İnsanı meslekten soğutuyorlar ! Doktorun burnunu kıran suçlunun serbest bırakılması !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıca canımı tehlikeye sokan hastalardan para kazanacaksam kazanmamayı tercih ederdim ama maalesef ki kim bu hastalar önceden bilmek ve ona göre kabuk edip etmemek imkansız. Çok iyi olduğum hastalar da var hemen hemen çoğu hastamla olumlu iyi dilekler eşliğinde ayrılıyoruz bazılarına kişisel numaramı bile veriyorum gelmesi zor ya da bi engeli olanlara, ama bu durum daha beni görmeden sırada kavga çıkaran insanları engellemiyor ya da ilacını tedavi sürecini beğenmeyip kendi istediği gibi olmadı diye( kendi istediği onun için iyi olacak olm yöntem değil) sen ne biçim doktorsun demeler aileme beddua etmelerini değiştirmiyor. Ve bunun ardından sindirmeye bile vakit olmadan diğer Hastaları alıyoruz :) ama yine de sorunu kendi çıakranlar dışında sorun yaşamıyorum

İşte ozaman her hastayı aynı tutmayın. Genelleme yapmayın. Zira sizin anlattıgınız gibi hastaların var oldugu gercegi kadar, aynı tip doktorların da var olması gerçekten hasta olan ve medet bekleyen hastaları üzüyor. Bazen bazı hastalar gerçekten çileden çıkabiliyor. Tabiki bu şiddetin doğru oldugu anlamına gelmez ama hastalar kadar bazı doktorlarda kendini düzeltmeli.

İşte ozaman her hastayı aynı tutmayın. Genelleme yapmayın. Zira sizin anlattıgınız gibi hastaların var oldugu gercegi kadar, aynı tip doktorların da var olması gerçekten hasta olan ve medet bekleyen hastaları üzüyor. Bazen bazı hastalar gerçekten çileden çıkabiliyor. Tabiki bu şiddetin doğru oldugu anlamına gelmez ama hastalar kadar bazı doktorlarda kendini düzeltmeli.
Ben öyle doktorlar yok demiyorum tüm doktorlar mükemmel de demiyorum ki zaten. Bu konuyu tamamen yazdığım örnektekileri yapan hastalara ceza verilmemesine dem vurmak için açtım. Ki bundan rahatsız olmak için illa doktor olmaya da gerek yok ki. O zarar gören ölen doktorlar sizin de akrabanız eşiniz çocuğunuz olabilirdi hala da olabilir. Anlatmak istediğim tamamen bu. Doktorlar hastalar arasındaki olumsuz anıları anlatmaya kadar gitti sohbet. Bunların gerçekte yaşandığını zaten ben de biliyorum. Sadece basen hasta tarafından değil bu taraftan bakış açısını da bi nebze olsun göstermek istedim

Misal tam ulan okuduğum bi tweet mesela bunun benzerlerini intörnlüğümde defalarca ama defalarca yaşadım bir gün bile kavgaya tutuşmadım. Siz mesele ne yapardınız böyle bi durum karşısında sadece merakımdan soruyorum?

Eklentiler

• 3AE65BA8-792C-48C6-B74E-CC4A19B9A19A.webp
    3AE65BA8-792C-48C6-B74E-CC4A19B9A19A.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 28
Dikkat cekmek istediginiz noktada sonuna kadar haklısınız. Ortada bir suc varsa kim olursa olsun bedelini ödemeli.
Doktorluk, ozverilik isteyen mesleklerin en başında geliyor. Çelik gibi sinirlere hakim olmak her zaman da kolay değil. Bunuda anliyorum. Lakin daha bugün aynı hastanede çalıştığım personel olduğumu bildigi halde doktor hanim bana öyle bir cemkirdi ki. Kendimi zor tuttum. Oda bosken içeri girdim Cok yogunum hastalar bekliyor diye. Daha soylecegim seyi bile dinlemeden teebiyesizlesti. Burda benim yerimde baska biri olsa olay daha farkli boyuta gelebilirdi. Demem o ki. Kişisel bir saldiriyla karsilasinca karsindakinin meslegi konumu cok da onemli olmuyor. Ayni şekilde ben yada bi baskasi karsiligini verse mevzu doktora saldırı var koşun olurdu...

