İnsan Yalnızlığa Neden Alışmaz

Yorumlari pek okuyamadim ama hicbisey icin gec kalmadin.. umudunu yitirme.. yalnkzlik allaha mahsus.... ama zamani var iste.. o kadar iyi anliyirumki seni... 32olcam ve daha yeni nisanlandim.. o kadar kisiyle taistim ama kismet olmayinca olmadi iste... gec kaldiginida dusunme... 20yasinda da evlensen ayni seyi yasiycaksin.. 35yasinsa evlensende ayni seyi yasiycaksin.. onemli olan mutlulugu dogru kisiyle bulman dilerim bulmana ramak kalmistir
Allah tamamına erdirsin bi ömür mutluluk dilerim
Belkide kaderim zamanını bekliyordur bende bazen düşümüyorum herseyin belli bir zamanı var ama insanoğlu iste sözkonusu mutluluk oldumu illa hemen olsun istiyo

Ben de uzun zamandır yalnızım. bir ara lisedeki eski sevgilimle barışmıştım ama yine olmadı ayrıldık. ondan sonra bir kişiyle görüştüm bişey hissetmedim ve içime kapandım, kimseyi istemedim bi süre ve yalnız olmak, telefonumun çalmaması , güzel sözler duymamak beni çok fazla rahatsız etmiyordu o dönemde. ama yaz gelmeye başlayınca ve bazen sarılmak için birine ihtiyaç duyduğumda keşke olsa dediğim olur. Ama kısmet işte hep.

Çok yalnız kalmayan insanlara imrenirdim önceden çünkü yalnızlığı çok iyi bilirim ben. ama yalnız olmak bazen de nimet gibi. son bir yıldır bu düşüncem değişti bir insanın tek başına da mutlu olabildiğini kendimde gördüm. huzurluydum, özgürdüm, mutluydum, tasasızdım. hala öyleyim gerçi :) ama bazen de şöyle biri olsa da sokaklarda el ele gezsek diyorum tabii.

Bence kitap oku, film izle, tek başına gez, yürü. yalnızlık çok da kötü değil bazen. tabii sınırı var ama ben yalnız günlerin geçece, ğini düşünen umutlu insanlardanım. Ha bir de bazen insan biriyle birlikteyken daha yalnız hissediyor. Allah ondan korusun; birlikte ama yalnız..
Kitap okumak film izlemek yürümek yalnız gezmek aslında güzel seyler belki hayatımızda biri olsa dahi zaman zaman ihtiyacını hissedebilecegimiz seyler ama kadın yüregi iste düşünüldüğünü sevildigini özlendigini bilmek elini uzattığında birinin o eli tutabilecek biri oldugunu bilmek kalbi artık kaldıramıyorsa gözleri yaş dolmuşsa ve o gozler artık onu tasıyamıyorsa dayanıp hiç cekinmeden o yasları akıtabilecegi bi omuz sevgisini hissettirebilecek bir kalp vel hasılı kelam uzun lafın kısası sanırım kadın kalbi aşk arıyor

Rabbim arayan herkese aşkın helalini nasip etsin

Toplumun genel yargısıdır bu. Kadın 25 yaşını geçince evde kalmış gözüyle bakılır..
Gerçekten böyle hissetmenize gerek yok. Ama sokaktaki çiftlerin davranışları konusunda haklısınız. Ben de yolda öyle şeylere şahit oluyorum ki, sanki sokak dışında hiç birbirlerini görmüyorlarmış gibi davranan çiftler var. El ele kol kola yürümek değildir yuva kurmak, mutlu olmak. Bunu insanın gözüne sokmayı da hiçbi zaman hoş görmedim, hoş göremeyeceğim.. Belki az sonra ayıplayanlar olacak beni ama böyle yani. İnsan sevgisini yolda eşinin elinden kolundan tutarak göstermez bence, biraz şov bunlar... Siz de bu yüzden moralinizi hiç bozmayın^_^

Allah gönlünüze göre versin.

