İnsana kardeşi yük gelir mi?? (geliyor)

benim kardeşim bizim bulunduğumuz şehirde dersaneye gitmeyi düşünmüş
eşimde gel bizde kal demiş
ben kardeşimle açık açık konuştum
insanın anne babasının evinden rahat hiç bir yer olamaz
ben ablan dahi olsam rahat edemezsin
eşimle tartışsam kendi üzerine alınırsın
bebeğimizde olacak ders çalışma ortamında olmaz dedim
zaten gelmeyecekti ama düşüncelerimi açıkça ifade ettim
bide ben kimsenin sorumluluğunu almak istemiyorum
kardeşim bile olsa
size yük gelen kardeşiniz değilde kv de gibi geldi bana
çünkü onun geleceği söylenince konu açmışsınız
Kv in geleceği şimdi belli olmadı ki evlendim evleneli eşim gelmelerini istiyor

benim kardeşim bizim bulunduğumuz şehirde dersaneye gitmeyi düşünmüş
eşimde gel bizde kal demiş
ben kardeşimle açık açık konuştum
insanın anne babasının evinden rahat hiç bir yer olamaz
ben ablan dahi olsam rahat edemezsin
eşimle tartışsam kendi üzerine alınırsın
bebeğimizde olacak ders çalışma ortamında olmaz dedim
zaten gelmeyecekti ama düşüncelerimi açıkça ifade ettim
bide ben kimsenin sorumluluğunu almak istemiyorum
kardeşim bile olsa
size yük gelen kardeşiniz değilde kv de gibi geldi bana
çünkü onun geleceği söylenince konu açmışsınız

ama kardeşini de istememiş eşi boşboğazlık yapmış. sonradan fark etmiş işte eşinin hain planlarını. kim ister ki bir işin ucundan tutmayan bencil bir kardeşi. kaldı ki evi terk edecek durumda olmasına rağmen kardeşi var diye tartışamıyor bile

ama kardeşini de istememiş eşi boşboğazlık yapmış. sonradan fark etmiş işte eşinin hain planlarını. kim ister ki bir işin ucundan tutmayan bencil bir kardeşi. kaldı ki evi terk edecek durumda olmasına rağmen kardeşi var diye tartışamıyor bile
Beni benden güzel ifade etmişsiniz ve konuyu özetlemişsiniz teşekkür ederim

Kadının eli ayağı tutuyorsa sıra İle kalmak niye ?
Böle sıralı daha sinir bozucu, sıra bana gelmesine şu kadar zaman kaldı diye sürekli stres, otursalar evlerinde olmuyor mu ?
mrblar. Öncelikle benim kayınvalidemle farklı illerdeyiz. bir de eşi vefat edince kadınlar çocuklarına ayrı bir naz oluyo. çocukları da evinde tek bırakmak istemiyolar. aslında tek kalmayı denemedi. denese yapabilir belki. ben de eşime bu konuyu gündeme getirdim. bakalım zaman gösterir diyor. biz de aynı ilde beraber olsak kalırdı sanırım kendi evinde. arkadaşın kayınvalidesinin yaptığı biraz abartı bence. benim bi arkadaşımın 80 yaşında kayınvalidesi tek başına kalıyor. ama çocukları yakınında aynı ilde yani. göz kulak oluyolar. ihtiyaçlarını filan.

Kayınvalidenin başka çocuğu yok mu?

Bu hengamenin arasına bi de çocuk mu yapacaksınız?

Herkesi yolla evine
Biraz bencil olmak lazım.

