İnsan Yalnızlığa Neden Alışmaz

27 yaş tabii ki hiç geç değil ama ben cidden anlamıyorum nasıl bu yaşa gelmiş insanın karşı cinsle bir bağlantısı olmaz?
Bunun tiple de alakası yok. Güzel ol çirkin ol fark etmez. Gerçi bunlar göreceli o ayrı ama hiç sevgililik durumları yaşamamış ya da flörtü olmamış insanlar bana normal gelmiyor. Ya çok pasif ve özgüveni çok düşük birisin ya da aşırı idealist ve dediğim dedik birisin. Geniş açıdan değil de dar bir şekilde bakıyorsun olaya.
Ben uzun süreli ilişki yaşamaya layık bir insanla karşılaşmadım hayatımda mesela.
Ama insanlara fırsat verdim ya da o fırsatı kendim yarattım ve bir şekilde flörtler ve ilişkiler yaşadım. Aşık olayım şu olsun bu olsun demedim. Kendimi tanımak ve tecrübe sahibi olmak hedefimdi.
Karşı cinsle olan ilişkiler insana o kadar şey öğretiyor ki. Toy bir kız olmak ve bir şeyleri görmüş tecrübe etmiş biri olmak arasından dağlar kadar fark var. Ne istediğimi biliyorum artık. Evlilik nedir, aşk nedir, sevgi nedir bunların tanımını yaptım kendimce. Mesela hadi yaşım geçiyor iyi biriyle evleneyim diyebilecek biri olamayacağımı öğrendim. Ne koşullarda soğurum, ne koşullarda karşımdaki insanın yanında olurum gibi şeyleri öğrendim. İyi bir ilişki yaşayabilmek için temel attım yani. Sen neden kendini bunlardan mahrum bırakıyorsun? Aç kapılarını. En başta kendini sev. Çok güven kendine.
Karşı cinsle baglantımın olmamasinın medeni bazı şartlardan dolayı hayatta sosyal olamamam tabi bunun neden oldugu benzer durumlar aslında yalnızlık nedenlerimi saysam saysam bitiremem yoksa normalde cok ozguven sahibi olamasamda cok cekingen bi yapımda yoktur girdigim ortamlardada konusurum giriskenimdir ne diyelim olmayınca olmuyor

işte 4 duvar arasında olmuyor. evin içinde kim seni görücek te tanışacaksınız.ancak görücü usulu olur oyle ki o olay artık eskisi kadar popüler değil...
sen ne yap et sosyalleş
Ya zaten görücü usulünden yana hic umudum yok çünkü görücü usulünde kaynana adayları ya okumus tahsilli devlet kadrosunda calışan birini arıyorlar yada dünyadan haberi olmayan en buyuk hobisi aksama kadar temizlik yapan dantel işleyen evlendigi zamanda kocadan once kocanın ailesiyle evlenen kaynananin sozunden cıkmayan tabir yerindeyse kör tavuk profilinde gelin adayı ben bu iki kategoriyede girmiyorum ki cok sukurde girmiyorum benimle maasım kariyerim için evlenecek yada beni annesine hizmetci gibi gorecek bi kocam olacağına hic olmasın daha iyi

Gel gorki bastada dedigim gibi yillardır dindiremedigim hasretini cektigim baba sevgisi özlemindenmidir nedir bi erkegin sevgisine muhabbetine tebessumüne ihtiyac duyuyorum sanki:KK61:

anlıyorum.doğal birşey.çoğu insan bu ihtiyacı hisseder.
ya illa ki olur ilerde. ben bu dünyada herkesin mutlaka bir tane de olsa kısmeti olduğuna inanıyorum. evde kalmış yaşta da değilsin zaten. zamanın var.

Karşı cinsle baglantımın olmamasinın medeni bazı şartlardan dolayı hayatta sosyal olamamam tabi bunun neden oldugu benzer durumlar aslında yalnızlık nedenlerimi saysam saysam bitiremem yoksa normalde cok ozguven sahibi olamasamda cok cekingen bi yapımda yoktur girdigim ortamlardada konusurum giriskenimdir ne diyelim olmayınca olmuyor

Ben şimdiden bahsetmiyorum ki. Bunca zaman nasıl olmadı diyorum. Bundan sonra daha uyanık atik davranılabilir. Neyse yani okulda, üniversite zamanlarında falan. Geçmişten bu güne kadar hiç olmaması çok ama çok garip geldi sadece.

ben 29 yaşındayım. hayatımda 1 kere biri oldu , 6 ay sürdü. beni görsen hiç pasif biri değilim. benim gittiğim kursların sertifikalarını duvara assam, duvar kağıdı olarak odayı kaplar :) konuşurken rahatım falan. öte yandan bakımlı bir kızım. giydiğime ,makyajıma falan özen gösteririm.
bilmiyorum işte.olmadı şimdiye kadar. tabi bunda çok ufak göstermemin de etkisi var.(20-22 gösteriyorum) bundan ötürü çok küçük yaştaki erkeklerin ilgisini çekiyorum ve değerlendiremiyorum. yoksa hiç teklif almamış ta değilim.

