Insan sevmiyorum, neden boyle hissediyorum?

Ggzem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
222
138
53
Yani nasil anlatayım, nerden baslayayim bilmiyorum. Insanlarla gorusuyorum eve gelince bir daha konusasim gelmiyor. Bos geliyor. O insanlar bos degil yani diyorum ki ne kadar bag kurabilirim ki? Bazen birseylerinden gicik kapiyorum hemen hayatimdan cikarmak istiyorum. Bir sorun yasadigim insanla oturup konusmak gelmiyor icimden. Yani hayatimdan insan cikarmak cok kolay hale geldi. Hoslanmadigim durumlari yuzlerine soyleyemiyorum. Mesela x olayi oldu hosuma gitmedi. Bunu soylemek yerine bir daha gorusmemeyi tercih ediyorum. Bu nedendir? Yasayan oldu mu? Arkadasim yok resmen bu yuzden. O kadar okul okudum, dersanelere gittim herkes bir sekilde cıktı hayatimdan. Bunun cozumu ne olabilir? En basiti nisanlimin arkadas cevresi ve onlarında kiz arkadaslari var. Tum yaz onlarla takildik. Simdi bazi laf sokmalar basladi sakalasma adi altinda dalga gecmeler falan. Nisanlima soylemek istemiyorum herkesten sikayetci dicek az kaldi. Birde sakalasiyoruz sozde yani ben degil karsi taraf. Gelme o zaman, sus o zaman, off tamam anladik gibi gulerek sakalar yapiliyor ama hosuma gitmiyor. Bu saatten sonra nasil bir yol izlemeliyim? Acik acik soyle falan demeyin lutfen bir yerden sonra oda olmuyor. Yani saglikli bir arkadaslik nasil kurabilirim? Sorunum ne sizce?

Son düzenleme:
Açık açık söylediğiniz halde bir şey değişmiyorsa artık söylemek istemiyorsunuz ki.Kalpler dışarıdan değil içeriden değişiyor.Söylemek boş.Ben de aynısıyım bu aralar ama tek fark şikayetçi değilim.Sahteliğe tahammülüm yok.Herkesin bencilleşmeye başladığı yerde siz de olmak zorundasınız.Yoksa kullanılırsınız.Ama illa arkadaşlık diyorsanız ne istediğinizi,beklentilerinizi fark edip ona göre seçim yapmanız gerekiyor.Tabii bulmak da mesele.

Açık açık söylediğiniz halde bir şey değişmiyorsa artık söylemek istemiyorsunuz ki.Kalpler dışarıdan değil içeriden değişiyor.Söylemek boş.Ben de aynısıyım bu aralar ama tek fark şikayetçi değilim.Sahteliğe tahammülüm yok.Herkesin bencilleşmeye başladığı yerde siz de olmak zorundasınız.Yoksa kullanılırsınız.Ama illa arkadaşlık diyorsanız ne istediğinizi,beklentilerinizi fark edip ona göre seçim yapmanız gerekiyor.Tabii bulmak da mesele.
Cevre baskısı da olabilir. Hic arkadasin yok mu? Dugunde arkadaslarini cagirirsin guzel bir organizasyon yapariz gibi seyleri cok duyar oldum. Arkadas edinmek kolay diyelim. Ama sonrası gelmiyor. Bir sekilde soguyorum insanlardan

Cevre baskısı da olabilir. Hic arkadasin yok mu? Dugunde arkadaslarini cagirirsin guzel bir organizasyon yapariz gibi seyleri cok duyar oldum. Arkadas edinmek kolay diyelim. Ama sonrası gelmiyor. Bir sekilde soguyorum insanlardan

Baskıdan olabilir evet.Zaten o baskılar yüzünden ne istediğimizi bilmeden taklit hayatlar yaşamıyor muyuz çoğu kez?Ama herkes aynı değil ki.Arkadaşlık istemeyebilirsiniz.Belki yalnızken daha mutlusunuzdur.Sizi en çok mutlu eden şeyleri düşünün.İçlerinde insan faktörü azsa belki siz de tek başınalığı sevenlerdensinizdir.