Kardeşinize ev işlerine yardım konusunda sert çıkın. Yok öyle yan gel yat. Benim erkek kardeşim ki annem sağ olsun suyunu ayağına getirir o derece tembel büyüdü,bana geldiğinde yemek mi yedi,o tabağı bırakıp gidemez mutfaktan,kalk diyorum burası annenin evi değil o tabak makineye konacak. Süpürge mi yapıyorum hemen viledayı kap gel arkamdan sil diyorum.Yani siz tavrınızı koymazsanız evinizi otel gibi görmeye devam edecek. Kv konusunda ise empati yapmak istemiyorum Allah kimseye kv ile aynı evde yaşamak mecburiyetinde bırakmasın

var tabi 3 oğlu var benim eşim en küçükleri daha öncede yazmıştım büyük elti evine kabul etmiyor diğeri yakınında oturuyor evine almaz yakın diye
kabul etmemekle olmaz , e ona bakarsanız siz de kabul etmiyorsunuz
o kabul etmez, bu evine almaz , eee afedersiniz enayi siz misiniz ?
bana göre böle bir şeye de gerek yok ama çünkü kadının eli ayağı tutuyormuş ama çok mecburi aman da ben yalnız kalamam falan deyip krizlere giriyorsa , tüm çocuklar bi araya gelir hadi bakalım ne yapıyoruz diye konuşulur,
öle bir kişiye yıkmak mantıklı mı sizce ? sizin çözümünüz var aslında, ama böle sessiz kalırsanız aha eylül geldi, kaynana kapıda haberiniz olsun, uç buçuk atacak bir durum varsa sadece siz değil diğer çocuklarının da bi tarafı tutuşmalı afedersiniz.

kabul etmemekle olmaz , e ona bakarsanız siz de kabul etmiyorsunuz
o kabul etmez, bu evine almaz , eee afedersiniz enayi siz misiniz ?
bana göre böle bir şeye de gerek yok ama çünkü kadının eli ayağı tutuyormuş ama çok mecburi aman da ben yalnız kalamam falan deyip krizlere giriyorsa , tüm çocuklar bi araya gelir hadi bakalım ne yapıyoruz diye konuşulur,
öle bir kişiye yıkmak mantıklı mı sizce ? sizin çözümünüz var aslında, ama böle sessiz kalırsanız aha eylül geldi, kaynana kapıda haberiniz olsun, uç buçuk atacak bir durum varsa sadece siz değil diğer çocuklarının da bi tarafı tutuşmalı afedersiniz.
hak gözeterek yapılırsa dediğiniz doğru eşimle de konuşup karar vereceğim illa da annem derse annenle mutluluklar diyip çekip gideceğim

hak gözeterek yapılırsa dediğiniz doğru eşimle de konuşup karar vereceğim illa da annem derse annenle mutluluklar diyip çekip gideceğim
hayır işte diyorum ya hemen böle rest çekerseniz siz zararlı çıkarsınız
öle çekip gitmeler kolay değil bakmayın burda boşan diyen kk kadınlarına
ama çaresiz değilsiniz diyorum, bu kadının bir çocugu sen değilsin tek gelini de ben değilim, öle o istemiyor bu evine almıyorla olmaz, ben de kaynanam ile yaşamaya bayılmıyorum, kimse kaynanası ile yaşamak istemez ama zor durumdaysa o da bizim annemiz atamayız satamayız, ama hepimizin annesi , tek başına sorumluluğu ben almam diyebilrsiniz
böyle derseniz annemi istemiyor diyemez eşiniz, oturup düşünmeye mecbur kalır, biraz da onun başı ağrısın
o şimdi annem o benim ne olacak diyor, ama siz diğer çocuklar da oldugu halde tek başınıza bunu cekmek zorunda değilsiniz, bu şekilde deyince sen benim annemi istemiyorsuna getiremez olayı, 6 ay kış var 3 cocuk varmış 6 ay sizde kök gibi kalması mı daha iyi en azından olayı 2 aya indirmek mi daha iyi, biraz da yumuşatarak söylediniz mi iş bitti bence.