Kurs ve sertifika ne alaka =)
Oralar belli bir kesme hitap eden, ilgilerin doğrultusunda pasif bile olsan gidebileceğin yerler zaten.
Ben çok salak bi çocukla görüşmüştüm. Avrupa ve Amerika'da yaşamış, çok iyi iş sahibi, paralı bir tip ama pısırığın tekiydi.
Bahsettiğim olay başka. Kadınsal bir şey ama anlatmak güç burada. Bir de senin ilişkin olmuş 1 tane de olsa. Ama hiç ilişkisi olmayan insanları anlamam imkansız. Kesin bir sorunu var diye düşündürüyor bana. Ama bu benim fikrim tabii. Normal gören de vardır belki.
Bir de çok katılmıyorum ben sosyallik ve aşk bağlantısına. 30unda evlenen avukat kuzenim çok ama çok serbest ve çok çevresi geniş, sosyal biriydi.
Facebooktan annesinin arkadaşının oğlu buna mesaj atmış; öyle görüşüp evlendiler. Çocuk da hakimdi. Yani kısmet bu. Evde de otursan kısmet varsa seni dışarıya çıkaracak biri bulunur.
Yine tek bir gün bile evinde oturmayan, Her gün gezen bir arkadaşım var. Özgüveni tavan ve çok da güzel bir kız. Swarmapp uygulamasından da, facebooktan da, instagramdan da kendi çevresinden de çok insanla görüştü ama kafasına uyan çıkmıyor bir türlü. Daha bir sürü tanıdığım insan var böyle ama ellerinde bir şey yok aşk adına maalesef. Ondan inanmıyorum sosyallik mevzusuna.

Bu arada sosyallik konusunda inanmadığım olay evlilik bağlantısı.
Yoksa tecrübe edinmek ve ilişki yaşamak için adım atmak şart. Ama hayatının aşkını bulma mevzusu sosyalliğe bakmaz. Kısmettir.

Çünkü insan güzel şeylere alışır. Yalnızlık güzel değildir ki. Marifetmiş gibi tutar elinden ve bırakmaz sen uzaklaşmaya çalıştıkça. Yalnızlık bizi niye bırakmaz? Çünkü yalnızlık yalnız kalmaktan korkar. Tüm gücüyle bize tutunur. Hayatımıza yerleşir. Bizi onu hak ettiğimize inandırır. Yalnızlık kötü bir dost, iyi bir yalancıdır.

Yaşını bilmediğimden The Police grubunun Message in a Bottle şarkısını hiç dinledin mi bilmiyorum. Issız bir adadaki yalnız bir adamı anlatır. İngilizceyi ilk öğrenmeye başladığımda beni en çok etkileyen şarkı sözlerinden birine sahiptir. "Bir insanın dayanabileceğinden daha fazla yalnızlık"tan bahseder.

Yalnızlığın nasıl bir şey olduğunu bilmeyenler bu sözleri abartılmış zannedebilirler. Ama sanırım sen anlayabilirsin.

Naçizane abla nasihatım şu: Yalnızlığa alışmaya çalışma. Yalnızlığı kovmaya çalış. Hep yalnız kalman için hiçbir sebep yok. Belki hemen bu yolun sonunda, şu sokağın başında, o köşenin ardında birinin elini tutacaksın. Ve dönüp yalnızlığın kıçına tekmeyi basacaksın. Yalnızlığa alışma, kabahatin olarak görme, kaderin diye kabul etme. Hayal etmekten vazgeçme.

Çünkü insan güzel şeylere alışır. Yalnızlık güzel değildir ki. Marifetmiş gibi tutar elinden ve bırakmaz sen uzaklaşmaya çalıştıkça. Yalnızlık bizi niye bırakmaz? Çünkü yalnızlık yalnız kalmaktan korkar. Tüm gücüyle bize tutunur. Hayatımıza yerleşir. Bizi onu hak ettiğimize inandırır. Yalnızlık kötü bir dost, iyi bir yalancıdır.

Yaşını bilmediğimden The Police grubunun Message in a Bottle şarkısını hiç dinledin mi bilmiyorum. Issız bir adadaki yalnız bir adamı anlatır. İngilizceyi ilk öğrenmeye başladığımda beni en çok etkileyen şarkı sözlerinden birine sahiptir. "Bir insanın dayanabileceğinden daha fazla yalnızlık"tan bahseder.

Yalnızlığın nasıl bir şey olduğunu bilmeyenler bu sözleri abartılmış zannedebilirler. Ama sanırım sen anlayabilirsin.

