adamlarının aklı bi karış havada bi eleştirenler mi düşünüyor ? ya yapmayın. konusunda tartıştığımız arkadaş değil bahsettiğim tekrr belirteyim.evliliğin sorumluluğunu kaldırabilecek genç kızlardan bahsediyorum.17 yaşımda evlendim iyikide evlenmişim

benim yorumuma cevap olarak yazmışsınız sanırım.. ve kusura bakmayın hiçte abartılı değil..ben 14 15 yaşındaki bir çocugun (üstüne basa basa söylüyorum çocugun) kadın olarak görülüp nişanlanmasının ne kadar yanlış olduğundan bahsettim. o bahsettiğiniz devlet adamları maalesef her konuda alkış almıyor hanfendi..sırf o devlet adamları en dogrusunu düşünür zaten halk düşünemez di mi. siz evlenmiş olabilirsiniz mutluda olabilirsiniz ne güzel. ama herkes sizin kadar şanslı değil malesef. ben zaten size yorum yapmadım..

ama kimse kusura bakmasın 17sinde evlenecek değil okuyup okuluna gidicek, kültürlü, egitimli, genç kızlara ihtiyaca var bu ülkenin

soğursun canım bi evlen o yüzügü taktın mı herşey değişiyor tabi bu benim görüşüm herkes aynı olacak değil

benim yorumuma cevap olarak yazmışsınız sanırım.. ve kusura bakmayın hiçte abartılı değil..ben 14 15 yaşındaki bir çocugun (üstüne basa basa söylüyorum çocugun) kadın olarak görülüp nişanlanmasının ne kadar yanlış olduğundan bahsettim. o bahsettiğiniz devlet adamları maalesef her konuda alkış almıyor hanfendi..sırf o devlet adamları en dogrusunu düşünür zaten halk düşünemez di mi. siz evlenmiş olabilirsiniz mutluda olabilirsiniz ne güzel. ama herkes sizin kadar şanslı değil malesef. ben zaten size yorum yapmadım..

ama kimse kusura bakmasın 17sinde evlenecek değil okuyup okuluna gidicek, kültürlü, egitimli, genç kızlara ihtiyaca var bu ülkenin

benimde anlatmak istediğim bu işte.herkes bir değil.17 yaşındaki çocuğun evlenmesine karşıyım ama 17 yaşındaki olgun bi genç için neden olmasın.elbette ilk tercih 20-22 ama belli bi olgunluğa sahipse 17 neden olmasın.soğur muyum diyen arkadaşa da SOĞURSUN diyorum üzerine basa basa çünkü malesef evliliğin yükünü kaldıracak olgunlukta bulmadım kendisini.çok doğru bu ülkenin kültürlü eğitimli genç kızlara ihtiyacı var ama ülkesine hayırlı evlatlar verecek annelere de ihtiyacı var

Back
X