hayır işte diyorum ya hemen böle rest çekerseniz siz zararlı çıkarsınız
öle çekip gitmeler kolay değil bakmayın burda boşan diyen kk kadınlarına
ama çaresiz değilsiniz diyorum, bu kadının bir çocugu sen değilsin tek gelini de ben değilim, öle o istemiyor bu evine almıyorla olmaz, ben de kaynanam ile yaşamaya bayılmıyorum, kimse kaynanası ile yaşamak istemez ama zor durumdaysa o da bizim annemiz atamayız satamayız, ama hepimizin annesi , tek başına sorumluluğu ben almam diyebilrsiniz
böyle derseniz annemi istemiyor diyemez eşiniz, oturup düşünmeye mecbur kalır, biraz da onun başı ağrısın
o şimdi annem o benim ne olacak diyor, ama siz diğer çocuklar da oldugu halde tek başınıza bunu cekmek zorunda değilsiniz, bu şekilde deyince sen benim annemi istemiyorsuna getiremez olayı, 6 ay kış var 3 cocuk varmış 6 ay sizde kök gibi kalması mı daha iyi en azından olayı 2 aya indirmek mi daha iyi, biraz da yumuşatarak söylediniz mi iş bitti bence.
haklısınız ama karşımda önce annem sonra sen diyen bir adam var bunlar konuşuldu zaten ama eşim napim diğerleri istemiyorsa sokaga mı atayım diyor sokağa atılcak durumu yokki evi var maaşı var eli ayağı tutuyor neden sokakta kalcakmış ben bunu anlatamıyorum

haklısınız ama karşımda önce annem sonra sen diyen bir adam var bunlar konuşuldu zaten ama eşim napim diğerleri istemiyorsa sokaga mı atayım diyor sokağa atılcak durumu yokki evi var maaşı var eli ayağı tutuyor neden sokakta kalcakmış ben bunu anlatamıyorum
açıkcası ben bunları kaynana ile konusurdum bu durumda
evin var maaşın var elin ayagın tutuyor arada bır gelırız yanına ama ben beraber yaşamam senle gelme hiç derdim

bir sene olmadı henüz evleneli biz 7 aylık evliyken kız kardeşim eşim yüzünden yanımıza geldi. Şimdi yorumlarda zorlamı geldi gibi yorumlar gelcek biraz zorla oldu gönül rızam hiç yoktu nasıl mı??

Biz eşimle bir kurumda memuruz kız kardeşimde işsizdi kurumda sözleşmeli personel alımı olurken eşim kardeşime söylememizi önerdi ben hep karşı çıktım tabi ki bir abla olarak onun hayatını kurtarmasına destek olmak isterim, her zamanda olurum ama kendi ailemi de biliyorum ayrı ev açmayacaklarını bizimle kalacağını biliyordum.
HeR neyse eşim söyledi aileme böyle bir durum var diye, bunu yapmasındaki sebepse şuydu anne ve babası hasta insanlardı onların gelişine zemin hazırlamaktı bak ben kardeşine ses etmedim sende benim aileme ses etmeyeceksin diye buna adım gibi eminim çünkü böyle şeyler geveledi ağzında hem annesi de benden önce geliyormuş onuda öğrenmiştim zaten.
Babası yakın zamanda vefat etti tatil konumu okuyan bilir neyse kardeşimin işi oldu sadede geleyim kız kardeşim özünde çok iyi biri fakat hiç bir işe yardımcı olmuyor her iş bende mesela hafta sonu temizlik yaptık eşim süpürdü ben sildim odadan çıkıp napıyonuz demedi, diyemiyorum şu işi yap yardım et diye ablam iş buyuruyor olcak, e haliyle rahat da edemiyoruz bide miyom belası çıktı başıma histeroskopi olcak yoruldum artık kv de gelcek bu kış eşi vefat ettiği için yalnız kalamıyormuş kısacası ben bittim lütfen bir akıl verin bana ne yapayım nasıl davranayım bilmiyorum...
ben çok ailecibir insanimdir ama bu kadarına asla bide siz daha yeni evlisiniz. yani olmasanizda bile insan rahat davranamiyor. kesinlikle kirilicak. olsa bile onu gönder.zaten ailen varken senin yanında bile durması hiçte makul değil hele bide iş yap cam oda oturacak düşünemiyorum kendimi. gönder gitsin

Back
X