Naçizane abla nasihatım şu: Yalnızlığa alışmaya çalışma. Yalnızlığı kovmaya çalış. Hep yalnız kalman için hiçbir sebep yok. Belki hemen bu yolun sonunda, şu sokağın başında, o köşenin ardında birinin elini tutacaksın. Ve dönüp yalnızlığın kıçına tekmeyi basacaksın. Yalnızlığa alışma, kabahatin olarak görme, kaderin diye kabul etme. Hayal etmekten vazgeçme.
Efenim gerçekten bu sitede gördüğüm en güzel yazı. Şiir gibi yazmışsınız...:KK52:

:KK9::KK9::KK9:

25 yaşındayım şimdiye kadar sevgilim de oldu, içlerinden çok çok sevdiğimde. Sonu hüsran oldu malesef. birkaç yıldır yalnızım, arada sırada güzel aşklar görünce olacaksa böylesi olsun acı çekmeyeyim diyorum,böyle bir özenme falan oluyor tabi ama onun dışında yalnızlık güzel be, yalnızlığında hoş tarafları falan var boşver :cool:

Bence mesele evlenmekse ve şayet kişi evlenmek istiyorsa, kesinlikle evlenecektir. Kısmet falan gibi saçmalıklara itibar etmeyin. Evlenmek isteyen evlenir kardeşim, muhakkak birini bulur. Kendi bulamazsa da birileri ona bulur. Bulunur yani biri. :KK48:

Amaaa, evlenmeye niyeti yoksa eğer kişinin, kim isterse istesin kim peşinden koşarsa koşsun evlenmeyecektir.

Yalnızlığı icinde bulundugum ruh halini o kadar guzel anlatmıssınız ki yabancı dilim olmadığından dolayı anlamadıgım icin yabancı sarkiları dinlemiyorum ama soz ettiginiz parcayı mutlaka dinleyip tercume ettirecegim insallah

Şarkının sözlerinin türkçesini internette buldum gercekten cok anlamlı sızleri hatta bir satırına takılı kaldım
görünüyor ki yalnız olmakta yalnız degilim

Kasada kasiyer berabermi odenicek? Diye sordugunda kastenmi yapiyr diyosunuz?
Allah allah.

Eger kasten yapiyolarsa bende karsiki marketteki kasiyeri dovuyum mesela.
Hep arkamdaki yasli kadinla beni gostererek sorar: berabermi? Diye.
Ben lesbiyenmiyim lan?

Kasada kasiyer berabermi odenicek? Diye sordugunda kastenmi yapiyr diyosunuz?
Allah allah.

Eger kasten yapiyolarsa bende karsiki marketteki kasiyeri dovuyum mesela.
Hep arkamdaki yasli kadinla beni gostererek sorar: berabermi? Diye.
Ben lesbiyenmiyim lan?
Orda sacmaladığım farkındayım zaten ama kac kere yasandı bu olay insan bi uzuluyo

Yok tek cocuk degilim ama tek cocugum diyebilecegim kadar yalnızım digerleei evli calisiyorlar ogrenciler yani hicbori evde degil dogal olarak yalnızım

Ama sanki o yalnızlık baska bu baska insan başını guvenle dayayacagı bi omuz bi yürek arıyor:KK61:

Yorumlari pek okuyamadim ama hicbisey icin gec kalmadin.. umudunu yitirme.. yalnkzlik allaha mahsus.... ama zamani var iste.. o kadar iyi anliyirumki seni... 32olcam ve daha yeni nisanlandim.. o kadar kisiyle taistim ama kismet olmayinca olmadi iste... gec kaldiginida dusunme... 20yasinda da evlensen ayni seyi yasiycaksin.. 35yasinsa evlensende ayni seyi yasiycaksin.. onemli olan mutlulugu dogru kisiyle bulman dilerim bulmana ramak kalmistir

Ben de uzun zamandır yalnızım. bir ara lisedeki eski sevgilimle barışmıştım ama yine olmadı ayrıldık. ondan sonra bir kişiyle görüştüm bişey hissetmedim ve içime kapandım, kimseyi istemedim bi süre ve yalnız olmak, telefonumun çalmaması , güzel sözler duymamak beni çok fazla rahatsız etmiyordu o dönemde. ama yaz gelmeye başlayınca ve bazen sarılmak için birine ihtiyaç duyduğumda keşke olsa dediğim olur. Ama kısmet işte hep.

Çok yalnız kalmayan insanlara imrenirdim önceden çünkü yalnızlığı çok iyi bilirim ben. ama yalnız olmak bazen de nimet gibi. son bir yıldır bu düşüncem değişti bir insanın tek başına da mutlu olabildiğini kendimde gördüm. huzurluydum, özgürdüm, mutluydum, tasasızdım. hala öyleyim gerçi :) ama bazen de şöyle biri olsa da sokaklarda el ele gezsek diyorum tabii.

Bence kitap oku, film izle, tek başına gez, yürü. yalnızlık çok da kötü değil bazen. tabii sınırı var ama ben yalnız günlerin geçece, ğini düşünen umutlu insanlardanım. Ha bir de bazen insan biriyle birlikteyken daha yalnız hissediyor. Allah ondan korusun; birlikte ama yalnız..

Rabbim boşuna iki cinsiyet yaratmamış. Birbirini tamamlasın birbirlerine ihtiyaç duysunlar demiş. Yalnızlığa alışmamız istenseydi tek cinsiyet olurdu

Back
X