insan şükür ederken dertli olur mu

melin54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2013
168
7
38
35
Sakarya
merhaba kızlar hayatıma baktığımda tabiki ufak tefek dertler hepimizde var bende de var ama Allah ım bu günümü aratmasın şükürler olsun ama ne test yaptırdıysam elhamdülillah düzgün ama tansiyonum çıkıyor başım dönüyor holter taktılar ay bişi çıkacak diye daha çok stres heyecan yaptım daha da yüksek çıktı
stres heyecan yükseltir mi
ben bu stresi nasıl atacağim kendimi nasıl rahatlatacağım
her şeyi takmamayı nasıl öğreneceğim

merhaba kızlar hayatıma baktığımda tabiki ufak tefek dertler hepimizde var bende de var ama Allah ım bu günümü aratmasın şükürler olsun ama ne test yaptırdıysam elhamdülillah düzgün ama tansiyonum çıkıyor başım dönüyor holter taktılar ay bişi çıkacak diye daha çok stres heyecan yaptım daha da yüksek çıktı

her sonunun başı stres.heyecan stres bunlar mutlaka etkilemiştir seni.
ama çevrene bir bak neler var neler.. sen sağlıklı yaşamaya ve kontrollerine dikkat...

insan mutluyken de mutsuzken de , derdi varken de yokken de her an şükredebilmeli.
başımıza her an bir şey gelebileceği gibi an olur dertlerimiz sıkıntılarımız da kaybolur.bunu bilmek yeter.akışına bırakmak
lazım bazen.hele ki bizi artık üzmeye başlamışsa çok da yormaya gerek yok kendimizi.

takılıyorum arkadaşlar mesela neden tansiyonum yükseldi diyorum sürekli aklımda hep yüksekmiş gibi geliyor bazı şeyleri esgeçemiyorum

geçmiş olsun... tansiyondan yana şikayetçisiniz. insanın dengesini bozuyor haklısınız da... ilaç kullanmanız gerekir dediyse doktorunuz kullanın.

tuzu azaltın. tansiyon tespit edilince heyecandan daha da artıyor. babamda öle olmuştu.. sonra yoluna girer inş.

bu arada benim tansiyonumda düşüyor. düştümü diye heyacan yaptıkça daha da düşüyor :1:...

Allah şifanızı versin. siz yinede halinize şükredin. herkez birşeyler yaşıyor zaten...

takılıyorum arkadaşlar mesela neden tansiyonum yükseldi diyorum sürekli aklımda hep yüksekmiş gibi geliyor bazı şeyleri esgeçemiyorum

yalnız degilmişim oh be rahatladım valla:9::9:
bende sizin gibiyim
neden şu oldu bu olmadı o niye öyle dedi
o neden öyle baktı
kafayı yiyecek gibiyim
valla ben psikolojik destek almayı düşüyorum ama sadece düşünmekle kalıyorum
ben obsesiflikten şüpheleniyorum
sizde yardım almayı düşünüp deneyebilirsiniz

vermediler arkadaşım ilaca gerek yok stres yapmışsın dedi holter taktırdım o kolumdayken daha da stres oldum:)

bende de var okb zaten ama nasıl yeneceğim bilmiyorum aldım bi ara psikolojik destek ama işten izin probleminden dolayı bıraktım herşey insan elinde biliyorum ama nasıl
gerçekten heyecan tansiyonu etkiler mi

Psikolojik oldugunu düşünüyorum. kendini fazla dinleme, aklına geldiğinde hemen dikkatini başka yöne ver. bende de bi dönem olmuştu. panik ataktan sonra sürekli kalbimi dinliyordum. ama kendime eziyetten başka bişey değildi. sonra bunun kendi kendime kuruntu oldugunu düşünüp üstüne gitmedim zamanla geçti çok şükür.

bende bunu deniyorum iki gündür ölçmüyorum ama yüksek mi dolaşıyorum diye düşünmeden de edemiyorum ama ökçsem yine stres yapacağım yüksek çıkacak diye de ölçmüyorum çok zor Rabbim herkese yardım etsin

Sadece ölçmemek yetmez düşünmemende gerekiyor. Aynısı benimde başıma gelmişti:)) evde tansiyon aleti var. nabız la birlikte tansiyonu ölçüyor. o kadar heyecanlanıyordum ki evdekilerin nabzı 60-80 arası çkarken benim. 120 lerde geziyodu.
o alet bilegimde baskı yaptıkca heyecanlanıyodum korkuyodum sanki bende bi sıkıntı varmışta şimdi alet gösterecekmiş gibi.
kardiyolojiye gittim en sonunda holter takıldı 1 gün cihazla gezdim bişey çıkmadı şükür.
kendi kendimi ikna ettim bu benim kafam da büyüttüğüm bişey diye. tabi zaman zaman oluyo yine ama o da çok stres yaptıgım ve sinirlendiğim zaman yine bunuda tetikleyen şey senin ruh halin canım herzaman relax olmaya bak ;)

ben de taktırdım tansiyon holter ama o kolumda her saat şişmeye başladığında a ölçüyor diyorum güya takmıyorum ama içim pır pır tabi yüksek çıkıyor 13-14 büyük 8-9 küçük bidahaki ölçümde yine mi yüksek diyorum tabi yine yüksek dr stres yapmışsın görünüyor diyor ama yine yüksek ölçtüğü görüldüğü için ben tatmin olmadım aklımdan çıkaramıyorum arkadaşım ya başım dönse aha yüksekdi diyorum:(
bebeğim olsun istiyorum ama sırf yükselecek diye korkumdan vazgeçiyorum bu duygudan

psikolojik destek al..bende bu yüzden 6 ay tedavi gördüm..şimdi iyiyim hamdolsun

Aaaay kendimi okudum sanki... Şaşırdım bir an :53: Bende de baş dönmesi var, şikàyetlerim üzerine 2 kere EEG çekildm bir şey yok. Mr çekildim beyinde kist var ama şimdilik cerrahilik bir durum yok.Büyüme riskine karşı 6 ayda bir Mr çekilmem gerek. Ordan kalp için Eko ,EKG çekildim kalp romatizması var ama kalp kapakçığına zararı yok denildi.En son bu hafta kalp ritim holteri takılcak 24 saatliğine ama gitmycem ben.Sizin de dediğiniz gibi daha çok insanın psikolojisi bozuluyor... Bu baş dönmelerim kafaya her şeyi takınca daha çok oluyor.Kendi elinizde takmamak ama şöyle bir şey var takan insan 1 gün takmıyor 2 gün takmıyor 3.gün mutlaka takmaya başlıyor yine ben de olan bu yani.

bende sadece benim sanıyordum keşke öyle olsaydı ama demekki gerçekten bu da bi rahatsızlık
takmamak elde bende biliyorum ama kalkıp biri de nasıl olacağını söylese çok sevineceğim:)
ben holteri taktırdığımda 24 saat yarım saatte bi dır diye kolumda şişmeye başlıyor bi de sonucu okuyorum gel de stres yapma rahatım rahatım dedim içimden ama nerde heyecan başka bişi
şimdi normal belki ama ben hep yüksek sanıyorum ölçtürmüyorum biliyorum ki ölçerken heyecan yapıp yükselteceğim gel de çık sonra işin içinden durduk yere ilaç
Rabbim hepimize herkese şifa varsin sağlık sıhhat versin inşallah

Back
X