85 yasindaki dedem kan bagi mayan hockimseyi sevmez. Hep derki koca bir duvar ormek istiyorum sadece kendi ailem olsun ne konu gorsun gozum ne komsu ne insan :halay: ciddi anlamda bize canini veriyor maddi manevi. Ama disardaki insanlari gunahi kadar sevmez. Aksine bizim aile sevecen merttir. En kotusude git gide dedeme benzemeye basladim o kadar darbeden sonra

Ben de herkesle gecinemem ama iyi niyetli oldugunu dusundugum insanlara azicik daha toleransli olurum ve kimseyle devamli telefonda vs konusup, gorusmem arada bir araya gelinir, toplanilir anca oyle.

Muhabbet etmeye çok arkadaşım vardır ama ben de kolay kolay samimi olamıyorum, kötü bir niyet sezersem de hayatımdan kolay çıkarıyorum. 29 yaşındayım şu yaşıma kadar arama soğukluk giren birine adım attığım çok çok nadirdir. Sadece evliyken ex kişisine tartışmalar uzamasın diye adım atardım fıtratıma ters davranmayı fazla sürdüremeyip sonunda kapının önüne koydum. Ben böyle mutluyum ama vicdanen de rahatsızlık hissetmiyorum çünkü zaten kötülük potansiyelleri olduğu için insanları uzaklaştırıyorum. Şükür etrafımda sırtımı yaslayacağım insanlar var onların yeri ayrı. Bir de iyi bile olsalar zor ve abidik gubidik insanları kafam götürmüyor uğraşamıyorum. Bütün bu davranışlarımın kaynağı da yaşanmışlıklar.
Edit: cümleyi tam ifade edememişim

Onlar laf sokuyorsa sende sok
Valla insan şaka yapıyorum diye ağzına geleni sayıyor artık valla
Benimde tek tük arkadasım var
İstemiyorum kimseyi artık
Bıktım ya
Zaten hayat zor
Birde laf sokmalara gelemem
Boş zaman kaybı
Ya su laf sokma, politika islerini becerebilsem hic dert etmem. Oyle duz bir insanim ki. Biri laf sokunca direk soyle ne ima ediyosun diyesim geliyor. Bombos seyler gercekten:110:

Ya su laf sokma, politika islerini becerebilsem hic dert etmem. Oyle duz bir insanim ki. Biri laf sokunca direk soyle ne ima ediyosun diyesim geliyor. Bombos seyler gercekten:110:
Salla ya görüşme
Valla kimseyle samimi olmayacan

85 yasindaki dedem kan bagi mayan hockimseyi sevmez. Hep derki koca bir duvar ormek istiyorum sadece kendi ailem olsun ne konu gorsun gozum ne komsu ne insan :halay: ciddi anlamda bize canini veriyor maddi manevi. Ama disardaki insanlari gunahi kadar sevmez. Aksine bizim aile sevecen merttir. En kotusude git gide dedeme benzemeye basladim o kadar darbeden sonra
85 yillik tecrube bu yoldaysa bize laf dusmez o zaman :) Kendimi sorunlu gibi hissediyorum bazen. Herkesin arkadasi cevresi var benim neden boyle diye. Dogumgunleri partiler yilbasi falan kalabalik cevre hep. Ama galiba azicik asim agrimaz basim.

Ben de herkesle gecinemem ama iyi niyetli oldugunu dusundugum insanlara azicik daha toleransli olurum ve kimseyle devamli telefonda vs konusup, gorusmem arada bir araya gelinir, toplanilir anca oyle.
Bende bir karar alip o şekilde devam edecegim artik.

Al benden de o kadar.. ama ben söylüyorum açık açık. Hiç laf ta sokamam. Politika da yapamam. Açıkça görüşmem ,samimi olmam.zorlayanlara da ben samimiyet sevmem derim işin içinden çıkarım.
Aslında bu hale gelmiş olmak kötü ama ne sevilecek insan,ne değer ne de anlamlı paylaşımlar var artık dünyada. Varsa yoksa çıkar ve çıkar ilişkisi bir de dedikodu. O halde ben almayayım demek en doğrusu...