Dikkat cekmek istediginiz noktada sonuna kadar haklısınız. Ortada bir suc varsa kim olursa olsun bedelini ödemeli.
Doktorluk, ozverilik isteyen mesleklerin en başında geliyor. Çelik gibi sinirlere hakim olmak her zaman da kolay değil. Bunuda anliyorum. Lakin daha bugün aynı hastanede çalıştığım personel olduğumu bildigi halde doktor hanim bana öyle bir cemkirdi ki. Kendimi zor tuttum. Oda bosken içeri girdim Cok yogunum hastalar bekliyor diye. Daha soylecegim seyi bile dinlemeden teebiyesizlesti. Burda benim yerimde baska biri olsa olay daha farkli boyuta gelebilirdi. Demem o ki. Kişisel bir saldiriyla karsilasinca karsindakinin meslegi konumu cok da onemli olmuyor. Ayni şekilde ben yada bi baskasi karsiligini verse mevzu doktora saldırı var koşun olurdu...
Evet bu tür hitaplar hatalı zaten doktor her zaman tabiki haklı değil benim de kendi gözlemlerim çok oldu ya da ailemin doktorlarla yaşadığı sorunlar benim tanık olduklarım küçükken vb. ama hiçbir sorun kavgaya ilerlemeden küfürler havada uçuşmadan gerekirse şikayet edilmeli, benim konuda anlattığım şeyler ile bunlar bambaşka durumlar zaten

Bu ülkede doğdunuz, burada okudunuz, insanlarını, kurallarını bilerek bu hastanelere doktor oldunuz, olduktan sonra şikayeti de anlamlı görmüyorum.

Geri kalan kısmı için bir şey demiyorum,ama ''burada hep şiddet vardı,olmayaydınız'' kadar anlamsız bir yorum daha okumadım.Üstelik bunu ''herkesin sağlıktan yararlanma hakkı var '' ( ki konu sahibi hastaneye ayak basmasınlar da dememiş ama neyse ) dedikten sonra yapmanız büyük ironi.Bu dünyada yaşayan her vatandaşın,her insanın 36 saat gibi insanlık dışı bir çalışma koşulunu eleştirme hakkı var,aynı şekilde yediği dayağa karşı çıkmaya da.''Oldun ne şikayet ediyorsun'' gibi bir bakış açısı,sözde empatinize pek yakışmıyor.

Geri kalan kısmı için bir şey demiyorum,ama ''burada hep şiddet vardı,olmayaydınız'' kadar anlamsız bir yorum daha okumadım.Üstelik bunu ''herkesin sağlıktan yararlanma hakkı var '' ( ki konu sahibi hastaneye ayak basmasınlar da dememiş ama neyse ) dedikten sonra yapmanız büyük ironi.Bu dünyada yaşayan her vatandaşın,her insanın 36 saat gibi insanlık dışı bir çalışma koşulunu eleştirme hakkı var,aynı şekilde yediği dayağa karşı çıkmaya da.''Oldun ne şikayet ediyorsun'' gibi bir bakış açısı,sözde empatinize pek yakışmıyor.

Ah nasıl anlamlı izah etmişsiniz......
Çalışma koşulları, güvenliğin sağlanmaması hastaneye giden hastanın sorumluluğu değil, bunlar keşke olmasa ama var ve biliniyor, mücadele hasta ile değil sistem ile olmalı diyorum ama anlatmakta mesele tabii

Bunu konusmaya bıle gerek yok. Siddet kime neye olursa olsun yanlıstır. Doktorlar demişken.. Benım doktorlara olan ınancım cok cok azaldı. Ulkede normal ınsan ne kadar azaldıysa işinin ehlı doktor da o kadar az. Bır hastalık gecirdim. Bır ay boyunca belkı 15 doktora gittim. Hepsı yanlıs teshıs koydu ve benı ılaclara bogdular. Oyle kı bşr doktorun yazdıgı ılac tedavulden bılmemkac senesınde kalkmısö eczacı soyledi. Bunların 10u ozel hastane doktoru besi devletir. Kac tane ilaç içtim bir ayda Allah bilir. Doktorlar test yapmadan dayıyorlsr ilacı. Ben alerjı doktoruna direttim en son demir ilacı içtim test yaptırmak istiyorum diye.. Hayır demır alerjı yapmaz dedi. Arastirma hastanesinde demıre alerjım oldugu ortaya cıktı ve bır ay tum yuzum balon gibi şişmişti. Bıgazım sismeye baslamıstı ve nefes almakta zorluk cekıyordum. Ozele para dokuyoruz doktorlar yuzumuze bakmıyor neredeyse. Bes dakıka dınlemeye tahammuleri yok ınsanları.
Sıkıntımızı anlatmamıza izin vermıyorlar. Sozumu kesıyorlar,sikayetımın ıkı cumlesını belkı zar zor dınlıyor adam. Pardon da devletse de para alıyorsun ozelse de alıyorsun kardesım. Kutsal meslek eyvallah da sen de hayrına yapmıyorsun ne bu tavırlar. Olmasaydın doktor. Ben de aksama kadar benı dınle ben para verdım dınlıceksın demıyorum. Ama asıl doktorların hastaya tahammulu yok.
Ölüm dosegınde olmadıgın surece adam ciddiye almıyor. Allah kımseyı hastanelere dusurmesın. Saglıktan guzel kıymetli nimet yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X