Toplumun genel yargısıdır bu. Kadın 25 yaşını geçince evde kalmış gözüyle bakılır..
Gerçekten böyle hissetmenize gerek yok. Ama sokaktaki çiftlerin davranışları konusunda haklısınız. Ben de yolda öyle şeylere şahit oluyorum ki, sanki sokak dışında hiç birbirlerini görmüyorlarmış gibi davranan çiftler var. El ele kol kola yürümek değildir yuva kurmak, mutlu olmak. Bunu insanın gözüne sokmayı da hiçbi zaman hoş görmedim, hoş göremeyeceğim.. Belki az sonra ayıplayanlar olacak beni ama böyle yani. İnsan sevgisini yolda eşinin elinden kolundan tutarak göstermez bence, biraz şov bunlar... Siz de bu yüzden moralinizi hiç bozmayın^_^

Allah gönlünüze göre versin.
Allah sizinde gönlünüze göre versin
Yanlış anlaşılmasın ben insanların esleriyle yada sevgilileriyle el ele kol kola olmalarını kınıyorum yada karsı geliyorum degil ams neden gayet normal yolda yururken falan el ele degilken yalnız birini gorduklerinde eslerinin yada sevgililerinin ellerine o an yapışırlar anlam verebilmis degilim sanki yoldan yalnız gecen kisi fırsattan istifade o erkegin elini mi tutacak bisey mi teklif edecek o an sevgililerinin yada eslerinin ellerini tutmaları sanki bana benim malım demeleri gibi geliyor

Kitap okumak film izlemek yürümek yalnız gezmek aslında güzel seyler belki hayatımızda biri olsa dahi zaman zaman ihtiyacını hissedebilecegimiz seyler ama kadın yüregi iste düşünüldüğünü sevildigini özlendigini bilmek elini uzattığında birinin o eli tutabilecek biri oldugunu bilmek kalbi artık kaldıramıyorsa gözleri yaş dolmuşsa ve o gozler artık onu tasıyamıyorsa dayanıp hiç cekinmeden o yasları akıtabilecegi bi omuz sevgisini hissettirebilecek bir kalp vel hasılı kelam uzun lafın kısası sanırım kadın kalbi aşk arıyor

Rabbim arayan herkese aşkın helalini nasip etsin
elbette kimse yalnız olmayı istemez.. İnşallah hayırlısı olsun hepimiz için

Kurs ve sertifika ne alaka =)
Oralar belli bir kesme hitap eden, ilgilerin doğrultusunda pasif bile olsan gidebileceğin yerler zaten.
Ben çok salak bi çocukla görüşmüştüm. Avrupa ve Amerika'da yaşamış, çok iyi iş sahibi, paralı bir tip ama pısırığın tekiydi.
Bahsettiğim olay başka. Kadınsal bir şey ama anlatmak güç burada. Bir de senin ilişkin olmuş 1 tane de olsa. Ama hiç ilişkisi olmayan insanları anlamam imkansız. Kesin bir sorunu var diye düşündürüyor bana. Ama bu benim fikrim tabii. Normal gören de vardır belki.
Bir de çok katılmıyorum ben sosyallik ve aşk bağlantısına. 30unda evlenen avukat kuzenim çok ama çok serbest ve çok çevresi geniş, sosyal biriydi.
Facebooktan annesinin arkadaşının oğlu buna mesaj atmış; öyle görüşüp evlendiler. Çocuk da hakimdi. Yani kısmet bu. Evde de otursan kısmet varsa seni dışarıya çıkaracak biri bulunur.
Yine tek bir gün bile evinde oturmayan, Her gün gezen bir arkadaşım var. Özgüveni tavan ve çok da güzel bir kız. Swarmapp uygulamasından da, facebooktan da, instagramdan da kendi çevresinden de çok insanla görüştü ama kafasına uyan çıkmıyor bir türlü. Daha bir sürü tanıdığım insan var böyle ama ellerinde bir şey yok aşk adına maalesef. Ondan inanmıyorum sosyallik mevzusuna.

tüm bu yazdıkların tek bir yere bağlandı : kısmet :) zaten sosyallikle alakası olsa,benim bu konuda bir sorunum olmazdı...

diyorsun ya "bir sorunu olduğunu düşünürüm". bunu bir davranış bilimleri uzmanından duymuştum: "bu durumunuzu ortada söylemeyin. bir sorununuz olduğunu düşünürler. uzak dururlar" diye. bu psikolojik bir durummuş.

peki diyorsun ya "kadınsal bir şey". onu anlatsan da, bize de faydası olsa:)

Back
X