Hahaha :halay:
Bir yerden sonra olmuyor galiba. Bilemiyorum yani cevresi genis bir suru arkadasi olup iyo gecinenlere ozeniyorum hep.

Yalnız değilsiniz BENDEEEEE

Uzun süre çok yoğun bir kargo firmasında çalıştım. Yeni kurtuldum. O kadar bıktım ki insanlardan çocuklarımı bırakın; kendime bile tahammülüm kalmadı. İnşallah geçecek.

Muhabbet etmeye çok arkadaşım vardır ama ben de kolay kolay samimi olamıyorum, kötü bir niyet sezersem de hayatımdan kolay çıkarıyorum. 29 yaşındayım şu yaşıma kadar arama soğukluk giren birine adım attığım çok çok nadirdir. Sadece evliyken ex kişisine tartışmalar uzamasın diye adım atardım fıtratıma ters davranmayı fazla sürdüremeyip sonunda kapının önüne koydum. Ben böyle mutluyum ama vicdanen de rahatsızlık hissetmiyorum çünkü zaten kötülük potansiyelleri olduğu için insanları uzaklaştırıyorum. Şükür etrafımda sırtımı yaslayacağım insanlar var onların yeri ayrı. Bir de iyi bile olsalar zor ve abidik gubidik insanları kafam götürmüyor uğraşamıyorum. Bütün bu davranışlarımın kaynağı da yaşanmışlıklar.
Edit: cümleyi tam ifade edememişim
Her satırında ayri haklisiniz. Bende boyle dusunuyorum yani kimse kimsenin hayatinda sonsuza kadar kalmak zorunda degil. Ama gecimsiz gibi gorunmek istemiyorum. Belki de sorunum budur bilmiyorum:/

Al benden de o kadar.. ama ben söylüyorum açık açık. Hiç laf ta sokamam. Politika da yapamam. Açıkça görüşmem ,samimi olmam.zorlayanlara da ben samimiyet sevmem derim işin içinden çıkarım.
Aslında bu hale gelmiş olmak kötü ama ne sevilecek insan,ne değer ne de anlamlı paylaşımlar var artık dünyada. Varsa yoksa çıkar ve çıkar ilişkisi bir de dedikodu. O halde ben almayayım demek en doğrusu...
Yalniz olmadigimi bilmek guzel diyecegim de bu durum pek guzel degil. Evet cikar baska birsey degil. Yani cok iyiyken bile biliyorsun karsindaki insanla en ufak tartismada dusman olabileceginizi. Bu tarz iliskiler zaman gecirmek icin sanki. Kahve icelim o gunu kurtaralim gibi benim icin. Fazla anlam yukleyemez oldum. Bu yuzden fikrinizi almak istedim.

Yalnız değilsiniz BENDEEEEE

Uzun süre çok yoğun bir kargo firmasında çalıştım. Yeni kurtuldum. O kadar bıktım ki insanlardan çocuklarımı bırakın; kendime bile tahammülüm kalmadı. İnşallah geçecek.
Insallah gecer, insanlarin yordugunu tek ben düşünmüyormusum sevindim acikcasi. Yabani gibi hissediyordum kendimi

Kimse kusursuz değil siz dahil o nedenle öyle en ufak yanlışta insanlarla görüşmeyi kesmeyi doğru bulmuyorum. Beni yanlış anlamayın ama eğer doğru düzgün arkadaşınız olmadıysa sizin de biraz kendinizle ilgili düşünmeniz gerekir. Sevgilinizin arkadaşlarının sevgilileri de sizden hoşlanmadı muhtemelen e genelde görüşmeyi kesmek de olmuyo böyle durumlarda. Sorun sizdedir demiyorum ama kendinizi bi yoklayın bence

Back
X